Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια,

εχω κατεβασει εναν editor (ckeditor), εχω φτιάξει βαση και πίνακα articles.

Οταν αποθηκεύω το αρθρο στα ελληνικά χωρις τονους ολα πανε ρολοι 

οταν ομως βαλω τονους αν ανοιξω το site  στον  browser τοτε στη θέση των τονων θα δω '?'

η βαση ειναι utf8_general_ci. 

Αλλαξα το php αρχειο και εβαλα mysql_query("set names 'utf-8'",$con) και τωρα αν γραψω την λέξη "καλημέρα" στη βάση θ αποθηκευτει το "καλημ" και μετα κόβονται ολα

απ οτι παρατηρησα οτι γραφω στον ckeditor αποθηκευεται με τον εξης τροπο πχ καλ κλπ 

βοήθεια κανεις;

Δημοσ.

1. Στο config του ckeditor άλλαξε την επιλογή Greek Entities σε False (ίσω να το γράφουν και ώς Unicode κάτι πλέον). Ο ckeditor θα γράφει αντί %kappa , κ ελληνικό. 

2. Πώς διαβάζεις το περιεχόμενο του editor ? με απλό $_POST['ckeditor'] ?

• Like 2
Δημοσ.

1. Στο config του ckeditor άλλαξε την επιλογή Greek Entities σε False (ίσω να το γράφουν και ώς Unicode κάτι πλέον). Ο ckeditor θα γράφει αντί %kappa , κ ελληνικό. 

2. Πώς διαβάζεις το περιεχόμενο του editor ? με απλό $_POST['ckeditor'] ?

ναι με $_POST['ckeditor'] 

Ωραια στη βαση αποθηκευτηκε το κειμενο κανονικα αλλα οταν το παιρνω και το εμφανιζω στο σαιτ μου το διχνει με "???????" 

Δημοσ.

1. Τσέκαρε ότι ο πίνακας στη βάση σου είναι σε utf8_general_ci και ότι και τα πεδία του είναι επίσης σε utf8 (εάν στην αρχή ο πίνακας δεν ήταν utf8 και το άλλαξες μετά τα πεδία δεν θα έχουν αλλάξει).

2. Τσέκαρε ότι η κωδικοποίηση της σελίδας που εμφανίζεις το κείμενο είναι charset=utf-8

3. Η σωστή σύνταξη στη MySQL είναι mysql_query ('SET NAMES UTF8');

Υγ : Αν έχεις ακόμα πρόβλημα για δοκίμασε να βγάλεις  εντελώς εκτός το mysql_query ('SET NAMES UTF8');

Δημοσ.

1. Τσέκαρε ότι ο πίνακας στη βάση σου είναι σε utf8_general_ci και ότι και τα πεδία του είναι επίσης σε utf8 (εάν στην αρχή ο πίνακας δεν ήταν utf8 και το άλλαξες μετά τα πεδία δεν θα έχουν αλλάξει).

2. Τσέκαρε ότι η κωδικοποίηση της σελίδας που εμφανίζεις το κείμενο είναι charset=utf-8

3. Η σωστή σύνταξη στη MySQL είναι mysql_query ('SET NAMES UTF8');

Υγ : Αν έχεις ακόμα πρόβλημα για δοκίμασε να βγάλεις  εντελώς εκτός το mysql_query ('SET NAMES UTF8');

ο πίνακας στη βάση μου είναι σε utf8_general_ci εχω βάλει και charset=utf-8 στο meta του html

Λοιπον οταν βαλω mysql_query ('SET NAMES UTF8') στη βάση ολα ειναι οκ αλλα στο σαιτ παραμένουν τα ????

αμα το βγαλω στη βαση διχνει ακαταλαβαστηκα συμβολακια ενω στο σαιτ ειναι κανονικα και με τονους

Τι να κανω;

Δημοσ.

Θα πρέπει η βάση σου το utf8_general_ci και το meta στην σελίδα σου να είναι utf-8.

Τώρα θα χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα για την σύνδεση με την βάση σου και θα είσαι κομπλέ:

>
$dbhost = 'XXX.XXX.XX.XX';
$dbname = 'XXXXXXX';
$dbuser = 'XXXXXX';
$dbpass = 'XXXXXX';

$link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
$select_db = mysql_select_db($dbname);

mysql_query('set character set utf8',$link);
mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$link);

Υ.Γ. το "μυστικό" είναι αυτά που σου έχω με bold.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει η βάση σου το utf8_general_ci και το meta στην σελίδα σου να είναι utf-8.

Τώρα θα χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα για την σύνδεση με την βάση σου και θα είσαι κομπλέ:

>
$dbhost = 'XXX.XXX.XX.XX';
$dbname = 'XXXXXXX';
$dbuser = 'XXXXXX';
$dbpass = 'XXXXXX';

$link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
$select_db = mysql_select_db($dbname);

mysql_query('set character set utf8',$link);
mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$link);

Υ.Γ. το "μυστικό" είναι αυτά που σου έχω με bold.

Σ ευχαριστώ ολα καλα.

Ποια η διαφορα τους set character, set NAMES ;

Μια λιγο ακυρη ερώτηση σχετικα με wordpress που μπορω να δω τον κωδικα των συναρτησεων πχ bloginfo(), have_posts() κλπ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...