Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Το θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά καθαρά ενημερωτικό και αποδεικνύει πως ο κόσμος δεν γνωρίζει και σε ορισμένες περιπτώσεις δε θέλει να μαθαίνει, στη προσπάθειά του να βρει φταίχτες για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτό φυσικά ξεκινάει από τη λανθασμένη ενημέρωση των ΜΜΕ τα οποία όταν μάλιστα αποδεικνύεται ότι η είδηση είναι λανθασμένη, δεν σπεύδουν να επανορθώσουν, με την ίδια βαρύτητα που έβγαζαν νωρίτερα την είδηση. http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=376110 Η διοίκηση του Ιδρύματος υποστηρίζει ότι «από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80, εκ των οποίων οι 28, το 35% κρίθηκαν ως μη τυφλοί». Στην ανακοίνωση της 19/7 είχε αναφερθεί ότι είχαν κληθεί για επανέλεγχο 156 άτομα, ότι εξετάσθηκαν οι 152, εκ των οποίων οι 100, το 65,79%, κρίθηκαν ως μη τυφλοί.Η διοίκηση του ΙΚΑ, θεωρεί αναγκαία την αποκατάσταση των εσφαλμένων στοιχείων και εκτιμά ότι «η δημοσιοποίησή τους οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών», ενώ προσθέτει ότι «έχει κινηθεί διαδικασία διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών». Να τονισθεί εδώ πως οι 28 από τους 80 που τελικά δε θεωρούνται τυφλοί, δε σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα. Δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εναντίον τους και ο λόγος είναι πως οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ποσοστό τύφλωσης, το οποίο απλά δεν ξεπερνάει το 67% ή το 80%!!. Μπορεί δηλαδή ο άλλος να είναι αμβλύωπας, ή απλά να είναι παππούς με προχωρημένο καταρράχτη και να μην έχει ασφαλιστικό φορέα ξέρω γω για να του καλύψει μια εγχείρηση ή απλά να μη μπορει να κάνει επέμβαση, λόγω ηλικίας κτλ κτλ. «Συμφωνούμε απόλυτα με τον επανέλεγχο που κάνει το υπουργείο. Καταδικάζουμε όμως και καταγγέλλουμε την αφάνταστη ταλαιπωρία των πραγματικών αναπήρων με την απάνθρωπη καθυστέρηση των επιτροπών (πάνω από χρόνο), καθώς και τη διάδοση ψευδών στοιχείων, που στόχο έχουν τη συκοφάντηση των αναπήρων», ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠΟΝ. Α.ΜεΑ. Ν. Αιγαίου. Παρόμοιες περιπτώσεις βλέπουμε με άτομα τα οποία δεν έχουν κάποιο από τα άκρα τους, οπου οι επιτροπές αποφάσισαν να μην τους χορηγούν πλέον επιδομα, διοτι πχ το χέρι ειναι κομμένο κάτω απ τον αγκώνα και όχι απ τον ωμο κτλ, ενω στις περιπτωσεις των Κωφών έχουμε το αστείο πως ο Κωφός που μπορεί να μιλήσει, δεν παίρνει το 67% διότι "μπορεί και επικοινωνεί", ενώ άλλοι που είναι προγλωσσικοι, θα το πάρουν. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρχαν απάτες. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα,με την άμεση συνεργασία μεγαλοαξιωματουχων, όπως άλλωστε υπάρχουν και υπάλληλοι που δε πάτησαν ποτέ στις εργασίες τους κτλ κτλ. Σκοπός ομως του νήματος δεν ειναι το αν υπάρχουν αυτές οι απάτες (ειναι δεοδμένο οτι υπάρχουν και οι ευθύνη βαραίνει τοπικές κοινωνίες και πολιτικά πρόσωπα) αλλά 1. η διαστρέβλωση στοιχείων από διάφορους φορεις και 2. η μη παραδοχή του λάθους απο τα τηλεοπτικά ΜΜΕ με την ίδια βαρύτητα. Η διαφορά εδώ είναι πως τα ΜΜΕ μας, έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια να δείξουν οτι το φαινόμενο αυτό, δεν αφορά μια μειοψηφία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμους και είναι φυσιολογικότατο (παντού υπάρχουν απατεώνες), αλλά πως αποτελεί καθαρά Ελληνικό φαινόμενο!!! Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο ειχε αναφερθεί σε τέτοιες απάτες στην Ελλάδα σε παλαιότερο δημοσίευμά του, είχε ξεκαθαρίσει φυσικά πως αυτό δεν ειναι μοναδικο Ελληνικο φαινόμενο, αφου όπως έγραφε, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό τμήμα εργασίας, ξεκίνησε το 2011 και έκανε ελέγχους για τέτοιες περιπτώσεις, επιβάλλοντας πάνω απο 177.000 κυρώσεις για τέτοιες απάτες!!!!!!!!!!!!!! Παρακαλώ σταθείτε στο πρόβλημα της λανθασμένης ενημέρωσης και της υπερβολής και στο τι μπορεί να κερδίζουμε μέσω τέτοιων υπερβολών και μη παραδοχής των λανθασμένων στοιχείων. Θεωρώ πως η κατασκευασμένη διχόνοια είναι ο νέος τρόπος επιβολής ακραίων μέτρων στις νέες κοινωνίες. 2
gigisoni Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Λες παρόμοιες περιπτώσεις για τους ακρωτηριασμένους. Για γίνε πιο σαφής.
