Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μηχανικός ΤΕ που σημαίνει ότι ανήκω στο ΕΕΤΕΜ άλλα η συγκεκριμένη είδηση μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα να την μάθουν και οι φίλοι-συνάδερφοι του πολυτεχνιου.

Στο φύλλο του «Βήματος της Κυριακής» της 30.06.2013 («Ανάπτυξη» τελευταία σελίδα) αναγράφεται ότι η «Attica Bank κατάφερε αποκλειστικά με τη συμμετοχή ιδιωτών να καλύψει το 100% των αναγκών της...»

Σε δημοσιεύματα του Τύπου τις προηγούμενες ημέρες αναγραφόταν ότι ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κάλυψε το 50% του απαιτούμενου ποσού για  ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. 

Δεν είμαι ενήμερος για τον τρόπο κάλυψης του ποσού αλλά υποθέτω ότι ο κ. Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (κ. Γαμβρίλης) κάλυψε το 50% από το αποθεμαικό-εισπράξεις του ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι απολαβές των συνταξιούχων και συγχρόνως να αυξάνονται οι εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών. 

Ηδη η μηνιαία εισφορά των μηχανικών είναι περίπου πεντακόσια ευρώ το μήνα, όσος δηλαδή είναι και ο μηνιαίος μισθός ή τα έσοδα των περισσοτέρων ελεύθερων επαγγελματιών. 

Που όμως βασίστηκε ο κ. Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ για να παραδώσει τις εισφορές των μελών του ΤΣΜΕΔΕ για να ορθοποδήσει η Attica Bank; Εχει δικαίωμα από τον οργανισμό του ΤΣΜΕΔΕ ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίζουν ερήμην των μελών του; 

Ο τεχνικός κόσμος θα περιμένει κάποια απάντηση από τον κ. Γαμβρίλη για την ενέργειά του αυτή. 

http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=8885

• Like 3
Δημοσ.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει είναι τραγικό. Οι εισφορές αυξάνονται δραματικά, είμαι νέος μηχανικός και φυσικά δεν έχω γραφτεί στο ΤΣΜΕΔΕ όντας άνεργος και η πλειοψηφία των γνωστών μου που είναι σε παρόμοια κατάσταση με μένα κάνει το ίδιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες του κλάδου λοιπόν το ΤΣΜΕΔΕ μοιράζει λεφτά για να ορθοποδήσουν τράπεζες?

Δεν γνωρίζω το θέμα και αν όντως ισχύει αλλά θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση.

Δημοσ.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει είναι τραγικό. Οι εισφορές αυξάνονται δραματικά, είμαι νέος μηχανικός και φυσικά δεν έχω γραφτεί στο ΤΣΜΕΔΕ όντας άνεργος και η πλειοψηφία των γνωστών μου που είναι σε παρόμοια κατάσταση με μένα κάνει το ίδιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες του κλάδου λοιπόν το ΤΣΜΕΔΕ μοιράζει λεφτά για να ορθοποδήσουν τράπεζες?

Δεν γνωρίζω το θέμα και αν όντως ισχύει αλλά θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση.

Ναι θυμησει λιγο την φαση με τα ομολογα των ταμειων πριν λιγο καιρο, σχετικα με την συνδρομη εχω ακουσει οτι ειναι 500 ευρω το μηνα ποσο το οποιο ειναι εξωπραγματικο για την σημερινη εποχη.

Ουτε εγω εχω γραφτει στο ΕΕΤΕΜ πηρα πριν κανα μηνα και μου ειπαν οτι θελουν την συνδρομη απο την μερα που πηρα πτυχιο δηλαδη 3 χρονια οποτε το εκλεισα χωρις 2η σκεψη. 

Δημοσ.

ειναι γνωστο οτι το ΤΣΜΕΔΕ ειναι ο μεγαλομετοχος της Attica Bank!

οπως επισης ειναι γνωστο οτι δυστυχως ειμεις τη συντηρουμε με τις εισφορες μας....

για το ΕΕΤΕΜ ισχυει οτι οταν αποφασισεις να γραφτεις θα χρωστας και τις οφειλες απο τοτε που πηρες πτυχιο

για το ΤΣΜΕΔΕ ομως δεν ισχυει, τα συνταξιμα χρονια (αρα και οι εισφορες) ξεκινουν οταν πας να δωσεις εξετασεις για να γραφτεις

Δημοσ.

Εκει στο ΤΣΜΕΔΕ ειναι πληρως χαζοι και παραλογοι οποτε τιποτα δεν μου κανει εντυπωση. Βαλθηκαν πριν καποιους μηνες να αυξησουν τις εισφορες στον κλαδο που πληττεται περισσοτερο απο την κριση κυριολεκτικα! Οσο ποιο γρηγορα φαλιρισει το ΤΣΜΕΔΕ τοσο το καλυτερο, χαλαλι και οι εισφορες 1,5 χρονου που τους πληρωσα, να κλεισουν και να απαλαγουμε απο τους χαζους, μετα εισφορες αναλογως με το εισοδημα ωστε να μπορεσουν οι μηχανικοι να παρουν ανασα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν πραγματικά δε χρειαζόμουν ενημερώτητες απ'το ΤΣΜΕΔΕ καθε τόσο, δε θα τους έδινα φράγκο... Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μπουρδέλο απο δαύτους.

Δε κοιτάνε που το 95% των μηχανικών τα βγάζουν ίσα ισα πέρα, μου αυξάνουν και τις εισφορές. Να πληρώνουμε δηλαδή εμείς το 2ο μεγαλύτερο μπουρδέλο τους, την τράπεζα αττικής.

Με ρώτησε εμένα κανείς αν θέλει να είμαι...μέτοχος; που με τα λεφτά μου κανονικά μέτοχος είμαι.

Απο συναδέλφους που γνωρίζω, ελάχιστοι πληρώνουμε εισφορές. Αντε εγώ τις πληρώνω απο χρήματα που είχα στην άκρη. Τα οποία όμως τελειώνουν...σύντομα.

Πραγματικά δε ξέρω που θα φτάσουν όλα αυτα τα νταβατζηλίκια. Και να πώ οτι είχαμε παροχές ;;;

Για πάρτε ένα τηλ σε μια τράπεζα/ασφαλιστική και πείτε "γειά σας είμαι μηχανικός και διαθέτω 4000ε ανα έτος για συνταξιοδοτικό και περίθαλψη".

Να δείτε τι κωλοτούμπες θα κάνουν, και τι θα σας προτείνουν...Θα παιρνεις τηλ στο διαβαλκανικό στις 3 πρωί και θα σου στρώνουν και το κόκκινο χαλί.

Δημοσ.

οτι οι ιδιωτικες ασφαλειες δηλ.εχουν κατι διαφορετικο απο πισω?τραπεζα εχουν ολες.

βλεπω οτι μιας και ειναι ο κυριος μετοχος της τραπεζας(Στο 51,3% η συμμετοχή του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ) κερδιζεις και συ καποια πραγματα.π.χ. 12ατοκες δοσεις στην εξοφληση εισφορων.

http://www.atticabank.gr/el/etaa-members/etaa-tsmede-products

επιπλεον http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9.html εδω λεει οτι εχεις και επιλογη για μια 5ετια αναστολη και αν θες μετα να ξαναγραφτεις και να πληρωσεις αν θες τα 5χρονια που δεν πληρωσες...

ειδα και κατι -50% αν εξοφλησεις το παλιο χρεος σε μια δοση...

οποτε δεν ειστε σε καμμια τραγικη κατασταση...περισσοτερα πληρωνουν αλλοι ασφαλισμενοι χωρις διευκολυνσεις

Δημοσ.

οποτε δεν ειστε σε καμμια τραγικη κατασταση...περισσοτερα πληρωνουν αλλοι ασφαλισμενοι χωρις διευκολυνσεις

προφανως δε γνωριζεις το γεγονος οτι το τσμεδε δε διαγραφει μηχανικους και δεν δεχεται οτι ενας μηχανικος ειναι ανεργος

εξηγω:

εγω σαν μηχανικος αν αποφασισω να κλεισω τα βιβλια μου στην εφορια και να δουλεψω καπου ως μισθωτος θα πρεπει παλι να πληρωνω τσμεδε

π.χ.1 δουλευω ντελιβερι με παπακι? πρεπει να πληρωνω τσμεδε!

π.χ.2 κλεινω τα βιβλια μου στην εφορια, αρα δεν εχω δικαιωμα να εργαστω ως μηχανικος? πρεπει να πληρωνω τσμεδε!!

σε ποιο αλλο ταμιο γινεται αυτο?

ξερεις πολλα ταμια που ασφαλιζουν ιδιοτητα και οχι επαγγελμα?

μηπως να ξανασκεφτεις την παραπανω σου προταση?

Δημοσ.

οι μισθωτοί μηχανικοί δεν πληρώνουν τις εισφορές τους  αλλά οι εργοδότες τους

οι μηχανικοί που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος ή έχουν κλείσει βιβλία δεν παύουν να είναι μηχανικοί, κάλλιστα μπορούν να εργαστούν ως μισθωτοί μηχανικοί. Η ιδιότητα χάνεται με την κατάθεση της άδειας, αν δεν θέλεις να πληρώνεις εισφορές διαγράφεσαι από ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ και παύεις να είσαι μηχανικός οπότε μπορείς να γίνεις και delivery

Δημοσ.

Η ημέρα που η Ελλάδα θα πάει μπροστά οικονομικά, είναι η ημέρα που θα καταργηθούν όλες αυτές οι βλακείες.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι θυμησει λιγο την φαση με τα ομολογα των ταμειων πριν λιγο καιρο, σχετικα με την συνδρομη εχω ακουσει οτι ειναι 500 ευρω το μηνα ποσο το οποιο ειναι εξωπραγματικο για την σημερινη εποχη.

Ουτε εγω εχω γραφτει στο ΕΕΤΕΜ πηρα πριν κανα μηνα και μου ειπαν οτι θελουν την συνδρομη απο την μερα που πηρα πτυχιο δηλαδη 3 χρονια οποτε το εκλεισα χωρις 2η σκεψη.

— Οι εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ φυσικα και δεν ειναι 500 το μηνα. Περυσι πληρωσα συνολικα (ολοι οι κλαδοι) 3731,52 και ειμαι στο ΤΣΜΕΔΕ 12 χρονια (υπαρχουν και μικροτερες κλασεις).

— Η τραπεζα Αττικης καλως/κακως ανηκει κατα μεγαλο % στο ΤΣΜΕΔΕ συνεπως η επιλογη ειναι μεταξυ δινουμε λεφτα για να την κεφαλαιοποιησουμε η τη φουνταρουμε με τις αναλογες συνεπειες.

Να ρωτησω και κατι ασχετο...

Ο κλαδος επικουρικου με ποια λογικη ειναι υποχρεωτικος?

Δημοσ.

— Η τραπεζα Αττικης καλως/κακως ανηκει κατα μεγαλο % στο ΤΣΜΕΔΕ συνεπως η επιλογη ειναι μεταξυ δινουμε λεφτα για να την κεφαλαιοποιησουμε η τη φουνταρουμε με τις αναλογες συνεπειες.

Δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου. Όμως δεν μπορεί να προσπερνάμε έτσι απλά το πλιάτσικο που έχει γίνει στα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ μέσω της τράπεζας. Και κούρεμα στα κεφάλαια του αποθεματικού που είχαν επενδυθεί σε ομόλογα, και επανακεφαλαιοποίηση πάλι με κεφάλαια του ΤΣΜΕΔΕ, ε πάει πολύ. 

Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν, μιας και με την αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων που έχει το ΤΣΜΕΔΕ χρειάζεται ένα κλάσμα των εισφορών που εισπράττει, ακόμα και αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, για να καλύψει τα πενιχρά οφέλη που ανταποδίδει στους ασφαλισμένους. Όταν θα έρθει ο καιρός να βγουν στην σύνταξη οι σημερινοί 30άριδες- 40άριδες, θα πέσει πολύ κλάμα.

Δημοσ.

Να κλαίνε μεγάλοι άντρες... Ντροπή!

Είναι λογικό που τα ταμεία έχουν και μία τράπεζα από πίσω, το χρήμα που εισπράττουν κάτι πρέπει να το κάνουν και είναι πολύ απλά να το βάζουν σε σεντούκι ή να το καταθέτουν σε μία τράπεζα και να το αφήνουν ανεκμετάλλευτο. Από την άλλη, υπάρχουν ταμεία που επένδυαν σε ακίνητα και ναι μεν είναι πλούσια, αλλά αν γίνει καμιά στραβή, τα αποθεματικά τους σε μετρητά δεν μπορούν να καλύψουν 1-2 μήνες συντάξεων.

• Like 1
Δημοσ.

Μα αν έχει μετοχές το ταμείο δεν κάνει ανακεφαλοποίηση οποιασδήποτε "ιδιωτικής τράπεζας" αλλά της "δικής" του τράπεζας

Όπως επίσης επίσης αυτό δεν έγινε για να "ορθοποδήσει η Attica Bank" αλλά η "επένδυση του ταμείου"

Το αναφέρω γιατί όπως γράφτηκαν στην αρχή είναι σαν να μην ανήκει, έστω σε ένα ποσοστό, η τράπεζα στο ταμείο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...