Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες με 7970


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα για δυνατούς λύτες:

Αρχικά το σύστημα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 

PSU: Corsair AX1200

CPU: i7 2700K

Mobo: Asrock Z68 Extreme3 Gen3

RAM: 4x4gb DDR3-1600 1.5V

GPU: Sapphire HD7970 (στην PCIe_1 της mobo, η πρώτη PCIe x16)

HDD: WDC 640 Black

OS: Win8 Pro 64bit (αυθεντικά)

Display: Dell U2412 (με DVI)

Λοιπό hardware: TP Link PCIe WiFi card

 

πριν περίπου 6 μήνες πακέταρα το pc λόγω μετανάστευσης. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο έπαιζε κανονικά, κανένα πρόβλημα κλπ.Από τότε μέχρι τώρα το σύστημα καθόταν μέσα στην κούτα του.

 

Πρόσφατα το παρέλαβα από τη μεταφορική, συνδέω τα πάντα και ... τίποτα. Μαυρίλα... Ούτε post, ούτε safe mode, ούτε win logo, ούτε login, ούτε desktop. Περιέργως ούτε beep.

 

Αλλάζω το DVI στην ενσωματωμένη και βλέπω ότι έχει bootάρει κανονικά και έχει μπει στα Win. Κάνω login και μπαίνω στο desktop. Αλλάζω στην 7970 και τίποτα. Πίσω στην Intel, device manager πουθενά η 7970. Display adapter μόνο η Intel. Το ίδιο και στο CCC, τίποτα στο Hardware.

Σημείωση: αν το dvi είναι στην Intel από την αρχή, postάρει κανονικά και ακούγεται και beep.

 

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

 

  • Uninstall το CCC και κατεβάζω τους τελευταίους drivers. Ο installer προφανώς δεν βλέπει κάρτα και δίνει μόνο το VC Redist για εγκατάσταση. Ούτε με manual forced add βάζει τον driver.
  • Αλλάζω την 7970 στην PCIe_3 (η δεύτερη x16) και το Post μένει στο 62 και δεν προχωράει καθόλου (Dr.Debug:"Installation of the South Bridge Runtime Services"). 
  • Bios είναι up-to-date.
  • Έχω κάνει reset CMOS και με τους τρεις τρόπους (κουμπί, jumperάκι, μπαταρία).
  • Στο bios έχω βάλει primary gpu την "PCI Express".
  • Reset bios to defaults.
  • Η κάρτα κάθεται καλά στο mobo από όσο μπορώ να δω. Εννοείται ότι είναι κανονικά συνδεδεμένα τα καλώδια για το ρεύμα, 1x8pin + 1x6pin.
  • Έβγαλα την TP-Link και τα μπροστά USB (κάπου διάβασα ότι μπορεί να παίζει conflict στα RCQ codes)

 

Η κάρτα παίρνει κανονικά ρεύμα, το ανεμηστήρι δουλέυει και ο χώρος γύρω από το chip ζεσταίνεται.

 

Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φίλε. Πριν το πακετάρεις, το απoφόρτισες καθόλου?

Eμένα πάντως bios degradation (λόγω 6άμηνης "ακινησίας") στην εφεδρική rom μου μυρίζει, . Μάλλον πρέπει να περάσεις το bios απο την αρχή.

 

υγ: rcq conflict? :-D Που το θυμήθηκες ρε φίλε. Εχω να δω τέτοιο πράγμα απο εποχές pentium 3!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτα λεω να επιβεβαιώθεις οτι η καρτα λειτουργεί σωστα. Παιζει κανα pc απο κανα γνωστο, κανα γειτονα ή κανα εχθρο που πηρες λάφυρα πολέμου το pc του?? :P

 

Δοκίμασες αλλον τροπο εκτος απο το Dvi?? Eχεις vga καλωδιο να δεις αν θα σου κανει το ιδιο??

 

Μπορεις να δοκιμασεις επισης, Βγαζεις gpu>μπαινεις Bios>κανεις disable την ενσωματωμένη κάρτα και κανεις save>κλεινεις pc, βαζεις gpu> βλεπεις αν ανοίγει..

 

Hardware προβλημα μου μυρίζεται πάντως.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φίλε. Πριν το πακετάρεις, το απoφόρτισες καθόλου?

