takis_koll Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Εδω σας έχουν καταργήσει αργίες, επιδόματα, 8ωρο, βασικό μισθό και ακομα και την ίδια την εργασία. ...Και εσείς τρωγοσαστε εαν δουλεψετε την Κυριακή. ...Δηλαδή σε τι διαφέρει η Κυριακή απο μια Τρίτη;
LRoi Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Έχω καλύτερο: Σε τί διαφέρει η νύχτα από τη μέρα? Μπορούμε να δουλεύουμε και ολονυχτία. Ύπνος και μλκιες...
takis_koll Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 <p>Έχω καλύτερο:</p> <p> </p> <p>Σε τί διαφέρει η νύχτα από τη μέρα? Μπορούμε να δουλεύουμε και ολονυχτία. Ύπνος και μλκιες...</p> Επίσης σε τι διαφέρει η γη απο το φεγγάρι; ;; Αλλη εξυπνάδα έχουμε;
Xorxhs! Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Εδω σας έχουν καταργήσει αργίες, επιδόματα, 8ωρο, βασικό μισθό και ακομα και την ίδια την εργασία. ...Και εσείς τρωγοσαστε εαν δουλεψετε την Κυριακή. ...Δηλαδή σε τι διαφέρει η Κυριακή απο μια Τρίτη; Είναι επιχείρημα αυτό τώρα?
takis_koll Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Εδω σας έχουν καταργήσει αργίες, επιδόματα, 8ωρο, βασικό μισθό και ακομα και την ίδια την εργασία. ...Και εσείς τρωγοσαστε εαν δουλεψετε την Κυριακή. ...Δηλαδή σε τι διαφέρει η Κυριακή απο μια Τρίτη; Είναι επιχείρημα αυτό τώρα? Πιο ειναι δηλαδή το δικο σου επιχειρημα; Οτι θες να πας στην εκκλησία; Αυτο που λέω εγω ειναι οτι πλέον κακός η καλός (αφου δεν παλεψαμε για να διατηρήσουμε αυτα που χασαμε) δεν έχουμε επιλογές. Απο το να μείνεις άνεργος πιστεύω καλύτερα να δουλέψεις καμιά Κυριακή. Παραπανω λεφτά για εσένα θα είναι.Εαν παλι δεν σας αρέσει, οι δρόμοι εκει εξω είναι...Καντε 5 πανό και βγείτε να διεκδικήσετε!
tehAllantin Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Εδω σας έχουν καταργήσει αργίες, επιδόματα, 8ωρο, βασικό μισθό και ακομα και την ίδια την εργασία. ...Και εσείς τρωγοσαστε εαν δουλεψετε την Κυριακή. ...Δηλαδή σε τι διαφέρει η Κυριακή απο μια Τρίτη; Γιατί δεν είναι αυτη καθεαυτή η "Κυριακη", η "άδεια" το "8ωρο" τα "ενσημα". Γιατί ΑΥΤΗ η αντίληψη του "εδω κάναν αυτό, το άλλο που θα χάσεις θα σε πειράξει"; Και όπως είδες χάθηκε η μπάλα.. Θα μπορούσαμε να δουλεύουμε κάθε μέρα 12 ώρες τη μέρα για ένα κομμάτι ψωμί και μόνο αυτό . ΕΙΝΑΙ αυτή η κατάσταση κάτι που θα ήθελες να ζήσεις; Είναι αυτό κάτι που θα επιθυμούσες για τα παιδιά σου; Υπάρχουν κάποια όρια, κάποια εχέγγυα για μία κάποια σωστή ποιότητα ζωής που θα έπρεπε ο καθένας μας να υποστηρίζει και βοηθά να τηρηθουν όσο το δυνατόν περισσότερο.. Τόσο απλά.
