Προς το περιεχόμενο

What is RMA?

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, έχω μια απορία. RMA από ότι έχω καταλάβει είναι ένα είδος εγγύησης έτσι; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι; Αν δηλαδή έχω ένα ελαττωματικό προϊόν, πως το αντικαθιστώ με rma; Τι ακριβώς κάνω;

Δημοσ.

RMA είναι τα αρχικά της φράσης Return Material Authorization.

Παράδειγμα για να καταλάβεις τί είναι:

Έστω ότι έχεις ένα χαλασμένο σκληρό δίσκο. Επικοινωνείς με την εταιρία κατασκευής του και τους αναφέρεις τα στοιχεία του δίσκου (μοντέλο, serial number)και το πρόβλημα που παρουσιάζει. Με βάση αυτά τα στοιχεία η εταιρία κρίνει πως πρέπει να κάνει αντικατάσταση του δίσκου και σου δίνει ένα κωδικό αριθμό έγκρισης της αντικατάστασης, το λεγόμενο αριθμό RMA. Εσύ τους στέλνεις το δίσκο έχοντας γράψει σε εμφανές σημείο της συσκευασίας τον κωδικό αυτό και ακολούθως αυτοί σου στέλνουν έναν νέο δίσκο.

Στην Ελλάδα η διαδικασία αυτή δεν είναι πολύ διαδεδομένη, καθώς οι περισσότερες αντιπροσωπείες θέλουν να πάρουν το χαλασμένο προϊόν στα χέρια τους και να το ελέγξουν οι ίδιες πριν αποφασίσουν για την επιδιόρθωση ή αντικατάστασή του (σε αυτή την περίπτωση συνήθως κάνουν κάτι αντίστοιχο με τη διαδικασίαα RMA στον προμηθευτή τους).

Ως ιδιώτης μπορείς να την κάνεις για σκληρούς δίσκους (μέσω των web site των κατασκευαστών τους) αλλά επιβαρύνεσαι με τα έξοδα αποστολής (την επιστροφή την χρεώνονται αυτοί) του δίσκου σε αυτούς (συνήθως στην Ιρλαδία ή την Ολλανδία) και για τα Drive της Plextor (με δικά της έξοδα μεταφοράς προς και από το Βέλγιο).

Δημοσ.

Yparxei kai mia ali ekdoxi. To RMA einai enas arithmos o opoios soy dinete apo tin eteria oxi aparetita gia antikatastasi alla kai gia elegxo kai epidiorthosi ean ayto einai efikto. Etsi me to RMA to mono poy eksasfalizeis einai na mhn xathei ayto poy tha steileis gia service kai na mporei o texnikos poy tha to parei sta xeria toy na exei mia proti eikona gia thn blavi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...