Porg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δηλαδή το περίεργο είναι πως τα ΜΜΕ συνηθίζουν να λαικίζουν και να αναπαράγουν σκουπίδια το καθένα στο βαθμό και τρόπο που αρέσει στο κοινό του; Στο συγκεκριμένο πάντως το ΙΚΑ φταίει για το λάθος νμ
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Λες παρόμοιες περιπτώσεις για τους ακρωτηριασμένους. Δε ξέρω αν μπορω να γινω πιο σαφης. Γνωριζω οτι τα ποσοστά αναπηρίας πλέον ειναι διαφοροποιημένα σε σχέση με παλαιότερα. Ειναι το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω με το κομμένο άκρο απ τον αγκωνα ή απο πιο πάνω. Ξέρω οτι έχει κοπεί επίδομα απο άνεργο τέτοιο άνθρωπο επειδή οι νέες επιτροπές έκριναν πως δεν θα έπρεπε να παιρνει το επιδομα. Του ζητουσαν μάλιστα να επιστρέψει και λεφτά πίσω, μέχρι που βρέθηκαν κάποιοι πιο λογικοι.
gigisoni Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δε ξέρω αν μπορω να γινω πιο σαφης. Γνωριζω οτι τα ποσοστά αναπηρίας πλέον ειναι διαφοροποιημένα σε σχέση με παλαιότερα. Ειναι το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω με το κομμένο άκρο απ τον αγκωνα ή απο πιο πάνω. Ξέρω οτι έχει κοπεί επίδομα απο άνεργο τέτοιο άνθρωπο επειδή οι νέες επιτροπές έκριναν πως δεν θα έπρεπε να παιρνει το επιδομα. Του ζητουσαν μάλιστα να επιστρέψει και λεφτά πίσω, μέχρι που βρέθηκαν κάποιοι πιο λογικοι. Παραθέτω τα επιδόματα που δικαιούνταν οι ακρωτηριασμένοι πριν από 5 χρόνια, δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, αλλιώς κάτι θα έπαιρνε το αυτί μου αφού έχω ακρωτηριασμένο στην οικογένεια. ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ – ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ : Δίνεται σύμφωνα με το νόμο 3232/04 στις ακόλουθες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας του υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων: 1ον) Στους πάσχοντες από μυασθένεια – μυοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας (Π.Α.) 67% και άνω 2ον) Σε όσους έχουν ακρωτηριασμό κατά τα 4 άκρα, από τον αστράγαλο και πάνω για τα κάτω 2 άκρα και από τον καρπό και πάνω για τα 2 άνω άκρα, ή έχουν υψηλό μηριαίο ακρωτηριασμό των 2 κάτω άκρων ή πλήρη ακρωτηριασμό των 2 άνω άκρων, ή αντίστοιχα ακρωτηριασμό του ενός κάτω άκρου και του ενός άνω άκρου που δεν επιδέχονται εφαρμογής τεχνητού μέλους. 3ον) Σε όσους έχουν φωκομέλεια που επιφέρει τον ίδιο βαθμό αναπηρίας με την αμέσως προηγούμενη περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου. 4ον) Σε όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία – τετραπληγία με Π.Α. 67% και άνω. *Κρίσιμη επισήμανση : Η καταβολή του παρα-τετραπληγικού επιδόματος, αναστέλλεται εφόσον ο δικαιούχος νοσηλεύεται σε ίδρυμα ασυλιακής μορφής για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών. Αντίθετα, δεν αναστέλλεται όταν ο δικαιούχος εργάζεται. ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ : Ανέρχεται σε 330€ το δίμηνο. Δικαιούχοι είναι τα άτομα με ακρωτηριασμό και των 2 κάτω άκρων και τα άτομα με παράλυση τω ν 2 κάτω άκρων με Π.Α. 80% και άνω. Το επίδομα δίνεται ανεξαρτήτως αν οι δικαιούχοι είναι κύριοι, νομείς ή χρήστες Ι.Χ. επιβατικού οχήματος. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ : Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν πλήρη ακρωτηριασμό του ενός άνω ή κάτω άκρου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που δεν επιδέχεται εφαρμογής τεχνητού μέλους. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος έχει καθοριστεί στο δεκαπλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ : Πρόκειται για την προσαύξηση του ποσού της καταβαλλόμενης σύνταξης. Βάσει του Ν1140/81 (άρθρο 42) , το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης λόγω αναπηρίας προσαυξάνεται κατά 50% εφόσον ο συνταξιούχος βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση που απαιτεί συνεχή επίβλεψη, περιποίηση και συμπαράσταση άλλου προσώπου Για πες μου τώρα, ποιο επίδομα έκοψαν από τον άνεργο φίλο σου;Γιατί εγώ δεν βλέπω κάποια περίπτωση στην οποία θα έπρεπε να δικαιούνταν επίδομα.... Και πολύ κακώς που δεν επέμεναν να επιστρέψει αυτά που πήρε..
Porg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Θεωρώ πως η κατασκευασμένη διχόνοια είναι ο νέος τρόπος επιβολής ακραίων μέτρων στις νέες κοινωνίες. Και πάνω σαυτό ένα παράδειγμα για το τι μαλακίες μπορείς να αναπαράγει μία εφημερίδα για να διχάσει και να μαζέψει τα πρόβατα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αυγή που κατηγορεί επώνυμα κάποιον ως "αρνητής του Ολοκαυτώματος και υμνητής των ναζί" επειδή κάποιος κάπου κάποτε είπε κάτι για κάποιον που αποδείχτηκε άλλος, αυτό το λένε δημοσιογραφία: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=26471 2
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δες τη περιπτωση 2 που αναφέρει στον νομο. Μιλαει για ακρωτηριασμό 2 άκρων σε κάθε περίπτωση. Οχι ενός. Παρακάτω στα επιδόματα αναφέρει το εξ ολοκληρου ομως. Ο παλαιότερος νόμος όριζε πως απαξ και έχεις ένα χέρι κομμένο, έπαιρνες ένα μικρο επίδομα. Ε πλέον δε το παιρνεις. Άλλαξε λοιπόν ο νόμος εδω και μια 6ετία οπως παρέθεσες σωστά, τσίμπησαν τον γνωστό μου, του λένε δε δικαιουσε επίδομα, αλλά επειδή όντως έχεις ακρωτηριασμένο άκρο (κοινως δεν ηταν απάτη), που βάση του παλαιότερου νόμου, έπαιρνες επιδομα δε σου ζητάμε αναδρομικά. Ο συγκεκριμένος ειχε χαρτί απο την τελευταία επιτροπή που ειχε περάσει και του ειχαν εγκρινει το μικρό επιδομα. Πλέον δεν το δικαιουται, ομως δεν ειναι και απατεώνας. Αυτές τις περιπτωσεις γράφω που ειναι αρκετές.
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Να τονισθεί εδώ πως οι 28 από τους 80 που τελικά δε θεωρούνται τυφλοί, δε σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα. Δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εναντίον τους και ο λόγος είναι πως οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ποσοστό τύφλωσης, το οποίο απλά δεν ξεπερνάει το 67% ή το 80%!!. Μπορεί δηλαδή ο άλλος να είναι αμβλύωπας, ή απλά να είναι παππούς με προχωρημένο καταρράχτη και να μην έχει ασφαλιστικό φορέα ξέρω γω για να του καλύψει μια εγχείρηση ή απλά να μη μπορει να κάνει επέμβαση, λόγω ηλικίας κτλ κτλ. Ποσοστο τυφλωσης που....δεν ξεπερναει το 67%, οπως το καταλαβαινω εγω, μπορει καλλιστα να σημαινει πως εχει...μυωπια διορθουμενη με φακους κ.λπ. Τρισμεγιστο κοροιδο, ειμαι βρε: δεν κυνηγησα, το τζαμπα επιδοματακι τοσα χρονια.... Αλλα wait, μηπως χρειαζοταν να ξερω, καποιο "παρασυνθημα", για να μπακιρολαβω?
gigisoni Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δες τη περιπτωση 2 που αναφέρει στον νομο. Μιλαει για ακρωτηριασμό 2 άκρων σε κάθε περίπτωση. Οχι ενός. Παρακάτω στα επιδόματα αναφέρει το εξ ολοκληρου ομως. Ο παλαιότερος νόμος όριζε πως απαξ και έχεις ένα χέρι κομμένο, έπαιρνες ένα μικρο επίδομα. Ε πλέον δε το παιρνεις. Άλλαξε λοιπόν ο νόμος εδω και μια 6ετία οπως παρέθεσες σωστά, τσίμπησαν τον γνωστό μου, του λένε δε δικαιουσε επίδομα, αλλά επειδή όντως έχεις ακρωτηριασμένο άκρο (κοινως δεν ηταν απάτη), που βάση του παλαιότερου νόμου, έπαιρνες επιδομα δε σου ζητάμε αναδρομικά. Ο συγκεκριμένος ειχε χαρτί απο την τελευταία επιτροπή που ειχε περάσει και του ειχαν εγκρινει το μικρό επιδομα. Πλέον δεν το δικαιουται, ομως δεν ειναι και απατεώνας. Αυτές τις περιπτωσεις γράφω που ειναι αρκετές. Φιλαράκι, πράγμα που το ξέρω πολύ καλά γιατί το έχω κυνηγήσει χρόνια, μην πας να μου την πεις.Να στο κάνω λιανά να καταλάβεις. Προσαύξηση της συνταξης ή επίδομα ακρωτηριασμένου (για όσους δεν έπαιρναν σύνταξη) δικαιούνταν όσοι είχαν ακρωτηριασμένο 1 μόνο άκρο ΑΛΛΑ ΜΕ ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%. Όταν ο ακρωτηριασμός είναι πάνω από το γόνατο, ή πάνω από τον αγκώνα, τότε το ποσοστό είναι σίγουρα πάνω από 67%. Όταν ο ακρωτηριασμός είναι κάτω από το γόνατο ή κάτω από τον αγκώνα, για να πάρεις ποσοστό 67% και πάνω πρέπει να ΜΗΝ μπορείς να δεχτείς τεχνητό μέλος. Παράδειγμα, μπορεί να μην έκανε καλή δουλειά ο γιατρός στον ακρωτηριασμό και να μην μπορεί να βάλει ο άρρωστος τεχτητό μέλος, άλλο "κόψιμο" κάνουν όταν ο ασθενής μελλοντικά θα βάλει τεχνητό μέλος. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο έχει γίνει ο ακρωτηριασμός, για να σου δώσω να καταλάβεις ακρωτηριασμένος κάτω από το γόνατο μπορεί να τρέξει κατοστάρι σε 10 δευτερόλεπτα, πάνω από το γόνατο, αποκλείεται. Το ίδιο ισχύει και για το χέρι και την χρήση του μετά, αν είναι πάνω από τον αγκώνα ή όχι. Για το επίδομα πλήρους αναπηρίας, πρέπει να έχεις ακρωτηριασμένα 2 άκρα, είτε πόδια, είτε χέρια, είτε χέρι/πόδι. Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα κίνησης. Αυτοί οι νόμοι ισχύουν την τελευταία δεκαετία. Αν ο φίλος σου έπαιρνε επίδομα, το έπαιρνε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και πολύ καλά έκαναν και του το έκοψαν. Αν του έκοψαν το επίδομα, σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί τεχνητό χέρι και το πιο πιθανό είναι να το έχει ήδη αγοράσει και το χρησιμοποιεί. Δεν λέω ότι οι νόμοι είναι ιδανικοί και τα ποσά που δίνουν καλά, ψίχουλα είναι, αλλά ισχύουν χρόνια τώρα. Και όσοι δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις και το έπαιρναν, χώρια που παρανομούσαν εις βάρος της κοινωνίας, τώρα πχ βασανίζουν και το δικό μου άτομο που έχει 90% αναπηρία και πρέπει να ξαναπεράσει επιτροπή και του έχουν κόψει το επίδομα μέχρι να βγει η απόφαση και να τα πάρει αναδρομικά. 10 μήνες τώρα. Αν δεν υπήρχαν οι "παράνομοι ανάπηροι" όπως ο φίλος σου, οι "νόμιμα ανάπηροι" δεν θα ψοφούσαν της πείνας τώρα περιμένοντας πότε θα μαζέψει λεφτά το ΙΚΑ να δώσει τα αναδρομικά.
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Kαταρχην δεν ειναι ανάγκη να γινεσαι επιθετικος. Δε πάω να σου τη "μπω". Δε κερδιζω κάτι. Ξέρω μια συγκεκριμένη περιπτωση και τη συζητάμε. Η περιπτωση ειναι οτι ο άνθρωπος έχει κομμένο χέρι. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΟΣ, έπαιρνε ένα μικρό επιδομα. Του το έκοψαν χωρις να του ζητήσουν αναδρομικά, αναγνωρίζοντας το λάθος της προηγουμενης επιτροπής. Οπως μου ειπε (επειδη ειναι και 40 ετων), άνηκε σε μια συγκεκριμενη κατηγορία οπου ναι μεν το χέρι ηταν κάτω απο τον αγκωνα, αλλά τη τελευταία δεκαετία έπαιρνε επιδομα ΝΟΜΙΜΑ. Αυτό άλλαξε τώρα, διότι η επιτροπή θεωρει οτι δεν πρέπει να ανηκει σε αυτη την εξαίρεση, εξου και ο λόγος που δε του ζητησαν αναδρομικά. Aυτά μου ειπε, αυτά σου λέω. Δεν ειπα οτι ειναι άδικο, ειπα οτι ο άνθρωπος δεν ηταν κανας ψεύτης, λαμόγιο που επαιρνε επιδομα χωρις να έχει προβλημα. Απλά εν τέλη το συγκεκριμένο προβλημα δε χριζει επιδόματος. Σε άλλες αναπηρίες, έχουν αυξηθει πολύ τα κριτήρια για να αποκτήσεις ποσοστό πάνω απο 67%. Ανέφερα το παράδειγμα με τους Κωφους λ/χ/ TheDevilMayCare άλλο να εισαι αμβλύωπας ή Κωφός άλλο να έχεις μυωπία ή να πονάει το αυτάκι σου. Εχει διαφορά
gigisoni Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Kαταρχην δεν ειναι ανάγκη να γινεσαι επιθετικος. Δε πάω να σου τη "μπω". Δε κερδιζω κάτι. Ξέρω μια συγκεκριμένη περιπτωση και τη συζητάμε. Η περιπτωση ειναι οτι ο άνθρωπος έχει κομμένο χέρι. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΟΣ, έπαιρνε ένα μικρό επιδομα. Του το έκοψαν χωρις να του ζητήσουν αναδρομικά, αναγνωρίζοντας το λάθος της προηγουμενης επιτροπής. Οπως μου ειπε (επειδη ειναι και 40 ετων), άνηκε σε μια συγκεκριμενη κατηγορία οπου ναι μεν το χέρι ηταν κάτω απο τον αγκωνα, αλλά τη τελευταία δεκαετία έπαιρνε επιδομα ΝΟΜΙΜΑ. Αυτό άλλαξε τώρα, διότι η επιτροπή θεωρει οτι δεν πρέπει να ανηκει σε αυτη την εξαίρεση, εξου και ο λόγος που δε του ζητησαν αναδρομικά. Aυτά μου ειπε, αυτά σου λέω. Δεν ειπα οτι ειναι άδικο, ειπα οτι ο άνθρωπος δεν ηταν κανας ψεύτης, λαμόγιο που επαιρνε επιδομα χωρις να έχει προβλημα. Απλά εν τέλη το συγκεκριμένο προβλημα δε χριζει επιδόματος. Σε άλλες αναπηρίες, έχουν αυξηθει πολύ τα κριτήρια για να αποκτήσεις ποσοστό πάνω απο 67%. Ανέφερα το παράδειγμα με τους Κωφους λ/χ/ TheDevilMayCare άλλο να εισαι αμβλύωπας ή Κωφός άλλο να έχεις μυωπία ή να πονάει το αυτάκι σου. Εχει διαφορά Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ συγκεκριμένη κατηγορία που έδινε νόμιμα επίδομα σε ακρωτηριασμένους κάτω από τον αγκώνα. Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο. Ας πάει να μου βρει τον νόμο που του έδινε νόμιμα το επίδομα, και αν τον βρει εγώ θα του κάτσω να με μαμήσει. Θα του πληρώνω ο ίδιος το επίδομα που έχασε. Και για να σε πληροφορήσω, ΔΕΝ έχουν αυξηθεί τα κριτήρια, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΒΕΡΤΑ. Αυτό με τους κωφούς ισχύει χρόνια τώρα. Χώρια που μιλάμε για πενιχρό επίδομα ξεφτίλας, αν θυμάμαι καλά 300 ευρώ το δίμηνο, μπορεί να κάνω και λάθος αλλά γελοίο το ποσό. Αλλά από την άλλη δικαιολογημένα αυτός που μπορεί να επικοινωνήσει ή αυτός που δέχεται και έχει βάλει κοχλιακό ή αυτός που ξέρει να διαβάζει χείλη ή έχει χάσει την ακοή του σε μεγαλύτερη ηλικία οπότε μπορεί να μιλήσει, να έχει μικρότερο ποσοστό αναπηρίας από κάποιον που δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Υπάρχει το ποσοστό αναπηρίας που κάποιος έχει σε μία ασθένεια, και το συνολικό ποσοστό σε όλο του το σώμα. Πχ, κάποιος έχει ποσοστό αναπηρίας 70% λόγω κομμένου ποδιού, αλλά η συνολική του αναπηρία ως άνθρωπο, είναι μικρότερη του 67%, πχ του δίνουν 50% γιατί η δουλειά του είναι καθιστική και έχει βάλει τεχνητό μέλος και εργάζεται και περπατάει. Αντίθετα πχ, ο ίδιος άνθρωπος αν δεν μπορεί να βρει καθιστική δουλειά πχ δούλευε χρόνια σαν σερβιτόρος, ίσως του δώσουν μεγαλύτερο ποσοστό, ιδίως αν δεν μπορεί να βάλει προσθετικό. Μπορεί αργότερα ο ίδιος άρρωστος να αρρωστήσει από κάτι άλλο, πχ σάκχαρο, νεφρά κτλ, και να του δώσουν κάποια μικρά ποσοστά πχ 10% τα νεφρά και άλλο ένα 10% το σάκχαρο και η συνολική του αναπηρία μετά να ανέβει πάνω του 67%. Ή να σου δώσουν μικρότερο ποσοστό επειδή είσαι δεξιόχειρας αλλά έχασες το αριστερό χέρι, ενώ μεγαλύτερο αν χάσεις το "καλό" σου χέρι. Αυτά εκμεταλλεύονταν κάποιοι και έπαιρναν παράνομα τα επιδόματα. Μάλλον και αυτά.
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Ξεκινώντας απο το τελευταιο προς τα πάνω. Διαφωνω στο θέμα των Κωφών. Όλοι ειναι καλοι χειλαναγνωστες καταρχην. Το προβλημα ειναι η ομιλία τους. Το ότι κάποιος έχει μάθει να μιλάει και μπορει να γινει κατανοητός, δε σημαινει οτι δεν έχει το ιδιο προβλημα ακοής. Λογο του οτι ειναι Κωφος παιρνει αυτο το ελάχιστο επιδομα, όχι αν μπορει να μιλάει. Κακως έχει μπει αυτη η παράμετρος κατά την αποψή μου. Επισης δεν υπάρχει το "δεχομαι" ή "δε δέχομαι" να βάλω κοχλιακό. Ειναι το κατά πόσο το σηκώνει ο οργανισμός σου, αν θα αντέξεις κτλ κτλ. Μη ξεχνάς οτι εκατοντάδες αγορασαν και μετά τα έβγαλαν για πολλους και διαφορους λογους. Οι γιατροι δε τα λένε ολα και μονο στη κοινότητα των Κωφών ή στην Ομοσπονδία μπορεις να μάθεις τι παιζει. Υπάρχει κόσμος που υποφέρει με τα κοχλιακά, τα οποια δεν ειναι και πάντα η θεραπεία. Ένας πειραματικος τρόπος να ακους ειναι και εφόσον δεν έχεις συγκεκριμένες παθήσεις (ας μην γινω πιο συγκεκριμένος γιατι θα σε κουράσω) Ασε που πλέον το προβλημα δεν ειναι το επίδομα, αλλα΄το ποσοστό αναπηρίας που σε κάποιες περιπτωσεις μπορει να δωσει ακόμα και προταιρεότητα σε εργασία σε κάποιους ανθρωπους. Γιατι αυτος που έχει ένα κομμένο χέρι ας πουμε να θεωρείται το ιδιο εργασιακά με κάποιον που ειναι αρτιμελής? Επειδή ο Πιστόριους κατάφερε να τρέξει μετά απο χίλιες προσπάθειες με τους αρτιμελής? Μια σωστή επιτροπή παλαιότερα, κοίταγε την ικανότητα του ανθρωπου να εργασθεί, ανάλογα με τα προσόντα του και ανάλογα με την κατηγορία που ανηκει. Οπως ηδη σου ειπα, ο γνωστος ηταν σε ειδικη κατηγορία το οποιο εσυ μπορεις να αρνησε, αλλά εγω δεν έχω κανενα λογω να πιστέψω οτι λέει ψέμματα, λαμβάνοντας υποψη το οτι δε του έκοψαν πρόστιμο, ειδικά τωρα που τα πράγματα έχουν αγριέψει. Στις τωρα επιτροπές θα ξέρεις φαντάζομαι οτι δεν τίθεται θέμα αδιαφάνειας.
