Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 470
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι οσο συζητάς με 'ιδιώτες' κατα τον Αριστοτέλη, τόσο περισσότερο πέφτει το επίπεδο της συζήτησης και χάνεται το νόημα της.

Και για την ιστορία, το 41,94% κυβερνά και όχι η πλειοψηφία...

Αυτο που γράφεις και να προσθέσω  την συνεργασία των 2 που ολοι γνωριζουμε πως αν οι πολιτες γνωριζαν εξ αρχης, πιθανον να ειχαν πιάσει και πάτο.(ακομα θυμάμαι άτομα με σημαιάκια, να λένε πως εμεις δε κάνουμε συνεργασία με τους χειρότερους εχθρους μας)  Οποτε ας το αφησουμε αυτο το πονεμένο ζητημα.

Απαγορεύεται απο τους όρους άλλωστε να συνεχίζουμε τετοιες κουβέντες.

Να επαναλάβουμε κάπου εδω, οτι ο σκοπός της κουβέντας και ολης της αντίδρασης δεν ειναι οι 7 Κυριακές τον μηνα, αλλά οι απελευθέρωση των ημερων εργασίας για τα εμπορικά καταστήματα κάτι ο οποίο βοηθάει τα πολυκαταστήματα που θα ειναι ανοιχτά με τους ιδιους υπαλλήλους και δυσχαιρένει τη ζωη των μικρών που δε θα αντέχουν φυσικά στον ανταγωνισμό .

Δημοσ.

Δε μας μάρανε τώρα άνθρωπέ μου, αλλά τι σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχάσουμε; απαγορεύεται να το χρησιμοποιήσουμε σαν επιχείρημα;; Έπαψε να ισχύει;

Και όχι αγαπητέ/ή gigisoni, τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ό,τι μεχρι το 2011. Για πρώτη φορά είχαμε δοτό-διορισμένο πρωθυπουργό (Παπαδήμο κ όχι υπηρεσιακό). Για πρώτη φορά κυβερνούν μαζί ΝΔ-Πασοκ. Για πρώτη φορά υποκείμεθα σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο από το 19ο αιώνα. Για πρώτη φορά χρειάζεται έγκριση από το εξωτερικό για τον προϋπολογισμό της χώρας (τρόικα). Για πρώτη φορά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταργούν οργανισμούς ολόκληρους. 

Ε λοιπόν αυτά, ναι, τώρα μας μάραναν, σ αρέσει ή όχι.

Ο Σημίτης όταν αρρώστησε ο Παπανδρέου, τι ήταν; Εκλεγμένος; 

Στην οικουμενική κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ήταν μέσα;

Για τα άλλα που λες, ναι, πρώτη φορά τα τελευταία εκατό και κάτι χρόνια, απλά να συμπληρώσω εδώ ότι αν δεις την ιστορία των χωρών, η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον μία φορά τα τελευταία 100 χρόνια. Η χρεοκοπία σε μία χώρα δεν είναι και τόσο σπάνιο γεγονός.

Αλλά δεν μπορείς να λες ότι δεν έχουμε δημοκρατία γιατί δεν έχουμε το 51%, γιατί με αυτήν την λογική εκτός και αν γίνει ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ η ψήφος και έχεις μόνο δύο κόμματα, πλειοψηφία δεν μπορείς να βγάλεις σχεδόν ποτέ.

Και μην μου μιλάς για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα δίνουν πάνω από 51%, γιατί κανείς από όσους ψηφίζει δεν ψηφίζει με την προυπόθεση ότι θα γίνει συνεργασία με το τάδε ή το δείνα κόμμα. Ό,τι συμφωνήσουν κρυφά μετά οι αρχηγοί των λεγόμενων κομμάτων.

Αυτά είναι τα κατά της έμμεσης δημοκρατίας, δυστυχώς. Αν δεν σ'αρέσει, έχεις επιλογή τα ολιγαρχικά καθεστώτα, βασιλιά, δικτατορίες, κτλ.

