Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα τα φώτα από συμφορουμίτες που γνωρίζουν για τέτοιες καταστάσεις.

Αγόρασα ένα HP laptop από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών της Κύπρου.

Το laptop στις 2.5 εβδομάδες πέθανε. Βασικά πέθανε ο δίσκος.

Τους πηγαίνω το laptop, το οποίο είναι σε άριστη κατα τα άλλα κατάσταση, χωρίς τη παραμικρή γρατζουνιά και με ζελατίνες ακόμα επάνω στα πλαστικά του και το κρατάνε για service. Υποτίθεται ότι το laptop θα πάει στην αντιπροσωπεία της HP στη Κύπρο.

Περνάνε ακόμα 2 εβδομάδες και με ενημερώνουν ότι το laptop είναι ΟΚ και να περάσω να το πάρω.

Πάω και εγώ μες τη καλή χαρά από το κατάστημα, και μου δίνουν το laptop για να του κάνουμε έλεγχο.

Απ'τη πρώτη ματιά καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Η μπαταρία δεν ήταν κουμπωμένη στο laptop. Ήταν μισοβαλμένη.

Συνεχίζω τον έλεγχο με τον υπάλληλο και παρατηρώ το laptop να είναι τίγκα στη σκόνη και στις μικροεκδορές στα πλαστικά. Το ανοίγω και το πληκτρολόγιο και η οθόνη ήταν μέσα στις σκόνες, τα σκουπιδάκια και τις δαχτυλιές.

Ξεκινάω τις ήπιες φωνές και ρωτάω πώς είναι δυνατόν το service να μου επιστρέφει καινούργιο laptop σε τέτοια κατάσταση.

Και ενώ τα λέω αυτά και συνεχίζω να τσεκάρω το laptop, βλέπω τις γωνίες από τη δεξιά πλευρά του να έχουν χτυπήματα, τόσο έντονα που το πλαστικό να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, σαν να έπεσε από ύψος.

Φυσικά δεν δέχτηκα να το παραλάβω. Απαίτησα άμεση αντικατάσταση. Οι υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν οι ίδιοι που είχαν παραλάβει εξ αρχής το laptop, θυμούνταν ότι ήταν σε άριστη κατάσταση, κάτι το οποίο και είχαν γράψει και στην απόδειξη παραλαβής (την οποία κρατώ).

Αλλά ο έξυπνος ο διευθυντής με τον οποίο μιλήσαν τηλεφωνικώς, δεν δέχεται την αντικατάσταση. Τους είπε να ξαναπάει το laptop στην HP να το ξαναφτιάξουν.

Εγώ δήλωσα ότι αγόρασα καινούργιο laptop και απαιτώ καινούργιο laptop. Απείλησα με καταγγελία στη Προστασία Καταναλωτών.

Μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν σύντομα και αποχώρησα από το κατάστημα.

Ποιές είναι οι επιλογές μου?

Δημοσ.

Απλά περιμένεις 1-2 μέρες το πολύ κι αν δεν υπάρξει η δέουσα ανταπόκριση απ' το κατάστημα, κάνεις πράξη την απειλή σου!

Ποιο είναι το κατάστημα? Η δύναμη του διαδικτύου έγκειται στην έγκυρη και άμεση πληροφόρηση. ;)

Δημοσ.

Πρίν αναγράψω την εταιρία, θα περιμένω την απάντησή τους.

Μίλησα τηλεφωνικώς με το κατάστημα, μου είπαν ότι δεν με ξέχασαν και ότι περιμένουν να δούν τί θα τους πεί ο διευθυντής τους.

Αναλόγως της αντιμετώπισης που θα λάβω, θα είναι και οι ενέργειές μου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

OK, είπα να ενημερώσω για την πορεία της όλης κατάστασης:

Η Διεύθυνση του καταστήματος απ'ότι κατάλαβα δεν δεχόταν να κάνει η ίδια την αντικατάσταση, επειδή το laptop θεωρεί ότι χτυπήθηκε από την αντιπροσωπεία της HP. Οπότε ζητούσε καινούργιο laptop από την ίδια.

Όπως και να έχει, εμένα ως καταναλωτή και πελάτη τους, δεν πρέπει να με αφορούν αυτά και δεν πρέπει να ζημιώνομαι για το οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ αντιπροσωπείας και πωλητή.

Συνεπώς, έκανα επίσημη καταγγελεία στην Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτή στη Κύπρο και αμέσως την επόμενη ημέρα με επικοινώνησε Επιθεωρητής του Τμήματος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

Είχε απ'ότι κατάλαβα 2 συναντήσεις με το κατάστημα και πρίν από λίγο με πήραν τηλέφωνο από το κατάστημα να με ενημερώσουν ότι από εβδομάδας θα παραλάβω καινούργιο laptop.

Με πήρε τηλέφωνο και ο Επιθεωρητής για να με ενημερώσει, ενώ θα μου στείλει και επιστολή με ανάλυση των ενεργειών που έκανε.

• Super Moderators
Δημοσ.

και αμέσως την επόμενη ημέρα με επικοινώνησε Επιθεωρητής του Τμήματος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

κι εδώ αυτό θα γινόταν...

...NOT

• Like 4
Δημοσ.

Γενικά οι Δημόσιες Υπηρεσίες στη Κύπρο στη πλειοψηφία τους δουλεύουν πολύ καλύτερα από ότι στην Ελλάδα.

Ξέρεις τί είναι να πηγαίνεις στο Κτηματολόγιο για να βρείς τα ξεχασμένα χωράφια του παππού σου, που τα έγραψε της μητέρας σου, που δεν ξέρει κάν που είναι, και μέσα σε 10-20 λεπτά να τα έχεις όλα? Καί τα χωράφια, και τις διαστάσεις, και τις τιμές τους (τιμές 1980) καί τους χάρτες?

Δημοσ.

και εμεις εδω στην Ελλαδα παμε στο κτηματολογιο και βρησκουμε τα χωραφια απο το τουρκικο κτηματολογιο του 1800 και οχι οτι κι οτι χαρτες με χρυσοβουλο

ναναι καλα τα μεμετια :P :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...