Eμένα πάντως bios degradation (λόγω 6άμηνης "ακινησίας") στην εφεδρική rom μου μυρίζει, . Μάλλον πρέπει να περάσεις το bios απο την αρχή.

 

υγ: rcq conflict? :-D Που το θυμήθηκες ρε φίλε. Εχω να δω τέτοιο πράγμα απο εποχές pentium 3!

 

Ομολογώ ότι δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο από το να το κλείσω, βγάζω καλώδια, πακετάρω. Θα δοκιμάσω να περάσω το παλιό bios καθώς και ένα beta που έχει βγάλει και θα επανέλθω.

 

Πρωτα λεω να επιβεβαιώθεις οτι η καρτα λειτουργεί σωστα. Παιζει κανα pc απο κανα γνωστο, κανα γειτονα ή κανα εχθρο που πηρες λάφυρα πολέμου το pc του?? :P

 

Δοκίμασες αλλον τροπο εκτος απο το Dvi?? Eχεις vga καλωδιο να δεις αν θα σου κανει το ιδιο??

 

Μπορεις να δοκιμασεις επισης, Βγαζεις gpu>μπαινεις Bios>κανεις disable την ενσωματωμένη κάρτα και κανεις save>κλεινεις pc, βαζεις gpu> βλεπεις αν ανοίγει..

 

Hardware προβλημα μου μυρίζεται πάντως.

 

Δυστυχώς δεν έχω άλλο pc εύκολο να δοκιμάσω... 

Δεν δοκίμασα άλλο τρόπο (η κάρτα έχει DVI, HDMI, Mini displayport και η οθόνη DVI, Displayport, VGA). Έχω ένα κοντό καλώδιο MIniDP-DP. Θα κάνω μια δοκιμή αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει καν την κάρτα, όχι ότι δεν δίνει σήμα νομίζω.

 

Το bios έχει μόνο priority. Δεν έχω δει κάποια επιλογή να απενεργοποιήσω τελείως την iGPU.

 

Μηπως να αλλαζες την μπαταρια της μητρικης;

 

Αν ήταν η μπαταρία δεν θα έπρεπε να χάνει τις ρυθμίσεις του bios κάθε φορά που έβγαζα το ρεύμα?

 

στην επιλογη "PCI ROM Priority" εχεις 2 επιλογες, legacy και efi, κανε τη μια τραμπα και δοκιμασε παλι.

 

Το διάβασα αυτό. Δεν θυμάμαι να έχω δει αυτή την επιλογή. Αν και δεν είμαι στο σπίτι τώρα, θα το ψάξω μόλις γυρίσω. Αλλά και πάλι, είναι δυνατόν να το πειράζει ξαφνικά όποια ρύθμιση και να έχω/βάλω?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να την κανεις disable. Πας North Bridge Configuration>iGpu multi monitor>Disable

 

Αυτό δεν είναι για το Lucid τάδε για να κάνεις mix&match GPUs/οθόνες/drivers κλπ? Ενδιαφέρον. Δεν το ήξερα. Μπαίνει κιαυτό στα todo.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως αμα τη κανεις disable να ξερεις οτι θα θες clear cmos μετα για να ανοιξει ο υπολογιστη σε περιπτωση που δεν ανοιξει με την ATI.

 

Λογικό... Θα το έχω υπόψιν αν και μέχρι να βρω τις πταίει είναι σχεδόν στα defaults το bios οπότε δεν με πειράζει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό... Θα το έχω υπόψιν αν και μέχρι να βρω τις πταίει είναι σχεδόν στα defaults το bios οπότε δεν με πειράζει.

 

Φίλε μου η συμπεριφορά που περιγράφεις θυμίζει την περίπτωση που κάτι έχει πάει στραβά με το bios της κάρτας.

 

1) δοκίμασε να αλλάξεις θέση στο διακοπτάκι της 7970

 

2) βάλε το διακοπτάκι στην θέση ένα, κατέβασε το κατάληλο bios για την 7970 σου και ρίξτης ένα flasharisma με atiwinflash

 

http://www.techpowerup.com/vgabios/

 

http://www.overclock.net/t/1353325/tutorial-atiwinflash-how-to-flash-the-bios-of-your-ati-cards

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.