Cloud_7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Πέρυσι τέτοια εποχή μου είχε "καεί" μια gtx 260 που είχα περίπου 3 χρόνια, λόγω ενός βραχυκυκλώματος που έπαθε το σύστημα μάλλον από στατικό ηλεκτρισμό. Για την ακρίβεια, μόλις εκκινούσα το σύστημα είχα μαύρη οθόνη και το fan της κάρτας έτρεχε στο 100%. Πρόσφατα κι αφού σκέφτηκα ότι δεν έχω τπτ να χάσω, αποφάσισα να την ανοίξω για καθαρισμό κοιτάζοντας ένα tutorial στο net μπας και η εσωτερική βρωμιά έπαιζε κάποιο ρόλο και κατάφερνα να τη λειτουργήσω. Άλλαξα προσεχτικά όλα τα thermalpads βάζοντας καινούργια (τα παλιά είχαν γίνει κατάμαυρα & σάπια) και στη συνέχεια έβαλα νέα πάστα αφού η παλιά είχε ξεραθεί. Καθάρισα κι όσο μπορούσα το εσωτερικό. Αφού τη συναρμολόγησα εκ νέου έβαλα μπρος το σύστημα. Εκκινεί κι ανάβουν όλα κανονικά... για 2 δευτερόλεπτα. Έπειτα σβήνουν τα πάντα και μετά από 5-6 δευτερόλεπτα το σύστημα ανάβει κανονικά και με βάζει στα windows. Όσες φορές δοκίμασα να κάνω start-up υπήρχε πάντα αυτή η συμπεριφορά. Αυτά όσον αφορά την εκκίνηση. Μόλις μπω στο λειτουργικό ανοίγω το gpu-z για να δω θερμοκρασίες και αρχικά έχω κάπου 50-55 σε idle (γύρω στους 10-12 βαθμούς λιγότερους πριν γίνει η ζημιά). Σταδιακά, ωστόσο, και χωρίς να κάνω τπτ η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 65-70 βαθμούς μετά από κάνα τέταρτο και κάπου εκεί το κλείνω.... Η κάρτα ζεματάει σε βαθμό να μην μπορείς να την πιάσεις πάνω από 2-3 δεύτερα. Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να έχει πάθει η κάρτα κι αν γίνεται να κάνω κάτι παραπάνω? Δεν είδα κάποιον σκασμένο πυκνωτή στο εσωτερικό. Ρωτάω διότι σκεφτόμουν να τη βάλω στο σαλόνι σε κάνα media center σύστημα που θέλω να στήσω μελλοντικά, αποκλειστικά για προβολή ταινιών. Για να μην πάει & χαμένη κιόλας. Δεν ξέρω και τι κίνδυνος μπορεί να υπάρξει όσον αφορά το psu. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2013 από Cloud_7
Thanos1972 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Με ποιους drivers την δοκιμαζεις την καρτα?
Cloud_7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Με ποιους drivers την δοκιμαζεις την καρτα? Δεν έβαλα drivers βασικά, ήθελα απλά να τσεκάρω αν λειτουργεί (θα ήταν & διαδικασία...). Παίζουν ρόλο οι drivers στην ένδειξη θερμοκρασιών?
Thanos1972 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Βαλε λιγο τους drivers που ειχε η καρτα μαζι με το cd της η εστω λιγο πιο καινουργιους αλλα οχι τους τελευταιους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα