Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

6GB RAM installed, 1.99GB usable windows 8 64bit


lefterhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έβαλα προχθές στο desktop (3,5 χρόνων) windows 8 enterprise 64bit και το OS βλέπει μόνο τα 2GB από τα 6. Στα windows 7 ultimate που είχε πριν δεν εμφάνιζε αυτό το πρόβλημα, όπως φαίνεται και στο screenshot του resource monitor από τα windows 7.

 

H motherboard (MSI P55-CD53) έχει το πιο πρόσφατο BIOS (1.11) και, δυστυχώς, δε βρήκα memory remapping option για να δοκιμάσω και αυτή την επιλογή.

 

Κατέβασα και από intel & amd τους τελευταίους drivers για chipset & VGA.

 

Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω;

post-41828-0-45982100-1376246548_thumb.jpg

post-41828-0-75751300-1376246558_thumb.jpg

post-41828-0-43547900-1376246565_thumb.jpg

post-41828-0-13335500-1376246699_thumb.jpg

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ναι, οι πιο πολλοί λένε να βγάλω και να ξαναβάλω τις μνήμες.

Το έκανα kai αυτό, αν και δε νομίζω ότι έφταιγε κάποιο unsupported configuration.

To μηχάνημα για 3,5 χρόνια χρησιμοποιούσε όλη τη μνήμη στα windows 7, όπως φαίνεται και στο screenshot.

 

Πατα msconfig και δες παρακάτω αν στην memory εχει κατι εκει (πρεπει να ειναι 0 κανονικά)

 

attachicon.gifUntitled.png

 

Ναι, το έλεγξα και αυτό, το άλλαξα κιόλας σε 6144MB μήπως τη δει "καρφωτά", αλλά δεν...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators

Στο bios την βλέπει κανονικά ετσι ?

 Εδω http://www.tomshardware.co.uk/forum/295431-30-total-usable παντω λενε οτι αν βάλεις την μνήμη στο bios στα 1333 οτι θα δουν ολη την ram τα windows σε καποιους δούλεψε

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο bios την βλέπει κανονικά ετσι ?

 Εδω http://www.tomshardware.co.uk/forum/295431-30-total-usable παντω λενε οτι αν βάλεις την μνήμη στο bios στα 1333 οτι θα δουν ολη την ram τα windows σε καποιους δούλεψε

Έτσι και αλλιώς, ήταν στα 1333 (παλιό PC είπαμε ;) ), αλλά, για δοκιμή, τις έριξα στα 1066 και δεν άλλαξε τίποτα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις σε παρακαλω να μας δωσεις τι μνημες εχεις εγκατεστημενες(μοντελο),και ΕΑΝ δοκιμασες πρωτα ενα clear cmos;

 

Δωσε λιγο πληροφοριες,και ισως βρουμε την ακρη.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια παρατήρηση που έκανα.

 

Δεν ξέρω σε ποιο site κοιτάς εσύ(πολλές φορές σε διαφορετικές χώρες βγάζουν άλλα bios λόγω διαφορετικών rev) ή αν έχεις κάνει λάθος το μοντέλο, αλλά στο Global ή στο Ελληνικό, δεν υπάρχει Bios 1.11. Τελευταίο είμαι το 1.Β το οποίο έχει βγει το 2011 :confused:

 

Όπως και να έχει, η ΜΒ σου δεν έχει επίσημη υποστήριξη για W8, οπότε είναι πάρα πολύ φυσιολογικό να σου δημιουργεί διάφορα προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζεις με τις μνήμες. Αν αποφασίσει να βγάλει κάποιο bios κατάλληλο να το ξαναπροσπαθήσεις (αν και χλωμό το κόβω αφού έχει μπει στο archive list)*. Μέχρι τότε θα σε συμβούλευα να γυρίσεις σε w7 αφού εκεί δεν είχες θέματα.

 

TIP

Αν ήμουν στην θέση σου, θα δοκίμαζα να στείλω και ένα email στο support της MSI. Πολλές φορές έχουν Beta bios που θα τα βγάζουν public για πάρα πολλούς λόγους (πχ ευκαιρία να πουλήσουν νέα ΜΒ για αυτούς που θέλουν σώνει και καλά W8) και θα μπορούσαν να στο στείλουν με την υποσημείωση φυσικά "Use it at your own risk"...

 

* Κοίτα ας πούμε ένα ΜΒ που υποστηρίζεται επίσημα από την MSI για W8, αργότερα φυσικά από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Δες το bios 10.7

http://www.msi.com/product/mb/Z77A-GD65.html#/?div=BIOS

Εμένα ας πούμε που έχω το αντίστοιχο ΜΒ σε AsRock (Z77) μέχρι να βγάλουν σωστό bios για W8 με είχε πεθάνει σε BSODs

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις σε παρακαλω να μας δωσεις τι μνημες εχεις εγκατεστημενες(μοντελο),και ΕΑΝ δοκιμασες πρωτα ενα clear cmos;

 

Δωσε λιγο πληροφοριες,και ισως βρουμε την ακρη.

 

Τριάδα 2GB Kingston DDR3-1333 [KVR133303N9K3/6G], χωρίς o/c.

Δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να συμεριφέρεται, αλλά το μηχάνημα ανοίγει μόνο αν και οι 3 μνήμες είναι καρφωμένες. Με μόνο 1 ή 2 δεν ξεκινάει.

 

Μια παρατήρηση που έκανα.

 

Δεν ξέρω σε ποιο site κοιτάς εσύ(πολλές φορές σε διαφορετικές χώρες βγάζουν άλλα bios λόγω διαφορετικών rev) ή αν έχεις κάνει λάθος το μοντέλο, αλλά στο Global ή στο Ελληνικό, δεν υπάρχει Bios 1.11. Τελευταίο είμαι το 1.Β το οποίο έχει βγει το 2011 :confused:

 

Η ΜΒ σου δεν έχει επίσημη υποστήριξη για W8, οπότε είναι πάρα πολύ φυσιολογικό να σου δημιουργεί διάφορα προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζεις με τις μνήμες. Αν αποφασίσει να βγάλει κάποιο bios κατάλληλο να το ξαναπροσπαθήσεις (αν και χλωμό το κόβω αφού έχει μπει στο archive list). Μέχρι τότε θα σε συμβούλευα να γυρίσεις σε w7 αφού εκεί δεν είχες θέματα.

 

TIP

Αν ήμουν στην θέση σου, θα δοκίμαζα να στείλω και ένα email στο support της MSI. Πολλές φορές έχουν Beta bios που θα τα βγάζουν public για πάρα πολλούς λόγους (πχ ευκαιρία να πουλήσουν νέα ΜΒ για αυτούς που θέλουν σώνει και καλά W8) και θα μπορούσαν να στο στείλουν με την υποσημείωση φυσικά "Use it at your own risk"...

Και εμένα μου φάνηκε περίεργο,  αλλά τελικά χρησιμοποιούν το δεκαεξαδικό για να  αριθμήσουν τα BIOS updates τους.

Δες, από το 1.9 πάει στο 1.Α->1.10 και μετά στο 1.Β->1.11. Το BIOS μου λέει 1.11 και ταιριάζει η ημερομηνία [03/03/2011].

 

Για το ότι είναι unsupported στα windows 8, το σκέφτηκα και εγώ, καθώς δεν έχουν βγάλει κανένα driver για τα 8 και το τελευταιο BIOS είναι του 2011.

 

Απλά, είπα να ρωτήσω εδώ για καμιά ιδέα, πριν ξαναβάλω τα windows 7.

 

Επιπλέον, έκατσα και έκανα ένα-ένα update driver όλα τα system devices της Intel από το device manager (χρησιμοποιούσε microsoft drivers), αλλά δεν έφτιαξε τίποτα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την αρίθμηση τι να πω... Δεν το έχω ξαναδεί. Αν λένε 1.Β, 1.Β πρέπει να δείχνει όταν ξεκινάει στο post message...

 

Στο δια ταύτα τώρα. Αν σε W7x64 βλέπεις όλη την μνήμη και χωρίς να αλλάξεις κάτι στο Bios δεν την βλέπεις στα 8αρια είναι καθαρά θέμα "παλαιού" bios που δεν κάνει σωστά allocation τα resources.

 

Στείλε τους όμως όπως σου είπα ένα μήνυμα. Προσωπικά έχω βγάλει πάμπολλες φορές άκρη με το support των εταιριών και δη των mainboards.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τριάδα 2GB Kingston DDR3-1333 [KVR133303N9K3/6G], χωρίς o/c.

Δεν ξέρω αν έτσι πρέπει να συμεριφέρεται, αλλά το μηχάνημα ανοίγει μόνο αν και οι 3 μνήμες είναι καρφωμένες. Με μόνο 1 ή 2 δεν ξεκινάει.

 

Συγνωμη,Dual δεν ειναι η μητρικη;Tριαδα;Μηπως κανω λαθος;

 

Παντως οτι θα παιζει θεμα μητρικης αυτο σχεδον θα ειναι σιγουρο.Αλλα λες,καμια φορα...

 

ΕΑΝ δεν σου εισαι κοπος,και αφου εκανες clear cmos,εχοντας φυσιολογικη ψυκτρα-cpu(και οχι ιεροτελεστια) θα σου ελεγα να βγαλεις την cpu,και να ειναι κουμπωμενες(οι μνημες) οταν θα ξαναβαλεις την cpu.Απο την στιγμη που δεν εχεις oc,κατεβασες volts και timings,και δεν εχει memory remapping,Aλλο προβλημα δεν μπορω να δω.

Δοκιμασες να τις αλλαξεις σειρα στα slots;Λεω μηπως.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators

Μπορεί να ειναι και θέμα bios οποτε ισως σου στείλουν καποιο αλλο beta bios απο την msi , αν μπορεις ομως να βρείς αλλες μνήμες απο καπου να δοκιμάσεις μηπως ειναι θέμα ασυμβατότητας μνημών

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η απάντηση της MSI:

Dear sir/madam

Thanks for contacting MSI technical support.
Regarding your concern,sorry to say that the MB cannot support windows8 os.

Thanks for your cooperation in advance!

Best Regards,
MSI Technical Support Team

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.