Προς το περιεχόμενο

Ο Steve Ballmer μετανιώνει για τα Windows Vista


tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχτές Παρασκευή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ο Ballmer επέβλεψε πολλά λειτουργικά συστήματα, λογισμικά και κυκλοφορίες προϊόντων όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος, όμως μιλώντας στην Mary Jo Foley του ZDNet, μετανιώνει πιο πολύ για την κυκλοφορία ενός συγκεκριμένου προϊόντος: τα Windows Vista."Θα έλεγα ότι μάλλον για αυτό που μετανιώνω πιο πολύ είναι, όπως το ονομάζω εγώ, το 'loopedy-loo' που κάναμε που ήταν από το Longhorn στα Vista. Θα έλεγα πως για αυτό μετανιώνω πιο πολύ. Και ξέρεις, είναι αυτές οι παρενέργειες που γίνονται όταν αναγκάζεις μία μεγάλη ομάδα να κάνει κάτι που στο τέλος δεν αποδεικνύεται ότι ήταν κάτι που άξιζε."

 

Δεν κάνει έκπληξη που ο Ballmer μετανιώνει πιο πολύ για το "loopedy-loo" των Windows Vista, καθώς το λειτουργικό σύστημα αυτό έτυχε μεγάλης αρνητικής κριτικής κατά την κυκλοφορία του για ένα σωρό λόγους. Οι μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις σήμαιναν ότι πολλοί, ακόμα και με νέα για την τότε εποχή συστήματα, δεν είχαν την δυνατότητα να τρέξουν όλα τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματα και υπήρξαν πολλά θέματα γύρω από την συμβατότητα με hardware που έτρεχε σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Το User Account Control (UAC) έτυχε και αυτό αρνητικής κριτικής γιατί παρουσίαζε πολλές επιβεβαιώσεις στους χρήστες, οποίοι στο τέλος εκνευριζόντουσαν και το κλείνανε τελείως.

 

Τα Windows 7, που επίσης κυκλοφόρησαν κάτω από την διοίκηση του Ballmer, διόρθωσαν πολλά από αυτά τα θέματα που είχαν τα Vista και έγιναν σιγά σιγά ένα από τα πιο επιτυχημένα συστήματα της Microsoft. Αυτή την εποχή τα Vista έχουν γύρω στο 4% της αγοράς, με την πλειοψηφία των χρηστών τους να αναβαθμίζουν στα Windows 7.

 

Παρ' όλ' αυτά τα Windows 7 δεν είναι το προϊόν που ο Ballmer είναι πιο περήφανος, αλλά η επιρροή που είχε η Microsoft στις ζωές των ανθρώπων κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στην εταιρεία. Επισημαίνει πως ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στην "γέννηση του ευφυούς προσωπικού υπολογιστή" καθ' όλη τη διάρκεια των δεκαετιών 80 και 90 και δεν είναι σίγουρος που θα τον οδηγήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του.

 

Source.png Πηγή: adslgr.com

Επεξ/σία από tritonas00
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators

Μωρέ τα Vista μια χαρά ήταν, για τα 8 θα μετανιώσει κανείς; Που μου βάλαν ίδιο UI σε desktop και σε tablet...

πολύ νωρίς για να πει ότι μετάνοιωσε για αυτά...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσο να ναι εβγαλε ενα βαρος :P

Το εβγαλε αυτος και το πηραμε εμεις :P

 

Μωρέ τα Vista μια χαρά ήταν, για τα 8 θα μετανιώσει κανείς; Που μου βάλαν ίδιο UI σε desktop και σε tablet...

Το εχω πει αν δεν παρω μηχανημα με touchscreen τα 8 δεν τα βαζω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Microsoft μέσα έχει τεράστιο δυναμικό ανθρώπων. Πραγματικά τεράστιο με επιστήμονες και ψαγμένους μηχανικούς.

 

Το ότι κατάφερε ο τύπος αυτός να την οδηγεί φυτευτή προς τον πάτο, δείχνει πόσο ανίκανος ήταν για CEO. Πέρα από καραγκιόζης.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται άλλωστε πολλή ειδική ανάλυση.

 

Το να αποχωρεί ένας CEO και να ανεβαίνει φυτευτή η μετοχή στα επόμενα 10 λεπτά, μιλάει από μόνο του.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προχτες, στα σχολια σε ενα youtube βιντεο με τα γνωστα καραγκιοζολικια του Ballmer, ηταν ενας μετοχος της MS και τον εβριζε. :-D

γενικα, μετα την αποχωρηση του, βγηκαν αρκετα IT/business sites με αρθρα που μονο κολακευτικα δεν ηταν για την μακροχρονη παραμονη και το εργο του στην εταιρεια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλιο αργά παρα ποτε που το παραδέχτηκε αλλα ειναι ενα λειτουργικό το οποιο καποτε ο κόσμος θα το θυμάται σαν μια πικρή ανάμνηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου αρέσει που ο Έλληνας έχει πάντα άποψη για όλα χωρίς να ξέρει φυσικά. Είχα όλα τα windows και τώρα τα 8.1. Έχω να πω τα εξής. Τα vista ήταν καλύτερα απο τα xp τα 7 καλύτερα απο τα vista και τα 8 πολύ καλύτερα απο τα 7. Με τα vista μπορούσες να κάνεις πράγματα που δεν μπορούσες με τα xp. Ο ie 9 που έχουν τα vista είναι πιο γρήγορος απο τον ie 8. Ο ie 10 που έχουν τα 8 είναι έτη φωτός ανώτερος και γρηγορότερος απο φιρεφοξ και χρομ. Όποιος λέει ότι τα 8 είναι αποτυχία το λέει γιατί δεν έχει λεφτά να τα πάρει άρα δεν τα γνωρίζει. Επίσης για αυτούς που χρησιμοποιούν tablet και λένε ότι το pc πέθανε το λένε γιατί δεν έχουν λεφτά για pc. Άλλο το tablet άλλο το pc. Με το tablet μπορείς να κάνεις προγραμματισμό όπως εγώ σε visual studio σε java? Όχι. Μπορείς να παίζεις παιχνίδια με τρομερό ήχο και γραφικά και οθόνη 21 ιντσών? Όχι. Μπορείς να δουλεύεις με IIS? Όχι. Μπορείς σε εταιρεία να δουλεύεις με tablet? Όχι.

  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι θέμα σύγκρισης αν ειναι καλύτερα η χειρότερα τα vista ο ie τοτε παω πάσο B) , τα vista παντως κανεις δεν θα τα θυμάται τα xp παλι καποιο θα τα χρησιμοποιούν ακομα μετα απο χρόνια και αυτο λεει κατι

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...