Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ στο χωριό μου έχουμε απλά ΕΛΤΑ, αλλά συνεργάζονται και με τα ΕΛΤΑ Courier. Μια φορά είχα στείλει κάτι με αντικαταβολή και μου ζήτησαν περίπου 5 ευρώ (κόστος αποστολής + κόστος αντικαταβολής). Κοιτάω τώρα στους τιμοκαταλόγους και βλέπω ότι η Ελτά Courier χρεώνει πολύ περισσότερα από 5 ευρώ για αποστολή με αντικαταβολή, που σημαίνει ότι τελικά το δέμα μου στάλθηκε με απλά ΕΛΤΑ. Εγώ όμως παρέλαβα κανονικά tracking number και επιπλέον τα χρήματα τα έλαβα σχεδόν άμεσα. Έστειλα το δέμα Δευτέρα και την Τετάρτη έφτασε στο τοπικό ΕΛΤΑ του παραλήπτη. Ο παραλήπτης με ενημέρωσε ότι την Τετάρτη (την ίδια μέρα δηλαδή) έλαβε ειδοποιητήριο αλλά είχε δουλειά και δεν μπόρεσε να πάει να το πάρει. Πήγε την Πέμπτη. Παρασκευή μου ήρθε ειδοποιητήριο σε μένα από τα δικά μου ΕΛΤΑ και πήγα και πήρα τα λεφτά από το δικό μου τοπικό κατάστημα. Δηλαδή στην ουσία πλήρωσε ο παραλήπτης και τα λεφτά τα πήρα την αμέσως επόμενη μέρα.

Προφανώς οι ταχυμεταφορές/ κούριερ Ελτα, ως κούριερ υπηρεσία που είναι, διαφέρει σε χρόνους, παράδοση στο χέρι/σπίτι κλπ (και κάποιες ίσως έξτρα υπηρεσίες), αλλά έχει κοινές υπηρεσίες με τα "απλά/κλασσικά Ελτα, (που λόγω των διαφορών στους χρόνους κλπ, εχουν πιο ακριβή χρεωση, όπως κι αν επέλεγες μια ιδιωτική κούριερ).

Μία από αυτές τις κοινές υπηρεσίες, είναι και η αντικαταβολή, υπάρχει και στα "απλά"=κλασσικά Ελτα και στις ταχυμεταφορές (courier) Ελτα. Είτε μέσω "απλών"/κλασσικών Ελτα, είτε μέσω ταχυμεταφορών, η αντικαταβολή συνοδεύεται πάντα/αυτόματα από tracking number.

Οπότε ναι, έστειλες δέμα αντικαταβολής, με "απλά"/κλασσικά Ελτα, και αφού δεν ήταν απλό δέμα/φάκελος* αλλά αντικαταβολής, φυσικά είχε και tracking. Και χαμηλότερο κόστος από το να έστελνες αντικαταβολή με τις ταχυμεταφορές.

*(Μην μπερδεύεις αυτό που λέμε "απλά Ελτα=μη κούριερ Ελτα" με αυτό που λέμε "απλή αποστολή", που σημαίνει απλό δέμα/φάκελος, που είτε το έριχνες μόνος σου στο κουτί , είτε το έδινες στο γκισέ δεν εχει tracking αφού είναι απλή αποστολή).

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα επιστρέψει αλλά μπορεί να αργήσει. Μπορεί να το κρατήσουν και 30-45 μέρες στο ταχυδρομείο δηλαδή

Τελικά επέστρεψε. Μου ήρθε σήμερα το ειδοποιητήριο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...