Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω μείνει κάπως πίσω στα μαθηματικά μου, βασικά πολύ πίσω.

Λέω να ξεκινήσω να διαβάζω μπας και μάθω τίποτα, όμως εγώ αν αυτή την στιγμή ανοίξω ένα βιβλίο θα το κλείσω αμέσως τι και πως πρέπει να ξεκινήσω ?

Από 2α λυκείου το έχω χάσει το θέμα οπότε σας ακούω φίλοι συμφορουμίτες.

Είμαι ανοιχτός και σε βοηθήματα αν αυτά μπορούν να κάνουν κάτι.

Δημοσ.

Σε τι επίπεδο θες να μάθεις; Τώρα που το είπες, υπάρχουν βοηθήματα λυκείου με πιο αναλυτικά και απλά τη θεωρία, με πολλά λυμένα παραδείγματα και λύσεις του βιβλίου.

Τα μαθηματικά β και γ λυκείου (κατεύθυνσης εννοείται) είναι ικανοποιητικά για αρκετά πράγματα.

Νομίζω τα βοηθήματα είναι λιγότερο βαρετά απο τα σχολικά βιβλία.

Στο ιντερνετ υπάρχουν μαθήματα, ένα απο τα πιο γνωστά sites είναι το khanacademy που τα εξηγεί σε βίντεο και καλύπτει απο τα βασικά μέχρι λίγο ανώτερα μαθηματικά.

Δημοσ.

Μέχρι μαθηματικά 3ης λυκείου κατεύθυνσης.

Αν μπορείς να πρότεινε κάποιο συγκεκριμένο βοήθημα ! :) 

Δημοσ.

Καλά για 3η Λυκείου είναι πρώτο τεύχος Μπάρλα (δεύτερο τεύχος και μετά, σύμφωνα με καθηγητές, το χαλάει το θέμα) και Παπαδάκης.

Βέβαια, μακάρι να μπορούσα να σου σκανάρω τις σημειώσεις μου της καθηγήτριας που έκανα φροντιστήριο. Η γυναίκα έκανε θαύματα. Τέτοιες σημειώσεις δε θα βρεις. Βέβαια, μιλάμε για τόμο!

Δημοσ.

Εγώ θα σου πω έναν απλό και οικονομικό τρόπο εαν θέλεις να συνεχίσεις αυτά που διδάσκονται στα σχολεία.Μπες στο σάιτ του υπουργείου παιδείας και κατέβασε την ύλη όποιας τάξης σε ενδιαφέρει μαζί με το βοήθημα που έχει ο καθηγητής ώστε να καθοδηγήσε και να βλέπεις και τις λύσεις.Το να πάρεις ένα βοήθημα θαβσε βοηθήσει εν μέρη αλλά σε άλυτες ασκήσεις που θα λύσεις μετά αν κολλήσεις δεν θα μπορείς να δεις τα λάθη σου και συνήθως οι λυμένες ασκήσεις είναι πιο εύκολες.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Βοηθήματα όπως του Παπαδάκη, έχουν τις λύσεις και καλογραμμένα παραδείγματα σε κάθε ενότητα.

Επίσης, ένα καλό βοήθημα θα σου υποδείξει και άλλους τρόπους επίλυσης μίας άσκησης.

Δημοσ.

Καλύτερα για εμένα να κανείς πρώτα μια επανάληψη τα μαθηματικά της Β' λυκείου Γπ.( τα βασικά) έχει αρκετά σημαντικά κεφάλαια, όπως συστηματα( γραμμικα και μη) τριγωνομετρια και βασικά στοιχεία συναρτησεων( απλές μονοτονιες ακροτατα)

Η Β' λυκείου κατεύθυνσης διαβάζεται "μονη" της, είναι λίγο αποκομμένη από τα υπόλοιπα ( διανυσματα, κωνικες τομές....)

Το ιδανικό για εμένα -σου μιλάω ως μαθηματικός- είναι να ξέρεις να χειρίζεται πολύ καλά τις συναρτησεις, γιατί η Γ´ λυκείου ΚΑΤ. έχει σχέση με αυτες(όρια, παραγωγοί, ολοκληρωματα, συνθέσεις συναρτησεων, αντιστροφες συναρτησεις κ.α)

Με επιφύλαξη θα σου έλεγα να πάρεις κάποιο βοήθημα, γιατί αν βρεθείς, θα έχεις ξοδέψει 40€ τζάμπα.

Από βοηθήματα, προτείνω ασυζητητι τον παπαδακη από τον Σαββαλα. Βγάζει για όλες τις τάξεις κ στις Β κ Γ λυκείου βγάζει και για Γπ κ ΚΑΤ.

Εγώ στη θέση σου( χωρίς να γνωρίζω τις ανάγκες σου) θα ξεσκονιζα τη γεωμετρία αν ήθελα να διαβάσω για την "πλάκα" μου. Είναι πολύ "διασκεδαστική" και έχει πρωτότυπες ασκήσεις, σε αντίθεση με την Αλγεβρα και την ανάλυση, στις οποίες τα θέματα από ένα σημείο και μετά ψιλοτυποποιουνται!

Sent from my iPad using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...