Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα σας!

Θα ήθελα τα φώτα σας για την... ατυχία μου.

Αγόρασα πριν από τρεις ημέρες το Sony xperia sp και σήμερα μου έπεσε σε νερό! (Η ατυχία στο μεγαλείο της!)

Με τρεμάμενα χέρια το έβγαλα αμέσως, το απενεργοποίησα, έβγαλα το πίσω κάλυμμα - η μπαταρία δυστυχώς δεν είναι αποσπώμενη -, την κάρτα sim και sd και το στέγνωσα κατευθείαν με ό,τι τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς: μαλακό ύφασμα, χαρτί, πιστολάκι για τα μαλλιά, ηλεκτρική σκούπα για να τραβήξει την υγρασία και μετά το "βύθισα" σε ένα σακουλάκι με ρύζι γιατί, όπως διάβασα κάπου, τραβάει την υγρασία. Άναψαν δυο - τρεις φορές τα led από κάτω και μετά νέκρωσε. Έπρεπε να το κρατήσω μέσα στο ρύζι 24-48 ώρες, άλλα από την ανυπομονησία μου το έβγαλα για να το τσεκάρω. Άναψε, δε λεω, λειτούργησε για 10 λεπτά και μετά βυθίστηκε πάλι στο σκοτάδι.

Η ερώτηση μου λοιπόν, μετά από αυτό το μακρύ πρόλογο για λόγους ιστορικότητας και αρχείου, είναι η εξής:

Προσπαθώντας να το ανοίξω, το "έκαψα" ή υπάρχουν ελπίδες επαναλειτουργίας ή έστω επισκευής του;

Να αρχίσω να κλαίω από τώρα τα ευρουλάκια μου; :blink: :wacko: :fear:

Ελπίζω στην εμπειρία σας! Ευχαριστώ

Δημοσ.

δεν ειναι σιγουρο μιας και με ενα ανοιγμα καθαρισμα και ενα σωστο στεγνωμα μπορει να επανλθει οπως πριν η αλλιως να εχει καψει πχ την οθονη

Δημοσ.

Και όλα αυτά τα καταστήματα που έχω δει στο ιντερνετ ότι επισκευάζουν κινητά από πτώσεις σε νερό; Είναι αξιόπιστα ή μάλλον μπαρούφες;

Δημοσ.

Βάλε το πάλι πίσω στο ρύζι. Η αδερφή μου dropαρε το s3 στην θαλασσα το άφησε για 3-4 ημέρες (υπερβολη ή όχι δεν ξέρω) και το μόνο πρόβλημα που έβγαλε είναι να μην λειτουργούν τα capacitive πλήκτρα δεξία και αριστερά από το home button. Πιο πριν η συμπεριφορά της συσκευής ήταν παρόμοια με της δικιάς σου. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι στη συσκευή σου δεν βγαίνει η μπαταρία, αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Και όλα αυτά τα καταστήματα που έχω δει στο ιντερνετ ότι επισκευάζουν κινητά από πτώσεις σε νερό; Είναι αξιόπιστα ή μάλλον μπαρούφες;

ενα που ξερω ναι για αλλα δεν ξερω

Βάλε το πάλι πίσω στο ρύζι. Η αδερφή μου dropαρε το s3 στην θαλασσα το άφησε για 3-4 ημέρες (υπερβολη ή όχι δεν ξέρω) και το μόνο πρόβλημα που έβγαλε είναι να μην λειτουργούν τα capacitive πλήκτρα δεξία και αριστερά από το home button. Πιο πριν η συμπεριφορά της συσκευής ήταν παρόμοια με της δικιάς σου. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι στη συσκευή σου δεν βγαίνει η μπαταρία, αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

αυτο εννουσα spook οτι μπορει να φτιαχτει αλλα να εχει μετα καποιο κοσουρι(που φυσικα της περισσοτερες φορες επισκευαζεται)

Δημοσ.

Οπότε παίδες, θα το αφήσω να κάνει ότι είναι να κάνει το ρύζι και αν είναι θα το πάω για επισκευή - Θεού θέλοντος και sony επιτρέποντος!

Δημοσ.

Αν το σώσεις έχει καλώς, κρίμα τέτοιο κινητό να έχει τόσο άδοξο τέλος....

P.S: Μην το πας για service ούτε με σφαίρες. Όταν δουν ότι έχει πέσει σε νερό θα σου βγάλουν απ' τη μύτη άλλα δύο SP :P   

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, μετά την πολύ δυσάρεστη εμπειρία μου, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το κινητό μου επανήλθε πλήρως!

Και επειδή ατυχήματα συμβαίνουν, σας δίνω ένα μικρό οδηγό επιβίωσης μετά από (γερή) πτώση στο νερό:

1. Βγάζετε κατευθείαν το κινητό από το νερό (!).

2. Το απενεργοποιείτε αμέσως γιατί ο συνδυασμός νερό και ηλεκτρικό κύκλωμα είναι το πιο πιθανό να καταστρέψει το κινητό σας, παρά η παρουσία του νερού αυτή καθ'αυτή. Αν το κινητό έπεσε σε θαλασσινό νερό ή νερό πισίνας, ξεπλύνετέ το ελαφρά με νερό βρύσης

3. Το αποσυναρμολογείτε πλήρως (κάλυμμα, μπαταρία, κάρτα sim, κάρτα μνήμης κτλ.) και το σκουπίζετε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας ή κάποιο μαλακό ύφασμα που απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

4. Προσπαθείστε να τραβήξετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το εσωτερικό του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα (η σκούπα θα ρουφήξει το νερό που υπάρχει στο εσωτερικό σε αντίθεση με το πιστολάκι μαλλιών που και θα σπρώξει το νερό πιο βαθιά μέσα στη συσκευή και η υψηλή του θερμοκρασία μπορεί να βραχυκυκλώσει κάποια πλακέτα στο εσωτερικό).

5. "Βυθίστε" τη συσκευή σε ένα πλαστικό σακουλάκι με ρύζι (τραβάει την υγρασία) και κλείστε το από πάνω για να μην τραβάει το ρύζι υγρασία του περιβάλλοντος χώρου. Αφήστε το 48 ώρες μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό που μπορεί να έχει απομείνει στο εσωτερικό.

6. Μετά τις 48 ώρες, κάντε το ένα περασματάκι με τη σκούπα για καλό και για κακό για να φύγουν υπολείμματα του ρυζιού ή υγρασίας.

7. Και τέλος, μία επίσκεψη σε ένα έμπιστο κατάστημα επισκευής κινητών για ένα καθαρισματάκι στο εσωτερικό (πράγμα που σκοπεύω να κάνω αύριο κιόλας!)

Καλή τύχη και ελπίζω να σας είναι αχρείαστο το κειμενάκι!

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...