galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι.. Κλαίω...
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 ... Η θεία μου είναι παιδαγωγός και συχνά-πυκνά πήγαινα στην τάξη της και καθόμουν. Πιο γελοία δουλειά δεν παίζει να υπάρχει. Μόνη προϋπόθεση να έχεις γερά νεύρα και αυτό τους το αναγνωρίζω. Κατά τα άλλα την κάνει και ο οποιοσδήποτε.
LongTom Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Η θεία μου είναι παιδαγωγός και συχνά-πυκνά πήγαινα στην τάξη της και καθόμουν. Πιο γελοία δουλειά δεν παίζει να υπάρχει. Μόνη προϋπόθεση να έχεις γερά νεύρα και αυτό τους το αναγνωρίζω. Κατά τα άλλα την κάνει και ο οποιοσδήποτε. Κοίτα θέλει και φαντασία,θέλει και να ξέρεις την παιδική ψυχολογία.Μιλώντας πάντα για καλούς παιδαγωγούς,όχι για άτομα που απλά αμολάν τα μικρά σε έναν χώρο και περιμένουν να περάσει η ώρα. Εγώ είχα πάει σε ιδιωτικό και είχα πάθει πλάκα με πόσα πράγματα τους έκανε η δασκάλα και πόσο τα παιδάκια ήταν χαρούμενα και παιχνιδιάρικα. Φαντασία και τρομερή αφοσίωση από την τύπισσα,που με έκανε πραγματικά να εκτιμήσω το επάγγελμα τους(που το είχα επιεικώς χεσμένο μέχρι τότε). 1
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Κοίτα θέλει και φαντασία,θέλει και να ξέρεις την παιδική ψυχολογία.Μιλώντας πάντα για καλούς παιδαγωγούς,όχι για άτομα που απλά αμολάν τα μικρά σε έναν χώρο και περιμένουν να περάσει η ώρα. Εγώ είχα πάει σε ιδιωτικό και είχα πάθει πλάκα με πόσα πράγματα τους έκανε η δασκάλα και πόσο τα παιδάκια ήταν χαρούμενα και παιχνιδιάρικα. Φαντασία και τρομερή αφοσίωση από την τύπισσα,που με έκανε πραγματικά να εκτιμήσω το επάγγελμα τους(που το είχα επιεικώς χεσμένο μέχρι τότε). Κάτσε λίγο, εσύ μιλάς για παιδικούς σταθμούς/νηπιαγωγεία; Εγώ λέω για κανονικούς δασκάλους Δημοτικών σχολείων. Τί φαντασία θέλει να τους εξηγήσεις δύο βασικούς κανόνες γραμματικής και δύο πράξεις στα μαθηματικά; Απλά όπως είπα, βασική προϋπόθεση να έχεις γερά νεύρα.
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δηλαδή κατά την άποψή σου ένας που σπούδασε παιδαγωγικά (κοινώς την πιο γελοία σε δυσκολία σχολή που υπάρχει με την πιο γελοία σε δυσκολία δουλειά που υπάρχει) είναι επιστήμονας; Δεν ρωτάω εάν "θεωρείται" επιστήμονας, αλλά εάν "είναι". Ναι είναι επιστήμη φυσικά, το κατά πόσο γελοία ή όχι είναι, είναι καθαρά υποκειμενικό. Ο φιλόλογος ως καθηγητής είναι και παιδαγωγός, χρειάζεται να καταρτιστεί σε παιδαγωγικά μαθήματα, όπως αντίστοιχα και ο ιατρός, ο αισθητικός, κτλ. για να μπορούν να διδάξουν τελειώνουν σχολή ΑΣΠΕΤΕΕ. διάβασε αναλυτικά εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Ναι είναι επιστήμη φυσικά, το κατά πόσο γελοία ή όχι είναι, είναι καθαρά υποκειμενικό. Ο φιλόλογος ως καθηγητής είναι και παιδαγωγός, χρειάζεται να καταρτιστεί σε παιδαγωγικά μαθήματα, όπως αντίστοιχα και ο ιατρός, ο αισθητικός, κτλ. για να μπορούν να διδάξουν τελειώνουν σχολή ΑΣΠΕΤΕΕ. διάβασε αναλυτικά εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE Δεν είπα για το εάν είναι επιστήμη. Είπα για το κατά πόσο είναι επιστήμονες τα άτομα που σπούδασαν τα εν λόγω επαγγέλματα. Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια, όλες αυτές οι θεωρητικές σχολές ήταν διετούς φοίτησης και δεν θεωρούνταν ούτε καν ανώτερες σχολές με βάση τα σημερινά δεδομένα.
