Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Σύντομα θα πρέπει να πάω στη σχολή πληροφορικής οπού και πέρασα (γιουπιιιιιιιι) και σκέφτομαι τι Notebook να αγοράσω μέχρι 1000. Πρώτον μερικά πραγματα σχετικά με της απαιτήσεις μου.

Θα το χρησημοποιώ για σερφαρισμα (στο ιντερνετ  <_< ) , Υποθέτω gaming (σίγουρα L.O.L , αλλά και ποιο βαριά). Τώρα από εκέι και πέρα δε ξέρω τις απαιτήσεις της σχολής...

Θέλω να έχει 15"~16" οθόνη λόγο μεταφορικότητας.

Σχετικά με το λειτουργικό σύστημα δεν ενδιαφέρομαι ας μην έχει κιόλας.

Το λαπτοπ θα το έχω μέχρι να τελειώσω τη σχολή σίγουρα για αυτό θέλω να κρατήσει στο μέλλον ( σε θέμα επιδόσεων).

Αυτααααα τίποτα άλλο.

Μέχρι στιγμής σκέυτομαι για κάτι τέτοιο

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904434

Το είχαν 850 ευρώ.

Αν δεν βρω το παραπάνω μετά για ένα MSI GE60

http://www.e-technoshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=39087&ref=bestprice.gr

Αλλά... Λίγο ακριβό μου φαίνεται.

Υστερόγραφο : Τό θέλω από Ελλάδα και ΌΧΙ TURBO-X

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

για τα παιχνίδια θα χρειαστείς σίγουρα κάρτα γραφικών καλή, για την σχολή ram

Σκευτόμουν να το πάρω και να του κάνω αναβάθμιση στα 6~8 gb RAM αφού είναι φθηνώ έτσι και αλλιώς. Αλλά δεν νομίζω να χρειάζομαι περισσότερο απο 4GB? τι στο καλό θα τρέξω.

Δημοσ.

@ts

Για την σχολή ένας υπολογιστής με 3GB RAM, i3 είναι υπεραρκετός.

Τα προγράμματα που θα δουλέψετε είναι πολύ ελαφριά, εκτός από μερικούς προσομοιωτές όπου θέλουν RAM αλλά και πάλι 3GB είναι υπεραρκετά.

Θα δεις ότι και στην σχολή για το πεος υπολογιστές θα έχετε, 2-3GB Core2Duo, τα προγράμματα της σχολής τα τρέχουν όμως άνετα.

Αν τώρα εσύ αποφασήσεις να ασχοληθείς με 3DModeling (3ds max, blender), photoshop κάποιο Game Engine ... τότε σίγουρα θες

i5, 8GBRAM, 1gb+ κάρτα γραφικών, SSD για να νοιώσεις άνετος.

(τα πάνω τα χρησιμοποιεί κάποιος που ασχολείται με τον προγραμματισμό παιχνιδιών)

Δημοσ.

εφοσον διαθετει ενα συγκεριμενο ποσο πρεπει να του συστησεις το καλυτερο κομματι στα 1000 ευρω..υπαρχουν και καλυτερα απο αυτο που προτεινα το ξερω..αλλα ο ts ειπε οτι θελει να του κρατησει μερικα χρονια..ποιος ο λογος για i3 κλπ?

Δημοσ.

YG: με 1000ε θα έπαιρνα i7.

Επειδή όλοι την έχουμε πατήσει, να σου δώσω μερικές συμβουλές.

• Μην κοιτάς πόση RAM έχει γιατί μπορείς να βάλεις μόνος σου, είναι κάτι πολύ φθηνό.
  • Κοίτα συχνότητες, αν βρεις λαπτοπ που παίρνει μνήμες 1600Μhz θα είναι super.
  • Κοίτα δυνατότητα επέκτασης μνήμης, αν δεν φτάνει τα 16GB μην το διαλέξεις (ακόμα και εσύ αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις 16 GB)
  • Αν γίνεται να έχει πάνω από 2 υποδοχές για μνήμες RAM
  • Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αγόρασε έναν δίσκο SSD, έχει τεράστια διαφορά με τον κλασικό, είσαι και Gamer! απαγορεύεται να έχεις HDD. (
  • Με καμιά παναγία μην κατέβεις σε i3, σου προτείνω i7.
  • Κάρτα γραφικών της NVIDIA, κοίτα το bit rate να είναι 192 αν γίνεται., όσο για το μέγεθος περίπου 2GB (1GB 192bit > 2GB 128bit , για μένα)

ΥΓ2: μην ασχολείσαι με παιχνίδια, καιρός να τα αφήσεις και να παίζεις αραιά και που, θα πας σε έναν χώρο που πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα, αν έχεις στο μυαλό σου να έρθει το βράδυ να βγείτε για ΛΟΛ τότε θα έχεις θέμα με τις γνώσεις που θα πάρεις (τα μαθήματα τα περνάς εύκολα, το δύσκολο είναι να μάθεις κάτι πραγματικά...)

Καλή φοιτητική ζωη.

Δημοσ.

αυτο που σου προτεινα δεν διαφερει πολυ απο αυτο που προτεινε ο george..σου ειπα και εγω και ο sonyxp οτι καλο θα ηταν να βαλεις εναν ssd με τα λεφτα που θα σου μεινουν..κατσε και κοιτα συχνοτητες cpu και αμα δεις σημαντικη διαφορα σφυρα μου

Δημοσ.

δε χρειαζεται να ξοδευτεις να παρεις κατι υπερβολικο

δες εδω

http://www.skroutz.gr/s/3619545/Fujitsu-LifeBook-AH532-i5-2430M-4GB-500GB.html

κατω απο τη μιση τιμη που ζητησες.

δεν ειναι κτηνος,αλλα και παιχνιδια θα παιζεις και τα παντα

ασε που γλιτωνεις κανα 100ρικο επειδη δεν εχει windows μαζι.

Δημοσ.

αυτο που σου προτεινα δεν διαφερει πολυ απο αυτο που προτεινε ο george..σου ειπα και εγω και ο sonyxp οτι καλο θα ηταν να βαλεις εναν ssd με τα λεφτα που θα σου μεινουν..κατσε και κοιτα συχνοτητες cpu και αμα δεις σημαντικη διαφορα σφυρα μου

Γνωρίζω ότι ένας SSD βοηθάει σημαντικά όπως γνωρίζω το ότι εξυψώνει τις τιμές.

Επίσεις επιμένεται σε SSD περισσότερο για την χρήση του intel smart response? (cache) η για χρήση της σαν σκληρος δίσκος?

ρωτάω διότι το λαπτοπ αυτό βγένει και με SSD 16 GB.

http://www.buy-cheap.gr/lenovo-ideapad-y500-mbg3cge-i5-3230m-w8.html?ref=bestprice.gr

Θα είμαι AFK για λίγο. Συγνώμη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...