Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρεώνεστε τίποτα αν δεν κάνετε κινήσεις στον λογαριασμό.

Απλά ο λογαριασμός γίνεται μη ενεργός και χρειάζεται να γίνει κάποια κίνηση στο ταμείο για να ξεκλειδώσει (π.χ βάζεις 1 ευρώ... μετά το ξαναπαίρνεις πίσω αν θέλεις).

Το login δεν γνωρίζω αν μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση για την τράπεζα...

Δημοσ.

Δεν χρεώνεστε τίποτα αν δεν κάνετε κινήσεις στον λογαριασμό.

Απλά ο λογαριασμός γίνεται μη ενεργός και χρειάζεται να γίνει κάποια κίνηση στο ταμείο για να ξεκλειδώσει (π.χ βάζεις 1 ευρώ... μετά το ξαναπαίρνεις πίσω αν θέλεις).

Το login δεν γνωρίζω αν μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση για την τράπεζα...

Σιγά να μην μπορεί. Απλά μπορείς να μεταφέρεις μέσω ebanking ποσά απ τον έναν στον άλλο λογαριασμό ώστε να μην ανενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί σου.

Ξέρουμε πόσο είναι αυτό το διάστημα για να έχουμε το νου μας?

Δημοσ.

Με συγχωρειτε για την αγνοια μου αλλα δε μπορεσα να τα βρω πουθενα τοσο ξεκαθαρα οσο οπως αναφερονται εδω!

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.

• Η χρεωστική είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου. Μπορεί να έχει μέχρι και 5 συνδεδεμενους λογαριασμούς. Από αυτούς επιλέγεις ποιος θες να είναι ο πρωτεύουν και στις online πληρωμές μπορούν να τραβηχτούν λεφτά μόνο από αυτόν. Από τους άλλους μπορείς να βγάλεις ή και να βάλεις λεφτά από το ATM ή το ταμείο αλλά δεν εμπλέκονται στις online πληρωμές. Εσύ υποθέτω πως έχεις μόνο έναν λογαριασμό οπότε δεν τίθεται θέμα πρωτεύοντος.

Αρα δεν υπαρχουν αλλα λεφτα στο λογαριασμο και αλλα λεφτα στη χρεωστικη. Τα λεφτα ιεναι στο λογαριασμο και απλα μεσω των κωδικων της χρεωστικης πληρωνω!

Και στο ΑΤΜ η καταθεση αναληψη γινεται μεσω κωδικων του λογαριασμου μου ή χρησιμοποιω την καρτα  για να μπω να προσθεσω ας πουμε λεφτα στο λογαριασμο?

Επισης σε περιπτωση που θελω να πουλησω κατι μεσω ebay, το paypal τα λεφτα θα τα βαλει μεσω της χρεωστικης που εχω συνδεσει στο λογαριασμο μου, ή τι συμβαινει?

Δημοσ.

Σιγά να μην μπορεί. Απλά μπορείς να μεταφέρεις μέσω ebanking ποσά απ τον έναν στον άλλο λογαριασμό ώστε να μην ανενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί σου.

Ξέρουμε πόσο είναι αυτό το διάστημα για να έχουμε το νου μας?

Νομίζω ένα χρόνο μου είχε πει η Eurobank.

Μπορεί και να μην θυμάμαι καλά όμως, ή να διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα.

• Like 1
Δημοσ.
  1. Αρα δεν υπαρχουν αλλα λεφτα στο λογαριασμο και αλλα λεφτα στη χρεωστικη. Τα λεφτα ιεναι στο λογαριασμο και απλα μεσω των κωδικων της χρεωστικης πληρωνω!
  2. Και στο ΑΤΜ η καταθεση αναληψη γινεται μεσω κωδικων του λογαριασμου μου ή χρησιμοποιω την καρτα  για να μπω να προσθεσω ας πουμε λεφτα στο λογαριασμο?
  3. Επισης σε περιπτωση που θελω να πουλησω κατι μεσω ebay, το paypal τα λεφτα θα τα βαλει μεσω της χρεωστικης που εχω συνδεσει στο λογαριασμο μου, ή τι συμβαινει?

1. Σωστά.
  2. Χρησιμοποιείς την κάρτα. Την βάζεις στο ΑΤΜ, πληκτρολογείς το PIN, και διαλέγεις ανάληψη ή κατάθεση και σε ποιον από τους μέχρι 5 συνδεδεμένους λογαριασμούς με την κάρτα θέλεις να το κάνεις. Προσοχή όμως, για online  συναλλαγές βλέπει το ποσό μόνο στον πρωτεύον λογαριασμό. Επειδή εσύ όμως έχει μόνο έναν λογαριασμό συνδεδεμένο στην κάρτα αυτός είναι ο πρωτεύον. Φυσικά δεν χρειάζεται να θυμάσαι τον αριθμό λογαριασμού, θα στον βγαλει στην οθόνη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κάρτα αναληψης - κατάθεσης μέσω ΑΤΜ που χρησιμοποιείται και ως χρεωστική μέσω του αριθμού της για τον πρωτεύον λογαριασμό της.
  3. Ναι, αν μέσω την χρεωστικής σου σταλούν λεφτά από το paypal πχ αυτά θα πάνε στον λογαριασμό σου. Συνήθως από paypal θέλει 3-4 μέρες για να φτάσουν στον λογαριασμό.
Δημοσ.

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.

• Η χρεωστική είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου. Μπορεί να έχει μέχρι και 5 συνδεδεμενους λογαριασμούς. Από αυτούς επιλέγεις ποιος θες να είναι ο πρωτεύουν και στις online πληρωμές μπορούν να τραβηχτούν λεφτά μόνο από αυτόν. Από τους άλλους μπορείς να βγάλεις ή και να βάλεις λεφτά από το ATM ή το ταμείο αλλά δεν εμπλέκονται στις online πληρωμές. Εσύ υποθέτω πως έχεις μόνο έναν λογαριασμό οπότε δεν τίθεται θέμα πρωτεύοντος.
  1. Φορτίζεις λοιπόν τον λογαριασμό αυτό με λεφτά, είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του ταμείου.
  2. Πληρώνεις μέσω paypal όπου έχεις συνδέσει τον λογαριασμό paypal σου με την χρεωστική σου ή γενικότερα πληρώνεις κάπου online με τον αριθμό της χρεωστικής σου.
  3. Το e-banking στο μόνο που σε βοηθάει σε αυτή την διαδικασία είναι να μπορείς να δεις τις κινήσεις του λογαριασμού σου. Τί πληρώθηκε, πόσο και πότε. Επίσης μπορείς να πληρώνεις και λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τέτοια αλλά αυτό είναι άσχετο. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις τις δυνατότητες προσφέρει.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω αλλά με ενδιαφέρει κι εμένα. Οπότε όποιος ξέρει μας λέει.

Κατ αρχην ολα οκ με την καρτα μου, ευχαριστω για ολες τις διευκρινισεις :)

Για το θεμα του ανενεργου λογαριασμου ρωτησα σημερα και υπαλληλος μου ειπε πως δε χρεωνει κανεις απλα αν εχει τελειως ανενεργο το λογαριασμο (και ναι το να μπεις στο winbank θεωρειται ανανεωση) για εναν χρονο τοτε δε μπορεις να κανεις κινηση αν δεν ξαναπροσκομισεις τα εγγραφα που προσκομισες κατα την εγγραφη σου. Τιποτα το ιδιαιτερο απλα εχει κανα τεταρτο μπελα στην τραπεζα..

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Λογαριασμο ναι, αν δηλωθει βεβαια ως λογαριασμος μισθοδοσιας (καταραμενα καπιταλ κοτρολ) Οσο αναφορα το δανειο οπου σου λενε και παραπανω μαλλον οχι. Αυτο το ρωτας προηγουμενως μπορει να παιζει απο τραπεζα σε τραπεζα και αναλογως γιατι πραγμα προκειτε και για τι ποσο. Αν σου δωσουν ακομη, σιγουρα θα χρειαστει μα μπει και καποιο ατομο α' βαθου συγγενειας(γονιος, παιδι, αδερφος) ως εγγυητης το οποιο ατομο βεβαια να εχει σιγουρα καποιο ικανο εισοδημα (οτι τιποτα 2-3-4-5 Κ το χρονο), αυτα βεβαια θα στα πουν απο την τραπεζα. Υποψη οτι δανειο θα (αν ) μπορουν να σου δωσουν μονο σε τραπεζα που εχεις λογαρισμο. Οποτε αν ο λογαριασμος που θα ανοιξεις ειναι για τη μισθοδοσια και δεν θελει συγκεριμενη τραπεζα ο εργοδοτης δες πρωτα ποια τραπεζα θα σου εδινε το δανειο, χλωμο καπως βεβαια... δανεια  δεν δινουμαι, μονο λεφτα παιρνουμαι και εκεινα μονο απο δηλωμενες πηγες.

Δημοσ.

Για να δηλωθεί μισθοδοσίας πρέπει να πας χαρτί από τη δουλειά που σε στέλνει ο εργοδότης στη τάδε τράπεζα να ανοίξεις μισθοδοσίας, διαφορετικά δε μπορείς να ανοίξεις μισθοδοσίας

Αλλά όπως είπα και στο άλλο θέμα ανοίγεις επειδή έτσι σου κάπνισε ταμιευτηρίου

Δημοσ.

Αλλά όπως είπα και στο άλλο θέμα ανοίγεις επειδή έτσι σου κάπνισε ταμιευτηρίου

Έχουμε capital controls πάνω απο 1 χρόνο. Δεν ξέρω πού ζείτε μερικοί....

Δημοσ.

Για πες μας πού ζούμε; Σου λέω πήγα πριν δύο εβδομάδες και άνοιξα

Άνοιξα ενώ ήμουν ήδη συνδικαιουχος σε λογαριασμούς και πρώτο όνομα σε λογαριασμό με κάποια λεφτά μέσα

Πήγα στην άλφα και άνοιξα ΚΙ ΑΛΛΟΝ γιατί έτσι μου κάπνισε βασικά

Σε συζήτηση του εξήγησα ότι γιατί χρειάζομαι έναν λογαριασμό να είμαι μόνος μου αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο για τη διαδικασία

Πάρε τηλέφωνο μια τράπεζα στο κάτω κάτω να σου πουν, το ζήτημα των περιορισμών με τους λογαριασμούς έχει αλλάξει

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα!ζήτησαν 35ε για άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας σε άνεργο συγγενή μου και το χρειάζεται για να ξεκινήσει δουλειά! αν ανοίξει ταμιευτηρίου υπάρχει περίπτωση να γλυτώσει το 35αρι?   το 35αρι δεν μένει στο λογαριασμό...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...