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 TheDevilMayCare άλλο να εισαι αμβλύωπας ή Κωφός άλλο να έχεις μυωπία ή να πονάει το αυτάκι σου. Εχει διαφορά Κάποια στιγμή (χρόνια πριν) που είχα ψάξει, ο τυφλός ήταν τυφλός (!) δηλαδή η κατάσταση του δεν ήταν διορθούμενη. Όμως πριν ορισμένους μήνες, άκουγα ειδήσεις @ ΤV και μιλούσε ένας οφθαλμίατρος, από Ζάκυνθο νομίζω (αν το συγκράτησα σωστά), που είχε υπογράψει 10δες τέτοια πιστοποιητικά, δηλώνοντας επανειλημμένα & ευθαρσώς -λες και απευθυνόταν σε ασχέτους όσο δεν πάει άλλο- πως το επίδομα τυφλότητας δινοταν εκτός από τους τυφλούς, και σε όσους γενικως είχαν προβλήματα όρασης και μυωπίας (!!) _ _ Μάλιστα τα προβλήματα αυτά, καταγράφονταν βασικά κατά δήλωση τους και μόνο: ισχυριζόμενος συγκεκριμένα πως, όταν πήγαινε να τους μετρήσει την όραση, εκείνοι έλεγαν ότι δεν βλέπουν τίποτα/καθόλου στον πίνακα κ.λπ. (!!!) Κι έτσι από κει και μετά ο οφθαλμίατρος -δεν ήταν ξέρωγω γενικός ιατρός- δεν είχε τρόπο και καλά (!!!!) να διασταυρώσει/διαπιστώσει, εάν έλεγαν την αλήθεια, ή έπαιζαν το [μιλημένο] θέατρο.... Ναι ακριβώς έτσι..εδώ πόσα θαυμαστικά, χρειάζεται να βάλω??
Cossutius. Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Mα δεν έγραψα κάπου οτι δεν υπήρχαν και τέτοιες περιπτωσεις. Διάβασες το αρχικο άρθρο? Εδω η Γερμανια έχει μεγάλο τέτοιο προβλημα. Αλλου ειναι το νοημα το κειμένου.
gigisoni Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Ξεκινώντας απο το τελευταιο προς τα πάνω. Διαφωνω στο θέμα των Κωφών. Όλοι ειναι καλοι χειλαναγνωστες καταρχην. Το προβλημα ειναι η ομιλία τους. Το ότι κάποιος έχει μάθει να μιλάει και μπορει να γινει κατανοητός, δε σημαινει οτι δεν έχει το ιδιο προβλημα ακοής. Λογο του οτι ειναι Κωφος παιρνει αυτο το ελάχιστο επιδομα, όχι αν μπορει να μιλάει. Κακως έχει μπει αυτη η παράμετρος κατά την αποψή μου. Επισης δεν υπάρχει το "δεχομαι" ή "δε δέχομαι" να βάλω κοχλιακό. Ειναι το κατά πόσο το σηκώνει ο οργανισμός σου, αν θα αντέξεις κτλ κτλ. Μη ξεχνάς οτι εκατοντάδες αγορασαν και μετά τα έβγαλαν για πολλους και διαφορους λογους. Οι γιατροι δε τα λένε ολα και μονο στη κοινότητα των Κωφών ή στην Ομοσπονδία μπορεις να μάθεις τι παιζει. Υπάρχει κόσμος που υποφέρει με τα κοχλιακά, τα οποια δεν ειναι και πάντα η θεραπεία. Ένας πειραματικος τρόπος να ακους ειναι και εφόσον δεν έχεις συγκεκριμένες παθήσεις (ας μην γινω πιο συγκεκριμένος γιατι θα σε κουράσω) Ασε που πλέον το προβλημα δεν ειναι το επίδομα, αλλα΄το ποσοστό αναπηρίας που σε κάποιες περιπτωσεις μπορει να δωσει ακόμα και προταιρεότητα σε εργασία σε κάποιους ανθρωπους. Γιατι αυτος που έχει ένα κομμένο χέρι ας πουμε να θεωρείται το ιδιο εργασιακά με κάποιον που ειναι αρτιμελής? Επειδή ο Πιστόριους κατάφερε να τρέξει μετά απο χίλιες προσπάθειες με τους αρτιμελής? Μια σωστή επιτροπή παλαιότερα, κοίταγε την ικανότητα του ανθρωπου να εργασθεί, ανάλογα με τα προσόντα του και ανάλογα με την κατηγορία που ανηκει. Οπως ηδη σου ειπα, ο γνωστος ηταν σε ειδικη κατηγορία το οποιο εσυ μπορεις να αρνησε, αλλά εγω δεν έχω κανενα λογω να πιστέψω οτι λέει ψέμματα, λαμβάνοντας υποψη το οτι δε του έκοψαν πρόστιμο, ειδικά τωρα που τα πράγματα έχουν αγριέψει. Στις τωρα επιτροπές θα ξέρεις φαντάζομαι οτι δεν τίθεται θέμα αδιαφάνειας. Φιλαράκι, επειδή δεν έχεις πέσει σε άσχετο, να σε πληροφορήσω ότι με επιτροπές και αναπηρίες ασχολούμαι 19 χρόνια τώρα, από την πρώτη στιγμή που βγήκε σε αναπηρική σύνταξη ο πατέρας μου, αυτός είναι ο ακρωτηριασμένος της οικογενείας μου. Οι επιτροπές ΔΕΝ μετράνε το πόσο αναπηρία έχει κάποιος σε μία ασθένεια, αλλά το πόσο ανάπηρος είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ ως άνθρωπος. ΜΠΟΡΕΙΣ να το καταλάβεις αυτό; Ένας διαβητικός που βάζει ινσουλίνη έχει αναπηρία πάνω από 67% όσον αφορά το σάκχαρο, αφού δεν παράγει ινσουλίνη ο οργανισμός του, αυτό δεν πάει να πει όμως ότι σαν άνθρωπος έχει 67% αναπηρία, έχει γύρω στο 10% σε σχέση με έναν υγιή. Και όπως δεν μπορείς να τσουβαλιάσεις έναν κωφό πχ με έναν απολύτως υγιή, έτσι και δεν μπορείς να τσουβαλιάσεις έναν κωφό που μπορεί και επικοινωνεί με έναν που δεν μπορεί. Άλλο ποσοστό ο πρώτος, άλλο ο δεύτερος. Για τα κοχλιακά γνωρίζω πολύ καλά και το μεγαλύτερο πρόβλημα (εκτός αυτών που έχασαν την ακοή τους σε πολύ μικρή ηλικία ή γεννήθηκαν κωφοί και έχει πρόβλημα ο εγκέφαλός τους στο να αναγνωρίσει τους ήχους και πονάν και έχουν πρόβλημα) είναι η τιμή του κοχλιακού και η διάρκεια ζωής τους, αν θυμάμαι καλά στα 2-3 χρόνια, που το ταμείο δίνει ελάχιστα για την αγορά του και πρέπει ο κωφός να τα βάζει από την τσέπη του ανά 2-3 χρόνια. Στο disabled.gr χρόνια είμαι μέλος και έχω μιλήσει με κάθε λογής ανάπηρους και γνωρίζω πολύ καλά. Και επαναλαμβάνω ότι μετράς το συνολικό ποσοστό αναπηρίας που έχει ένας ως άνθρωπος και το πόσο τον επηρεάζει αυτό στη ζωή και στη δουλειά του. Το επίδομα, αυτό το γελοίο σε κάθε περίπτωση, στο δίνουν γιατί δεν μπορείς, εξαιτίας της αναπηρίας σου, να ενεργήσεις ως άνθρωπος. Αν η αναπηρία που έχεις δεν σε εμποδίζει σ'αυτό, θα πάρεις μικρότερο ποσοστό. Ένας κωφός που μιλάει έχει μικρότερο ποσοστό αναπηρίας (ως άνθρωπος συνολικά) από έναν κωφό που δεν μπορεί να μιλήσει και να επικοινωνήσει. Δεν είναι κάτι το καινούργιο αυτό, ισχύει χρόνια τώρα, δεν είναι καινούργια προσθήκη. Και όχι, δεν μπορούν όλοι οι κωφοί να διαβάσουν χείλη. Υπάρχουν μάλιστα και κωφοί που δεν μιλούν άλλη γλώσσα παρά μόνο την δική τους, την νοηματική, να σε πληροφορήσω. Ο γνωστός σου επαναλαμβάνω σου λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Σου παράθεσα τον νόμο που δίνει τα επιδόματα στους ακρωτηριασμένους, εσύ τον χαβά σου και το συνεχίζεις. Είτε θα πιστέψεις αυτά που σου γράφω, αφού σου δίνω τον νόμο, είτε δώσε μου εσύ τον νόμο που έβαζε τον φίλο σου σε ειδική κατηγορία που δικαιούταν το επίδομα. Αν τον βρεις, σφύρα κλέφτικα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τον νόμο για το ποιοι και γιατί δικαιούνται επιδόματα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι επιτροπές ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ πια και τους κυνηγάνε αβέρτα. Οπότε, όσοι έπαιρναν τα επιδόματα ΠΑΡΑΝΟΜΑ τόσα χρόνια, τώρα τους τα κόβουν. Και πολύ κακώς που δεν τους ζητούν και χρωστούμενα, όχι μόνο από αυτούς, αλλά και από όσους έβαλαν την υπογραφή τους και τους έδωσαν παράνομα τις συντάξεις και τα επιδόματα τόσα χρόνια, εις βάρος του ελληνικού λαού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα