GSXR950 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 καλησπερα, εχω ενα λαπτοπ toshiba και αυτο υπερθερμενεται κυριως οταν βαζω καποιο game και αυτο ειναι σπαστικο γιατι αν δεν το κλεινω το παιχνιδι θα κλεισει το pc απο υπερθερμανση....λογικα ισως να ειναι θεμα σκονης...ομως πριν 1 χρονο το ειχα παει στην toshiba για καθαρισμα και μου φενεται οτι αν ειναι σκονη γρηγορα θα ξαναεπιασε... αυτο που θελω λοιπον να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καποιο καταστημα που να καθαριζει καλα το λαπτοπ και με καλη τιμη....την προηγουμενη φορα ειχα δωσει 40 ευρω απο οτι θυμαμε....τωρα θα ηθελα αν γινεται καπου λιγοτερο....εχετε να προτινετε κατι? ευχαριστω!
arc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ένας χρόνος είναι υπεραρκετός χρόνος για να πιάσει σκόνη. Όπου και να το πας τόσο θα σου πάρουν. Είναι χρονοβόρο το λύσε-δέσε. Βέβαια με 40 μπορεί να σου αλλάξουν και την πάστα σε επεξεργαστή/gpu, οπότε καλά είναι. Γιατί δεν μαθαίνεις να το λύνεις μόνος σου και να το καθαρίζεις; Χρειάζεσαι 2 κατσαβίδια και ένα σπρέι ξηρού αέρα. Αερίζεται καλα; Δεν αγοράζεις μια βαση ψύξης;
GSXR950 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ένας χρόνος είναι υπεραρκετός χρόνος για να πιάσει σκόνη. Όπου και να το πας τόσο θα σου πάρουν. Είναι χρονοβόρο το λύσε-δέσε. Βέβαια με 40 μπορεί να σου αλλάξουν και την πάστα σε επεξεργαστή/gpu, οπότε καλά είναι. Γιατί δεν μαθαίνεις να το λύνεις μόνος σου και να το καθαρίζεις; Χρειάζεσαι 2 κατσαβίδια και ένα σπρέι ξηρού αέρα. Αερίζεται καλα; Δεν αγοράζεις μια βαση ψύξης; εχω βασει ψυξης αλλα δεν κανει και θαυματα αμα βαλω game βαραει 95 βαθμους σε 3 λεπτα.... και οχι απαιτητικα...το football manager 2013 ας πουμε.... μονος μου θα ηθελα αλλα δεν το εχω ξανακανει...και φοβαμαι να παρω το ρισκο γιατι αν γινει ενα λαθος παει μετα...
Jannis64 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Σε πολλά Laptop τα μεταλλικά φύλλα της ψύκτρας, στο σημείο που βγαίνει ο αέρας, είναι πολύ πυκνά, σχεδόν κολλημένα μεταξύ τους. Το πιθανότερο είναι από τη μέσα μεριά των φύλλων της ψύκτρας να έχει μαζέψει ένα "πέπλο" χνουδιού που έχει φράξει τη ροή αέρα προς τα έξω. Αν δε βασίζεσαι να κάνεις αυτό που σου λέει ο arc και δε θες να δώσεις χρήματα για καθαρισμό, τότε δοκίμασε να φυσήξεις με κομπρεσέρ αέρα από την έξω μεριά της ψύκτρας ( στο σημείο που βγαίνει ο ζεστός αέρας ) προς τα μέσα, δηλ. προς την πλευρά του ανεμιστήρα και ταυτόχρονα να ρουφάς αέρα,με μια ηλεκτρική σκούπα, από το κάτω μέρος στο σημείο που τραβάει αέρα ο ανεμιστήρας έτσι ώστε ό,τι διώχνει ο πεπιεσμένος αέρας από το κομπρεσέρ, να το τραβάει η ηλεκτρική σκούπα από την τρύπα του ανεμιστήρα. Λίγο κομπογιαννίτικο αλλά είναι τζάμπα και δεν ανοίγεις το Laptop.
nikolaos p. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Πιάνει πάντα αυτό? Το λέω γιατί στο παλιό Vaio που είχα για πάνω απο 6 χρόνια, το έκανα, το φυσούσα. Άνοιγα και ένα καπάκι και έβγαζα αρκετή σκόνη και από μέσα! Τώρα που έχω ένα Dell, δεν μπορώ να το καθαρίσω έτσι. Μία φορά δοκίμασα να το φυσήξω και χάλασε το ανεμιστηράκι, οπότε το άλλαξα! Πριν3 μήνες το καθάρισε τεχνικός και τώρα πάλι άρχισε να υπερθερμαίνεται, άρα ξαναμάζεψε σκόνη! Είναι και εξαιρετικά δύσκολη η "εγχείρηση", ούτε που το σκέφτομαι! Τελικά είναι η υπερθέρμανση πρόβλημα των Dell??
Jannis64 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2013 Φίλε μου εξαρτάται πάντα από τον τύπο του Laptop. Αυτό που σου ανάφερα πιο πάνω ισχύει στις κλασικές περιπτώσεις, όπου φυσώντας από τις εξωτερικές γρίλιες της ψύκτρας, ο αέρας μπορεί να βγεί από τις οπές εισαγωγής αέρα του ανεμιστήρα. Αν υπάρχει αυτή η συνηθισμένη διάταξη, φυσώντας, έχεις πολλές πιθανότητες να διώξεις το μαζεμένο χνούδι που βρίσκεται από τη μέσα μεριά των μεταλλικών φύλλων της ψύκτρας. Τώρα στο δικό σου Dell δε γνωρίζω πώς είναι το σύστημα ψύξης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα