Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ δεν καταλαβαίνεις εσύ ούτε τι διαβάζεις ούτε τι γράφεις...

 

 

Ο άνθρωπος ρώτησε τον ΟΡΙΣΜΟ του φρέσκου, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ. Και εσύ λες τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φρέσκο και είναι και από το μυαλό σου.

 

Χώρια ότι που ούτε να το γράψεις καλά μπόρεσες (για αυτό ρωτάς εάν κατάλαβε ο αναγνώστης) και γράφεις και χωρίς τόνους.

 

 

Ό,τι να ΄ναι λέμε. 

  • Like 2
Δημοσ.

Απ'όσο ξέρω υγειονομικά το "φρέσκο" ορίζεται ανάλογα το προϊόν.

Ας πούμε το "φρέσκο" γάλα έχει διάρκεια 3 μέρες. Νομίζω θέλανε κάποια στιγμή να επιτραπεί να επεκταθεί η διάρκειά του στις 5.

 

Γενικότερα όμως ορίζεται ως το προϊόν το οποίο δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία μακροπρόθεσμης διατήρησης όπως κατάψυξη, κάπνισμα, αποξήρανση, αλμύρισμα κτλ, αλλά παράλληλα δεν έχουν αλλοιωθεί ακόμα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

 

Υπάρχει βέβαια και το "νωπό" το οποίο θεωρείται εντελώς "φυσικό" προϊόν το οποίο δεν έχει υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία. Π.χ. το φρέσκο γάλα είναι παστεριωμένο, ενώ το νωπό θεωρείται αυτό το οποίο βγαίνει εκείνη τη στιγμή απο το ζώο. Το νωπό δεν μπορείς να το καταναλώσεις χωρίς μαγείρεμα.

Δημοσ.

Χώρια ότι που ούτε να το γράψεις καλά μπόρεσες (για αυτό ρωτάς εάν κατάλαβε ο αναγνώστης) και γράφεις και χωρίς τόνους.

 

Αρχιζει και βαράει το OCD???

 

Πολυ βάσιμη αυτη η επιχειρηματολογία σου.....

  • Like 4
Δημοσ.

Εδώ δεν καταλαβαίνεις εσύ ούτε τι διαβάζεις ούτε τι γράφεις...

 

 

Ο άνθρωπος ρώτησε τον ΟΡΙΣΜΟ του φρέσκου, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ. Και εσύ λες τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φρέσκο και είναι και από το μυαλό σου.

 

Χώρια ότι που ούτε να το γράψεις καλά μπόρεσες (για αυτό ρωτάς εάν κατάλαβε ο αναγνώστης) και γράφεις και χωρίς τόνους.

 

 

Ό,τι να ΄ναι λέμε. 

 

ενώ εσύ τώρα την έσωσες την κατάσταση με το κράξιμο .. άντε δώσε και εσύ έναν ορισμό...

Δημοσ.

τί ορίζεται ως "φρέσκο" όσον αφορά τα τρόφιμα;

Ό,τι δεν έχει πιάσει μούχλα ή/και σκουλήκια!

Δημοσ.

Πολύ γενική η ερώτηση...

Δεν υπάρχει ορισμός φυσικά. Ούτε και νόμος που να καθορίζει τι είναι φρέσκο  :wacko:

Το κάθε προϊόν έχει διαφορετική αντοχή στη φθορά του χρόνου.

 

Το υγειονομικό εκτός από τα τα τρόφιμα κοιτάει και τις συνθήκες συντήρησης των προϊόντων. Συνήθως στις επιτροπές υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες σχετικοί με το αντικείμενο (π.χ ιχθυολόγοι), οι οποίοι κρίνουν με βάσει τις γνώσεις τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...