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Καλό είναι να μας γράψεις και την πηγή της απάντησής σου, μιας και την ανέφερες. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η φιλολογία είναι μία επιστήμη. Δεν σημαίνει όμως πως όποιος σπουδάζει ή διδάσκει μια επιστήμη, είναι ταυτόχρονα και επιστήμονας.. Διάβασε την ορολογία του επιστήμονα. Μου θυμίζει το μάθημα που κάναμε στη Γλώσσα. Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο αστυνόμος είναι όργανο. Άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι.. Η πηγή της απάντησής μου είναι η σπουδή μου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε θεωρητική επιστήμη. Ναι είναι επιστήμονας από την στιγμή που διεξάγει έρευνα βασισμένη σε τεκμηριομένα επιστημονικά συγγράμματα. Η έρευνα αυτή ξεκινάει ήδη από την διάρκει των προπτυχιακών του σπουδών κτλ. Τώρα αν θες να σου απαντήσω για τον καθηγητή που απλά παπαγαλίζει και τα μεταβιβάζει στους μαθητές του και τίποτα παραπάνω, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω. Δεν είπα για το εάν είναι επιστήμη. Είπα για το κατά πόσο είναι επιστήμονες τα άτομα που σπούδασαν τα εν λόγω επαγγέλματα. Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια, όλες αυτές οι θεωρητικές σχολές ήταν διετούς φοίτησης και δεν θεωρούνταν ούτε καν ανώτερες σχολές με βάση τα σημερινά δεδομένα. Μέχρι πριν κάποια χρόνια οι σχολές ήταν ΕΝΙΑΙΕΣ σε ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ τεταρτοετής φοίτησης αγαπητέ. Απάντησέ μου στο εξής: αυτοί που σπουδάζουν μια επιστήμη; τι είναι; χαρακτήρισέ το μου με ένα ουσιαστικό...
nilosgr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Ερώτηση προς τον ts. Φίλε μήπως είσαι από κανένα πολυτεχνείο και άρχισες διάβασμα;;
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Η πηγή της απάντησής μου είναι η σπουδή μου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε θεωρητική επιστήμη. Ναι είναι επιστήμονας από την στιγμή που διεξάγει έρευνα βασισμένη σε τεκμηριομένα επιστημονικά συγγράμματα. Η έρευνα αυτή ξεκινάει ήδη από την διάρκει των προπτυχιακών του σπουδών κτλ. Τώρα αν θες να σου απαντήσω για τον καθηγητή που απλά παπαγαλίζει και τα μεταβιβάζει στους μαθητές του και τίποτα παραπάνω, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω. Πριν κάποια ποστ έδωσα τον ορισμό του επιστήμονα. Ποια ερευνητική εργασία διεξάγει ο φιλόλογος που μας κάνει Κείμενα στο Λύκειο; Ερώτηση προς τον ts. Φίλε μήπως είσαι από κανένα πολυτεχνείο και άρχισες διάβασμα;; Είμαι 16 ετών μαθητής Λυκείου. Μέχρι πριν κάποια χρόνια οι σχολές ήταν ΕΝΙΑΙΕΣ σε ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ τεταρτοετής φοίτησης αγαπητέ. Απάντησέ μου στο εξής: αυτοί που σπουδάζουν μια επιστήμη; τι είναι; χαρακτήρισέ το μου με ένα ουσιαστικό... Σπουδαστές. Επίσης η φιλοσοφική σχολή υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει. Πριν λίγες δεκαετίες όμως η φιλοσοφική και οι λοιπές σχολές ιδίου σκεπτικού ήταν διετούς φοίτησης. Το γνωρίζω από άτομα που αποφοίτησαν από αυτές καθώς και από ένα άτομο που δίδασκε σε αυτές.
blazar Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Όσο και να χτυπιέται η Δημητρούλα, μην την ακούς! Δεν θεωρείτε ο οποιοσδήποτε επιστήμονας. Επιστήμονες θεωρούνται μόνο όσοι κάνουν κάποιου είδους έρευνα. Έτσι όπως μας τα λέει η Δήμητρα, όλος ο κόσμος έχει γεμίσει με επιστήμονες..
galactikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Όσο και να χτυπιέται η Δημητρούλα, μην την ακούς! Δεν θεωρείτε ο οποιοσδήποτε επιστήμονας. Επιστήμονες θεωρούνται μόνο όσοι κάνουν κάποιου είδους έρευνα. Έτσι όπως μας τα λέει η Δήμητρα, όλος ο κόσμος έχει γεμίσει με επιστήμονες.. Κοίτα, άνοιξα το topic για να ακούσω τις απόψεις όλων και τις σέβομαι όλες τις απόψεις, αλλά ακριβώς επειδή θεωρώ αδιανόητο όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων να είναι επιστήμονες άνοιξα και το topic.
tolis_01 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Πριν κάποια ποστ έδωσα τον ορισμό του επιστήμονα. Ποια ερευνητική εργασία διεξάγει ο φιλόλογος που μας κάνει Κείμενα στο Λύκειο; Εδώ παίρνουμε μια άλλη τροπή όμως. Σύμφωνα με αυτό, κανείς καθηγητής δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου δεν είναι επιστήμονας. Δεν λέω αν συμφωνω ή διαφωνώ (δεν ξέρω κιόλας ), αλλά σίγουρα ξεφεύγουμε από το συγκεκριμένο του φιλόλογου και περιλαμβάνουμε και όλους τους άλλους.
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2013 μιλάω για το σύνολο και όχι για τον κάθε καθηγητή που τυχαίνει να γνωρίζω.ωστόσο, υπάρχουν πολλά επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα στον κλάδο της φιλολογίας που αναρτούν άρθρα φιλόλογοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Παλαιότερα ήταν τα τμήματα της φιλολογίας, της ιστορίας-αρχαιολογίας, της φιλοσοφίας-παιδαγωγικής, της ψυχολογίας σε ΕΝΙΑΙΑ φιλοσοφική σχολή με κοινό κορμό και μετά διαλέγανε εξειδίκευση. Και ήταν τεταρτοετής η φοίτηση. Επιμένω.Επιστήμονας είναι ο κάτοχος επιστήμης έπειτα από ειδικές σπουδές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα