elkar Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα σας παιδιά Πριν λίγες μέρες χάλασε ο φορτιστής του laptop μου και αναγκάστηκα να αγοράσω ένα καινούργιο. Όμως στο μαγαζί που πήγα δεν υπήρχε φορτιστής με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο φορτιστή έτσι αγόρασα έναν universal με 15/16/18/19/20/22V =>4A και 24V => 3.75A. Ο προηγούμενος φορτιστής ήταν 19V => 4.74Α . Τα λιγότερα amp θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στη μπαταρία του laptop ή όχι Ευχαριστώ εκ των προτέρων
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 τα λιγοτερα amps μπορει να φορτιζουν την μπαταρια πιο αργα χωρις να σημαινει οτι ειναι προβλημα αυτο.αλλα αν το laptop σε full load και ταυτοχρονη φορτιση της μπαταριας φτανει πχ τα 4 ampere και εσυ δινει 3.5 τοτε μπορει απο το να μην φορτιζει την μπαταρια μεχρι να κανει κανα shut down λογω ελλειψης ρευματος
elkar Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου όμως μπορείς να μου απαντήσεις για πιο λόγω η μπαταριά μου σιγά σιγά αρχίζει και κραταει λιγότερο από όσο κρατούσε; Επισύναψα και ένα αρχείο με όλο το ιστορικό της μπαταρίας μου και άλλα χαρακτηριστηκά battery-report.html
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2013 α.δοκιμασε να γεμισεις την μπαταρια οταν το λαπτοπ ειναι κλειστο για να δουμε τι θα γινει.επισης οσο περναει ο καιρος εννοειται οτι η μπαταρια σιγα σιγα θα αρχιζει να τα παιζει.και αν βλεπω αρχικη χωρητικοτητα 48 και τωρα ειναι το μισο πρεπει να το εχεις το λαπτοπ κανα 2 χρονια.
elkar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Ναι το έχω δυο χρονια .Θα δοκιμάσω αυτό που μου πρωτεινες
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 παντως αμα δεν εισαι σε full load δεννομιζω οτι θα εχεις θεμα για τα λιγοτερα amps.απλα η μπαταρια σου λογικα εχει αρχισει να πεφτει και ειναι λογικο αμα την εχεις πανω στο λαπτοπ συνεχεια.
elkar Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Το δοκιμασα αυτο που ειπες αλλα παλι δεν αντεχει πολυ. Το μονο που παρατηρησα και μου φαινεται παραξενο ειναι οτι ο υπολογιστης μου αντεχει 30-45 λεπτα μετα απο το 0% .Ειναι λογικο αυτο;
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Το δοκιμασα αυτο που ειπες αλλα παλι δεν αντεχει πολυ. Το μονο που παρατηρησα και μου φαινεται παραξενο ειναι οτι ο υπολογιστης μου αντεχει 30-45 λεπτα μετα απο το 0% .Ειναι λογικο αυτο; εννοεις οτι η μπαταρια σου οταν το εχεις με την μπαταρια μονο δειχνει 0 τις εκατο αλλα παρολα αυτα κραταει ακομα 30-45 λεπτα?αν ενννοεις αυτο μπορει η να θελει κανα calibration που δεν ξερω αν το Laptop θα δινει κατι τετοιο η απλα δεν μπορει να διαβασει σωστα το επιπεδο της μπαταριας επειδη η μπαταρια εχει αρχισει να καταρεει.πχ η μια που ειχα εγω απο το 100 μεχρι το 90 πηγαινε αργα και μετα πηγαινε στο 0.η μπαταρια ειχε κλαταρει.εβγαζε 5-6 λεπτα.
elkar Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Εχω δοκιμασει να κανω calibration αλλα παλι τα ιδια ! Δοκιμασα περιπου 5-6 calibration την προηγουμενη εβδομαδα
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2013 αν δεν ειναι ο φορτιστης τοτε απλα η μπαταρια αρχιζει να ειναι Game over.
Roger Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ο κινδυνος του να χρησιμοποιησουμε τροφοδοτικο μικροτερο σε Α ειναι οτι οταν ζητησει αρκετο ρευμα το λαπτοπ το τροφοδοτικο δεν θα μπορεσει να το δωσει και θα καει,το τροφοδοτικο οχι το λαπτοπ.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ο κινδυνος του να χρησιμοποιησουμε τροφοδοτικο μικροτερο σε Α ειναι οτι οταν ζητησει αρκετο ρευμα το λαπτοπ το τροφοδοτικο δεν θα μπορεσει να το δωσει και θα καει,το τροφοδοτικο οχι το λαπτοπ. πραγματι αν δεν εχει καποιο Protection το τροφοδοτικο τοτε ναι θα υπαρχουν πιθανα προβληματα.εκτος αν ειναι καλο τροφοδοτικο και εχει καποια Protections.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα