LRoi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Εγώ δεν εργάζομαι σε εμπορικό κατάστημα, αλλά στην επιχειρησή μου εργάζομαι και Σάββατα και Κυριακές, τις οποίες πληρώνομαι με ρεπό. Φυσικά δεν μπορει το ρεπό μια καθημερινή να αναπληρώσει τις Κυριακές μου, αλλά τουλάχιστον ο εργοδότης μου παραμένει στα όρια της νομιμότητας. Επειδή έχω δουλέψει κατά καιρούς σε εμπορικά καταστήματα, η καταπάτηση του ωραρίου υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης καθιστά απαγορευτική την προοπτική των Κυριακών. Και εγώ θα ήθελα να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, να μπορώ αύριο να πεταχτώ να κάνω κάτι μικροψώνια, αλλά είμαι πρώτα εργαζόμενος και μετά καταναλωτής. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε, επειδή γίναμε πρώτα καταναλωτές και μετά εργαζόμενοι και επειδή οι καταναλωτές, εν τέλει, έγιναν περισσότεροι από τους εργαζομένους. 5
pournaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Εφόσον αυτές τις καποιεσ επιπλέον ημέρες δεν εξαναγκαζονται να εργασθούν οι ίδιοι άνθρωποι η αν το κάνουν θα πληρωθούν επιπλέον, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα! Θα υπάρξουν προσλήψεις, αυξήσεις μισθών κτλ! Ειλικρινά όμως πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; Γιατί νομίζω ότι ξέρεις καλα τι θα συμβεί! Καταλαβαίνω που το πας και ως άποψη δεν ειναι κακή αλλά ειναι ουτοπική! Δεν ειναι το θεμα τι πιστευω. Η αντιδραση σε ενα νομο δεν μπορει να γινει με το τι υποτιθεται οτι νομιζω θα καταπατηθει. Διοτι ξαναγυρναμε σε εκεινο που λεγαμε, ολες οι επιχειρησεις να δουλευουν 8-2 ωστε να μην υπαρχει περιθωριο παρανομιας. Δεν μπορει να αντιδρουμε σε αυτο που "πιστευουμε" οτι θα προκαλεσει παρανομια, αλλα να εθελοτυφλουμε για τις επιχειρησεις που ηδη λειτουργουν σε τετοια ωραρια και που αποδεδειγμενα παρανομουν, διοτι ετσι ειμαστε υποκριτες. Λειτουργουν 100 επιχειρησεις ηδη με αυτο τον τροπο, παει να λειτουργησει η 101 και βγαινουμε και αντιδρουμε, διοτι θεωρουμε οτι θα δημιουργηθουν προβληματα (τα οποια τοσα χρονια ηταν στις 100 επιχηρεισεις αλλα το γραφαμε στα παπαργια μας). Εγώ δεν εργάζομαι σε εμπορικό κατάστημα, αλλά στην επιχειρησή μου εργάζομαι και Σάββατα και Κυριακές, τις οποίες πληρώνομαι με ρεπό. Φυσικά δεν μπορει το ρεπό μια καθημερινή να αναπληρώσει τις Κυριακές μου, αλλά τουλάχιστον ο εργοδότης μου παραμένει στα όρια της νομιμότητας. Επειδή έχω δουλέψει κατά καιρούς σε εμπορικά καταστήματα, η καταπάτηση του ωραρίου υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης καθιστά απαγορευτική την προοπτική των Κυριακών. Και εγώ θα ήθελα να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, να μπορώ αύριο να πεταχτώ να κάνω κάτι μικροψώνια, αλλά είμαι πρώτα εργαζόμενος και μετά καταναλωτής. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε, επειδή γίναμε πρώτα καταναλωτές και μετά εργαζόμενοι και επειδή οι καταναλωτές, εν τέλει, έγιναν περισσότεροι από τους εργαζομένους. Τι ιδιαιτερο εχουν οι κυριακες σου; 2
