Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φόρουμ, καλώς σας ξαναβρίσκω και εύχομαι καλό χειμώνα σε όσους μαζεύτηκαν από τις διακοπές.

Έχω extra-bonus ερωτήσεις/απορίες σήμερα και τις βάζω όλες μαζί για να μην ανοίγω τρία θέματα (τρεις οι ερωτήσεις όπως καταλάβατε).

(Για τις δύο πρώτες ερωτήσεις δίνω τα σταθερά δεδομένα : Motherboard: Gigabyte Z77X-D3H , Case: Corsair Obsidian 550D)

Nummer eins:

Το Case έχει 2 μπροστινές USB 3.0 από τις οποίες δουλεύει μόνο η μία. (Αδίκως) άλλαξα front panel (μια επικοινωνία με την Corsair ήταν αρκετή για να μου στείλουν την επόμενη δωρεάν ανταλλακτικό!) αλλά το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο. Τελικά, διαπίστωσα ότι ένα pin στην υποδοχή F_USB 30 (Front USB 3.0.) της μητρικής, είχε στραβώσει. Επειδή, πέρα από το στράβωμα κατέληξε να ακουμπά στο διπλανό pin και να το πιέζει, σήμερα κάθισα και προσπάθησα να το "ξεστραβώσω" με αποτέλεσμα να το σπάσω στη βάση του (βέβαια η ζημιά ήταν ήδη εκτεταμένη).

Ερωτώ λοιπόν, υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί αυτό το πρόβλημα ή να αρκεστώ στην μία μπροστινή; Να αγοράσω κι ένα USB HUB και να είμαι ικανοποιημένος;

Numero Due:

Από άποψη αποθηκευτικών μέσων, έχω έναν SSD κι έναν WD Caviar Black (1TB) συνδεδεμένους στα 2 SATA 3 (6Gb/s) ports της μητρικής. Η μητρική έχει ακόμη, 4 SATA 2 ports (3 διαθέσιμα, καθώς έχει ένα dvd στο ένα) και άλλα δύο που ονομάζονται "GSATA 3" και διαβάζοντας λίγο το manual είδα οτι συσχετίζονται -  σε αντίθεση με τα άλλα -  με ένα Marvell Controler

Η ερώτηση μου έχει 2 σκέλη, ένα βασικό κι ένα bonus. Τί πρέπει να κάνω για να βάλω άλλον έναν HDD στο σύστημα; (Bonus Question προτείνετε έναν καλό και αξιόπιστο 1TB. O Caviar Blue τί λεει; )

Namba Tatu:

Έχω ένα Netgear router στο δωμάτιο που είναι ο υπολογιστής και το Wi-Fi είναι ικανοποιητικό σε 2 ακόμη δωμάτια. Το σαλόνι όμως είναι ο "παρίας" της υπόθεσης. Με ποιές μεθόδους μπορώ να επεκτείνω την εμβέλεια του σήματος; Υπάρχει κάποια συσκευή που να μπορώ να βάλω στο πιο μακρινό σημείο που πιάνει καλά κι αυτή να αναμεταδίδει το σήμα άλλο τόσο ας πούμε;

(Εάν διαβάζεις αυτό το σημείο, σ'ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο!)

Περιμένω τις απαντήσεις σας!

Υ.Γ. 1: Ναι, δεν είμαι κανένας guru σ'αυτά τα θέματα. Μπορεί να μου πει κάποιος "τί θέλεις και ασχολείσαι μ'αυτά αφού είσαι άσχετος, πήγαινε το σε κάποιο κατάστημα" αλλά προσπαθώ σιγά σιγά να μάθω μόνος μου. Πριν ένα χρόνο δεν ήξερα να ανοίγω καν έναν υπολογιστή για να τον καθαρίσω

Υ.Γ. 2: Η εύθυμη (ελπίζω) νότα στην παραγραφοποίηση του κειμένου, δόθηκε με τη χρήση του Google Translate

Δημοσ.

1. Υπάρχει. Μπορεί να αντικατασταθεί το σπασμένο header αλλά για να ρωτάς προφανώς εσύ δεν έχεις τη δυνατότητα.

Είναι δουλειά ηλεκτρονικού.

Εννοείται η εγγύηση δε σε καλύπτει για τη ζημιά που έκανες.

2. Ξεκίνα κάμψεις και δίαιτα. 

Πέραν αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις gsata θύρες για το δίσκο σου.

3. Υπάρχει συσκευή. Μπορείς να βάλεις ένα access point.

Η ανέξοδη λύση θα ήταν όμως να τοποθετήσεις το router σε πιο κεντρικό σημείο μιας και δεν αξίζει να ενισχύσεις τόσο πολύ το σήμα για τόσο μικρό χώρο και για ένα μονάχα δωμάτιο.

Υ.Γ. 1: Το κουλό θα ήταν να πας σε καταστήματα και να ρωτάς από δω και από εκεί.

Υ.Γ. 2: Null

Δημοσ.

1. Υπάρχει. Μπορεί να αντικατασταθεί το σπασμένο header αλλά για να ρωτάς προφανώς εσύ δεν έχεις τη δυνατότητα.

Είναι δουλειά ηλεκτρονικού.

Εννοείται η εγγύηση δε σε καλύπτει για τη ζημιά που έκανες.

2. Ξεκίνα κάμψεις και δίαιτα. 

Πέραν αυτού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις gsata θύρες για το δίσκο σου.

3. Υπάρχει συσκευή. Μπορείς να βάλεις ένα access point.

Η ανέξοδη λύση θα ήταν όμως να τοποθετήσεις το router σε πιο κεντρικό σημείο μιας και δεν αξίζει να ενισχύσεις τόσο πολύ το σήμα για τόσο μικρό χώρο και για ένα μονάχα δωμάτιο.

1. Το αφήνω ως έχει λοιπόν αυτό

2. α) επιβάλλεται γιατί πλαδαρέψαμε

β) οπότε να πάρω έναν Caviar Blue και να τον βάλω στις GSΑΤΑ και όλα καλά;

3. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει αλλού το router. Έχεις καμιά πρόταση για Access point; Επίσης αυτά τα extenders-repeaters τί είναι;

Δημοσ.

β) οπότε να πάρω έναν Caviar Blue και να τον βάλω στις GSΑΤΑ και όλα καλά;

Εξαρτάται τη χρήση και το budget.

Αν μπορείς να πας σε κάτι με μεγαλύτερη εγγύηση θα το πρότεινα άνετα.

Τo repeater είναι κάτι πιο απλό από ένα AP που μεγαλώνει την εμβέλεια του τελευταίου και τίποτα άλλο. Στην ουσία είναι η ιδανική λύση για εσένα και απλή.

Πρόταση για repeater όμως δε μπορώ να σου κάνω, θα πρέπει να περιμένεις από κάποιον άλλο.

Δημοσ.

Νο. 3: Κάτι τέτοιο, θα κάνει τη δουλειά που θέλω; Για να δώσω να καταλάβετε καλύτερα, εγώ θέλω να βάλω κάποια συσκευή σε μια μπριζα η οποία θα βρίσκεται στα όρια που πιάνει το Wi-Fi μου και θα παίρνει και θα αναμεταδίδει το σήμα ώστε αν πριν η εμβέλεια έφτανε σε σημείο Χ, τώρα να είναι Χ συν κάτι

Δημοσ.

Αρκεί ένα 150Mbps; Το router μου είναι ένα NETGEAR N300, μήπως θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας;

Επίσης, έχουμε καμιά πρόταση για σκληρό;

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα συμβατοτητας.

Να ρωτήσω, αυτά τα συνδέεις με pc, βρίσκεις το δίκτυο και μετά μπαίνουν κάθε φορά αυτόματα;

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/8/2013 στις 2:14 ΜΜ, Abudi είπε

Nummer eins:

Το Case έχει 2 μπροστινές USB 3.0 από τις οποίες δουλεύει μόνο η μία. (Αδίκως) άλλαξα front panel (μια επικοινωνία με την Corsair ήταν αρκετή για να μου στείλουν την επόμενη δωρεάν ανταλλακτικό!) αλλά το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο. Τελικά, διαπίστωσα ότι ένα pin στην υποδοχή F_USB 30 (Front USB 3.0.) της μητρικής, είχε στραβώσει. Επειδή, πέρα από το στράβωμα κατέληξε να ακουμπά στο διπλανό pin και να το πιέζει, σήμερα κάθισα και προσπάθησα να το "ξεστραβώσω" με αποτέλεσμα να το σπάσω στη βάση του (βέβαια η ζημιά ήταν ήδη εκτεταμένη).

Ερωτώ λοιπόν, υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί αυτό το πρόβλημα ή να αρκεστώ στην μία μπροστινή; Να αγοράσω κι ένα USB HUB και να είμαι ικανοποιημένος;

Επιστρέφω εδώ μετά από χρόνια, διότι βαρέθηκα να χρησιμοποιώ μόνο τη μία θύρα USB. Έχω δει οτι υπάρχουν PCI κάρτες που δίνουν εξόδους USB πίσω. 'Εχω δει και άλλες που έχουν πάνω 19-pin δέκτη, ώστε να κουμπώσει το Front Usb και να έχω από εκεί USB 3.0. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω σε ελληνικό κατάστημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...