Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγες ποτέ κάτω???

Εφαγες ξυλο και δακρυγόνο τη στιγμη που ειρηνικά καθόσουν στο Συνταγμα και απλά φωναζες συνθήματα?

Ειδες να ανοιγουν κεφάλια παιδιών και δικων σου ανθρωπων χωρις καμια αιτία??

Οταν το κάνεις μπορεις να έχεις άποψη και να κρινεις τους άλλους, και να ρωτάς για το που πηγαν ολοι.

Τρομοκρατηθηκαν. Αυτο έκαναν. Σπιτια τους ειναι όλοι πλέον και σκάνε, μη μποροντας να αντιδράσουν.

Οσο για το ποιηματάκι με τις εκλογές, θα παρακαλέσω να μη το θέτετε καν, διοτι ειναι άδικο να ανοιγετε τέτοια κουβέντα και να μη μπορουμε να εκφράσουμε τις αποψεις μας λογω των κανονων του φορουμ. Θα υπενθυμισω μονο τα τρομοκρατικά σποτ, απειλές για καταθέσεις κτλ κτλ οπως και τα ποσοστά των κομμάτων και εως εκει.

Εχεις δει καμια επανασταση χωρις βια-θυματα?Δηλαδη τοτε στο πανεπηστιμιο επρεπε να εφευγαν μολις εβλεπαν τον στρατο?Μπορεις να σκεφτεις τα αποτελεσματα εαν ειχαν παει τοτε και αυτοι σπιτι τους?

Σκεψου το λιγο απο την αλλη πλευρα.Δες λιγο πιο σφαιρικά και σκεψου εστω για δοκιμη με τον αντιθετο τροπο....

Δημοσ.

Η περίπτωση, κάποια να ειναι ανοιχτά και κάποια όχι, δεν υφισταται?

Αυτο σου γράφω παραπάνω αυτο σου γράφει και ο άλλος χρηστης.

Προσπάθησα να μη σε προσβάλω. Μη πας να βγεις και απο πάνω. Οπως βλέπεις σε σεβομαι ως χρηστη και ας διαφωνουμε στο 90%

Οχι, ο αλλος χρηστης λεει οτι εκτος της πλατειας με τις μεγαλες καφετεριες, ολα τα αλλα συνοικιακου επιπεδου ειναι κλειστα. Το οτι λοιπον στην περιοχη μου τα συνοικιακα δεν ειναι κλειστα, αυτο εμενα με κανει να βλεπω αλλη εικονα των πραγματων... ή θα πρεπει να παραδεχτω, οτι και εδω ολα τα συνοικιακα ειναι κλειστα, ετσι;

Δημοσ.

Συνεχιζω λοιπον να μην καταλαβαινω, διοτι μου βαζεις τα παρακμιακα καφενεια, απο τα οποια εσεις μπορει να εχετε πολλα, εμεις μπορει να εχουμε 2-3, πραγμα που δεν τα θετουμε καν ως ποσοστο. Οχι, τα δικα μας τσιπουραδικα και καφενεια, λειτουργουν με τον κλασικο τροπο χωρις ουκρανες, αλλα με καλο μεζε και παγωμενη μπυρα. Το οτι εχεις μια κατασταση εσυ στην περιοχη σου, το οτι σου κλεινουν μεχρι και τα περιπτερα την κυριακη, αυτο δε σημαινει οτι γινεται κι αλλου.

Κι εμας εδω, ο εμπορικος συλλογος, μετα απο ψηφοφορια καθε χρονο κλεινει (οσοι θελουν), τα εμπορικα το σαββατο για ολο το καλοκαιρι, διοτι βαρανε μυγες (οχι τωρα λογω κρισης, παντα γινοταν αυτο), αυτο δε σημαινει οτι ολα τα εμπορικα σε ολη την ελλαδα, κλεινουν σαββατο.

Πουρνάρα στην "δική σου" πόλη σε ξεβρακώνει ο cossutius και σου λέει ότι δύο καφετέριες στην συνοικία του που είναι όλες και όλες σήμερα Κυριακή θα παραμείνουν κλειστές και ίσως ανοίξουν το βράδυ τι μου λες τώρα;Επίσης μην παίρνεις όρκο για το πόσες μικρές καφετέριες στην Αθήνα δουλεύουν όπως σου περιέγραψα στην Λάρισα θα εκπλαγείς..Υ.Γ 

Δημοσ.
Πήγες ποτέ κάτω???

Εφαγες ξυλο και δακρυγόνο τη στιγμη που ειρηνικά καθόσουν στο Συνταγμα και απλά φωναζες συνθήματα?

Ειδες να ανοιγουν κεφάλια παιδιών και δικων σου ανθρωπων χωρις καμια αιτία??

Οταν το κάνεις μπορεις να έχεις άποψη και να κρινεις τους άλλους, και να ρωτάς για το που πηγαν ολοι.

Τρομοκρατηθηκαν. Αυτο έκαναν. Σπιτια τους ειναι όλοι πλέον και σκάνε, μη μποροντας να αντιδράσουν.

Οσο για το ποιηματάκι με τις εκλογές, θα παρακαλέσω να μη το θέτετε καν, διοτι ειναι άδικο να ανοιγετε τέτοια κουβέντα και να μη μπορουμε να εκφράσουμε τις αποψεις μας λογω των κανονων του φορουμ. Θα υπενθυμισω μονο τα τρομοκρατικά σποτ, απειλές για καταθέσεις κτλ κτλ οπως και τα ποσοστά των κομμάτων και εως εκει.

ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ

Τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν ψήφισαν τα ίδια και τα ίδια μήπως ψάξουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα πάνω στα ψηφοδέλτια και τους βασανίσουν!!!

Μαρέσει που "φαντάζεσαι" πως δεν ήμουν εκεί αλλά με κρίνεις γιαυτό παρόλο που γράφεις πως πρέπει να κάνω το αντίθετο!

• Like 1
Δημοσ.

Πουρνάρα στην "δική σου" πόλη σε ξεβρακώνει ο cossutius και σου λέει ότι δύο καφετέριες στην συνοικία του που είναι όλες και όλες σήμερα Κυριακή θα παραμείνουν κλειστές και ίσως ανοίξουν το βράδυ τι μου λες τώρα;Επίσης μην παίρνεις όρκο για το πόσες μικρές καφετέριες στην Αθήνα δουλεύουν όπως σου περιέγραψα στην Λάρισα θα εκπλαγείς..Υ.Γ 

Ξεκινησαμε απο ΟΛΕΣ τις συνοικιακες, και φτασαμε σε ΔΥΟ που ΙΣΩΣ ανοιξουν το βραδυ...

Δεν το συνεχιζω αλλο, προφανως λεω ψεμματα, και το βραδυ δε θα παω σε τσιπουραδικο, αλλα στα "λαγουδακια".

Δημοσ.

Ξεκινησαμε απο ΟΛΕΣ τις συνοικιακες, και φτασαμε σε ΔΥΟ που ΙΣΩΣ ανοιξουν το βραδυ...

Δεν το συνεχιζω αλλο, προφανως λεω ψεμματα, και το βραδυ δε θα παω σε τσιπουραδικο, αλλα στα "λαγουδακια".

Από όλες τις συνοικιακές που έχει στην περιοχή του(για τον cossutius);Άστο στα αλήθεια μην το συνεχίζεις άμα μου λες σοβαρά τώρα ότι θα πας στην Αθήνα για καλό τσίπουρο και μεζέ τι να λέμε τώρα....Ακόμα και στα μαγαζιά με τα λαγουδάκια όπως τα λες εδώ στη Λάρισα ούτε σου περνάει από το μυαλό τι έρχεται για μεζές με το πρώτο  καραφάκι.Ε όχι και στην πατρίδα του τσίπουρου υποδείξεις για ποιότητα μεζέ και τσίπουρου.Καταντάει αστείο το λιγότερο...Αλλά άλλο αυτό και άλλο οι προϋποθέσεις που δουλεύει ένα μαγαζί και αν αντέχει λειτουργικά να δουλεύει και την Κυριακή.Τεσπα το κλείνω και εγώ εδώ δεν θα βγάλουμε άκρη...

Δημοσ.

Από όλες τις συνοικιακές που έχει στην περιοχή του(για τον cossutius);Άστο στα αλήθεια μην το συνεχίζεις άμα μου λες σοβαρά τώρα ότι θα πας στην Αθήνα για καλό τσίπουρο και μεζέ τι να λέμε τώρα....Ακόμα και στα μαγαζιά με τα λαγουδάκια όπως τα λες εδώ στη Λάρισα ούτε σου περνάει από το μυαλό τι έρχεται για μεζές με το πρώτο  καραφάκι.Ε όχι και στην πατρίδα του τσίπουρου υποδείξεις για ποιότητα μεζέ και τσίπουρου.Καταντάει αστείο το λιγότερο...Αλλά άλλο αυτό και άλλο οι προϋποθέσεις που δουλεύει ένα μαγαζί και αν αντέχει λειτουργικά να δουλεύει και την Κυριακή.Τεσπα το κλείνω και εγώ εδώ δεν θα βγάλουμε άκρη...

Ποιος ακριβως μιλησε για αθηνα;

Καλα, αμα ειναι η Λαρισα πατριδα του τσιπουρου, αυτο ειναι για αλλα γελια... 

Δημοσ.

Εχεις δει καμια επανασταση χωρις βια-θυματα?Δηλαδη τοτε στο πανεπηστιμιο επρεπε να εφευγαν μολις εβλεπαν τον στρατο?Μπορεις να σκεφτεις τα αποτελεσματα εαν ειχαν παει τοτε και αυτοι σπιτι τους?

Σκεψου το λιγο απο την αλλη πλευρα.Δες λιγο πιο σφαιρικά και σκεψου εστω για δοκιμη με τον αντιθετο τροπο....

Φυσικά και δεν υπάρχουν τέτοιες επαναστάσεις. Ειχαμε βια, ειχαμε χτυπημένους ανθρωπους.

Και ειχαμε συνεχόμενες μαζώξεις. Ομως μετά απο κάποια φάση, βλέπεις πως δεν μπορει να κινδυνευει η ζωή σου συνεχόμενα. Οποτε αναγκαστικά σταματάς. Περιμένεις να υπάρξει και ανταπροκριση απο περισσότερο κόσμο. Αυτη δεν υπάρχει.

Και για να στο πω και διαφορετικά, οχι, ισως δεν ειμαι σα τους επαναστάτες της Γαλλικης επανάστασης που δε φοβοντουσαν να δωσουν τη ζωή τους για την αλλαγή.

Εδω υπάρχει διχασμός του χειριστου ειδους. Δε συμφωνουμε στο αν υπηρχε αντιδραση ή οχι.

Τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν ψήφισαν τα ίδια και τα ίδια μήπως ψάξουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα πάνω στα ψηφοδέλτια και τους βασανίσουν!!!

Δες τα ποσοστά, δες τον εκλογικό νομο, δες πως έγινε κυβέρνηση και μετά έλα να τα ξαναμιλησουμε για αυτο το θεμα. Αν θες σε προσωπικο μήνυμα διοτι δε μας το επιτρέπουν οι κανόνες του φορουμ :)

Δημοσ.

Ποιος ακριβως μιλησε για αθηνα;

Καλα, αμα ειναι η Λαρισα πατριδα του τσιπουρου, αυτο ειναι για αλλα γελια... 

Όχι ρε συ η Άρτα είναι.... :P  :P

Δημοσ.

Δες τα ποσοστά, δες τον εκλογικό νομο, δες πως έγινε κυβέρνηση και μετά έλα να τα ξαναμιλησουμε για αυτο το θεμα. Αν θες σε προσωπικο μήνυμα διοτι δε μας το επιτρέπουν οι κανόνες του φορουμ :)

Τα έχω δει όλα αυτά τι να λέει;

Όσοι κλαίγονται για το bonus του εκλογικού νόμου είναι όσοι δεν το πήραν.Τι να κάνουμε ο λαός προτίμησε να το δώσει αλλού, δικαίωμά του

Δεν υπάρχει πολιτική συζήτηση, μία παρένθεση έκανα στο το που πήγε όλη αυτή η "λαοθάλασσα" που πριν δύο χρόνια έπινε μπυρίτσες στις πλατείες και πατούσε like στο facebook.

Εκλογές έγιναν, ο λαός αποφάσισε οπότε μη μου πετάς εικόνες απο πλατείες δυο χρόνια πριν.

Καλές οι εντυπώσεις, απο ουσία δεν βλέπω τίποτα ;)

Καλή συνέχεια

• Like 1
Δημοσ.

Σορρυ αλλα ρωτησες αν υπήρξαν αντιδράσεις.

Σου απέδειξα οτι υπήρξαν. Προφανως αντεδρασαν οι λιγότεροι, αφου οι περισσότεροι (εστω αυτοι οι λιγοι χιλιάδες), έδωσαν αλλου τη ψηφο τους.

Οπότε γιατι υποστηρίζεις οτι δεν υπηρχε αντιδραση?

Ειδες εσυ να βγαινει κανα κομμα με 100%?? Ειδες να υπάρχει καμια τεράστια διαφορά για να υποστηρίζεις εσυ ή οποιος άλλος, οτι ο κόσμος "δεν αντιδράει"?

Με τα χιλια ζορια και με κυβέρνηση συνεργασίας, που αν οι ψηφοφοροι τη γνωριζαν ισως να ηταν διαφορετικο το αποτέλεσμα, ειχαμε κυβέρνηση.

Αυτη ειναι η ουσία.

Δημοσ.

Και για να το συνεχίσω λίγο γιατί διέκοψα το γράψιμο κάπως απότομα λόγο ανωτέρας βίας αν δεν σου λέει τίποτα το όνομα Τύρναβος (πάντως εγώ δεν έχω συναντήσει Έλληνα που να μην το ξέρει) είναι μία κομώπολη 15.000 κατοίκων όπου τουλάχιστον 100 οικογένειες βγάζουν τσίπουρο εξαιρετικής ποιότητας ακόμα και μερικοί με brand name και εξαιρετικές εμφιαλώσεις στέλνοντα στα πέρατα της γης  και συνδέοντας την αναφορά στην κομώπολη τους με το τσίπουρο όπως κάνουν οι Μυτιλινιοί με το ούζο.Αλλά πέρα από κει και στα υπόλοιπα χωριά δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει το καθένα τουλάχιστον τρεις οικογένειες που να φτιάχνουν τσίπουρο.Οπότε ναι η Λάρισα ήταν είναι και θα είναι η πατρίδα του τσίπουρου όπως και να χει.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν το ξέρεις αλλά μάλλον με τρολάρεις σήμερα.Τεσπά ας συγχωρήσουν οι moderators το offtopic άλλωστε είμαστε στο μπλα μπλα...

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό τρεις φίλοι, σύντροφοι επαναστάτες απο τις πλατείες και "αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι" στις εκλογές πήραν τα τελευταία μοδάτα γυαλιά ηλίου με συνταγή ικα για γυαλιά οράσεως

Αν τους ρωτήσεις  θα σου δηλώσουν έκπληκτοι με τον λαό που δεν ξεσηκώνετε ενάντια στο μνημόνιο, τους κατακτητές, τους εξωγήινους κτλ μπαρούφες ανάλογα το μαντρί που βρίσκονται

Αυτή είναι η ουσία  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό τρεις φίλοι, σύντροφοι επαναστάτες απο τις πλατείες και "αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι" στις εκλογές πήραν τα τελευταία μοδάτα γυαλιά ηλίου με συνταγή ικα για γυαλιά οράσεως

Αν τους ρωτήσεις  θα σου δηλώσουν έκπληκτοι με τον λαό που δεν ξεσηκώνετε ενάντια στο μνημόνιο, τους κατακτητές, τους εξωγήινους κτλ μπαρούφες ανάλογα το μαντρί που βρίσκονται

Αυτή είναι η ουσία  ;)

Α οπότε επειδή εσυ ξέρεις κάποιους ψευτοεπαναστάτες, σημαινει οτι ολοι εκει κάτω ηταν το ιδιο, ή πως ο κοσμος ειναι βολεμένος και δέχεται τα πάντα αδιαμαρτυρητα.

Μα ολοι ξέρουμε τέτοιους ανθρωπους. Τι σημαινει αυτο? Οτι ολοι ειμαστε έτσι?

Οπως σου ειπα, αν ολοι ηταν το ιδιο υποκριτές,θα ειχαμε κυβερνηση με 100%. Δεν έχουμε ομως. Με το ζορυ βγηκε και αυτη.

Οποτε μπορεις να αντιληφθεις την ουσια οπως θελεις εσυ :)

Δημοσ.

Έλειψα λίγο αλλά πρέπει να απαντήσω.

Τι δεν καταλαβαινω;; Απλα πραγματα δεν καταλαβαινω. Το "¨τοσα χρονια" προφανως αναφερεται πριν το 2009-1010. Δε νομιζω να επαιρνε κανεις τα νομιμα για νυχτα-κυριακη το 2011. Αρα μη μου λες το τι "γινοταν". Περασαν ηδη αρκετα χρονια απο τις χρυσες εποχες, χρυσες στις οποιες και στο εμπορικο να δουλευες (που δουλεψα), μια χαρα τα πληρωνοσουν ολα. Οποτε δεν ειμαι εγω που αλλαζω εποχες, εγω για τα τελευταια 2-3 χρονια μιλαω. Σου φαινεται μικρη περιοδος 2-3 χρονια;

Ποσο, μα ποσο λαθος μπορει να εισαι...

Δε νομίζεις ότι σαν αντίκρουση είναι λίγο τεμπέλικο το "μα πόσο λάθος είσαι" ως απάντηση σε ένα κατεβατό; Να κάνεις τον κόπο να εξηγηθείς, δεν είσαι ο Πάπας να λες σωστό ή λάθος και μέχρι εκεί (που και ο Πάπας να ήσουν.. ).

Στο πρωτο προφανως αστειεύεσαι, αν οχι, ξαναδιαβασε αρκετα μηνυματα αλλων χρηστων εδω μεσα.

Στο δευτερο, ερχεσαι και μου λες, οτι απο 5ετιας και μετα, οι εργασιακοι νομοι δεν ισχυουν. Δε διαφωνει κανεις. Εκει που υπαρχει η διαφωνια, ειναι στο οτι δε σε νοιαζει το μεγεθος της λαμογιας στο εργασιακο καθεστος μεχρι σημερα, κι οχι πριν 5 χρονια (καφετερια, νυχτοφυλακας, ιδιωτικα σεκιουριτι, νυχτερινα φαγαδικα, επαγγελματιες οδηγοι παντως τυπου, και δεκαδες αλλοι χωροι που ηδη λειτουργουν κυριακη, σε αμφιβολο εργασιακο καθεστως), αλλα σε πειραξαν οι 7 κυριακες, γιατι ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργησουν προβλημα. Καλη φαση, δε σε πειραζει τι υπαρχει ηδη, αλλα σε πειραζει το ΜΠΟΡΕΙ να υπαρξει.

Ωραια και το καταφερες, και αυτες οι 7 κυριακες, τελικως δεν θα υπαρξουν, οι υπολοιποι εργαζομενοι; (οι οποιοι δεν δουλευουν πριν 5 χρονια τις χρυσες εποχες, δουλευουν κι αυτοι σημερα, κυριακες κι αργιες... για αυτους θα πεις οτι ηταν επιλογη τους, και αμα γουσταρουν ας κανουν επανασταση...)

