Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα αλλο οργανωτικο εργαλειο που με εσωσε ειναι το script. Το script ειναι προετοιμασια σεναριου για τηλεφωνο ή εμειλ.  Ετοιμαζεις ολες τις ερωτησεις που εχεις να κανεις, προβλεπεις τις ενδεχομενες απαντησεις κι ετοιμαζεις τις δικες σου. Αν προκειται για σοβαρη υποθεση δουλευεις το σεναριο λεπτομερως, γιατι δεν ξερεις ποσες επικοινωνιακες δυνατοτητες θα εχεις. Ετσι ξοφλας με την πρωτη και δεν ταλαιπωρεισαι. Το script σε απαλλασει απο δυσαρεστες περιπτωσεις οπως οι παρακατω:

-Εχεις τηλεφωνησει ή στειλει εμειλ και μετα σου ερχονται στο μυαλο κι αλλα.

-Ο συνομιλητης απαντα με κατι που δεν εχεις προβλεψει και δεν ξερεις τι να απαντησεις. Αν τραβηξες τα πανδεινα να τον πετυχεις πχ επειδη ειναι υψηλα ισταμενο προσωπο, εισαι υποχρεωμενος να δωσεις μια βιαστικη απαντηση γιατι αντε να τον ξαναπετυχεις. Αν παλι ειναι συνηθισμενος υπαλληλος και ζητησεις να το σκεφτεις για να απαντησεις, την επομενη φορα μπορει να μην τον βρεις για καποιο λογο πχ δεν ειναι διαθεσιμος ή εχει παρει αδεια κλπ και πεφτεις σε αλλον που δεν ξερει την υποθεση. Ποσον μαλλον αν ο πρωτος προθυμοποιηθηκε να σε διευκολυνει με την διακριτικη ευχερεια που του δινει ο νομος να το κανει, ενω ο δευτερος εχει αλλη γνωμη. Ετσι την πατησα μια φορα με εναν εφορο. Το πρωι ηταν ενας βολικος, αλλα δεν ειχα προβλεψει κατι και το απογευμα επεσα σε αλλον.

-η επικοινωνια εχει αφησει κενα και προσπαθουν να επικοινωνησουν μαζι σου,αλλα δεν εισαι εσυ διαθεσιμος πχ οδηγεις και δεν το ρισκαρεις να απαντησεις ή εχεις κλεισει το κινητο για να αραξεις.

-μια υποθεση πρεπει να ρυθμιστει αμεσως γιατι ειναι επειγουσα ή μεσολαβει χρονικο διαστημα που θα την καθυστερησει πχ σαββατοκυριακο, διακοπες κλπ κι επομενως πρεπει να προβλεφθουν ολα.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οργάνωση στα πάντα.<br><br>

Στην ντουλάπα τα ρούχα τοποθετημένα ανά είδος και ανά εποχή.<br>

Τα βιβλία ανά είδος και ανά γλώσσα.<br>

Οργάνωση και στις εξόδους, στις διακοπές κλπ.<br>

Επίσης, θέλω και συμμετρία.

Μπράβο ρε νενυα.

Είμαι οργανωμένη και τακτοποιημένη στα περισσότερα.

Στο δωμάτιο μου, τα συρτάρια μου, τα ντουλάπια μου, τα βιβλία μου κλπ.

Επίσης στο ψυγείο θέλω οργάνωση. Που μπαίνει τι. Τα χύμα αλλαντικά και τυριά όταν τα αγοράζω, μπαίνουν αμέσως σε ταπερ.

Αυτό που δε καταλαβαίνουν αγάπη μου, είναι ότι οργάνωση = λιγότερος χρόνος για ψάξιμο....;-)

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μας νιώθουν Mary μου!!

Δεν μπορούν να καταλάβουν επίσης το αίσθημα της ικανοποίησης μετά από ώρες τακτοποίησης.

Δημοσ.

Δεν μπορούν να καταλάβουν επίσης το αίσθημα της ικανοποίησης μετά από ώρες τακτοποίησης.

Μετα απο ωρες ταχτοποιησης; Α οχι αυτο καλυτερα να μου λειπει. Χαχα. Η λογικη της δικης μου οργανωσης ειναι πώς θα εχω το μεγαλυτερο οφελος με το μικροτερο κοπο/χρονο/κοστος. Ο,τι διαγραφεται το διαγραφω κι ο,τι δεν διαγραφεται το απλοποιω ή το αναθετω σε τριτους. Αν εβρισκα ενα συστημα να γινονται ολα μονα τους θα το υιοθετουσα κι ας μου ελειπε η ικανοποιηση. :-)

Δημοσ.

Οργάνωση στα πάντα.<br><br>

Στην ντουλάπα τα ρούχα τοποθετημένα ανά είδος και ανά εποχή.<br>

Τα βιβλία ανά είδος και ανά γλώσσα.<br>

Επίσης, θέλω και συμμετρία.

kudos

• Like 1
Δημοσ.

-προσπαθω να τα περασω ολα σε digital μορφη και να απαλλαγω απο το χαρτομανι...

Όταν ήμουν φοιτητής κρατούσα σημειώσεις σε κόλλες Α4 (χωρίς γραμμές,κουτάκια κ.λπ.),τις περνούσα μέσω scanner στο PC και μετά τις έσκιζα,ακριβώς γι'αυτό το λόγο!Βέβαια βοηθούσε και το γεγονός ότι είμαι καλλιγράφος...

Δικός μας είσαι εσύ! :-D

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μας νιώθουν Mary μου!!

μονικα εσυ ? :) (φιλαρακια ντε )

Μετα απο ωρες ταχτοποιησης; Α οχι αυτο καλυτερα να μου λειπει. Χαχα. Η λογικη της δικης μου οργανωσης ειναι πώς θα εχω το μεγαλυτερο οφελος με το μικροτερο κοπο/χρονο/κοστος. Ο,τι διαγραφεται το διαγραφω κι ο,τι δεν διαγραφεται το απλοποιω ή το αναθετω σε τριτους. Αν εβρισκα ενα συστημα να γινονται ολα μονα τους θα το υιοθετουσα κι ας μου ελειπε η ικανοποιηση. :-)

χωσε αρμαδο χουερβο λεγεται στην δικη μου γλωσσα :)

κατι σχετικο ΟΧΙ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ εχεις να μας πεις για οργανωση ? :) γιατι μεχρι τωρα ολα σχετιζονται με την εργασια σου....

αγγιζεις τα ορια του ρομποτισμου :)

Δημοσ.
χωσε αρμαδο χουερβο λεγεται στην δικη μου γλωσσα :)

κατι σχετικο ΟΧΙ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ εχεις να μας πεις για οργανωση ? :) γιατι μεχρι τωρα ολα σχετιζονται με την εργασια σου....

αγγιζεις τα ορια του ρομποτισμου :)

Ρομποτ; Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τιποτα, φιλε. Εγω διαγραφω οσο γινεται περισσοτερες δουλειες και αναθετω σε τριτους καποιες αλλες, για να εξοικονομισω χρονο για παρτη μου. Ειτε στον επαγγελματικο ειτε στον προσωπικο τομεα. Αμα ητανε ετσι τα ρομποτ, χαχα. Τωρα βεβαια απεχουμε παρασαγκας.  Μας περιεγραψες τι κανεις με τα ρουχα σου και την ανοργανωσια την περνας για μαγκια. Τι να συζηταμε τωρα;

Δημοσ.

Ρομποτ; Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τιποτα, φιλε. Εγω διαγραφω οσο γινεται περισσοτερες δουλειες και αναθετω σε τριτους καποιες αλλες, για να εξοικονομισω χρονο για παρτη μου. Ειτε στον επαγγελματικο ειτε στον προσωπικο τομεα. Αμα ητανε ετσι τα ρομποτ, χαχα. Τωρα βεβαια απεχουμε παρασαγκας.  Μας περιεγραψες τι κανεις με τα ρουχα σου και την ανοργανωσια την περνας για μαγκια. Τι να συζηταμε τωρα;

Δεν ειπε ποτε οτι θεωρω την ανοργανωσια μαγκια ή οτι την γουσταρω...Αυτο που ειπα ειναι οτι σε μερικους τομεις την θεωρω βαρετη , ανουσια και κουραστικη αν και πολυ θα την ηθελα.

Ουτε χαιρομαι ουτε το παιζω καμποσος.Σε μερικα θεματα δουλειων προσπαθω να προβλεψω καταστασεις στο μυαλο μου για να τις φερω εις περας χωρις παρατραγουδα...αλλα μεχρι εκει...

Μαλλον μαγκια θεωρεις εσυ αυτα που εχω βαλει σε bold γιατι οπως τα διαβαζω και τα αντιλαμβανω ειναι οτι φορτωνεις δουλειες σε αλλους για να εξοικονομισεις χρονο για σενα...δεν ξερω σε τι πραγματα ακριβως αναφερεσαι...αλλα ακουγεται εγωκεντρικο.

Κατι σε "πηξτε εσεις για να μην πηξω εγω" !!

Δημοσ.
Μαλλον μαγκια θεωρεις εσυ αυτα που εχω βαλει σε bold γιατι οπως τα διαβαζω και τα αντιλαμβανω ειναι οτι φορτωνεις δουλειες σε αλλους για να εξοικονομισεις χρονο για σενα...δεν ξερω σε τι πραγματα ακριβως αναφερεσαι...αλλα ακουγεται εγωκεντρικο.

Κατι σε "πηξτε εσεις για να μην πηξω εγω" !!

Ακουγεται εγωκεντρικο, γιατι προφανως δεν εχεις ασχοληθει με οργανωτικα θεματα και ειναι λογικο αν δεν το απαιτει η δουλεια σου. Η αναθεση ειναι τεραστιο κεφαλαιο στα οργανωτικα και ασχολειται με το ποιες δουλειες πρεπει να αναθετεις, πως να επιλεγεις τα σωστα ατομα και πως να τσεκαρεις την εξελιξη στη δουλεια που κανουν. Στο εργασιακο περιβαλλον καποιες δουλειες γινονται με αναθεση ειτε σε χαμηλοτερους σε ιεραρχια ειτε με outsourcing σε εξωτερικους. Στο προσωπικο περιβαλλον πληρωνεις και σου κανουν καποιες δουλειες.

Η ιδια η αναθεση σαν οργανωτικη τακτικη δεν εχει τιποτα το κακο. Τωρα αν καποιος εκμεταλλευεται ανθρωπους, ειναι απλα καθικι.

• Like 2
Δημοσ.

Ακουγεται εγωκεντρικο, γιατι προφανως δεν εχεις ασχοληθει με οργανωτικα θεματα και ειναι λογικο αν δεν το απαιτει η δουλεια σου. Η αναθεση ειναι τεραστιο κεφαλαιο στα οργανωτικα και ασχολειται με το ποιες δουλειες πρεπει να αναθετεις, πως να επιλεγεις τα σωστα ατομα και πως να τσεκαρεις την εξελιξη στη δουλεια που κανουν. Στο εργασιακο περιβαλλον καποιες δουλειες γινονται με αναθεση ειτε σε χαμηλοτερους σε ιεραρχια ειτε με outsourcing σε εξωτερικους. Στο προσωπικο περιβαλλον πληρωνεις και σου κανουν καποιες δουλειες.

Η ιδια η αναθεση σαν οργανωτικη τακτικη δεν εχει τιποτα το κακο. Τωρα αν καποιος εκμεταλλευεται ανθρωπους, ειναι απλα καθικι.

δεν θα μπορουσα να συμφωνησω πιο απολυτα.

Αλλα οπως το περιγραφεις δειχνεις/βγαζεις προς τα εξω ενα σνομπισμο :)

Η αναθεση δουλειων δεν ειναι απαραιτητα να γινεται σε χαμηλοτερα ιεραρχικα..μπορει να γινεται αναθεση στους καταλληλους για την δουλεια αυτη...

Παρε για παραδειγμα την κατασκευη ενος παιχνιδιου Η/Υ , το γραφιστικο τμημα αναλαμβανει τα γραφικα , οι προγραμματιστες τον προγραμματισμο , και δεν ξερωγω ποια αλλα τμηματα ...προφανως υπαρχουν οι συντονιστες , οι μανατζαρεοι κλπ.

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οσοι δουλευουν ειναι ιεραρχικα χαμηλοτεροι κατ'αναγκη....απλα ειναι εξιδικευμενοι για αυτο που κανουν και για αυτο τους ανατιθεται η συγκεκριμενη δουλεια.

Νταξ ισως ο μανατζαρεος απο την θεση του να τους βλεπει ολους "χαμηλοτερα"...αλλα....οκ..γκουχ σνομπισμος γκουχ

Στο προσωπικο περιβαλλον ναι για καποιες δουλειες που ισως δεν προλαβαινεις ή δεν κατεχεις πληρωνεις και στις κανουν..λογικο....

Δημοσ.
Η αναθεση δουλειων δεν ειναι απαραιτητα να γινεται σε χαμηλοτερα ιεραρχικα..μπορει να γινεται αναθεση στους καταλληλους για την δουλεια αυτη...

Παρε για παραδειγμα την κατασκευη ενος παιχνιδιου Η/Υ , το γραφιστικο τμημα αναλαμβανει τα γραφικα , οι προγραμματιστες τον προγραμματισμο , και δεν ξερωγω ποια αλλα τμηματα ...προφανως υπαρχουν οι συντονιστες , οι μανατζαρεοι κλπ.

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οσοι δουλευουν ειναι ιεραρχικα χαμηλοτεροι κατ'αναγκη....απλα ειναι εξιδικευμενοι για αυτο που κανουν και για αυτο τους ανατιθεται η συγκεκριμενη δουλεια.

Αυτο που περιγραφεις ειναι καταμερισμος εργασιας. Καθε τμημα αναλαμβανει το κομματι του project που σχετιζεται με την ειδικοτητα του.

Στην περιπτωση αναθεσης η κυρια ασχολια σου απαιτει καποιες δευτερευουσες ενεργειες τις οποιες αναθετεις σε χαμηλοτερα κλιμακια, κι αυτο εξαρταται απο την περιπτωση. Αν πχ σου πεσουν πολλες υποθεσεις μαζεμενες αναγκαστικα θα πρεπει να κανεις αναθεση ενα μερος της δουλειας, ιδιως αν πρεπει να τηρησεις προθεσμιες. Επειδη το ανατιθεμενο μερος ειναι δευτερευον, ειναι λογικο η αναθεση να γινεται σε χαμηλοτερα κλιμακια. Απο τη στιγμη που η αναθεση ειναι στα μετρα τους και μεσα στο ωραριο τους δεν τιθεται θεμα εκμεταλλευσης. Αν τα ξεπερνα πρεπει να πληρωσεις υπερωριες ή να βρεις ενα τροπο ανταμοιβης.

Στο προσωπικο περιβαλλον ναι για καποιες δουλειες που ισως δεν προλαβαινεις ή δεν κατεχεις πληρωνεις και στις κανουν..λογικο....

Ναι, αλλα δεν ειναι συνηθισμενο παρα μονο οταν τα βρισκεις σκουρα. Χρειαζεται ποτε ποτε να πληρωνεις και για δουλειες που ξερεις να κανεις, ετσι για να περασεις μια ωρα παραπανω με τα παιδια σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...