giorgarello Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ναι κι εγώ δεν καταλαβάινω τι ζόρι τραβάτε με τις κυριακές..αμα είναι και παρασκευή το ρεπό ακόμα καλύτερα
hewey Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δεν ειναι το θεμα τι πιστευω. Η αντιδραση σε ενα νομο δεν μπορει να γινει με το τι υποτιθεται οτι νομιζω θα καταπατηθει. Διοτι ξαναγυρναμε σε εκεινο που λεγαμε, ολες οι επιχειρησεις να δουλευουν 8-2 ωστε να μην υπαρχει περιθωριο παρανομιας. Δεν μπορει να αντιδρουμε σε αυτο που "πιστευουμε" οτι θα προκαλεσει παρανομια, αλλα να εθελοτυφλουμε για τις επιχειρησεις που ηδη λειτουργουν σε τετοια ωραρια και που αποδεδειγμενα παρανομουν, διοτι ετσι ειμαστε υποκριτες. Λειτουργουν 100 επιχειρησεις ηδη με αυτο τον τροπο, παει να λειτουργησει η 101 και βγαινουμε και αντιδρουμε, διοτι θεωρουμε οτι θα δημιουργηθουν προβληματα (τα οποια τοσα χρονια ηταν στις 100 επιχηρεισεις αλλα το γραφαμε στα παπαργια μας). Όταν λέμε ότι με το νόμο περί Κυριακών ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω καταπάτηση της αργίας και άλλων δικαιωμάτων δεν το βγάζουμε από το κεφάλι μας. Το ίδιο συνέβη με την απελευθέρωση του ωραρίου, το ίδιο συνέβη με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το ίδιο συμβαίνει και με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ακόμα. Ο αντίκτυπος τέτοιων νόμων είναι μεγαλύτερος και ευρύτερος, αφορά όλους τους κλάδους σχεδόν και νοείται ως νομολογία για μελλοντικές επεκτάσεις του, όπως συμβαίνει με δεκάδες άλλους. Και ιδού η απόδειξη για τις προθέσεις των κυβερνώντων : Της συγκεκριμένης ψηφοφορίας προηγήθηκε μικρής διάρκειας ένταση, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωνε πως έκανε αποδεκτή τροπολογία 25 βουλευτών -από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με την οποία στα προς λειτουργία τις Κυριακές καταστήματα θα συμπεριλαμβάνονται κι εκείνα που ανήκουν στην κατηγορία franchise. Η τροπολογία εντάχθηκε σε άρθρο, το οποίο, ωστόσο, καταψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ - καταψηφίζοντας έτσι και την τροπολογία την οποία συνυπέγραφαν! Πάντως, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλες αλυσίδες, όπως σούπερ μάρκετ, κινητής τηλεφωνίας, ένδυσης κ.λπ. που έχουν καταστήματα franchise να ανοίγουν όλες τις Κυριακές υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα υπάρχει η έγκριση από τον αντιπεριφερε-ιάρχη. Τέτοια καταστήματα έχουν η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Carrefour, η Γερμανός, η Wind, η Vodafone κ.ά. Το απόσπασμα είναι από δημοσίευμα της Site: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/07/2013_511093">Καθημερινής (25/7) , η υπογράμμιση δική μου. Τί σημαίνει αυτό; (σπεκουλάρω τώρα...) Ότι τελευταία στιγμή βάλανε σφήνα την εξαίρεση για τα franchise. Πήρε δηλ. ένα τηλέφωνο ο Carrefour και ο Vodafone και είπαν στο "βουλευτή" τους, "τι λέτε ρε, δεν θα λειτουργώ εγώ τις Κυριακές; αλλάξτε το τώρα!" --- Και μετά μου λές γιατί αντιδράμε στο νόμο;; --- Να είσαι σίγουρος επίσης, ότι δεν εθελοτυφλεί κανείς για τις άλλες 100 επιχειρήσεις που λειτουργούν έτσι. Εδώ μιλάμε όμως για σάρωση της αγοράς από τις μεγάλες αλυσίδες. Δεν έχεις ιδέα πόσα μικρά και μεσαία μαγαζιά θα κλείσουν. Οι θέσεις εργασίας που λένε κάποιοι ότι θα δημιουργηθούν με το μέτρο δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που θα χαθούν εξαιτίας του. Πρόκειται για κεφαλαιώδους σημασίας αλλαγές και γι' αυτό υπάρχει και πρέπει να υπάρχει αντίδραση. Ο καθένας μπορεί λέει ό,τι θέλει και να βλέπει το πράγμα από τη δική του σκοπιά, όταν όμως μιλάς για ένα σημαντικό κομμάτι της εμπορικής πολιτικής εν μέσω 5ετούς ύφεσης σε μια χώρα κατεξοχήν μικρομεσαίων επιχειρηματιών πρέπει να μπορείς να δεις τις συνέπειες ενός μέτρου στο σύνολο της οικονομίας και της εργασίας. 4
Cossutius. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δεν ειναι το θεμα τι πιστευω. Η αντιδραση σε ενα νομο δεν μπορει να γινει με το τι υποτιθεται οτι νομιζω θα καταπατηθει. Oχι γινεται βάση αυτου που έχεις ως δεδομένο. Και το δεδομένο ειναι οτι υπάρχει παρανομία. Ο νόμος αυτος θα αυξήσει την παρανομία. Δεν ειναι υπόθεση. Δεν ειναι το τι πιστεύει ο καθένας μας. Ειναι δεδομένο. Λειτουργουν 100 επιχειρησεις ηδη με αυτο τον τροπο, παει να λειτουργησει η 101 και βγαινουμε και αντιδρουμε, διοτι θεωρουμε οτι θα δημιουργηθουν προβληματα (τα οποια τοσα χρονια ηταν στις 100 επιχηρεισεις αλλα το γραφαμε στα παπαργια μας). Αι γειά σου. Ακριβως επειδή τόσα χρόνια, δεν έχει βρεθεί λύση, οχι επειδή δεν υπάρχει αντιδραση, αλλά επειδή κάποιοι έχουν νομιμοποιήσει τη παρανομία, ακριβως για αυτο γκαρίζουμε. Διοτι οχι απλά τοσα χρόνια δε βελτιώνεις τη κατάσταση, αλλά τι κάνεις και χειρότερη, διογκόνοντας το προβλημα και δινοντας στους μεγαλοκεφαλαιούχους ακόμα ένα λογο να τριψουν τα χέρια τους απο ικανοποιηση. Αν διάβαζες παρεμπιπτόντως τις πληροφορίες που δόθηκαν παραπάνω απο τον hewey θα έβλεπες πως δε μιλάμε απλά για "μερικές μερουλες". Το όλο θέμα ευνοει συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις που θα φτάσουν στο σημείο να ειναι μόνιμα ανοιχτές, να χρησιμοποιούν τους ιδιους υπαλλήλους (οπως ηδη κάνουν, χωρις να τους πληρωνουν ανάλογα) και όσοι μπορουν να ψωνισουν να ειναι ευχαριστημένοι. Σαφως με αυτο το τρόπο τα μικρά μαγαζάκια, θα βρεθουν σε χειρότερη κατάσταση, δε θα μπορουν να ριξουν τις τιμές, οποτε φυσικο και επομενο ειναι το λουκέτο. Απλά και ομορφα, οπως λειτουργει ο "υγιής" καπιταλισμός με τις ευλογίες του κράτους. Να με πρόλαβε και ο hewey 2
giorgarello Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Να προτείνω κάτι; 5μερη εργασία με αξιοπρεπή μισθό γίνεται; Έχει σημασία πότε θα είναι το ρεπό;
LRoi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Πενθήμερη εργασία? Στην Ελλάδα? Στον ιδιωτικό τομέα? Σε ποιο όνειρο...? Τι ιδιαιτερο εχουν οι κυριακες σου; Τπτ το ιδιαίτερο, αν σκεφτείς ότι όλη σου η προσωπική ζωή μπορεί να πάρει ανάσα μόνο τα Σ/Κ, μιας και ο κύκλος των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι και μοιράζεσαι τη ζωή σου, ξεκουράζονται τα Σ/Κ. Για να μη μιλήσω για το πόσο άσχημο θα ήταν να έχεις οικογένεια και την Κυριακή που θα μπορούσες να τη δεις, εσύ να έπρεπε να δουλεύεις. Υποπτεύομαι ότι θεωρείς υπερβολικό, να θέλεις κανείς να είναι εργαζόμενος άνθρωπος και όχι απλά εργαζόμενος. Και παλαιότερα το κατάπινες αυτό, επειδή η Κυριακή αμειβόταν με 75% προσαύξηση, η οποία σε μία νύχτα έγινε απλά ρεπό. Το ρεπό τι να το κάνεις ακριβώς, να το φας? 3
giorgarello Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ωραία κι εγώ ρωτάω. Γιατί μπλέκουμε με 75% τις Κυριακές και ένα κάρο μαλακίες. Αν σου δώσω μια 1000αρα θα δουλέψεις την Κυριακή και να πας για ποτάκι την Τρίτη με τη γκόμενα; Ναι ή ου;
pournaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Oχι γινεται βάση αυτου που έχεις ως δεδομένο. Και το δεδομένο ειναι οτι υπάρχει παρανομία. Ο νόμος αυτος θα αυξήσει την παρανομία. Δεν ειναι υπόθεση. Δεν ειναι το τι πιστεύει ο καθένας μας. Ειναι δεδομένο. Αι γειά σου. Ακριβως επειδή τόσα χρόνια, δεν έχει βρεθεί λύση, οχι επειδή δεν υπάρχει αντιδραση, αλλά επειδή κάποιοι έχουν νομιμοποιήσει τη παρανομία, ακριβως για αυτο γκαρίζουμε. Διοτι οχι απλά τοσα χρόνια δε βελτιώνεις τη κατάσταση, αλλά τι κάνεις και χειρότερη, διογκόνοντας το προβλημα και δινοντας στους μεγαλοκεφαλαιούχους ακόμα ένα λογο να τριψουν τα χέρια τους απο ικανοποιηση. Αν διάβαζες παρεμπιπτόντως τις πληροφορίες που δόθηκαν παραπάνω απο τον hewey θα έβλεπες πως δε μιλάμε απλά για "μερικές μερουλες". Το όλο θέμα ευνοει συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις που θα φτάσουν στο σημείο να ειναι μόνιμα ανοιχτές, να χρησιμοποιούν τους ιδιους υπαλλήλους (οπως ηδη κάνουν, χωρις να τους πληρωνουν ανάλογα) και όσοι μπορουν να ψωνισουν να ειναι ευχαριστημένοι. Σαφως με αυτο το τρόπο τα μικρά μαγαζάκια, θα βρεθουν σε χειρότερη κατάσταση, δε θα μπορουν να ριξουν τις τιμές, οποτε φυσικο και επομενο ειναι το λουκέτο. Απλά και ομορφα, οπως λειτουργει ο "υγιής" καπιταλισμός με τις ευλογίες του κράτους. Να με πρόλαβε και ο hewey Μαλιστα. Αρα αντιδρουμε εδω, καταφερνουμε να μην περασει ο νομος, και κυριακη βραδυ παμε για εορταστικο ποτακι στην καφετερια, στην οποια προφανως δουλευουν ρομποτ. 1
Xorxhs! Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, για να πειστεί ο κόσμος για ζητήματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Δυστυχώς αυτό προέκυψε από το μετασχηματισμό της κοινωνίας με ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά σε οικονομικα και μόνο.
LRoi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ωραία κι εγώ ρωτάω. Γιατί μπλέκουμε με 75% τις Κυριακές και ένα κάρο μαλακίες. Αν σου δώσω μια 1000αρα θα δουλέψεις την Κυριακή και να πας για ποτάκι την Τρίτη με τη γκόμενα; Ναι ή ου; Ποια 1000αρα, πλάκα μας κάνεις αδερφέ? Είδες κανέναν υπάλληλο να παίρνει 1000άρα σε super market? Ή μήπως αυτοί που θα κληθούν να δουλέψουν και Κυριακές, θα πάρουν μια 1000άρα? Το πιθανότερο είναι με την 500άρα να δουλεύουν και Κυριακές χωρίς ρεπό
giorgarello Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Το θέμα δεν είναι πόσα θα πάρουν. Το θέμα είναι αν αυτά που πάρουν είναι νόμιμα και αν αυτοί έχουν κανένα πρόβλημα να δουλεψουν και την κυριακή. Εγώ τώρα μπερδεύτηκα. Θέλετε να κάθεστε τις κυριακές επειδή έτσι εχει καθιερωθεί ή απλά φοβάστε οτι θα σας στερήσουν αυτά που θα σας χρωστάνε για την και καλά αργία της κυριακής; Αν κρίνω από αυτά που είπες περιμενεις το σ/κ για να διασκεδάσεις και δεν θελεις να δουλεψεις αυτές τις μέρες. Τι συμβαίνει τελικά; Και αυτό που πρότεινα σε καλύπτει σαν ιδέα;
LRoi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ήμουν ξεκάθαρος. Δεν έχω κανένα κίνητρο να δουλέψω Κυριακή. Παλιά ήταν το δέλεαρ του 75% παραπάνω, πλέον κίνητρο είναι η μη απολυσή μου. Νταβατζιλίκι κοινώς. Επιπλέον, εγώ δεν είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που συζητάμε εδώ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι θα επιδεινωθεί το πρόβλημα της μαύρης εργασίας, επειδή οι ίδιοι υπάλληλοι που δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα με 500 ευρώ το μήνα, θα κληθούν να δουλέψουν και τις Κυριακές με τον ίδιο ακριβώς μισθό. Αυτό πώς γίνεται να μην το βλέπετε μερικοί?
pournaras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ήμουν ξεκάθαρος. Δεν έχω κανένα κίνητρο να δουλέψω Κυριακή. Παλιά ήταν το δέλεαρ του 75% παραπάνω, πλέον κίνητρο είναι η μη απολυσή μου. Νταβατζιλίκι κοινώς. Επιπλέον, εγώ δεν είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που συζητάμε εδώ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι θα επιδεινωθεί το πρόβλημα της μαύρης εργασίας, επειδή οι ίδιοι υπάλληλοι που δουλεύουν 6 μέρες τη βδομάδα με 500 ευρώ το μήνα, θα κληθούν να δουλέψουν και τις Κυριακές με τον ίδιο ακριβώς μισθό. Αυτό πώς γίνεται να μην το βλέπετε μερικοί? Επειδη το βλεπουμε, για αυτο αναρωτιομαστε, πως γινεται να βλεπουμε σημερα το προβλημα της επιδεινωσης της μαυρης εργασιας, ενω τοσα χρονια για καποια επαγγελματα κοιταγαμε αλλου, και συνεχιζουμε να το κανουμε. Αντιδρουμε να μην ανοιξουν τα εμπορικα κυριακη, μην τυχον και οι ιδιοι υπαλληλοι υποχρεωθουν να δουλεψουν με τον ιδιο μισθο αυτην την παραπανω μερα, αλλα δεν επεκτεινουμε την αντιδραση μας στις ηδη υπαρχουσες επιχειρησεις που λειτουργουν κυριακη.
giorgarello Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Πουρνάρα εσύ έχεις πρόβλημα να δουλέψεις κυριακή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα