Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πολυ ωραιο το project σου φιλε μου και πολυ ενδιαφερον.Ειχα κατι τετοιο στο μυαλο μου αλλα εξεπνευσε το ενδιαφερον μου μπροστα στη θεα της μουχλας :o

μπορεις να μου πεις το κοστος των υλικων να κανω εναν υπολογισμο για το βορινο μου τοιχο?Ευχαριστουμε που το μοιραστηκες μαζι μας!

Ευχαριστώ πολύ.

Αν θυμάμαι καλά βγήκε περίπου 250 με 300 ευρώ. Τα υλικά αγοράστηκαν μαζί με τα υλικά για τα πατώματα οπότε δεν μου είναι ξεκάθαρο τι δώσαμε ακριβώς.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το προτζεκτ προσωπικά δεν μου αρέσει λόγω των υλικών. Η εξηλασμένη πολυστερίνη με την πάροδο του χρόνου βγάζει φρεον που είναι επικίνδυνο για την υγεία. Επίσης, δεν αναπνέει, οπότε δεν κάνει για την περίπτωση του φίλου. Η πολυστερίνη είναι περισσότερο για μπετά (πλάκες) γιατί κόβει την υγρασία. Τέλος το MDF είναι και ακριβότερο και βαρύτερο και λιγότερο ασφαλές υλικό από την γυψοσανίδα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις (αναφέρεις στο μπλογκ πως με την γυψοσανίδα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις μεταλλικούς ορθοστάτες, δεν είναι αλήθεια). Άσε που δουλεύεται κι ευκολότερα.

Έκανες οικονομία με την πολυστερίνη, αλλά με υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα θα είχες πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Το οικολογικότερο προϊόν που γνωρίζω αυτή την στιγμή και συμφέρει οικονομικά σε σχέση με άλλα (καλύτερης θερμομόνωσης αλλά υψηλότερης τιμής) είναι το λιναρόμαλλο.

Για τον ΟΡ,  πρώτα πρέπει να κοιτάξεις πως είσαι από εξαερισμό στο σπίτι. Μπάνια και κουζίνα είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Αν παγιδεύεται η υγρασία στο σπίτι θα μουχλιάσει όση μόνωση και να έχεις. Τα υπόλοιπα, αυτά που σου είπε ο Lary7.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά τοίχος κουζίνας πίσω από έπιπλο κουζίνας (που τον βλέπεις μόνο από πλάγια και από πάνω δηλαδή) μπορεί να μονωθεί ρίχνοντας κάποιο υλικό μέχρι να γεμίσει το κενό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...