Iris_89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα στο forum! Είπα να ανοίξω thread με θέμα την δυσλεξία, πιο πολύ για να δω πως δεν είμαι μόνη σε αυτό τον κόσμο και πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους θα έχω κάποια κοινά και δεν θα με κοιτάνε με το βλέμμα της αγελάδας Μην ντρέπεστε παιδιά, η δυσλεξία δεν είναι κάτι άσχημο - αν και μου πήρε μήνες μέχρι να ξεκολλήσει το μυαλό μου από το συγκεκριμένο statement -, αλλά ούτε και σημάδι χαμηλού IQ. ( Υποθέτω λολ ) So, όποιος με καταλαβαίνει ας ποστάρει τα περί δυσλεξίας του, να κάνουμε συλλογή! Αν μπορείτε, γράψτε και το είδος της δυσλεξίας που έχετε.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Έλα παιδιά, μην κρύβεστε. Ποιος κρυβετε ? 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Όσους δυσλεκτικούς γνωρίζω δεν θα το καταλάβαινα ποτέ αν δεν μου το έλεγαν οι ίδιοι, και μια χαρά IQ έχουν...καλύτερο απο μερικούς non-δυσλεξικούς. 1
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Όσους δυσλεκτικούς γνωρίζω δεν θα το καταλάβαινα ποτέ αν δεν μου το έλεγαν οι ίδιοι, και μια χαρά IQ έχουν...καλύτερο απο μερικούς non-δυσλεξικούς. Εγω δεν ηξερα οτι εχω μου το ειπε ενας καθηγητης στην Α λυκειου που εκανε το μαθημα επιλογης ψυχολογια. Φυσικα η μητερα μου ουτε να ακουσει οτι το παιδι της ειναι "προβληματικο" κατι που μου στοιχισε παρα πολυ στο μελλον αφου με χαντακωσε πολλες φορες σε εξετασεις.
slipknot Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Γιατί υπάρχει τέτοια παρεξήγηση με τη δυσλεξία, γενικά; Πολλοί ακούνε δυσλεξία και σκέφτονται αυτομάτως αναπηρία, καθυστέρηση ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Μέχρι και ένας δυσλεκτικός που ξέρω μου περιέγραφε το τι αντιμετωπίζει και τα "συμπτώματα" που περιέγραφε ήταν συμπεριφορές αυτιστικού ατόμου.
REDODIN7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Γιατί υπάρχει τέτοια παρεξήγηση με τη δυσλεξία, γενικά; Πολλοί ακούνε δυσλεξία και σκέφτονται αυτομάτως αναπηρία, καθυστέρηση ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Μέχρι και ένας δυσλεκτικός που ξέρω μου περιέγραφε το τι αντιμετωπίζει και τα "συμπτώματα" που περιέγραφε ήταν συμπεριφορές αυτιστικού ατόμου. Γιατι θεωρειτε "κουσουρι" και δεν υπαρχει ενημερωση. Εγω εδω που εχω δεν ηξερα οτι ειχα ουτε οι καθηγητες μου το ειχαν παρει χαμπαρι εκτος απο εναν οπως ειπα πιο πανω.
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2013 ενημερωση δεν υπαρχει σε κανενα θεμα απλα το διαφορετικο αυτοματως στους περισσοτερους μεταφραζεται σαν προβλημα.δυο λυσεις υπαρχουν παντα.α.δεν δινεις σημασια τι λενε οι αλλοι διοτι μονο να κρινουν ξερουν και οχι να κρινονται και δεν κοιτανε την μουρη τους β.δεν εχεις λογο να νιωθεις παραξενα για αυτο.δικια σου ειναι η ζωη οτι θελεις την κανεις. 1
laikos123 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Αν και δεν είμαι δυσλεκτικός,έχω να πώ ότι όχι μόνο κουσούρι δεν είναι αλλα σε μερικές περιπτώσεις είναι και "χάρισμα".Μεγάλοι ηγέτες και καλιτέχνες υπήρξαν και υπάρχουν δυσλεκτικοί.Μερικούς απο αυτούς :Tom cruise,Orlando Bloom,Steve Jobs,Cher,Walt Disney,Thomas Edison,Tracey Gold,General George Patton,Pablo Picasso,Hans Christian Aderson,Leonardo Da vinci,Magic Jonson,John Lennon,Michael Faraday και ο... Χίτλερ.Φυσικά υπήρχαν(και υπάρχουν) αμέτριτοι ακόμη.
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 απλα το δυσλεκτικος εχει γινει ταμπελα.ταμπελα για ολα τα ζωα που δεν ξερουν καν τι ειναι και βεβαια δυστυχως μερικες φορες ταμπελα για τα ιδια το ατομο που εχουν αυτο το θεμα με σκοπο να αποφυγουν διαφορα.
REDODIN7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 απλα το δυσλεκτικος εχει γινει ταμπελα.ταμπελα για ολα τα ζωα που δεν ξερουν καν τι ειναι και βεβαια δυστυχως μερικες φορες ταμπελα για τα ιδια το ατομο που εχουν αυτο το θεμα με σκοπο να αποφυγουν διαφορα. Μπα πιο πολυ ηταν αυτη που δεν ειχαν και το ελεγαν για ευνοικη μεταχηρηση παρα αυτη που το ειχαν. Εντομεταξη ποε δεν καταλαβα γιατι υπαρχει σαν οριο το 15 ετος της ηλικιας
poulinos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μπα πιο πολυ ηταν αυτη που δεν ειχαν και το ελεγαν για ευνοικη μεταχηρηση παρα αυτη που το ειχαν. Εντομεταξη ποε δεν καταλαβα γιατι υπαρχει σαν οριο το 15 ετος της ηλικιας σωστο και αυτο.η ηλικια μηπως ειναι απλα σαν καποιο οριο οτι ο αλλος εχει ωριμασει κτλ οποτε οτι ειναι πραγματι δυσλεξια και οχι κατι αλλο που μπορει να παρουσιαστει σε μικροτερη ηλικια?
REDODIN7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 σωστο και αυτο.η ηλικια μηπως ειναι απλα σαν καποιο οριο οτι ο αλλος εχει ωριμασει κτλ οποτε οτι ειναι πραγματι δυσλεξια και οχι κατι αλλο που μπορει να παρουσιαστει σε μικροτερη ηλικια? Με αφορμη το thread διαβασα οτι η δυσλεξια δεν ειναι μονο εκ γενετης αλλα υπαρχει και επικτητη οποτε λαθος που υπαρχει το οριο ασε που καποιοι οπως εγω αργουν να το καταλαβουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα