Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 ωραία καλο είναι να κάνουμε μια λίστα με "ασφαλή" modem.Κάποιο που να έχει και WPS κλειστό και ρύθμιση ισχύος υπάρχει ?
άδικος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 δυστυχώς πέφτω στη παγίδα να απαντήσω Ένα παράδειγμα έφερα σε κάθε περίπτωση (με συσκευές που καλύπτουν το 1/3 τουλ. της Ελλάδας). Είμαι σίγουρος πως αν ψάξεις και άλλα routers θα βρεις και αλλού αυτές τις επιλογές. Το ότι ήσουν απόλυτος πως όλα τα modem των isp δεν κάνουν τα παραπάνω τώρα αλλάζει πως δε τα κάνουν με αστερίσκο; Το νόημα αδερφέ προσπαθώντας να μου απαντήσεις όμως το έχασες: [...] Η ρύθμιση του TX power είναι μια επιλογή που προσφέρουν πολλά ρούτερ (παρόχων & μη). Αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά θα αποτρέψει κάθε επίδοξο εισβολέα πολύ απλά γιατί δε θα καν "φυσική" επαφή για να δοκιμάσει ο,τιδήποτε. Θαρρώ είναι πολύ αποτελεσματικότερη μέθοδος από οποιαδήποτε άλλη δικλείδα ασφαλείας. Επίσης καλό θα είναι να απενεργοποιούμε και το wps. Tο netfaster μπορεί να έχει ρύθμιση για την ισχύ αλλα modem ISP που θα έχει όλες τις ρύθμισεις που χρειάζονται για να είναι τελείως ασφαλές δεν υπάρχει όλα έχουν κάποια τρυπα. Για να καταλάβω. Το νήμα είναι "βρείτε το πιο ασφαλές modem" ή κάντε κάποια βήματα για να αυξήσετε την ασφάλεια του; Προφανώς και σε δυσαρεστεί το παρόν νήμα και δε μπορώ να καταλάβω γιατί συμμετέχεις. ωραία καλο είναι να κάνουμε μια λίστα με "ασφαλή" modem.Κάποιο που να έχει και WPS κλειστό και ρύθμιση ισχύος υπάρχει ? seriously το εννοείς αυτό; λίστα; Αφού καίγεσαι να βρεις ένα πάρε το netfaster βρε αδερφέ (wps + tx power). Σημαίνει δηλαδή πως είναι ασφαλές; Και γιατί πρέπει να βρούμε ένα παράδειγμα δε μπορώ να καταλάβω; Επειδή είχες άδικο για τα modem των isp; Έχει φύγει τελείως offtopic 2
Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Απλός διευκρινίζω πως τα Modem τον ISP δεν κάνουν όλα αυτά τα πράγματαΜερικά έχουν ρύθμιση για ισχύαλλα κλείνουν το WPSαλλα κάνουν κάτι άλλο.Κανένα δεν είναι όσο καλο πρέπει κανένα δεν κάνει όσα θα έπρεπε να κάνει και αυτό ΔΕΝ αλλάζει.Ας πούμε άμα εγώ έχω Thomson 587 v7 ( όπου είναι τα μισά άμα κανεις ένα scan ) έχω και ανοιχτό το WPS χωρίς να κλείνει και δεν έχω ρύθμιση ισχύος.Μιλάς για Ρύθμισεις ισχύος και WPS που δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν και μπορείς να βάζεις κάποιον να ψάχνει άδικαΟι ρύθμισεις υπάρχουν υπό προϋπόθεσης συνήθως ΔΕΝ υπάρχουν.
άδικος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Αν διάβαζες καλύτερα τη δημοσίευση μου θα έβλεπες πως ήμουν πολύ προσεκτικός στη διατύπωση: Θα μπορούσες να προσθέσεις και την ελαχιστοποίηση της ισχύος εκπομπής του σήματος όπου αυτό είναι δυνατόν Επίσης οι ρυθμίσεις που αναφέρει αρχικά ο ts και αυτές αλλού υπάρχουν και αλλού όχι. Δεν είπε κανείς πως όλες υπάρχουν παντού. Όπου υπάρχουν όμως καλό είναι να εφαρμόζονται. Δε νομίζω να μπορεί κάποιος να βρει το τέλειο τζάμπα ρούτερ. Τώρα το να βάζω κάποιον να ψάχνει άδικα είναι υπερβολή, όταν ο άλλος μπαίνει στο νήμα για να διαβάσει αυτά τα 5 βασικά πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Τώρα μονο τα καινούργια Thomson έχουν κλειστό το WDS μέχρι πρόσφατα για να κλεισεις το WPS έπρεπε να το κλεισεις σώζοντας το config File κάνοντας το edit και restore γιατί στο menu ρύθμιση δεν υπάρχει. Η αλλαγή στα Thomson είναι πολύ καινούργια.Άμα κανεις ένα απλό scan όλα τα Thomson είναι τρύπια και ο κάτοχος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό αφού δεν υπάρχει menu για το WPS. Δεν είναι σκοπός μου να σου τη λέω αλλά και εδώ έχεις άδικο. Μια χαρά υπάρχει μενού για το wps στο cli. Και μην αρχίσεις πάλι "παλαιότερα στα 585 δεν ήταν ενεργοποιημένη η telnet..." 1
Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Μια χαρά υπάρχει μενού για το wps στο cli. ποιος μέσος χρηστης internet ξέρει τι είναι το CLI οι πιο πολλοί δεν ξέρουν ούτε τι modem έχουν, άλλοι δεν ξέρουν που είναι το Web-interface του router και μιλάμε τώρα για CLI, του διαβόλου πράγματα χαχαχα
sonyxp Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Είναι λάθος η ορολογία σου. Δεν χρειάζεται να είσαι χακερ οπως λες για να σπάσεις ένα ασύρματο δίκτυο, καθώς υπάρχουν χιλιάδες tutorial στο διαδίκτυο για να σου δείξουν τον τρόπο. Καλό θα ήταν να διαβάζεται όλο το κείμενο πρωτού γράψετε τις απαντήσεις σας. Ρε! εγώ το διάβασα και ξέρω πολύ καλά που πατάω! Όταν λέω "γείτονα hacker" δεν εννοώ ντε και καλά χακερ χακερ, εννοώ και "wana be hackers", και "wana be but can't hackers" χαίρω πολύ! υπάρχουν και έτοιμα εργαλεία, λεφτά να έχεις! Καλά ρε παιδιά! μην τρωγόσαστε για το ποιος γνωρίζει τους καλύτερους τρόπους για απόλυτη προστασία Αν νομίζετε ότι υπάρχει απόλυτη προστασία πείτε το μου να γελάσει λίγο το χειλάκι μου ΥΓ, είναι πραγματικότητα ότι τα κλασικά Router που δίνουν είναι ολίγον για το πεος, ε αγοράστε ένα με 40-50 ευρώ, θα σας κάνει την δουλειά και με το παραπάνω... εμ τώρα! σκάμε με τα ηλιθιο-ρουτερ που μας δίνουν, αφου τζαμπα είναι, περιμένετε δηλαδής να είναι κάτι καλό;;; δώστε εκεί ένα 40-50αευρω και μην χαλάτε τζάμπα σάλιο!
Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 ότι πληρώνεις παίρνεις άμα μεινεις στα hardware τον isp κανεις πάνω κάτω ότι λέει το νήμα.Άμα παρεις κάτι ανώτερο η φτιάξεις κάτι δικό σου όπως ένα PFsense η Mikrotik firewall οι δυνατότητες σου απογειώνονται
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δυστυχώς δεν μπορείς να ρiξεις ισχύ στα Modem τον ISP και σε ρουτερ των Isp γινεται.παραδειγμα gennet oxygen που δινει η forthnet σε καποιους voip χρηστες. Ούτε το WPS μπορείς να κλεισεις στα Modem τον isp είναι ΟΝ by default Το νήμα επειδή λέει μερικά βασικά πράγματα και δεν πάει σε advanced settings έχει νόημα άμα μιλάμε για default κατάστασης με το modem του ISP. Άμα που πως πάμε σε Custom κατάστασης το νήμα θα ήταν τεραστιο. Με extra hardware μπορείς να κανεις ένα τρισεκατομμύριο πράγματα επισης κλεινει στο thomson Απλός διευκρινίζω πως τα Modem τον ISP δεν κάνουν όλα αυτά τα πράγματα Μερικά έχουν ρύθμιση για ισχύ αλλα κλείνουν το WPS αλλα κάνουν κάτι άλλο. Κανένα δεν είναι όσο καλο πρέπει κανένα δεν κάνει όσα θα έπρεπε να κάνει και αυτό ΔΕΝ αλλάζει. Ας πούμε άμα εγώ έχω Thomson 587 v7 ( όπου είναι τα μισά άμα κανεις ένα scan ) έχω και ανοιχτό το WPS χωρίς να κλείνει και δεν έχω ρύθμιση ισχύος. Μιλάς για Ρύθμισεις ισχύος και WPS που δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν και μπορείς να βάζεις κάποιον να ψάχνει άδικα Οι ρύθμισεις υπάρχουν υπό προϋπόθεσης συνήθως ΔΕΝ υπάρχουν. εχεις wps μεσα στο wireless συνηθως.νομιζω και το v7 ειχε.
Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Αυτό που ηπα ήταν πως κανένα Modem δεν τα κάνει ΟΛΑ μαζί ταυτόχρονα και το Thomson που κλείνει το WPS μέσο cli είναι αχρηστο κανεις δεν ξέρει ότι καν υπάρχει και απόδειξη είναι ένα Network scan που δείχνει όλα τα WPS ανοιχτά.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Αυτό που ηπα ήταν πως κανένα Modem δεν τα κάνει ΟΛΑ μαζί ταυτόχρονα και το Thomson που κλείνει το WPS μέσο cli είναι αχρηστο κανεις δεν ξέρει ότι καν υπάρχει και απόδειξη είναι ένα Network scan που δείχνει όλα τα WPS ανοιχτά. αυτος που δεν ξερει να ψαξει ενα ρουτερ για να βρει το wps τοτε α.δεν θα παει να παρει ακριβο ρουτερ. β.δεν θα ξερει να ψαξει ουτε το μενου του ακριβου ρουτερ. γ.κοινως μιλαμε για καποιον που δεν ξερει τι ειναι το wps.
Universal Soldier Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Aμα το webgui του thomson είχε επιλογή για το WPS θα το έκλεινε όλος ο κόσμος τώρα από cli κανεις
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Aμα το webgui του thomson είχε επιλογή για το WPS θα το έκλεινε όλος ο κόσμος τώρα από cli κανεις να το κλεισεις apo cli ειναι ευκολο.το κακο ειναι οτι πρεπει να ειναι ανοιχτο το cli που δεν ειναι σε ολα.απο εκει και περα βεβαια οποιος ενδιαφερεται το κλεινει.οπως και με το Upnp. θα συμφωνησω βεβαια οτι πραγματι το thomson κανει τα παντα απλα το 99 τις 100 ειναι απο cli και απο δυσκολο cli.πιο ευκολα διαβαζω οσο ξερω ενα cli απο cisco (χωρις να εχω ccna) παρα απο thomson.
sonyxp Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 επειδή πρόσφατα έβαλα Connx, εμένα μου δώσανε ένα Router ZTE-κάτι (δεν θυμάμαι) που έχει κουμπί πίσω για το Wifi (WLAN/WPS). βλέπω ότι αρκετοί δεν έχετε κάτι τέτοιο, πότε έβαλε κουμπι ο ΟΤΕ στα ρουτερ της για το wifi?
Universal Soldier Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δεν είναι κουμπί για το WiFi είναι για το WPS και τα Thomson εxουν. Aχρηστο είναι
άδικος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2013 Δεν είναι κουμπί για το WiFi είναι για το WPS και τα Thomson εxουν. Aχρηστο είναι Όχι σε όλα. Όχι για όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα