Alkis29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα σε όλους. Επειδή έχω βρει ένα κινητό στο ebay που με ενδιαφέρει αλλά οι πωλητές που το πουλάνε είναι από Ρωσία και Λευκορωσία αντίστοιχα, θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει με σιγουριά αν η αποστολή ενός δέματος από τις 2 αυτές χώρες περνάει τελωνείο με κίνδυνο την επιπλέον χρέωση εξόδων εκτελωνισμού,δασμών κτλ (όπως δηλαδή γίνεται από τις αγορές της Αμερικής και της Ασίας). Ευχαριστώ πολύ.
Captain Nemo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Με οποιαδήποτε χώρα εκτός EU υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.
makfil Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Ο κανόνας γιααγορές από τρίτες χώρες είναι ότι για αξίες πάνω από 150€ πρέπει να συνυπολογίζουμε τουλάχιστον ΦΠΑ και μικροέξοδα αλλά και ενδεχόνο δασμό. Πάντως, θα προτιμούσα την ελληνική αγορά, για να εξετάσω το κινητό με τα μάτια μου, και δεν θα αγόραζα από χώρες όπως αυτές που αναφέρεις, οι οποίες δεν έχουν μάλιστα και παραγωγή κινητών.
Alkis29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Ο κανόνας γιααγορές από τρίτες χώρες είναι ότι για αξίες πάνω από 150€ πρέπει να συνυπολογίζουμε τουλάχιστον ΦΠΑ και μικροέξοδα αλλά και ενδεχόνο δασμό. Πάντως, θα προτιμούσα την ελληνική αγορά, για να εξετάσω το κινητό με τα μάτια μου, και δεν θα αγόραζα από χώρες όπως αυτές που αναφέρεις, οι οποίες δεν έχουν μάλιστα και παραγωγή κινητών. Το κινητό είναι αυτό http://1acphones.blogspot.gr/2012/07/philips-xenium-x130-dual-sim-phone.html και πωλείται μόνο στη ρωσική αγορά... η αξία του είναι κάτω από € 150..
Alkis29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Πρώτη ερώτηση: Έχει ελληνική γλώσσα; Αν και δεν έχει σχέση με το θέμα του τελωνείου, μάλλον όχι. Εχει αγγλική. Δεν με ενδιαφέρει όμως γιατί το θέλω για backup τηλέφωνο αφού κρατάει σχεδόν 3 μήνες σε αναμονή. Βρίσκεται στη 2η θέση της μεγαλύτερης διάρκειας που υπάρχει http://www.phonegg.com/Top/Stand-By-Time-Cell-Phones.html και έχει τη δυνατότητα να φορτίσει και οποιοδήποτε smartphone με ειδική επιλογή που έχει !!!
makfil Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 ΟΚ. Αφού το έχεις ψάξει και σε καλύπτει από πλευράς λειτουργικότητας, πρέπει να ψάξεις το θέμα του τρόπου αποστολής. Εάν το στέλνουν με courier, θα σταματήσει στο τελωνείο, οπωσδήποτε, εάν με ταχυδρομείο, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για οτιδήποτε. Στη χειρότερη, πρέπει να υπολογίζεις το ΦΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες για τα τελωνεία κλπ θα διαβάσεις στο κεφάλαιο 8 του οδηγού της υπογραφής μου.
Alkis29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 ΟΚ. Αφού το έχεις ψάξει και σε καλύπτει από πλευράς λειτουργικότητας, πρέπει να ψάξεις το θέμα του τρόπου αποστολής. Εάν το στέλνουν με courier, θα σταματήσει στο τελωνείο, οπωσδήποτε, εάν με ταχυδρομείο, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για οτιδήποτε. Στη χειρότερη, πρέπει να υπολογίζεις το ΦΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες για τα τελωνεία κλπ θα διαβάσεις στο κεφάλαιο 8 του οδηγού της υπογραφής μου. Σε ευχαριστώ πολύ. Το πουλάνε και από Κίνα ! Ο πωλητής εκεί έχει την εξής σημείωση : Customs fees: In most time, the buyer need not pay any customs. We can declare it a lower value to avoid the tax. But sometimes and in some countries, the customs officer may be strict (especially in EU countries), then you have to pay the customs fees, it is your duty to your own country, the seller can not control it, the buyer should understand this situation. Τί λες εσύ ? Είναι ρίσκο ?
Captain Nemo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Το πιθανοτεροτερότερο είναι να μην περάσει με απλό ταχυδρομείο και χαμηλή ονομαστική αξία αλλά κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί πλήρως γιατί τα πάντα ρεί.
makfil Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ. Το πουλάνε και από Κίνα ! Ο πωλητής εκεί έχει την εξής σημείωση : Customs fees: In most time, the buyer need not pay any customs. We can declare it a lower value to avoid the tax. But sometimes and in some countries, the customs officer may be strict (especially in EU countries), then you have to pay the customs fees, it is your duty to your own country, the seller can not control it, the buyer should understand this situation. Τί λες εσύ ? Είναι ρίσκο ? Λέω ότι οι Κινέζοι έχουν πιάσει το νόημα, κυρίως, από τους Έλληνες που τους ζητάνε να γράφουν χαμηλότερες τιμές για το τελωνείο και λένε με δυο λέξεις όλο το story. Εν πάση περιπτώσει, αφού δεν σε ενοχλεί το θέμα της γλώσσας, αγόρασέ το από εκεί που σε εξασφαλίζουν περισσότερες πιθανότητες να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα, αλλά, και πάλι, κανείς δεν μπορεί να σου το εγγυηθεί.
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Ξεθάβω το θέμα για να κάνω την ίδια ερώτηση. Τι ισχύει πλέον για αγορές από Ρωσία;
koystado Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Ξεθάβω το θέμα για να κάνω την ίδια ερώτηση. Τι ισχύει πλέον για αγορές από Ρωσία; τελωνείο;
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, koystado είπε τελωνείο; Ναι, αν πληρώνεις τελωνείο οπωσδήποτε και αν είναι στάνταρ ποσό ή αν εξαρτάται από το ύψος του ποσού της αγοράς. Από σάιτ δημοπρασιών είναι, οπότε δεν ξέρω αν παίζει να μπορούν να γράψουν μικρότερη τιμή αγοράς από την πραγματική.
spartak1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε Ναι, αν πληρώνεις τελωνείο οπωσδήποτε και αν είναι στάνταρ ποσό ή αν εξαρτάται από το ύψος του ποσού της αγοράς. Από σάιτ δημοπρασιών είναι, οπότε δεν ξέρω αν παίζει να μπορούν να γράψουν μικρότερη τιμή αγοράς από την πραγματική. Πληρωνεις κανονικα τελωνείο. Ισχύει ότι και στις αγορές από Κίνα
Vassilis_24 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, spartak1 είπε Πληρωνεις κανονικα τελωνείο. Ισχύει ότι και στις αγορές από Κίνα Άρα δεν πληρώνεις τελωνείο μέχρι 22Ε μαζί με τα μεταφορικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα