xampos20 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Καλησπέρα, θα ηθελα τι βοηθεια σας για ενα site που κατασκευαζω αυτη την περιοδο. Θελω οι διαχειριστές να κανουν αναρτηση (με κειμενο/εικονες/βιντεο) το οποιο θα αποθηκευεται στην βαση (παρακαλώ συμβουλεψτε με για το σχημα της βασης, προς το παρον εχω μονο εναν πινακα posts [id, post, category, subcategory] ) Eπιπλέον θα ΄ήθελα την συβουλή σας σχετικα με την προβολη των εικονων σε μεγαλυτερη διασταση οταν κανεις κλικ πανω τους. Ευχαριστώ προκαταβολικά,
hawkpilot Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Γιατί δε χρησιμοποιείς ένα έτοιμο και δοκιμασμένο cms σαν το joomla ή το drupal?
xampos20 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση αλλα με ενδιαφερει να ειναι δικο μου απι το 0 στημενο. Ακριβως οπως το θελω εγω... Σε ευχαριστω παντως
nucleus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Θέλεις και τις εικόνες/βίντεο στην βάση αν ναι σε ποιά βάση δουλεύεις? Σε mysql κοίτα τα datatypes BLOB or TEXT - A field with a maximum length of 65535 characters. BLOBs are "Binary Large Objects" and are used to store large amounts of binary data, such as images or other types of files. Fields defined as TEXT also hold large amounts of data; the difference between the two is that sorts and comparisons on stored data are case sensitive on BLOBs and are not case sensitive in TEXT fields. You do not specify a length with BLOB or TEXT. TINYBLOB or TINYTEXT - A BLOB or TEXT column with a maximum length of 255 characters. You do not specify a length with TINYBLOB or TINYTEXT. MEDIUMBLOB or MEDIUMTEXT - A BLOB or TEXT column with a maximum length of 16777215 characters. You do not specify a length with MEDIUMBLOB or MEDIUMTEXT. LONGBLOB or LONGTEXT - A BLOB or TEXT column with a maximum length of 4294967295 characters. You do not specify a length with LONGBLOB or LONGTEXT. Για SQL Server Site: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb895234.aspx">Binary Large Object (Blob) Data (SQL Server) To table στην βάση είναι απλό ένα identity column ένα blob column και το post Id. To παραπανω θα δουλέψει ok αν το ποστ είναι σε μια συγκεκριμένη μορφή πχ κείμενο εικόνα ή βίντεο. Αν το format του ποστ είναι πιο περίπλοκο πχ κείμενο βίντεο κείμενο εικόνα . Τότε θα πρέπει να κρατάς κάπου και σε ποια θέση μέσα στο post εμφανίζεται το video ή η εικόνα ίσως με κάποιο placeholder πχ %video ID=1% και όταν είναι να δείξεις το post να το αντικαθιστάς με το κατάλληλο αρχείο που έχεις διαβάσει από την βάση.
xampos20 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε... Θα το δω αλλα μαλλον μιλαμε γθα μια μορφη Τιτλος Εικονα Κειμενο Εικονα εικονα εικονα Εικονα εικονα εικονα
Lykos22 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Θελω οι διαχειριστές να κανουν αναρτηση (με κειμενο/εικονες/βιντεο) το οποιο θα αποθηκευεται στην βαση (παρακαλώ συμβουλεψτε με για το σχημα της βασης, προς το παρον εχω μονο εναν πινακα posts [id, post, category, subcategory] ) Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις έναν ξεχωριστό πίνακα για όλες τις κατηγορίες σου [category_id (pk), parent_id (αρχικές κατηγορίες), category_name] και στον posts σου να τις συνδέεις με ένα category_id και για τις εικόνες και τα video να κάνεις επίσης κάτι ανάλογο
xampos20 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="xampos20" data-cid="52516358" data-time="1374693712"> <div>Θελω οι διαχειριστές να κανουν αναρτηση (με κειμενο/εικονες/βιντεο) το οποιο θα αποθηκευεται στην βαση (παρακαλώ συμβουλεψτε με για το σχημα της βασης, προς το παρον εχω μονο εναν πινακα posts [id, post, category, subcategory] )</div></blockquote><p>Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις έναν ξεχωριστό πίνακα για όλες τις κατηγορίες σου [category_id (pk), parent_id (αρχικές κατηγορίες), category_name] και στον posts σου να τις συνδέεις με ένα category_id</p><p> </p><p>και για τις εικόνες και τα video να κάνεις επίσης κάτι ανάλογο</p> Ο σχεδιασμος της βασης οκ πες οτι το εχουμε... Εχετε καποιον editor που οταν στο post βαλεις εικονες γιατο συγκεκριμενο id_post να μπορει οταν το δειχνει στη προβολη του ποστ ναφαινονται δλδ οι εικονες μεσα στην βαση σαν image gallery ξρρετε οπως δλδ δουλευει το blogspot...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα