Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα καθαρισμου iOS 6.1.3


Hawk7
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από iMarilina,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια επειδη εγω δεν εχω iphone αλλα το αισθημα,ηθελα να ρωτησω απο τους experts του iphone 4s,υπαρχει προγραμματακι σαν το icleaner;

Το βρηκα στο appstore εχει 0,89 λεπτα.Δεν εχω κανενα προβλημα να το αγορασω διοτι το iphone ΔΕΝ ειναι jailbreak,αρκει να κανει σωστη δουλεια και οχι να βρω κανα μπελα!

Εαν υπαρχει καλυτερο η' παρομοιο ακομη καλυτερα.

Θα δω διαφορα με τετοιο προγραμμα,η' ψαχνω μπελαδες γενικως;

Εχω παρομοιο στο android(clean master) και ειμαι ευχαριστημενος.Oχι οτι εχει προβλημα το iphone 4s,σφαιρα παει,αλλα μηπως καθαριζει αχρηστα πραγματακια ρωταω.Θα δουλεψει σε αυτη την εκδοση το icleaner αν αξιζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε δουλεύει το icleaner του appstore οπως δουλεύει το της cydia. Τσάμπα λεφτά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν δεν ειναι jailbroken και εχει πολλά σκουπίδια ειναι να κρατήσεις φωτο, εφαρμογές κλπ κλπ μέσω ιτουνς (ΟΧΙ πλήρες backup), και να κανεις restore/SETUP AS NEW (γιατι αν κανει restore from previous backup ξαναπερνάνε και τα σκουπίδια), και μετά συγχρονισμό των εφαρμογών και δεδομένων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε δουλεύει το icleaner του appstore οπως δουλεύει το της cydia. Τσάμπα λεφτά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν δεν ειναι jailbroken και εχει πολλά σκουπίδια ειναι να κρατήσεις φωτο, εφαρμογές κλπ κλπ μέσω ιτουνς (ΟΧΙ πλήρες backup), και να κανεις restore/SETUP AS NEW (γιατι αν κανει restore from previous backup ξαναπερνάνε και τα σκουπίδια), και μετά συγχρονισμό των εφαρμογών και δεδομένων.

Ok Μαριλινα.Κατανοητο.

Να σου πω την αληθεια,περιμενα αρκετα την γνωμη καποιου,αλλα στο τελος ηξερα οτι θα λαβω συμβουλη απο σενα.Το λεω με καθε ειλικρινεια.Μαλλον απο iOS δεν γνωριζουν πολλοι.

 

Να παρω το θαρρος και να σε ρωτησω αν μπορεις να μου πεις,οσο μπορεις,πως γινεται το restore/SETUP AS NEW;

Διοτι αν  ψαξω στο ιντερνετ και μου ξεφυγει τιποτε,μετα καηκα απο το αισθημα.Θυμαμαι κιολας για ενα μερος που λεγατε οπου τα επισκευαζουν και σου δινουν αλλο και οχι αυτο που εχει καποιος,και γενικως σφιχτηκε η καρδια μου λιγακι.

Γενικως με iOS δεν ασχοληθηκα ποτε.Ειμαι ασχετος τελειως. ^_^ Εδω ενα rigtone πηγα να βαλω,και εμαθα απο φιλο του φιλου,οτι γινεται με απλη διαδικασια μεσω itools.Ενω παιδευομουν με itunes,και στο τελος τζιφος.

Ακομη να βρω τροπο φαντασου βιντεοκλησης απο iphone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα μη φοβάσαι δε χρειάζεται να το πας πουθενά. Θα σου στείλω ακριβείς οδηγίες πώς να κανεις τα πάντα το πρωί και θα γινει σαν καινούριο δεν ειναι τίποτα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Λοιπον καλημέρα και πάλι. Ακου τί γίνεται με το θέμα του restore/setup as new. 

 

 

1. Kαταρχάς υποθέτω ότι η κοπέλα έχει Apple ID/Password και ανοιχτό το iCloud στις Ρυθμίσεις - iCloud του τηλεφώνου. Εκει μέσα μπορείς να δεις ότι πολλά και διάφορα (επαφές σημειώσεις, ημερολόγια μαιλ κλπ κλπ) σώζωνται στο iCloud αυτόματα όταν το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο με το ίντερνετ και όταν θα κάνει restore μετά απλά ξανακάνοντας login στο iCloud από το τηλέφωνό της, θα εμφανιστούν και πάλι οι επαφές της και όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρονται μέσα εκεί. Για να είναι σίγουρη για τις επαφές, κατεβάστε επίσης την εφαρμογή MyContacts Backup δωρεάν από το AppStore. Αυτή είναι μια απλή εφαρμογή, η οποία κάνει όλες τις επαφές ένα vcf αρχείο και τις στέλνει με εμαιλ στον εαυτό της, ώστε να τις έχει άλλη μια κόπια σε περίπτωση που γίνει καμια στραβή. (Καλό είναι γενικώς να γίνεται αυτό που και πού). 

 

2. Όταν συνδέσετε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή, καταρχάς τραβήξτε όλες τις φωτό και τα βίντεο (το τηλέφωνο φαίνεται στο My Computer χωρίς ανάγκη iTunes όπως φαντάζομαι θα ξέρετε οπότε πάτε από εκεί και κανετε copy paste όλες τις φωτό σε κάποιο φάκελο στον υπολογιστή). 

 

3. Για να σώσετε τα δεδομένα των παιχνιδιών εφόσον δεν έχει jailbreak, διαβάστε αυτό εδώ

 

http://www.appleworldhellas.com/topic/5735-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD/?hl=save

 

Είναι αρκετά εύκολο και βολικό.

 

4. Πώς να σώσετε την βάση μηνυμάτων

- Μπαίνετε στο τηλέφωνο με το iFunbox ή iExplorer (ένα προγραμματάκι το οποίο κατεβάζετε και εγκαθιστάτε στον υπολογιστή) και πάτε στη διαδρομή /private/var/mobile/Library/SMS
- Σώζετε το αρχείο sms.db στον υπολογιστή σας.

Όταν ξαναστηθεί το τηλέφωνο πάτε στην ίδια διαδρομή, αντιγράφετε το νέο αρχείο που έχει δημιουργηθεί στον υπολογιστή (για να στε σίγουροι σε περίπτωση που κρασάρει η εφαρμογή μηνυμάτων), και το αντικαθιστάτε στην ίδια διαδρομή με το αρχείο που έχετε κάνει back up. Προσωπικά δεν το πολυπροτείνω γιατί θέλει και κάποια permissions αλλαγή τα οποία δε θυμάμαι ακριβώς αλλά ξέρω ποιον να ρωτήσω. Αν καίγεστε όμως να τα σώσετε τα μηνύματα κάντε το. 

 

5. Πώς να σώσετε το ιστορικό κλήσεων (και πάλι παρόμοια διαδικασία αντιγράφετε στον υπολογιστή το αρχείο  /private/var/mobile/Library/CallHistory/call_history.db) και μετά το αντικαθιστάτε στην ίδια διαδρομή στο τηλέφωνο όταν έχει γίνει ρηστορ. 

 

Και πάλι δεν το πολυπροτείνω αλλά αν το θέλετε οπωσδήποτε το κάνετε. 

 

6. Tώρα οι εφαρμογές. Πάτε στο iTunes, κάνετε δεξί κλικ πάνω στο τηλέφωνο που φαίνεται στην αριστερή στήλη και πατάτε TRANSFER PURCHASES. Ολες οι εφαρμογές που εχετε μέσα στο κινητό θα μεταφερθουν στη βιβλιοθήκη του iTunes στον υπολογιστή. Βέβαια πρέπει να είναι authorized ο υπολογιστής για το Apple ID της κοπέλας (πάτε στο iTunes πάνω που λέει Store και κάνετε αφενός sign in και αφετέρου authorize Computer και sign in ώστε να επιτρέπει να μεταφέρονται αρχεία από και στο συγκεκριμένο χρήστη).

 

Οταν τελειώσει και αυτό, πάτε στην καρτέλα APPS του τηλεφώνου, και αν κάνετε scroll down θα δείτε ότι κάτω κάτω υπάρχουν κάποιες εφαρμογές στις οποίες μπορεί κανείς να μεταφέρει δεδομένα (για παράδειγμα μπορεί να έχετε ας πούμε το AcePlayer και καποια βίντεο εκει μέσα). Αν υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές στις οποίες έχουν περαστεί δεδομένα, πάτε στην εφαρμογή που θέλετε, και στα δεξιά σας δείχνει τί δεδομένα υπάρχουν. Εκει μπορείτε να επιλέξετε τα δεδομένα και να πατήσετε Save ώστε να περαστούν στον υπολογιστή για να μην τα χάσετε. 