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Στο ξαναλέω. Το τι γινόταν ΤΟΣΑ χρόνια δεν έχει καμία σχέση με το τι γινεται τωρα. ΕΙΔΙΚΑ στις καφετεριες που το αναφέρεις ως παράδειγμα, προσωπικά κονόμαγα πολυ περισσότερα απ ότι τωρα. Με μεγάλη χαρά δουλευα Κυριακές, με μεγάλη χαρά δουλευα και 7ημερο και 24ωρο αμα ήθελες. Διοτι ολα πληρωνόντουσαν. Και αν δεν τα πλήρωναν τότε υπήρχαν αντιδράσεις, έτρεχες σε συνδικαλιστικά όργανα, επιθεωρήσεις εργασίας κτλ κτλ. Ακόμα και η μαυρη εργασία, σύμφερε και τον εργοδότη και τον εργαζόμενο σε πολλές περιπτώσεις, άσχετα αν πάντα ημουν κατά. ΤΩΡΑ ομως το μονο που αυξάνεται ειναι οι ωρες εργασίας για όποιους ηδη εργάζονται ενω ο μισθος τους παιρνει την κατιουσα, ενω αν πάνε να αντιδράσουν, απλά χάνουν τη δουλεια τους. Και τι το γράφεις και το ξαναγράφεις για το αν έλεγε κανεις τιποτε για εκεινους τους εργαζόμενους? Οι ιδιοι οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν αν ήθελαν ή οχι να δουλευουν Κυριακές? Διότι τότε υπήρχε κινητρο και το έκανες. ΤΩΡΑ δεν υπάρχει. Αναγκασμένοι ειναι και το κάνουν, επειδή δεν υπάρχει άλλη εργασία. Τι ειναι αυτό που δε καταλαβαίνεις λοιπόν? Τι δεν καταλαβαινω;; Απλα πραγματα δεν καταλαβαινω. Το "¨τοσα χρονια" προφανως αναφερεται πριν το 2009-1010. Δε νομιζω να επαιρνε κανεις τα νομιμα για νυχτα-κυριακη το 2011. Αρα μη μου λες το τι "γινοταν". Περασαν ηδη αρκετα χρονια απο τις χρυσες εποχες, χρυσες στις οποιες και στο εμπορικο να δουλευες (που δουλεψα), μια χαρα τα πληρωνοσουν ολα. Οποτε δεν ειμαι εγω που αλλαζω εποχες, εγω για τα τελευταια 2-3 χρονια μιλαω. Σου φαινεται μικρη περιοδος 2-3 χρονια; Το ότι χρειάζεται η έγκριση του αντιπεριφερειάρχη είναι καθαρά τυπικό και δεν εξασφαλίζει τίποτα. Ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης θα δώσει το ΟΚ σε όποιον επιχειρηματία του ασκήσει τις κατάλληλες "πιέσεις". Πραγματικά έχεις την εντύπωση ότι η φράση αυτή είναι δικλείδα ασφαλείας με κάποιο τρόπο ή απλά προσπαθείς να καλύψεις το γεγονός ότι για 15 σελίδες thread αγνοούσες τη 2η παράγραφο του Άρθρου 16; Ακόμα και οι υπέρμαχοι του μέτρου θεωρούν λεπτομέρεια αυτό το πράγμα. Επίσης ο νόμος ορίζει ότι αν ο αντιπ/χης δεν πάρει αποφάσεις, θα έχει κυρώσεις... το πε και ο Υπουργός ακόμη. Και όχι αγαπητέ galactikos, δεν υπάρχει "αύξηση" στο μισθό των Κυριακών. Ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, που σημαίνει ότι στο πλαίσιο μιας επιχειρησιακής σύμβασης το υψηλότερο κυριακάτικο μεροκάματο μπορεί να πάει περίπατο. Ο εργοδότης κάνει Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Πάλι δεν διαβάζετε. Το είπα και προηγουμένως δίνοντας το παράδειγμα του ΟΚ που ανήκει στα Carrefour. Τα franchise είναι μεγάλες αλυσίδες, γιατί το brand name τους ανήκει σε μεγαλύτερες εταιρείες. Το ότι το μαγαζί είναι μικρομεσαίου μεγέθους δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό, οικονομικό και εργασιακό καθεστώς τους. Οι μικροί θα κλείσουν γιατί ούτε τις τιμές χονδρικής των franchise μπορούν να έχουν - όπως ένα μίνι μάρκετ αλυσίδας - ούτε επιδότηση από τη "μητρική εταιρεία" μπορούν να έχουν άμα μπούνε μέσα - ο μικρός έκλεισε εδώ - και ούτε τη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού σε περίπτωση έλλειψης, όπως πχ. η Wind στα καταστήματά της. Ποσο, μα ποσο λαθος μπορει να εισαι... giorgarello δε θα επαναλαμβάνουμε τα ιδια πράγματα. Κανεις δεν έγραψε πουθενά οτι δε πρέπει να εργαζόμαστε Κυριακη. Είπαμε οτι αν πρέπει να εργαστει κάποιος, να το κάνει με το ανάλογο αντίτιμο και φυσικά με τα ανάλογα ρεπό. Στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο εδω και πολύ καιρό και δεν υπάρχει καμια σχέση με τα Κυριακάτικα προ 5ετίας. Αμα δε το καταλαβαίνετε κάποιοι, σορρυ αλλά ζείτε σε ουτοπία. Aλλα λόγια να αγαπιόμαστε ρε φιλε. Αλλα διαβάζεις, άλλα πράγματα καταλαβαίνεις. Ξαναδιάβασε τι σου γράφει ο άνθρωπος. Στο πρωτο προφανως αστειεύεσαι, αν οχι, ξαναδιαβασε αρκετα μηνυματα αλλων χρηστων εδω μεσα. Στο δευτερο, ερχεσαι και μου λες, οτι απο 5ετιας και μετα, οι εργασιακοι νομοι δεν ισχυουν. Δε διαφωνει κανεις. Εκει που υπαρχει η διαφωνια, ειναι στο οτι δε σε νοιαζει το μεγεθος της λαμογιας στο εργασιακο καθεστος μεχρι σημερα, κι οχι πριν 5 χρονια (καφετερια, νυχτοφυλακας, ιδιωτικα σεκιουριτι, νυχτερινα φαγαδικα, επαγγελματιες οδηγοι παντως τυπου, και δεκαδες αλλοι χωροι που ηδη λειτουργουν κυριακη, σε αμφιβολο εργασιακο καθεστως), αλλα σε πειραξαν οι 7 κυριακες, γιατι ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργησουν προβλημα. Καλη φαση, δε σε πειραζει τι υπαρχει ηδη, αλλα σε πειραζει το ΜΠΟΡΕΙ να υπαρξει. Ωραια και το καταφερες, και αυτες οι 7 κυριακες, τελικως δεν θα υπαρξουν, οι υπολοιποι εργαζομενοι; (οι οποιοι δεν δουλευουν πριν 5 χρονια τις χρυσες εποχες, δουλευουν κι αυτοι σημερα, κυριακες κι αργιες... για αυτους θα πεις οτι ηταν επιλογη τους, και αμα γουσταρουν ας κανουν επανασταση...) Πουρνάρα στις μεγάλες καφετέρειες δουλεύουν 5 σερβιτόροι στην βάρδια και κάθε μέρα κάποιος από αυτούς έχει ρεπό.Το ίδιο και οι σκουπιδιάρηδες.Ο ταξιτζής επίσης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δουλεύει όσο γουστάρει(έχω φίλο που έχει ταξί και το δουλεύει 16:00 εώς 22:00 κάθε μέρα χωρίς Σαβατοκύριακα) λοιπόν όταν επιχειρηματολογείς με αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων είναι τουλάχιστον ατυχές το παράδειγμα σου. Ο εμποροϋπάλληλος ο πωλητής κ.α που μπορεί να δουλεύουν σε ένα μαγαζάκι μόνοι τους και τους πει το αφεντικό να δουλέψουν και Κυριακή πιστεύεις ότι εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους παραπάνω;Είναι δίκαιο για αυτούς να δουλεύουν 7 μέρες την βδομάδα; Στις μικρες; 1
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Πουρναρα βλέπεις το χειρότερο και χάνεις το καλυτερο! 200 φορές μου γράφεις ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον καημενο που εργάζεται Κυριακή! Εγω σου απαντώ ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον πιλότο που πετάει ότι ώρα κάτσει! Ας γίνουμε όλοι το ίδιο λοιπόν! <br> Ο κόσμος πασχίζει για τα εργασιακά δικαιώματα χρόνια τώρα αλλά κάποιοι δεν έπαιρναν χαμπάρι! <br> Για τελευταία φορά θα σου γράψω ότι η κατάσταση εχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια! <br> Και οι αντιδράσεις πιυ ψάχνεις να βρεις περιλαμβάνουν χιλιάδες κόσμο στο Σύνταγμα πορείες, διαδηλώσεις, ξύλο από τα ματ! Θυμάσαι να υπήρχε διαδήλωση 400000 ανθρώπων πριν το 2010;<br><br> Ολα αυτά γίνονται λόγω της αλλαγής της ζωής μας προς το χειρότερο και φυσικά περιλαμβάνει και τα εργασιαka! Το ότι δεν αντίδρας εσυ και ίσως το περιβάλλον σου δε σημαίνει ότι οι άλλοι κάθονται<br><br> Για το μέγεθος λαμόγια στα έχω ήδη γράψει και επαναλαμβανεσαι! <br> Που έγραψα εγω ότι δ με ενδιαφέρει; Ολα για αυτό γινονται! I ίδιος ο νόμος για τις 7 Κυριακές ( επιμένεις στις 7 ενώ ο άλλος απέδειξε ότι μιλάμε για μόνιμη κατάσταση) λαμόγια ειναι! <br><br> Το φέρεις από δω το πασπατευεις από εκεί, προσπαθείς να αποδείξεις ότι ειναι καλύτερο να εργαζόμαστε όλοι καθημερινά με τα ίδια χρήματα; Τα επιχειρήματα σου έχουν ήδη απαντηθεί<br><br> Ακόμα και αυτό που λες για τα νυχτερινά μαγαζιά και για τους νύχτοφυλακες, απ τις λέξεις και μόνο άπαντες μόνος σου! Το κάθε επάγγελμα ειναι διαφορετικό έχεις διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικά θετικά και αρνητικά! Το τσουβάλιασμα ειναι λάθος! Και ο ανθρακορυχος ο καημενος εργάζεται σε τραγικές συνθήκες! Είμαστε υποκριτές πιυ δε τον αναφέρουμε; Α ναι! Ρωτάς αν τα 2-3 χρόνια ειναι μικρή περίοδος! Μέσα σε αυτά τα 2-3 χρόνια εχει αλλάξει όλη μας η ζωή, έχουν γίνει οι μεγαλύτερες αντιδράσεις έχουν διαλυθεί τα εργασιακά! <br> Αν θεωρείς ότι ο κόσμος άραξε και δέχτηκε τις αλλαγές ζεις σε άλλο πλανήτη! Οι αλλαγές έγιναν με το έτσι το θέλω! Ο σερβιτόρος έχασε τα νυχτερινά του απ τη μια μέρα στην άλλη δουλευει για ελαχιστα και εσυ ρωτάς γιατί να μην ειναι όλοι έτσι και ότι δε λυπομαστε τον σερβιτόρο. Χάσαμε υπερωρίες και ρωτάτε γιατί να μη δουλεύουμε και μερικές μερικές ακόμα!<br><br> Γιατί στο τέλος θα σου λένε να εργάζεσαθ για 100 ευρώ πουρνάρα και θα σου έρχονται εδώ κάποιοι με μηδαμινή ενημέρωση και θα σου λένε ότι τόσα χρόνια δεν αντιδρουσατε και ότι από το τίποτα καλα ειναι και αυτά! 2
galactikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Και όχι αγαπητέ galactikos, δεν υπάρχει "αύξηση" στο μισθό των Κυριακών. Ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, που σημαίνει ότι στο πλαίσιο μιας επιχειρησιακής σύμβασης το υψηλότερο κυριακάτικο μεροκάματο μπορεί να πάει περίπατο. Ο εργοδότης κάνει Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Λάθος διατύπωση. Εννοούσα ό,τι με το μεροκάματο των Κυριακών αυξάνεται στο σύνολό του ο μηνιαίος μισθός. My bad.
Ntinaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Εδω σας έχουν καταργήσει αργίες, επιδόματα, 8ωρο, βασικό μισθό και ακομα και την ίδια την εργασία. ...Και εσείς τρωγοσαστε εαν δουλεψετε την Κυριακή. ...Δηλαδή σε τι διαφέρει η Κυριακή απο μια Τρίτη; να ανοιξουμε και τα σχολεια τις κυριακες?
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 να ανοιξουμε και τα σχολεια τις κυριακες? Σαφως...κάπως πρέπει να δουλέψουν αυτοι οι τεμπέλαροι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί :P H Kυριακή ειναι η κατάλληλη ημέρα πιστευω. Και γιατι να ξεκουράζονται? Ας δουλευουν 16 ωρες το 24ωρο. Ετσι θα προσλαμβάνουμε και λιγότερους Βρε μιλάμε έχετε μπερδεψει τη βουρτσα με τη μπανιέρα κάποιοι. Δεν τίθεται καν επιχειρημα του τύπου "γιατι ο τάδε να δουλεύει Κυριακές και εσύ να μη δουλεύεις". Ειναι άκυρο, και δηλώνει το πόσο άσχετος μπορει να ειναι κάποιος με τα εργασιακά και με τα επαγγέλματα γενικότερα. Ο νυχτοφύλακας λόγου χάρη, ανήκει σε συγκεκριμένο εργασιακό καθεστός στο οποίο δεν ανηκει ο οικοδόμος ή ο υπαλληλος ενός γραφείου. Δεν μπορεις να βάλεις τον υπάλληλο του γραφείου να δουλεύει νυχτα επειδή υπάρχει ανάγκη για νυχτοφύλακες. Αλλο έργο παράγει ο ένας άλλο ο άλλος. Επαναλαμβάνω, αν τα εργασιακά ήταν τουλάχιστον στα ίδια με πριν απο 3-4 χρόνια (που και τότε ειχαμε εκμεταλλευση, παρανομια κτλ αλλά όχι σε αυτή τη κλιμακα), ισως κάναμε μια διαφορετική κουβέντα. Εν μέσω κρισης, με την αγορά να έχει διαλυθεί, με τις μικρομεσαίες επιχειρησεις να κλεινουν η μια μετά την άλλη, η Κυριακάτικη εργασία εξυπηρετεί μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που θα αντέξουν, χρησιμοποιώντας τους ιδιους υπαλλήλους για περισσότερες ωρες εργασίας και όχι το μαγαζάκι που είναι 1-2 άτομα μέσα και δε θα αντέξουν στον ανταγωνισμο. Πόσο πιο απλά να το θέσουμε?? Στις μικρες; Στις μικρές εργάζονται ένας δύο, ολες τις ημέρες της εβδομάδας, εκεί που κάποτε εργάζονταν 4-5. Τα λεφτά που παίρνουν φυσικά ειναι είτε ίδια, είτε έχουν μειωθεί. Ειναι αυτο που σου έγραφα νωριτερα. Τοσα χρονια, συμφερε να εργάζεσαι τέτοιες ημέρες, τέτοιες ωρες. Ειχες κινητρο οποτε δεν υπήρχε και λόγος να διαμαρτυρηθεί κάποιος και όσοι το έκαναν ηταν επειδή κάποιοι προσπαθουσαν να τους εκμεταλλευτούν. Τη τελευταία 4ετία ομως το κακό έχει παραγινει. Στις καφετέριες αυτές, μπορει να εργάζεται πλέον ακόμα και ένας!
man of steel Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Τι δεν καταλαβαινω;; Απλα πραγματα δεν καταλαβαινω. Το "¨τοσα χρονια" προφανως αναφερεται πριν το 2009-1010. Δε νομιζω να επαιρνε κανεις τα νομιμα για νυχτα-κυριακη το 2011. Αρα μη μου λες το τι "γινοταν". Περασαν ηδη αρκετα χρονια απο τις χρυσες εποχες, χρυσες στις οποιες και στο εμπορικο να δουλευες (που δουλεψα), μια χαρα τα πληρωνοσουν ολα. Οποτε δεν ειμαι εγω που αλλαζω εποχες, εγω για τα τελευταια 2-3 χρονια μιλαω. Σου φαινεται μικρη περιοδος 2-3 χρονια; Ποσο, μα ποσο λαθος μπορει να εισαι... Στο πρωτο προφανως αστειεύεσαι, αν οχι, ξαναδιαβασε αρκετα μηνυματα αλλων χρηστων εδω μεσα. Στο δευτερο, ερχεσαι και μου λες, οτι απο 5ετιας και μετα, οι εργασιακοι νομοι δεν ισχυουν. Δε διαφωνει κανεις. Εκει που υπαρχει η διαφωνια, ειναι στο οτι δε σε νοιαζει το μεγεθος της λαμογιας στο εργασιακο καθεστος μεχρι σημερα, κι οχι πριν 5 χρονια (καφετερια, νυχτοφυλακας, ιδιωτικα σεκιουριτι, νυχτερινα φαγαδικα, επαγγελματιες οδηγοι παντως τυπου, και δεκαδες αλλοι χωροι που ηδη λειτουργουν κυριακη, σε αμφιβολο εργασιακο καθεστως), αλλα σε πειραξαν οι 7 κυριακες, γιατι ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργησουν προβλημα. Καλη φαση, δε σε πειραζει τι υπαρχει ηδη, αλλα σε πειραζει το ΜΠΟΡΕΙ να υπαρξει. Ωραια και το καταφερες, και αυτες οι 7 κυριακες, τελικως δεν θα υπαρξουν, οι υπολοιποι εργαζομενοι; (οι οποιοι δεν δουλευουν πριν 5 χρονια τις χρυσες εποχες, δουλευουν κι αυτοι σημερα, κυριακες κι αργιες... για αυτους θα πεις οτι ηταν επιλογη τους, και αμα γουσταρουν ας κανουν επανασταση...) Στις μικρες; Οι μικρές καφετέριες συνοικιακού επιπέδου στην Λάρισα τουλάχιστον δεν ανοίγουν Κυριακές και νομίζω ότι έτσι γίνεται παντού. Μην κάνουμε ότι να ναι ερωτήσεις για να στηρίξουμε ένα επιχείρημα όταν ξέρουμε από μόνοι μας την απάντηση!
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Πουρναρα βλέπεις το χειρότερο και χάνεις το καλυτερο! 200 φορές μου γράφεις ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον καημενο που εργάζεται Κυριακή! Εγω σου απαντώ ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον πιλότο που πετάει ότι ώρα κάτσει! Ας γίνουμε όλοι το ίδιο λοιπόν! <br> Ο κόσμος πασχίζει για τα εργασιακά δικαιώματα χρόνια τώρα αλλά κάποιοι δεν έπαιρναν χαμπάρι! <br> Για τελευταία φορά θα σου γράψω ότι η κατάσταση εχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια! <br> Και οι αντιδράσεις πιυ ψάχνεις να βρεις περιλαμβάνουν χιλιάδες κόσμο στο Σύνταγμα πορείες, διαδηλώσεις, ξύλο από τα ματ! Θυμάσαι να υπήρχε διαδήλωση 400000 ανθρώπων πριν το 2010;<br><br> Ολα αυτά γίνονται λόγω της αλλαγής της ζωής μας προς το χειρότερο και φυσικά περιλαμβάνει και τα εργασιαka! Το ότι δεν αντίδρας εσυ και ίσως το περιβάλλον σου δε σημαίνει ότι οι άλλοι κάθονται<br><br> Για το μέγεθος λαμόγια στα έχω ήδη γράψει και επαναλαμβανεσαι! <br> Που έγραψα εγω ότι δ με ενδιαφέρει; Ολα για αυτό γινονται! I ίδιος ο νόμος για τις 7 Κυριακές ( επιμένεις στις 7 ενώ ο άλλος απέδειξε ότι μιλάμε για μόνιμη κατάσταση) λαμόγια ειναι! <br><br> Το φέρεις από δω το πασπατευεις από εκεί, προσπαθείς να αποδείξεις ότι ειναι καλύτερο να εργαζόμαστε όλοι καθημερινά με τα ίδια χρήματα; Τα επιχειρήματα σου έχουν ήδη απαντηθεί<br><br> Ακόμα και αυτό που λες για τα νυχτερινά μαγαζιά και για τους νύχτοφυλακες, απ τις λέξεις και μόνο άπαντες μόνος σου! Το κάθε επάγγελμα ειναι διαφορετικό έχεις διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικά θετικά και αρνητικά! Το τσουβάλιασμα ειναι λάθος! Και ο ανθρακορυχος ο καημενος εργάζεται σε τραγικές συνθήκες! Είμαστε υποκριτές πιυ δε τον αναφέρουμε; Α ναι! Ρωτάς αν τα 2-3 χρόνια ειναι μικρή περίοδος! Μέσα σε αυτά τα 2-3 χρόνια εχει αλλάξει όλη μας η ζωή, έχουν γίνει οι μεγαλύτερες αντιδράσεις έχουν διαλυθεί τα εργασιακά! <br> Αν θεωρείς ότι ο κόσμος άραξε και δέχτηκε τις αλλαγές ζεις σε άλλο πλανήτη! Οι αλλαγές έγιναν με το έτσι το θέλω! Ο σερβιτόρος έχασε τα νυχτερινά του απ τη μια μέρα στην άλλη δουλευει για ελαχιστα και εσυ ρωτάς γιατί να μην ειναι όλοι έτσι και ότι δε λυπομαστε τον σερβιτόρο. Χάσαμε υπερωρίες και ρωτάτε γιατί να μη δουλεύουμε και μερικές μερικές ακόμα!<br><br> Γιατί στο τέλος θα σου λένε να εργάζεσαθ για 100 ευρώ πουρνάρα και θα σου έρχονται εδώ κάποιοι με μηδαμινή ενημέρωση και θα σου λένε ότι τόσα χρόνια δεν αντιδρουσατε και ότι από το τίποτα καλα ειναι και αυτά! Λυπαμαι, αλλα δεν εχεις καταλαβει τιποτε απο οσα εχω γραψει μεχρι τωρα, και απλα ανακατευεις τα ιδια. Δεν πειραζει, συνεχιστε. Οι μικρές καφετέριες συνοικιακού επιπέδου στην Λάρισα τουλάχιστον δεν ανοίγουν Κυριακές και νομίζω ότι έτσι γίνεται παντού. Μην κάνουμε ότι να ναι ερωτήσεις για να στηρίξουμε ένα επιχείρημα όταν ξέρουμε από μόνοι μας την απάντηση! Αστειευεσαι πιστευω... 1
man of steel Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δεν αστειεύομαι καθόλου εκτός των μεγάλων καφετεριών που είναι συγκεντρωμένες στο φρούριο και στην πλατεία ταχυδρομείου μικρά καφενεία και μικρές καφετέριες στην Λάρισα Κυριακή είναι κλειστά.Ανοίγουν μόνο όσα έχουν άδεια καφέ μπαρ το βράδυ και πάλι όχι όλα.Μιλάω πάντα για τα συνοικιακά κι όχι για τα μαγαζιά τα μεγάλα.Εδώ είναι τα περισσότερα περίπτερα κλειστά!.
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δεν αστειεύομαι καθόλου εκτός των μεγάλων καφετεριών που είναι συγκεντρωμένες στο φρούριο και στην πλατεία ταχυδρομείου μικρά καφενεία και μικρές καφετέριες στην Λάρσα Κυριακή είναι κλειστά.Ανοίγουν μόνο όσα έχουν άδεια καφέ μπαρ το βράδυ και πάλι όχι όλα.Μιλάω πάντα για τα συνοικιακά κι όχι για τα μαγαζιά τα μεγάλα.Εδώ είναι τα περισσότερα περίπτερα κλειστά!. Ειστε οι μοναδικοι τοτε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα