Προς το περιεχόμενο

231 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      27
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      28
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      68
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόλις άκουσα στην Νεριτ δύο αρχαιολόγους να δηλώνουν ότι τώρα που καθαρίστηκαν τα χώματα είναι βέβαιοι ότι αυτό που μέχρι τώρα αποκαλούσαμε ταφικούς θαλάμους είναι απλά ένας ενιαίος χώρος και ότι αν υπάρχουν ταφικοί θάλαμοι αυτοί βρίσκονται υπόγεια και μάλιστα αρκετά πιο βαθιά από ότι ο διάδρομος έτσι τον χαρακτηρίζουν πια.Ίσωςνα είναι και μία εξήγηση γιατί μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν θησαυροί

Δημοσ.

Κράτησα screenshot και μέχρι και τα ονόματα των μελών,

καλή ιδέα με το να οργανωθεί κάπως το 1ο post για να είναι πιο εύκολα αναγνώσιμο το thread στους επισκέπτες.

Επίσης θα ήταν ωραίο να βάζαμε links και από κάποια κομβικά σημεία των 320 αυτών σελίδων με ενδιαφέροντα post. Επειδή όμως θέλει άπειρο κάψιμο για να τις ψάξει κανείς και δεν θα έχω χρόνο αυτές τις μέρες θα με βοηθούσε πολύ αν μου στέλνατε κανα link σε pm από τέτοια σημεία όσοι θυμάστε κάποια. Τα links υπουργείου και τις φωτογραφίες θα τα βάλω εύκολα.

Επίσης δεν μπορώ να κάνω edit στο πρώτο post επειδή πέρασε καιρός, θα ρωτήσω lucifer.

Τσεκαρε το οταν εχεις χρονο.. Φτιαξε λιγο απλα το 1ο post με τα κεντρικα/σημαντικα links, και για το ψαξιμο βοηθαμε και εμεις μετα..

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια ιδεα να οργανωθει το νημα.

Ας ξεκινησει απο τα επισημα δελτια τυπου του υπουργειου κατα χρονολογικη σειρα...

Το υπολοιπο ειναι λιγο παλουκι θα ελεγα. :) αλλα οχι ακατορθωτο.....

Sent from my iPad Air using Insomnia

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αναλάβουμε από δέκα σελίδες πχ ο καθένας και να στέλνουμε τους συνδέσμους, πληροφορίες, φωτογραφίες

• Like 2
Δημοσ.

Προταση μου ειναι να περιμενουμε αυτον το μηνα που λεει η περιστερη οτι θα τελειωσουν και μετα να γινει.

• Like 1
Δημοσ.

Προταση μου ειναι να περιμενουμε αυτον το μηνα που λεει η περιστερη οτι θα τελειωσουν και μετα να γινει.

δλδ πιστεύεις ότι θα τελειώσουν τόσο γρήγορα ενώ τους πήρε δύο μήνες για τρεις καμαρες;
Δημοσ.

δλδ πιστεύεις ότι θα τελειώσουν τόσο γρήγορα ενώ τους πήρε δύο μήνες για τρεις καμαρες;
Χαχαχχααχχα, οχι βεβαια, απλα αυτες ειναι οι επισημες ανακοινωσεις... :PSent from my iPad Air using Insomnia
Δημοσ.

Χαχαχχααχχα, οχι βεβαια, απλα αυτες ειναι οι επισημες ανακοινωσεις... :PSent from my iPad Air using Insomnia

δε ξεκινάμε εμείς από τώρα και συμπληρώνουμε σιγά σιγά;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε ξεκινάμε εμείς από τώρα και συμπληρώνουμε σιγά σιγά;

Yeap why not..... Ας οργανωθουμε λοιπον.... :)

Επεξ/σία από Unabomber
  • Like 1
Δημοσ.

ΟΚ μέσα στην εβδομάδα, επειδή δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο, θα κάνω ένα προσχέδιο και θα το δοκιμάσω στην περιοχή για τεστ, και όταν ολοκληρωθεί το κείμενο θα το στείλω στο lucifer να το ανεβάσει γιατί εγώ δεν μπορώ να κάνω πλέον edit στο 1ο post.

Αν όπως ειπώθηκε, είναι κάποιοι πρόθυμοι να αναλάβουν εύρεση link κρίσιμων σημείων και σημαντικών post της συζήτησης για να μπουν στο πρώτο post, ας δηλώσουν την περιοχή που θα αναλάβουν και ας μου στείλουν τα links και το τι αφορούν για να τα προσθέτω στο τελικό κείμενο.

• Like 2
Δημοσ.

Παντως τα 50.000ε δε φθάνουν ούτε για ζήτω για αρχαιολογική ανασκαφή...

Ποιόν να πρωτοπληρώσεις; αρχαιολόγο/ους; χωματουργικα; εργάτες; αρχιτέκτονα; κλπ.

Πρέπει να ενταχθεί με κάποιο τρόπο στο ΕΣΠΑ ή να χώσει χρήμα το Υπ. Πολιτισμού...Δύσκολο στους καιρούς μας όμως.

Μακάρι να βρεθεί χρηματοδότηση και να έρθουν τα ευρύματα στο φως της δημοσιότητας.

ας το κανουν.

απ το να κανουν 'πολιτιστικες' συναυλιες με νταλαρες και αλλους τετοιους και να ξοδευουν ποσα τυπου 500.000,1.000.000 κτλπ για δημοσιες συναυλιες και φεστιβαλ με αφεντομουτσουναρες,καλυτερα να τα δωσουν για αναδειξη και συντηρυση αρχαιολογικων χωρων.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...