 

6. κοιτάτε όλες τις καρτέλες και βγάζετε ότι δεδομένα θέλετε και τα φυλάτε. 

 

 

7. Οταν τελειώσετε με όλα αυτά που είναι σημαντικά, πατάτε πάνω στο τηλέφωνο και πάτε στην καρτέλα SUMMARY και πατάτε Restore iPhone. Εκεί θα περιμένετε να κατεβάσει το λογισμικό, και θα το αφήσετε να τελειώσει με το restore. 

 

 

8. Μολις τελειώσει, θα κανει επανεκκίνηση το κινητό και θα βγάλει την γκρι οθόνη καλωσορίσματος/σεταρίσματος. Εκεί θα βάλετε μια μια τις ρυθμίσεις και σε κάποια φάση θα ρωτήσει αν θέλετε να κάνετε ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΝΕΟ iPhone ή ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ. Θα επιλέξετε ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΝΕΟ iPhone και θα συνεχίσετε μέχρι να τελειώσει το σετάρισμα και να βγει στην homescreen με τα εικονίδια. Απο κει και πέρα, το τηλέφωνο είναι καινούριο πλέον, άδειο σαν την πρώτη μέρα που το πήρατε.

 

9. Μολις γίνει αυτό, θα πάτε στις ρυθμίσεις να κάνετε Login στο iCloud ωστε να επανέλθουν οι επαφες τα ημερολογια κλπ, θα ξαναπροσθέσετε τα εμαιλ και όλα τα υπόλοιπα, και μετά θα πάτε στο iTunes και στην καρτέλα APPS θα πατήσετε INSTALL δίπλα από κάθε εφαρμογή ώστε να ξαναπεραστούν στο τηλέφωνο. Στην καρτέλα PHOTOS θα επιλέξετε να συγχρονιστούν φωτογραφίες από το φάκελο στον οποίο τις σώσατε ώστε να ξαναπεραστούν μέσα πάλι. Το ίδιο και για ότι άλλο θέλετε (πχ εγώ έχω ένα φάκελο με ringtones στον υπολογιστη και κάθε φορά που κάνω setup as new τικαρω και το φάκελο αυτό στην καρτέλα Ringtones και ξαναπερνιούνται μέσα). 

 

 

Αυτά τα ολίγα. Είναι διαδικασία ελαφρώς χρονοβόρα ειδικά την πρώτη φορά που την κάνει κανείς, αλλά είναι καλή γιατί θα εχετε ένα καθαρό τηλέφωνο ξαναστημένο και χωρίς σκουπίδια. 

 

 

Οτι θέλετε μου στέλνετε ΠΜ, και επίσης ρίξτε και μια ματιά μελλοντικά σε αυτά εδώ που βοηθάνε ελαφρώς.

 

http://www.insomnia.gr/wiki/_/smartphones/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-other-%CF%83%CF%84%CE%BF-iphone-%CF%83%CE%B1%CF%82-r327

 

http://www.insomnia.gr/wiki/_/smartphones/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-ringtone-%CF%83%CF%84%CE%BF-iphone-r148

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαριλινα ενα μεγαλο ευχαριστω για τον χρονο σου και τον κοπο σου,να μου παραθεσεις αναλυτικα αυτον τον οδηγο διαμορφωσης και backup του iphone!!!

Θα τον διαβασω λιγο πρωτα καλα,και μετα μολις ερθει στα χερια μου καποια στιγμη,θα ξεκινησω.

 

Μια τελευταια ερωτηση,διοτι ως iphone expert και κατοχος θα γνωριζεις.Βιντεοκληση μπορει το iphone 4s να κανει προς το δικο μου android;Και οι δυο εχουμε cosmote πακετο,οπου οι βιντεοκλησεις ειναι μεσα στον γενικο χρονο του πακετου.

Ψαχνω συνεχεια,και δεν μπορω να βρω κατι που να δουλευει.Καπου ειδα για ενα facetime αλλα μηπως κανω κατι λαθος,η' δεν εχει καποια ισχυ αυτη η εφαρμογη;

 

Σε ευχαριστω και παλι για ολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βιντεο κλήση όπως την εννοείς εσυ όχι. Το facetime ειναι αποκλειστικά άπό και προς iphone. Απο κει και πέρα μπορείτε με skype, tango video calls κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...