Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 φορες προσπάθησα δεν διαβάζεται...

Δεν σε τραβάει, ακόμα και ο τσελεμεντες της βεφας πιο πολύ με τραβαει...

Δημοσ.

Φυσικά και ξέρω όλες οι λέξεις τι σημαίνουν. Ίσως με μπέρδευεις με τον εαυτό σου.

Τα λάθη που έχω ποιά ειναι? 1-2 παραδείγματα?

Και εσύ έχε υπόψη σου ότι μερικές φορές όταν ένα κείμενο δεν γίνεται κατανοητό εύκολα, μπορει και να γράφει κάτι σημαντικό.

1ο.

Διότι, κάτω από τη φαινομενική ποικιλότητα, όλος αυτός ο όμορφος κόσμος συνάδει μέσα στο θεϊσμό.

Συν-άδω. Τραγουδάω μαζί. Θέλει δύο "αντικείμενα". ο "όμορφος κόσμος" είναι το ένα. Το άλλο; Με ποιο ή με τι "τραγουδάει μαζί" ο "όμορφος κόσμος" ;

Βάσει όμως των απαντήσεών σου, φοβάμαι πως είναι χαμένος κόπος να σου πει κανείς και το 2ο και το 3ο και το 4ο και και και.

Μάλλον είναι το πρώτο κείμενό σου πάνω από κάμποσες λέξεις, νιώθεις ότι έκανες κάτι σημαντικό και δύσκολα να δεχθείς ότι έχεις κάνει λάθος μέσα στο παραλήρημα που έχεις για την εύρεση αποδοχής σε ένα forum. 

Ελπίζω να είναι φάση και να περάσει. 

Καλή τύχη. 

Υ.Γ. Πάντως, ειλικρινά. Το κείμενο δεν διαβάζεται και όχι επειδή λες κάτι. Μπούρδες λες που τις έχεις ντύσει με λεξούλες που σου ακούγονται ωραία και περισπούδαστες και βάζοντας καμία 50άρα κιλά κόμματα σε λάθος θέσεις (φαντάζομαι ότι οι απόφοιτοι παιδαγωγικών και φιλολογικών σχολών θα τραβάνε τα μαλλιά τους). Και όλα αυτά ντυμένα με το κόμπλεξ που έχεις για να γράψεις και εσύ κάτι που να μην το καταλαβαίνουν οι πολλοί επειδή εσύ δεν καταλαβαίνεις πλήρως κάτι που στον κοινωνικό σου κύκλο φαντάζει σημαντικό. 

Anyway...  

• Like 7
Δημοσ.

1ο.

Διότι, κάτω από τη φαινομενική ποικιλότητα, όλος αυτός ο όμορφος κόσμος συνάδει μέσα στο θεϊσμό.

Συν-άδω. Τραγουδάω μαζί. Θέλει δύο "αντικείμενα". ο "όμορφος κόσμος" είναι το ένα. Το άλλο; Με ποιο ή με τι "τραγουδάει μαζί" ο "όμορφος κόσμος" ;

Συνάδει = ταιριάζει. Μάθε Ελληνικά, επειδή δεν ξέρεις.

Βάσει όμως των απαντήσεών σου, φοβάμαι πως είναι χαμένος κόπος να σου πει κανείς και το 2ο και το 3ο και το 4ο και και και.

Αν είχες 2ο και 3ο και 4ο. Προφανώς δεν είχες.

Υ.Γ. Πάντως, ειλικρινά. Το κείμενο δεν διαβάζεται και όχι επειδή λες κάτι. Μπούρδες λες που τις έχεις ντύσει με λεξούλες που σου ακούγονται ωραία και περισπούδαστες και βάζοντας καμία 50άρα κιλά κόμματα σε λάθος θέσεις (φαντάζομαι ότι οι απόφοιτοι παιδαγωγικών και φιλολογικών σχολών θα τραβάνε τα μαλλιά τους). Και όλα αυτά ντυμένα με το κόμπλεξ που έχεις για να γράψεις και εσύ κάτι που να μην το καταλαβαίνουν οι πολλοί επειδή εσύ δεν καταλαβαίνεις πλήρως κάτι που στον κοινωνικό σου κύκλο φαντάζει σημαντικό. 

Anyway...

Πιθανότατα εσύ προσπαθείς να κάνεις κάποιου είδους επίδειξη. Αποτυχημένα βέβαια.

Και το σίγουρο και οχι πιθανό είναι ότι δεν έχεις τις ικανότητες/παιδεία ώστε να κατανοήσεις το κείμενο μου και έτσι προσπαθείς να το υποβαθμίσεις φέρνοντας το στο επίπεδο σου. Ή να το πω ακριβέστερα προσπαθείς να κάνεις τον εαυτό σου να μην φαίνεται τόσο ανίκανος. Δύσκολο κείμενο το κατανοώ, αλλά καμιά φορά καλό είναι να παραδεχόμαστε τα όρια μας. Ο εγωισμός βεβαια κυριαρχεί οπότε....

βάζοντας καμία 50άρα κιλά κόμματα σε λάθος θέσεις (φαντάζομαι ότι οι απόφοιτοι παιδαγωγικών και φιλολογικών σχολών θα τραβάνε τα μαλλιά τους).

Εχεις 2-3 παραδείγματα για τις λάθος θέσεις? Ή πάλι λόγια του αέρα?

Δημοσ.

Διάβασα το μισό και μετά το παράτησα. Νόημα δεν βγήκε.

Ακόμα και να έχει και να φταίω εγώ, έπρεπε να το γράψεις αλλιώς αν θες να συμμετάσχει και κανας άνθρωπος 

Δημοσ.

Ή πάλι λόγια του αέρα?

Φτιάχνεις λογαριασμό εδώ σήμερα. Η πρώτη δημοσίευση που κάνεις στο φόρουμ είναι ένα κείμενο, που μετά την δεύτερη πρόταση, γίνεται απλά ένα κυκεώνας λέξεων χωρίς νόημα. Ενώ τρολάρεις όλους όσους είχαν το κουράγιο να διαβάσουν το κατεβατό, και να εκφέρουν τις σκέψεις τους.

Either way, έχεις δύο δρόμους μπροστά σου.

Ο πρώτος συνεχίζεις ως έχεις, θα ζεις στο σκοτάδι και τα προβλήματα, με μία αιώνια αναζήτηση της πραγματικότητας. (όπως εσύ αναφέρεις)

Ο δεύτερος, κατανοείς ότι η πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια μόνο. Δεν είναι κάτι πολύπλοκο, δύσκολο ή μη κατανοητό. Σημασία έχει το παρόν και δεν μας απασχολεί ποτέ το παρελθόν ή το μέλλον.

Ο Yang Chu είπε, (Κινέζος φιλόσοφος 4ου αιώνα π.Χ)

"Διαβαίνουμε τον κόσμο μέσα από μία στενωπό, απασχολούμενοι με ασήμαντα πράγματα που ακούμε και βλέπουμε, μελαγχολώντας πάνω στις προκαταλήψεις μας, προσπερνώντας τις χαρές της ζωής χωρίς καν να γνωρίζουμε ότι έχουμε προσπεράσει κάτι.

Ποτέ για καμμιά στιγμή δεν γευόμαστε τo μεθυστικό κρασί της Ελευθερίας. Είμαστε πραγματικά φυλακισμένοι ως αν είμαστε στο πάτο μίας κατακόμβης δεμένοι με αλυσίδες".

Θα συνέχιζα με μερικά σχετικά λεγόμενα άλλων Κινέζων και Ινδών φιλοσόφων, και του Guatama, αλλά η ώρα είναι περασμένη.

Αν θες παραπάνω η απάντηση είναι απλή. Ζεν.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι είπε ο Apoll. Χωρίς να έχω δεί όλο το κείμενο του TS κι απο αυτά που καταλαβαίνω απο τον τίτλο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε ως άνθρωποι είναι να ζήσουμε όπως θέλουμε ασχέτως ύπαρξης Θεού ή όχι.

Κι εγώ που θεωρώ πως ίσως (.....) υπάρχει Θεός, αν και ίσως αντιφάσκει με τις θρησκευτικές ιδεολογίες, θεωρώ πως ο Κινέζος απο πάνω είχε δίκιο..

Δημοσ.

"Έχω γνωρίσει πολλούς θεούς. Αυτός που τους αρνείται, είναι τόσο τυφλός όσο αυτός που τους εμπιστεύεται πολύ βαθιά. Δεν ψαχνω πέρα από το θάνατο. Μπορεί να είναι η μαυρίλα που διακηρύσσουν οι σκεπτικιστές της Nemedia,το βασιλειο του Κρομ φτιαγμενο απο πάγο και σύννεφα, ή οι χιονισμένες πεδιάδες και θολωτές αίθουσες της Valhalla του Nordheim. Δεν ξέρω, ούτε με νοιάζει. Επιτρέψτε μου να ζω τη ζωή μου σε βάθος . Επιτρέψτε μου να ξέρω τους πλούσιους χυμούς του κόκκινου κρέατος και την αισθηση του τσουχτερου κρασιου στον ουρανίσκο μου, τη ζεστή αγκαλιά των λευκών χεριών, την τρελλή αγαλλίαση της μάχης, όταν η μπλε λεπίδες αστραφτουν και κοκκινιζουν, και είμαι πληρης. Αφηστε τους δασκάλους και τους φιλοσόφους να ανησυχουν πάνω στα ερωτήματα της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης. Εγω ξερω αυτο: αν η ζωή είναι ψευδαίσθηση, τότε και εγω δεν είμαι λιγοτερο απο μια ψευδαίσθηση, και οντας έτσι,τοτε η ψευδαίσθηση είναι πραγματικη για μένα. Ειμαι ζωντανος,σφυζω απο ζωη, αγαπάω, σκοτώνω,είμαι ικανοποιημένος. "
- Robert E. Howard,Η βασίλισσα της Μαύρης Ακτής

• Like 1
Δημοσ.

Συνάδει = ταιριάζει. Μάθε Ελληνικά, επειδή δεν ξέρεις.

Συν - ΑΔΩ.. τι δεν καταλαβαίνεις;

ΣΥΝ και ΑΔΩ = ΣΥΝΑΔΩ. 

Άδω σημαίνει τραγουδώ. 

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Προϋποθέτει ΔΥΟ μέρη λόγο του "συν" με ό,τι νόημα και να το χρησιμοποιήσεις. Και ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ με το "μέσα" δεν πάει. Το "α" δεν συνάδει ΜΕΣΑ στο "β". Άσχετε. Είναι τίγκα λάθος αυτή η πρόταση... 

Συνεχίζεις να εκτίθεσαι με τις μπούρδες που λες... ας είναι. Με τέτοιο ρεζιλίκι θα κάνεις τα πάντα για να τα μαζέψεις. Καλό κουράγιο. 

Δημοσ.

http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/520/691/c9a.png

Διάβασα το μισό, μου θύμισε τον Joey όταν χρησιμοποίησε το thesaurus για να γράψει εκείνο το recommendation letter.

Βουνισιε, καλό το παραμύθι σου, αλλά δεν έχει δράκο. Προς στιγμήν νόμιζα ότι διάβαζα φυλλάδιο της κνε. Βρες άλλο χόμπι.

• Like 1
Δημοσ.

Με βάση αυτή την ερώτηση θέλω να πω κάτι..

Είμαι ο μόνος που πιστεύει, οτι όταν κάποιος ασχολείται με επιστήμη (μηχανικός, μαθηματικός, ΦΥΣΙΚΟΣ, αστρονόμος κτλπ κτλπ) δεν γίνετε να πιστεύει οτι υπάρχει και θεός (δεν μιλάω απαραίτητα για τον θεο του χριστιανισμού αλλα γενικά μια θεότητα υπέρ πάντων).

Γιατί το σκέφτομαι και δεν μπορώ να βγάλω άκρη οταν πχ καθηγητής πανεπ/σχολείου σε τομέα Φυσικής, να είναι και θρήσκος.

Μήπως το εχω πιάσει λάθος;

Αν ενδιαφερεσαι να απαντησεις στον εαυτο σου  σε αυτο το ερωτημα κατσε και διαβασε το βιβλιο αυτο ...Σιγουρα θα σου δωσει εφοδια να σκεφτεις απαντησεις

http://www.slideshare.net/guest56ccab/stephen-hawking-2386570

Δημοσ.

Με βάση αυτή την ερώτηση θέλω να πω κάτι..

Είμαι ο μόνος που πιστεύει, οτι όταν κάποιος ασχολείται με επιστήμη (μηχανικός, μαθηματικός, ΦΥΣΙΚΟΣ, αστρονόμος κτλπ κτλπ) δεν γίνετε να πιστεύει οτι υπάρχει και θεός (δεν μιλάω απαραίτητα για τον θεο του χριστιανισμού αλλα γενικά μια θεότητα υπέρ πάντων).

Γιατί το σκέφτομαι και δεν μπορώ να βγάλω άκρη οταν πχ καθηγητής πανεπ/σχολείου σε τομέα Φυσικής, να είναι και θρήσκος.

Μήπως το εχω πιάσει λάθος;

Όταν ακούω να μιλάνε για τον θεό ως οντότητα που τιμωρεί, εκδικείται και έχει ανασφάλειες για το αν τον αγαπάνε ή όχι, τότε πράγματι με πιάνουν τα γέλια

Η γενικότερη έννοια του θεού όμως είναι κάτι το οποίο κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει αλλά ούτε και να αποδείξει ότι υπάρχει και αυτό οδηγεί σε συνεχείς φιλοσοφικές διαμάχες.

Αρκετοί από αυτούς που έχουν σπουδάσει θετικές επιστήμες πράγματι έχουν την τάση να υποτιμούν την έννοια του θεού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως γιατί τα κοινωνικά ταμπού είναι πολύ πιο ισχυρά από την γνώση και πολύ βαθιά ριζωμένα στην κοινωνική συνείδηση.

Ειδικά στην Ελλάδα το μόνο μάθημα που δεν βγαίνει ποτέ από το πρόγραμμα είναι τα θρησκευτικά... ενώ η πληροφορική στο Λύκειο θεωρείται ως μη απαραίτητη και έχει αφαιρεθεί!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...