Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα έχω μια απορία. Ανεβάζω στο server μου ένα text αρχείο που κάθε φορά αλλάζει και δείχνει πιο τραγούδι μεταδίδεται εκείνη την στιγμή. Δηλαδή κάθε στιγμή έχει εκείνο το τραγούδι που είναι στον αέρα. Πως θα γίνει από αυτό το αρχείο να κρατάμε τα 5 προηγούμενα τραγούδια που ακούστηκαν;

Δηλαδή να αποθηκεύω σε ένα array και αυτό να αλλάζει και να περιέχει μόνο τα 5 τελευταία.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θες να έχεις ένα αρχείο όπου θα περιέχονται τα 5 πιο πρόσφατα τραγούδια .

$file = 'song.txt';

// Ανοίγω το αρχείο
$current = file_get_contents($file);
// Προσθέτω τα δεδομένα.
$current .= "$song[i]\n";
// Γράφω τα δεδομένα
file_put_contents($file, $current);

Αν θέλω τα 5 πιο πρόσφατα τραγούδια:

for ($i = count($file)-5; $i < count($file); $i++) {
  echo $file[$i] . "\n";
}

Μπορεία ακόμα να πείς:
$lastsong='mplampla';
$file_ar = file($file);
$last4song = array_slice($file_ar,-4);
$last4song[4]= $lastsong;
file_put_contents($file, $last4song);

Επίσης αν είχες πρόσβαση σε βάση(like mysql) να το κάνεις ακόμα πιο δυναμικό και εύχρηστο.

Δημοσ.
Καλησπέρα και πάλι φίλε μου.

Έχουμε και λέμε.  Έχω 2 text files από τα οποία το ένα είναι το NowOnAir.txt το οποίο ανανεώνεται και ανεβαίνει στο server κάθε φορά που αλλάζει το τραγούδι, ενώ το songs.txt είναι το αρχείο που έχει το ιστορικό των μεταδόσεων από όπου αντλώ τα 5 πιο πρόσφατα τραγούδια που ακούστηκαν.

Έχω όμως μερικές απορίες.

Πως θα μπορέσω να ελέγχω πότε αλλάζει το NowOnAir.txt και να ενημερώνω το songs.txt(να κάνω ενημέρωση δηλαδή στο τέλος του αρχείου) ενώ σε διαφορετική περίπτωση να μην γίνεται τίποτα;

Ακόμα πως θα μπορώ κάθε 100 τραγούδια ας πούμε να αφαιρώ από το songs.txt τα παλιά τραγούδια για να μην μεγαλώνει το αρχείο χωρίς λόγο;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δε νομίζω να υπάρχει λόγος να διατηρείς 2 ξεχωριστά αρχεία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 1 και να παίρνεις τη τελευταία τιμή για να δεις πιο παίζει εκείνη τη στιγμή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...