Κυβερνήσεις του 51% των λαών και αν υπήρξαν, ήταν πράγμα σπάνιο και η εξαίρεση.

Αν δεν κάνω λάθος στη πρώτη εκλογή του ο γιος Μπους είχε λιγότερες ψήφους αλλά περισσότερους εκλέκτορες;

Το βρήκα:

http://archive.in.gr/news/2000/world/01_nov_w.htm

Κάτι ξέρουν οι υπερδυνάμεις, δεν είναι χαζοί εκεί  :-D

Καλά, γράψε λάθος, θυμάμαι ότι ήταν το 2000, τώρα πρώτη, δεύτερη εκλογή, δεν έχει σημασία.

Το θέμα είναι ότι δεν συγκέντρωσε το 51% των ψήφων, αλλά είχε την μειοψηφία έναντι του αντιπάλου του, αλλά χάρη στον εκλογικό νόμο των ΗΠΑ και στους εκλέκτορες, πήρε την εξουσία.

• Like 1
Δημοσ.

Yeap, δημοκρατία έχουμε... και δικαιοσύνη βεβαίως βεβαίως... και στην Αμερική το ίδιο... σε όλον τον κόσμο δημοκρατία...

Αστική Δημοκρατία έχουμε... αυτή είναι η αστική δημοκρατία... το δημοκρατία βέβαια είναι ολίγον αστείο αλλά whatever...

Σε όποιον δεν αρέσει, ας ψάξει για την αληθινή δημοκρατία.

Δημοσ.

Όχι απλά δεν είχε 50% +1, δεν είναι σπάνιο να έχουν κάτω απο 50% ακόμη και στην Αμερική που στην ουσία είναι δίπολο!Άντε να βρεθεί και ένα τρίτο άλογο να τρέξει για την εμπειρία

Ήρθε δεύτερος σε ψήφους αλλά έγινε πρόεδρος!

Δημοσ.

Ο Σημίτης όταν αρρώστησε ο Παπανδρέου, τι ήταν; Εκλεγμένος; 

Στην οικουμενική κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ήταν μέσα;

Για τα άλλα που λες, ναι, πρώτη φορά τα τελευταία εκατό και κάτι χρόνια, απλά να συμπληρώσω εδώ ότι αν δεις την ιστορία των χωρών, η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον μία φορά τα τελευταία 100 χρόνια. Η χρεοκοπία σε μία χώρα δεν είναι και τόσο σπάνιο γεγονός.

Αλλά δεν μπορείς να λες ότι δεν έχουμε δημοκρατία γιατί δεν έχουμε το 51%, γιατί με αυτήν την λογική εκτός και αν γίνει ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ η ψήφος και έχεις μόνο δύο κόμματα, πλειοψηφία δεν μπορείς να βγάλεις σχεδόν ποτέ.

Και μην μου μιλάς για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα δίνουν πάνω από 51%, γιατί κανείς από όσους ψηφίζει δεν ψηφίζει με την προυπόθεση ότι θα γίνει συνεργασία με το τάδε ή το δείνα κόμμα. Ό,τι συμφωνήσουν κρυφά μετά οι αρχηγοί των λεγόμενων κομμάτων.

Αυτά είναι τα κατά της έμμεσης δημοκρατίας, δυστυχώς. Αν δεν σ'αρέσει, έχεις επιλογή τα ολιγαρχικά καθεστώτα, βασιλιά, δικτατορίες, κτλ.

Κυβερνήσεις του 51% των λαών και αν υπήρξαν, ήταν πράγμα σπάνιο και η εξαίρεση.

Εγώ δεν είπα ότι για να έχουμε δημοκρατία της προκοπής πρέπει να έχουμε το 51%. Είπα ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Και ότι όσο πάει τόσο λιγότερο αντιπροσωπευτική της λαϊκής βούλησης είναι η κυβέρνηση. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Το ζήτημα είναι εσύ τι θέλεις να πεις; Ότι δεν πρέπει να αποζητούμε περαιτέρω εκδημοκρατισμό του συστήματος; Ότι δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου γι' αυτό; Ποιό είναι το διά ταύτα σου τέλος πάντως στην προσπάθειά σου να μας εκθέσεις που τώρα μας "μάρανε" η έλλειψη δημοκρατίας;

Να επαναλάβουμε κάπου εδω, οτι ο σκοπός της κουβέντας και ολης της αντίδρασης δεν ειναι οι 7 Κυριακές τον μηνα, αλλά οι απελευθέρωση των ημερων εργασίας για τα εμπορικά καταστήματα κάτι ο οποίο βοηθάει τα πολυκαταστήματα που θα ειναι ανοιχτά με τους ιδιους υπαλλήλους και δυσχαιρένει τη ζωη των μικρών που δε θα αντέχουν φυσικά στον ανταγωνισμό .

Όντως και ορίστε μία πρώτη γεύση:

(από το Έθνος, 28/7 - η υπογράμμιση δική μου)

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Τουλάχιστον… επτά βήματα πίσω από το -άλλοτε- «Ποτέ την Κυριακή» ετοιμάζονται να κάνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης αλλά και αρκετών νομών της υπόλοιπης χώρας.

Ωστόσο, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία της αγοράς για περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο, τις οποίες προσδιορίζει σε συγκεκριμένες περιόδους (σ.σ. δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, την Κυριακή των Βαΐων και από μία Κυριακή στις τέσσερις εκπτωτικές περιόδους του έτους που καθιερώνονται) ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή επί της αρχής την περασμένη εβδομάδα. Απορρίπτουν, δηλαδή, τη δυνατότητα -υπό προϋποθέσεις- για προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς τις υπόλοιπες 45 Κυριακές και σχεδιάζουν να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι -βάσει του νέου νόμου- θα έχουν τον τελικό λόγο.

Αποφασισμένος

Κι όπως όλα δείχνουν, η δουλειά των τοπικών εμπορικών συλλόγων δε θα είναι εύκολη, καθώς αρκετοί άρχοντες της αυτοδιοίκησης είναι έτοιμοι να δώσουν το σήμα για λειτουργία της αγοράς -ουσιαστικά- έως και 365 μέρες το χρόνο. Μεταξύ αυτών ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ανοίξει την αγορά της πόλης «πολύ περισσότερες Κυριακές πέραν των επτά που καθορίζει ο νόμος» και δεν προτίθεται να κάνει ούτε βήμα πίσω, αφού -όπως λέει- μόνο με μια ανοιχτή αγορά η Θεσσαλονίκη μπορεί να πετύχει το στόχο (που έχει τεθεί από την περιφέρεια και άλλους τοπικούς φορείς, όπως του τουρισμού ή της αυτοδιοίκησης) για ανάδειξή της σε προορισμό «city break» (δηλαδή, για διακοπές του Σαββατοκύριακου).

--

Θα θελα να 'ξερα, αυτό το "city break" είναι το όνειρο με το οποίο ξυπνάνε οι Θεσσαλονικείς; Λέω εγώ τώρα...

Δημοσ.

Εγώ δεν είπα ότι για να έχουμε δημοκρατία της προκοπής πρέπει να έχουμε το 51%. Είπα ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Και ότι όσο πάει τόσο λιγότερο αντιπροσωπευτική της λαϊκής βούλησης είναι η κυβέρνηση. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Το ζήτημα είναι εσύ τι θέλεις να πεις; Ότι δεν πρέπει να αποζητούμε περαιτέρω εκδημοκρατισμό του συστήματος; Ότι δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου γι' αυτό; Ποιό είναι το διά ταύτα σου τέλος πάντως στην προσπάθειά σου να μας εκθέσεις που τώρα μας "μάρανε" η έλλειψη δημοκρατίας;

Το ζήτημα είναι ότι η δημοκρατία που ζητάς εσύ σε οργανωμένες κοινωνίες (πολυάριθμες) δεν μπορεί να υπάρξει.

Είναι κάτι το τελείως ουτοπικό. Οπότε συμβιβάζεσαι με το δεύτερο καλύτερο που έχεις να διαλέξεις, σύμφωνα με την άποψή σου.

Οπότε, αν θέλεις έστω και κάποιο είδος δημοκρατίας, συμβιβάζεσαι με την πλειοψηφία του πρώτου, ή κάποιο συνδιασμό μερικών.

Αλλιώς το γυρνάς σε βασιλείς, ολιγαρχίες, κουμουνιστικά καθεστώτα τύπου Β. Κορέας, δικτατορίες, κτλ

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι ότι η δημοκρατία που ζητάς εσύ σε οργανωμένες κοινωνίες (πολυάριθμες) δεν μπορεί να υπάρξει.

Είναι κάτι το τελείως ουτοπικό. Οπότε συμβιβάζεσαι με το δεύτερο καλύτερο που έχεις να διαλέξεις, σύμφωνα με την άποψή σου.

Οπότε, αν θέλεις έστω και κάποιο είδος δημοκρατίας, συμβιβάζεσαι με την πλειοψηφία του πρώτου, ή κάποιο συνδιασμό μερικών.

Αλλιώς το γυρνάς σε βασιλείς, ολιγαρχίες, κουμουνιστικά καθεστώτα τύπου Β. Κορέας, δικτατορίες, κτλ

Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου, δεν ζήτησα καμία συγκεκριμένη ή άλλη δημοκρατία ούτε και μίλησα για "το δεύτερο καλύτερο" που λες. Όλα αυτά τα επινόησες εσύ.

Είναι πολύ κουραστικό να κάθομαι να γράφω πέντε πράματα και να απαντάς με μια εύκολη κραυγαλέα γενίκευση. "Αν δε σου αρέσει η δημοκρατία που έχουμε, πήγαινε αλλού". Φοβερό επιχείρημα.

Ας γυρίσουμε στις Κυριακές pls.

Δημοσ.

Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου, δεν ζήτησα καμία συγκεκριμένη ή άλλη δημοκρατία ούτε και μίλησα για "το δεύτερο καλύτερο" που λες. Όλα αυτά τα επινόησες εσύ.

Είναι πολύ κουραστικό να κάθομαι να γράφω πέντε πράματα και να απαντάς με μια εύκολη κραυγαλέα γενίκευση. "Αν δε σου αρέσει η δημοκρατία που έχουμε, πήγαινε αλλού". Φοβερό επιχείρημα.

Ας γυρίσουμε στις Κυριακές pls.

Μα δηλώνεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία.

Δεν αναφέρεις όμως ποια είναι η δημοκρατια για εσένα, και πως ονομάζεται αυτό που έχουμε τώρα.

Και το σημαντικότερο, δεν εξηγείς τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε την ουτοπική δημοκρατία του 50% +1 όχι των ψήφων, αλλά του ελληνικού λαού.

Δημοσ.

Μα δηλώνεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία.

Δεν αναφέρεις όμως ποια είναι η δημοκρατια για εσένα, και πως ονομάζεται αυτό που έχουμε τώρα.

Και το σημαντικότερο, δεν εξηγείς τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε την ουτοπική δημοκρατία του 50% +1 όχι των ψήφων, αλλά του ελληνικού λαού.

Μου θυμίζεις δημοσιογράφο του Mega. Κανείς μας στο thread δεν ζήτησε "την ουτοπική δημοκρατία" και κανείς μας δεν είναι υποχρεωμένος να σου την εξηγήσει. Δεν υπάρχει και λόγος εδώ που τα λέμε, αφού ήδη έχεις συμβιβαστεί με αυτή που έχουμε και σου αρέσει τόσο που σε ενοχλεί να γκρινιάζουμε γι' αυτή.

Δημοσ.

Να επαναλάβουμε κάπου εδω, οτι ο σκοπός της κουβέντας και ολης της αντίδρασης δεν ειναι οι 7 Κυριακές τον μηνα,

Βρε συ, πώς γίνεται ένας μήνας να έχει 7 Κυριακές;  :-D

Δημοσ.

Μου θυμίζεις δημοσιογράφο του Mega. Κανείς μας στο thread δεν ζήτησε "την ουτοπική δημοκρατία" και κανείς μας δεν είναι υποχρεωμένος να σου την εξηγήσει. Δεν υπάρχει και λόγος εδώ που τα λέμε, αφού ήδη έχεις συμβιβαστεί με αυτή που έχουμε και σου αρέσει τόσο που σε ενοχλεί να γκρινιάζουμε γι' αυτή.

Κι εσύ, συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις παιδάκια μου μασουλάνε καραμελίτσες. Άκουσες κάτι κάπου, και έρχεσαι εδώ και το επαναλαμβάνεις.

Δηλώνεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά δεν μας λες πώς θα την αποκτήσουμε και πώς στο διάκονο ονομάζεται αυτό που έχουμε τώρα. Και το σημαντικότερο, δεν εξηγείς ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Δημοσ.

Κι εσύ, συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις παιδάκια μου μασουλάνε καραμελίτσες. Άκουσες κάτι κάπου, και έρχεσαι εδώ και το επαναλαμβάνεις.

Δηλώνεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά δεν μας λες πώς θα την αποκτήσουμε και πώς στο διάκονο ονομάζεται αυτό που έχουμε τώρα. Και το σημαντικότερο, δεν εξηγείς ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αυτός που ξεφύτρωσε σαν το παιδάκι με την καραμέλα είσαι εσύ που μας έβαλες στο σκαμνί (εμένα κυρίως) όταν τολμήσαμε να πούμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία γιατί... δε σου φάνηκε φρέσκο το νέο.

Μιλάς σοβαρά τώρα; Κι εγώ και άλλοι εδώ έχουμε γράψει σελίδες ολόκληρες για το θέμα του θρεντ που είναι οι Κυριακές και σύ κατάλαβες ότι κάτι ακούσαμε κι ήρθαμε να το πούμε;

Έκανε κάποιος ένα σχόλιο για τη δημοκρατία, εγώ συμφώνησα, κι ήρθες εσύ να μας πεις χθεσινούς επειδή κάναμε μια διαπίστωση, έστω κι αν αυτή είναι παλιά;;Μην τρελαθούμε τώρα.

Σιγά μην εξηγηθούμε κι απολογηθούμε για κάθε σχόλιο και καθετί που αναφέρουμε. Άν θες τόσο πολύ να κουβεντιάσεις για τη δημοκρατία γενικώς άνοιξε νέο θρεντ, εδώ μιλάμε για τις Κυριακές και το σχόλιο για τη δημοκρατία ήταν μόνο σχόλιο στο πλαίσιο της κουβέντας για το πώς φτάσαμε στην ψήφιση τέτοιων νομοσχεδίων.

Είπαμε τρολάρισμα αλλά όχι να θες να σου αποδείξει ο άλλος ότι δεν είναι ελέφαντας.

Δημοσ.

Gigisoni οπως και στο διπλα θέμα με τα ΜΜΕ και τους τυφλους, έτσι και εδω, πιάνεσαι απο μια λέξη, κάνεις υπερανάλυση, βγάζεις δικά σου συμπεράσματα, τα οποια ειναι ασχετα με το όλο θέμα και γενικά το θέμα παιρνει άλλη στροφή.

Δεν ειναι η ουσια αν έχουμε η όχι δημοκρατία. Ας ανοιξουμε ένα θρεντ να το συζητησουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...