Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μακροχρόνια άνεργος και με φιλοξενούν οι δικοί μου. Δεν έχω αμάξι, σπίτια χωράφια κτλ Μπορείτε να μου πείτε ποιο έντυπο υποβάλλω ηλεκτρονικά στο ταχισνετ? Και τος κωδκούς που συμπληρώνω? 

Σας υπερευχαριστώ.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν κάνεις αναζήτηση με τις λέξεις "φορολογική δήλωση" θα βρεις πολλά θέματα σχετικά με τη φορολογική δήλωση αλλά και αρκετά με την ερώτησή σου.

Δημοσ.

Θα βάλεις απλά ένα ποσό γύρω στα 750 ευρώ εκεί που είναι τα έξοδα (οι αποδείξεις που μαζεύουμε) και θα συμπληρώσεις σε ένα

δεύτερο κουτάκι (στον πίνακα 7;; Δεν θυμάμαι, εύκολα το βρίσκεις) το ΑΦΜ του πατέρα σου και θα τικάρεις παραδίπλα ότι φιλοξενείσαι.

2 κουτάκια δηλαδή συμπληρώνεις αν δεν έχεις τίποτα απολύτως στο όνομα σου, μηδέν έσοδα και φιλοξενείσαι.

Ένα λεπτό δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Ηταν πολύτιμη. Μια ερώτηση. Τα 750 ευρώ γιατί να τα βάλω? Που υποτείθεται οτι τα βρήκα?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Ηταν πολύτιμη. Μια ερώτηση. Τα 750 ευρώ γιατί να τα βάλω? Που υποτείθεται οτι τα βρήκα?

Είναι αποδείξεις από τις αγορές σου για να μη πληρώσεις φόρο. Αν δεν βάλεις θα πληρώσεις 100+. Και 0 εισόδημα να δηλώσεις, θεωρείται τεκμαρτό 3000.

Δημοσ.

Και μετά απο 1-2-3 χρόνια όταν για τον xy λόγο δεν θα βγαίνουν τα νούμερα....θα χωσουν ένα ωραιότατο πρόστιμο για απόκρυψη εισοδημάτων σε όσους δήλωναν μηδενικό εισόδημα με δαπάνες.

Εδώ θα μάστε :)

Τους έχω "εμπιστοσύνη"......

Δημοσ.

Μπορεί να φιλοξενείσαι για στέγη και φαγητό από τους γονείς σου, αλλά ολόκληρο το χρόνο έχεις, θεωρητικά, κάποια προσωπικά έξοδα (τσιγάρα, ποτό κλπ) για τα οποία δεν σε ρωτάει το κράτος που βρήκες τα χρήματα (γονείς, φίλος/η κλπ), αλλά να δηλώσεις το ποσό των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχεις.

Αυτή είναι η λογική τους ...

Δημοσ.

Και μετά απο 1-2-3 χρόνια όταν για τον xy λόγο δεν θα βγαίνουν τα νούμερα....θα χωσουν ένα ωραιότατο πρόστιμο για απόκρυψη εισοδημάτων σε όσους δήλωναν μηδενικό εισόδημα με δαπάνες.

Εδώ θα μάστε :)

Τους έχω "εμπιστοσύνη"......

Aν οι δαπάνες καλύπτονται από παλιότερες φορολογικές δηλώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά και να μη δηλώσεις δαπάνες πάλι δεν είναι φυσιολογικό.

Δημοσ.

Ερώτηση. Στο πίνακα 2 συμπληρώνω στο κωδικό 023 ΝΑΙ? Ρωτάει αν εξαιρούμαι από την προσκόμιση αποδείξεων?

Ερώτηση 2. Τα 750 ευρώ σε ποιο πεδίο τα δηλώνω? 

Ερώτηση 3 Το οτι με φιλοξενεί ο πατέρας μου το βάζω στο κωδικό 801? 

Ερώτηση 4 Το οτι είμαι άνεργος που θα φανεί? Δεν έχει πουθενά που να ρωτάει αριθμό κάρτας ανεργίας ή οτι έιμαι άνεργος? Υπόψην δεν πήρα επίδομα έχω μόνο κάρτα ανεργίας.

Δημοσ.

Ο κωδικός 023 αφορά σε ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων που δεν υποχρεώνονται να δηλώσουν αποδείξεις (δημόσιος υπάλληλοςε στην αλλοδαπή, φυλακισμένος, σε οίκο ευγηρίας κλπ) και, επομένως, δεν σε αφορά.

Οι αποδείξεις στον 049 του πίνακα 7.

Η φιλοξενία σε όλη τη σειρά που αρχίζει με τον 801.

Ανεργία= 0 εισοδήματα

Επομένως, γράφεις 0 στον 301

• Like 1
Δημοσ.

Διχως πραγματικο ή τεκμαρτο εισοδημα δεν χρειαζονται αποδειξεις 750 ευρω,καθως δεν υπολογιζεται η ελαχιστη δαπανη των 3.000 ευρω.

Το αλλαξανε,διαβασε εδω http://www.taxnews.info/foros/apodeikseis-2011/

Εχω κανει μεχρι τωρα 2 μηδενικες δηλωσεις,χωρις περιουσιακα στοιχεια στο ονομα τους κ φιλοξενουμενοι απ τους γονεις.Και στις δυο  δηλωσεις δεν εβαλα αποδειξεις 750 ευρω κ τα εκκαθαριστικα ειναι 0.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...