Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για το Speed Fan


evoracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα... Έχω βάλει το Speed Fan και δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα... Θέλω να ρυθμίσω το speed ενός fan που έβαλα στο κουτί (πίσω). Στην mobo πάνω λέει PWR1 (3pin). Εγώ στο πρόγραμμα απλά βάζω το Pwm1 στο 0% π.χ. αλλά δεν βλέπω να κλείνει κανένας. Πρέπει να κάνω και τίποτα άλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόγραμμα έχει άλλες επιλογές PWM; Δοκίμασε, εάν έχει. Δεν είναι υποχρεωτικό το PWR1 της μητρικής να αντιστοιχεί με το PWM1 του προγράμματος.

 

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην υποστηρίζεται από την μητρική σου η μεταβολή των στροφών. Πολλά μπορούν να συμβαίνουν. 

 

Βλέπω ότι έχεις Asus. Έχεις απενεργοποιήσει κάτι επιλογές για smartfan/qfan, κάπως έτσι, αν έχει, από το BIOS;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα έβαλα 0 και τίποτα... Από BIOS δεν έχω πειράξει τίποτα. Έχω 2 Fan στο Case ένα μπροστά που συνδέετε στο PSU (οπότε και δεν δέχεται έλεγχο) και ένα πίσω που συνδέετε στην mobo με 3pin. Αυτά γιατί είναι τόσο χαμηλά τα RPM?

 

post-175011-0-54495200-1375209165_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπα κα πιο πάνω, παίζει να μην υποστηριζει η μητρική αλλαγή ταχύτητων. Επίσης λες ότι δεν έχεις πειράξει το BIOS αλλά δεν λες εάν έχεις ελέγξει τι είναι επιλεγμένο... διευκρίνισε το σε παρακαλώ.

 

Μια άλλη λύση είναι να πας Configure->Advanced και εκεί να επιλέξεις το όνομα του τσιπ και να παίξεις με τις παραμέτρους που βγάζει. Μπορείς να βοηθηθείς και από το help που έχει το ίδιο το Speedfan. 

 

Οι χαμηλές στροφές που αναφέρει το πρόγραμμα, μπορεί να είναι λόγω χαμηλού πολλαπλασιαστή, κάτι που ρυθμίζεται μέσα από το Configure->Advanced που λέω παραπάνω...

 

Κάνει θόρυβο το ανεμιστηράκι και θες να ρίξεις τις στροφές του; Αν δεν τα καταφέρεις με το πρόγραμμα, κάνε την πατέντα με τα 7 βολτ ή δώσε 5 βολτ στο ανεμιστηράκι (εάν είναι των 12 βολτ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε το Chassis Q-Fan Control, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Έτσι, δεν θα χρειαζεσαι το speedfan. Θα κάνει κουμάντο η μητρική.

 

Το Power Fan Speed είναι οι στροφές του ανεμιστήρα που λογικά είναι συνδεδεμένος στο PWR1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έβαλα enable και τα 2 και μπορώ να πω ότι κατέβηκαν και τα temp του CPU. Έχω θέλω απλα το μεσημέρι που εχει ζέστη να το έχω 100% και το βραδάκι να το ρίχνω στο 60-70%. Εναν μικρό ήχο τον εχει.

Δηλαδή τρέχει στα 700rpm/1200rpm?? άρα υπάρχει δεν υπάρχει τίποτα δεν κανει. :/

Και κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι κάθε φορά που ανοίγω το Speed Fan το Pwm1-Pwm2 είναι 60-61% αντίστοιχα. Από τα 1200rpm άμα βγάλουμε το 40% μένει 720rpm που από ότι μου λέει το HW Monitor είναι και το max του. Στο Speed Fan και 100% να τα βάλω διαφορά δεν βλέπω :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να σου πω; Θέλει ψάξιμο. Στην δικιά μου Asus, η εταιρία σε μια υποδοχή PWR για ανεμιστήρα, θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να μεταβάλονται οι στροφές, παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα από το τσιπάκι. Παίζει ρόλο και η υλοποίηση δηλαδή. Στην δικιά σου περίπτωση, ή τα αφήνεις όπως είναι τα πράγματα αν δεν έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, ή το ψάχνεις παραπάνω το προγραμματάκι. Εγώ πάντως 10 χρόνια το έχω, δεν μπορώ να πω πως το 'χω ξεψαχνίσει.

 

Για δες στην σελίδα http://www.almico.com/forummotherboards.php?man=254. Εκεί, ίσως βρεις στην λίστα την μητρική σου και ίσως δεις εάν υποστηρίζει αλλαγή ταχυτήτων με το speedfan. Εδώ εάν γραφτείς, ίσως βρεις έτοιμα configuration για την δικιά σου μητρική. 

 

Αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...