Στις μικρες;

Πρώτον, δεν μιλάμε για 7 Κυριακές. Διάβασε το νόμο τέλος πάντων, άνοιξε μια εφημερίδα, άκου τι λέει ο Υπουργός Ανάπτυξης ο ίδιος. Έλεος δηλαδή, μιλάμε για όσες Κυριακές θέλουνε, είναι δυνατόν να κάναμε τόση φασαρία για τις 7 Κυριακές;.... 

Δεύτερον, πρέπει να πάμε πίσω στην ιστορία να εξηγήσουμε το πώς καθιερώθηκε η Κυριακάτικη αργία. Με στοιχειώδη λογική και ψάξιμο, καταλαβαίνει κανείς ότι η αργία του Σαββατοκύριακου έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα με ρίζες στο θρήσκευμα. Λίγο διαφορετικό για καθολικούς-εβραίους-ορθόδοξους-μουσουλμάνους, παρόλα αυτά κινήθηκε από τα ρωμαϊκά χρόνια στην ίδια λογική.

Πάντα υπήρχαν ημέρες ξεκούρασης γιατί πάνω από όλα είναι λογικό να τις χρειάζεται ο άνθρωπος. Στη σύγχρονη κοινωνία, από το 19ο αιώνα και μετά, οπότε συστηματοποιήθηκε αυτό που λέμε οικονομία της αγοράς, ο νομοθέτης του έθνους-κράτους έκατσε κι έβαλε κάτω πάλι αυτό που είναι λογικό, ότι δηλαδή η καφετέρια μπορεί να είναι ανοιχτή την ημέρα ξεκούρασης για να εξυπηρετεί αυτούς που τις άλλες μέρες δουλεύουν. Από κει και πέρα οι εργαζόμενοι στην καφετέρια έχουν τα δικά τους δικαιώματα στο μεροκάματο αργίας, στα ρεπό, στην εναλλαγή βάρδιας κλπ. ώστε να ξεκουράζονται και αυτοί. Όπως ακριβώς και στους χώρους που η δουλειά είναι αδύνατο να σταματήσει, όπως πχ. στην επιτήρηση ηλεκτροδοτικής μονάδας, στις υπηρεσίες ασφαλείας και άμυνας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα απορριμματοφόρα κλπ.

Τό ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν Κυριακές επειδή οι δουλειές τους δεν σταματάνε ποτέ δεν σημαίνει ότι είναι τρίτης κατηγορίας ή ότι δεν είναι ίσοι με τους άλλους εργαζόμενους απέναντι στο νόμο.

Αντιθέτως δικαιούνται να απολαμβάνουν όλα τα απαραίτητα που πρέπει να λαμβάνει αυτός που εργάζεται αργία. Έτσι γινόταν πάντα και παντού, ακόμα και στις σοσιαλιστικού τύπου κοινωνίες. 

Καλά μέχρι εδώ; Ωραία. Τώρα, δεν γίνεται να καταργήσουμε την αργία επειδή σε μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν τηρούνται οι εργασιακοί νόμοι γι' αυτούς που δούλευαν πάντα Κυριακές σε διάφορους κλάδους. 

Το ότι χειροτέρεψαν οι όροι κι ήρθαν τα πάνω κάτω λόγω ύφεσης και κρίσης σημαίνει ότι πρέπει να ισοπεδωθούν όλοι;? Το ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για το παραμικρό;

Και ξέρεις κάτι, η λογική σου μοιάζει πολύ με τη λογική που λέει ότι "αφού ψόφησε εμένα η κατσίκα μου, να ψοφήσει και του γείτονα".

Σαν ένα γείτονα εδώ πέρα που όταν έγινε το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο είπε, "καλά τους κάναν, γιατί τους πειράζει; Εμένα με κόψαν το μισθό μου εδώ, αυτούς να μην τους κόψουν τίποτα;;"......

---

Πείτε τώρα κι ένα καλό τσιπουράδικο στην Αθήνα, δεν μπορεί να μην έχει ούτε ένα...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...