Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Παρατηρω δυστυχως οτι αρκετοι κουτοπονηροι επιχειρηματιες ενω το ΦΠΑ εχει πεσει συνεχιζουν με τις ιδιες τιμες πιστευω θα επρεπε ολοι να οργανωθουμε και να σταματησουμε να ψωνιζουμε απο αυτους. Ποια η δικη σας γνωμη?
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 και 1% να παει παλι οι ιδιες τιμες θα μεινουν...εν μεσω κρισης ο καθενας κοιταει να βγαλει οσο περισσοτερο κερδος μπορει... βεβαια μερικοι τιμιοι (αντε βρες ποιοι ειναι αυτοι και ποιον να πιστεψεις) ειχανε απορροφησει την αυξηση του φπα και δικαιολογημενα κρατησαν και τωρα ιδιες τιμες αλλα αντε να βρεις ποιος λεει αληθεια και ποιος οχι..ποιος εχει οντως περιθωριο να πεσει και ποιος οχι... επισης οργανωθουμε + ελλαδα δεν υφισταται...σταματα να ονειροβατεις... 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Παρατηρω δυστυχως οτι αρκετοι κουτοπονηροι επιχειρηματιες ενω το ΦΠΑ εχει πεσει συνεχιζουν με τις ιδιες τιμες πιστευω θα επρεπε ολοι να οργανωθουμε και να σταματησουμε να ψωνιζουμε απο αυτους. Ποια η δικη σας γνωμη? To fpa που επεσε δεν εχει σχέση με ψωνια, αφορα στην εστίαση. 2
Opaiktis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 και που είναι στην εστίαση χεστηκαμε και η βάρκα έγειρε
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 και 1% να παει παλι οι ιδιες τιμες θα μεινουν...εν μεσω κρισης ο καθενας κοιταει να βγαλει οσο περισσοτερο κερδος μπορει... βεβαια μερικοι τιμιοι (αντε βρες ποιοι ειναι αυτοι και ποιον να πιστεψεις) ειχανε απορροφησει την αυξηση του φπα και δικαιολογημενα κρατησαν και τωρα ιδιες τιμες αλλα αντε να βρεις ποιος λεει αληθεια και ποιος οχι..ποιος εχει οντως περιθωριο να πεσει και ποιος οχι... επισης οργανωθουμε + ελλαδα δεν υφισταται...σταματα να ονειροβατεις... Να βγαλει οσο περισσοτερο κερδος μπορει αλλα οχι εις βαρος του κρατους. Απο την στιγμη που ο ΦΠΑ εχει πεσει απο 23 σε 13% ειναι υποχρεωμενος να μειωσει τις τιμες εκτος και αμα σ αρεσει να σε εκμεταλευονται με τετοιο τροπο. Εμενα δεν μ αρεσει για αυτο πλεον και για τον επομενο μηνα σκεφτομαι να κινηθω καταναλωτικα ως εξης : Θα ψωνιζω μονο απο καταστηματα που εχουν κανει μειωση στις τιμες λογω μειωσης του ΦΠΑ απο 23 σε 13% τα καταστηματα αυτα ειναι καταρχην ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην αχαρνων εκει εχει και να φας και να πιεις και να αγορασεις τυροπιτες (αμα εισαι εκει γυρω για καμια δουλεια βεβαια) και ενα σουβλατζιδικο στην γειτονια μου που απο 2.20 το σουβλακι το πηγε 1.80. Για τον ιδιο λογο κοβω να ψωνιζω απο την πιττα του παππου φυσικα οπως εκανα μεχρι προτινος. Οσοι πιστοι προσελθετε. Αλλα μετα μη γκρινιαζετε για ανεργιες και κρισεις οταν τα μετρα δεν τηρούνται. To fpa που επεσε δεν εχει σχέση με ψωνια, αφορα στην εστίαση. Για την εστιαση μιλαω και εγω φυσικα 1
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Να βγαλει οσο περισσοτερο κερδος μπορει αλλα οχι εις βαρος του κρατους. Απο την στιγμη που ο ΦΠΑ εχει πεσει απο 23 σε 13% ειναι υποχρεωμενος να μειωσει τις τιμες εκτος και αμα σ αρεσει να σε εκμεταλευονται με τετοιο τροπο. ποιος στο ειπε αυτο? πουλαει οσο γουσταρει...και κανει τα κουμαντα του αναλογα τον ανταγωνισμο...δεν υπαρχει πλαφον.. και 100ευρω μπορει να πουλησει μια μεριδα φαγητο..και 10ευρω αυτος το φπα του θα το αποδιδει στο κρατος ειτε ειναι 3 ειτε 13 ειτε 23..το θεμα ειναι τι κερδος βγαζει κατι που δεν του το περιοριζει κανενας ....απο οσο ξερω 2
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 ποιος στο ειπε αυτο? πουλαει οσο γουσταρει...και κανει τα κουμαντα του αναλογα τον ανταγωνισμο...δεν υπαρχει πλαφον.. και 100ευρω μπορει να πουλησει μια μεριδα φαγητο..και 10ευρω αυτος το φπα του θα το αποδιδει στο κρατος ειτε ειναι 3 ειτε 13 ειτε 23..το θεμα ειναι τι κερδος βγαζει κατι που δεν του το περιοριζει κανενας ....απο οσο ξερω Oχι δεν πουλαει οσο γουσταρει γιατι το ΦΠΑ το πληρωνω εγω. Ο καταναλωτης το πληρωνει το ΦΠΑ. Οταν εσυ εχεις διαμορφωσει μια τιμη πχ στα 2 ευρω και την εχεις ετσι μεσα σε αυτην εχεις υπολογισει και το 23% του ΦΠΑ που θα πληρωσει ο πελατης θα πρεπει μετα την μειωση στο 13% να ριξεις και την τιμη αν θες να εισαι σωστος και οχι λαμογιος. Να βγαλεις δηλαδη ξανα ενημερωμενους τιμοκαταλογους. Πρεπει να ειναι ηλιθιος για να πουλησει 100 ευρω μια μεριδα φαγητου απο την στιγμη που υπαρχει τελειος ανταγωνισμος και υπαρχουν και αλλοι παραδιπλα που δινουν με 10 ευρω φαγητο. Δεν καταλαβαινω γιατι επιμενεις αφου τα λενε ολοι και δημοσιογραφοι και κυβερνηση και μεγαλοι επιχειρηματιες αλυσιδας σουπερ μαρκετ. Αμα δεν ηταν σωστο αυτο που σου λεω δεν θα αλλαζε τις τιμες ο Σκλαβενιτης.
Pa0ki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Κάπου το έχασες αδερφέ Ο φπα έπεσε από το 23% στο 13% αλλά μείωση τιμών όποιος θέλει κάνει, δικό του μαγαζί είναι ότι τιμές θέλει βάζει Όσοι μείωσαν τις τιμές βάζουν το παρακάτω σήμα Εγώ βέβαια πήγα σε ένα μαγαζί που το είχε αλλα οι τιμές ίδιες
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Κάπου το έχασες αδερφέ Ο φπα έπεσε από το 23% στο 13% αλλά μείωση τιμών όποιος θέλει κάνει, δικό του μαγαζί είναι ότι τιμές θέλει βάζει Όσοι μείωσαν τις τιμές βάζουν το παρακάτω σήμα Εγώ βέβαια πήγα σε ένα μαγαζί που το είχε αλλα οι τιμές ίδιες Για μενα οποιος δεν μειωνει τις τιμές ειναι λαμογιο. Και δεν προκειται να πατησω στο μαγαζι του. Τωρα αν εσας σας αρεσει να σας κοροιδευουν συνεχιστε να ψωνιζετε απο αυτους. Γιατι δεν ειναι μονο η μειωση του ΦΠΑ καποιος που ειναι απροθυμος σε αυτο θα ειναι και σε αλλα πχ ελεγχους στα προιοντα του , ανασφαλιστη εργασια , φοροδιαφυγη κτλπ 1
παπι Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 το θεμα ειναι τι κερδος βγαζει κατι που δεν του το περιοριζει κανενας ....απο οσο ξερω Το κερδος ειναι τεραστιο στην εστιαση και ο μονος που μπορει να το περιορισει, ειναι ο καταναλωτης (και εδω γελαμε)
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 @star_light το παραδειγμα με το 100ευρω το εβαλα ακραιο για να δειξω οτι μπορει να πουλαει οσο θελει...εννοειται οτι δεν θα βαλει μεριδα στα 100ευρω αμα ο διπλανος την εχει στα 8ευρω. Εσυ σαν πελατης θα πληρωσεις το κοστος του πιατου.. 8 ευρω ας πουμε..οπου με 23% το 1,5 ευρω ειναι φπα.Με 13% φπα το 1 ευρω θαναι το φπα..στα 8 ευρω.. Εσενα δεν σε ενδιαφερει ποσο ειναι..εσυ απλα πληρωνεις 8ευρω.Αυτος ομως ξερει οτι πρεπει να αποδωσει το φπα του. Απο το παραπανω παραδειγμα βλεπεις οτι με 23% φπα πληρωνει μισο ευρω παραπανω φπα απο οτι με 13% και μιλωντας παντα για την ιδια τιμη...Γιατι λοιπον να την ριξει την τιμη του?Αφου ετσι εχει μεγαλυτερο κερδος. Αμα μειωσει την τιμη του πες οτι την μεριδα που πουλαγε 8 ευρω τωρα την πουλαει 7ευρω...η διαφορα στο φπα ειναι η ιδια , μισο ευρω παλι , αλλα κερδιζει λιγοτερα.... Οσο για το συμπερασμα οτι ειναι λαμογιο και δεν θα δεχεται ελεγχους κλπ...εινια τελειως αυθαιρετο. Οπως ειπα, κατι μικρα μαγαζια, ειχανε απορροφησει την αυξηση του φπα για να κρατησουν την πελατεια τους. Αλλα επειδη παιζουν και οι οντως λαμογια που δεν μειωσαν τις τιμες για το κερδος...αντε οι τιμιοι να αποδειξουν οτι οντως ειχανε απορροφησει την αυξηση του φπα.. μονο οι σταθεροι πελατες του καθε μαγαζιου ξερουν την αληθεια... 1
Pa0ki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Για μενα οποιος δεν μειωνει τις τιμές ειναι λαμογιο. Και δεν προκειται να πατησω στο μαγαζι του. Τωρα αν εσας σας αρεσει να σας κοροιδευουν συνεχιστε να ψωνιζετε απο αυτους. Γιατι δεν ειναι μονο η μειωση του ΦΠΑ καποιος που ειναι απροθυμος σε αυτο θα ειναι και σε αλλα πχ ελεγχους στα προιοντα του , ανασφαλιστη εργασια , φοροδιαφυγη κτλπ Γιατί είναι λαμόγιο?Κλέβει κανέναν? Αν το μαγαζί έτσι κι αλλιώς γεμίζει γιατί να μειώσει την τιμή και το κέρδος του? Όλα είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης Ύπάρχουν μαγαζιά που έχουν 3€ τον καφέ, αλλού τον έχουν 4 και αλλού 5-6 1
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 @star_light το παραδειγμα με το 100ευρω το εβαλα ακραιο για να δειξω οτι μπορει να πουλαει οσο θελει...εννοειται οτι δεν θα βαλει μεριδα στα 100ευρω αμα ο διπλανος την εχει στα 8ευρω. Εσυ σαν πελατης θα πληρωσεις το κοστος του πιατου.. 8 ευρω ας πουμε..οπου με 23% το 1,5 ευρω ειναι φπα.Με 13% φπα το 1 ευρω θαναι το φπα..στα 8 ευρω.. Εσενα δεν σε ενδιαφερει ποσο ειναι..εσυ απλα πληρωνεις 8ευρω.Αυτος ομως ξερει οτι πρεπει να αποδωσει το φπα του. Απο το παραπανω παραδειγμα βλεπεις οτι με 23% φπα πληρωνει μισο ευρω παραπανω φπα απο οτι με 13% και μιλωντας παντα για την ιδια τιμη...Γιατι λοιπον να την ριξει την τιμη του?Αφου ετσι εχει μεγαλυτερο κερδος? Αμα μειωσει την τιμη του πες οτι την μεριδα που πουλαγε 8 ευρω τωρα την πουλαει 7ευρω...η διαφορα στο φπα ειναι η ιδια , μισο ευρω παλι , αλλα κερδιζει λιγοτερα.... Βρε δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις.... και ειναι ολα ωραια απο την πλευρα του επιχειρηματια. Αλλα ας ερθουμε λιγο και στην πλευρα του καταναλωτη. Οκ? Για ποιο λογο εγω να μην παω σε καταστηματα που με σεβονται περισσοτερο και εχουν ριξει τις τιμες και ΑΡΑ θα δωσω λιγοτερα και θα μου μεινουν περισσοτερα στην τσεπη? λες οτι τον επιχειρηματια τον ενδιαφερει μονο το κερδος και τιποτα αλλο πολυ ωραια εγω για ποιο λογο να τον σκεφτω τοτε? εφοσον δεν με σκεφτεται αυτος? Γιατί είναι λαμόγιο?Κλέβει κανέναν? Αν το μαγαζί έτσι κι αλλιώς γεμίζει γιατί να μειώσει το κέρδος του? Όλα είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης Ύπάρχουν μαγαζιά που έχουν 3€ τον καφέ, αλλού τον έχουν 4 και αλλού 5-6 Αυτο λεμε να μην το γεμισει κανεις μια και πουλαει ακριβοτερα τα πραγματα απο τον διπλανο του και επρεπε να ριξει τις τιμες και λογω ΦΠΑ. Το αν κλεβει ή δεν κλεβει δεν το ξερω ουτε εσυ το ξερεις αλλα η συμπεριφορα του ειναι υποπτη και σε πηγαινει κυριως στο οτι θα ειναι μη συνεργασιμος και σε αλλα θεματα παρα συνεργασιμος. Κοιτα αν εσυ δεν νιωθεις την αναγκη να ψαξεις για φθηνοτερα κανενα προβλημα μετα μη λες ομως οτι δεν εχεις λεφτα και εισαι ανεργος γιατι ο ανεργος ψαχνει αυτον που πουλαει φτηνοτερα αλλιως απλα λεει οτι ειναι ανεργος χωρις πραγματικα να ειναι ισως για δικους του λογους. Ο πραγματικα απελπισμενος και ανεργος κοιτα να συμμαχησει με ιδεες σαν αυτες που προτεινω αλλιως δεν εχει σοβαρο προβλημα και μαλλον μας δουλευει ή κλαιγεται τσαμπα ενω ηταν Παρο 1 μηνα με το καινουργιο iphone 1
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 τοσο καιρο πληρωνουμε τους καφεδες 4 και 5 ευρω και τωρα μας επιασε ο πονος? στην τελικη που ξερεις εσυ και γω ποιο μαγαζι τις εριξε τις τιμες και ποιο οχι?απο το αυτοκολλητο? μπορει να τυπωσε ψευτικους καταλογους με πριν/μετα τιμες... οπως ειπα μονο σταθεροι πελατες σε μαγαζια/καφετεριες που θυμουνταν τις τιμες με το 23% φπα..μπορουν να σου πουν στα σιγουρα αν καποιο μαγαζι εκανε οντως μειωση τιμων...
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 τοσο καιρο πληρωνουμε τους καφεδες 4 και 5 ευρω και τωρα μας επιασε ο πονος? στην τελικη που ξερεις εσυ και γω ποιο μαγαζι τις εριξε τις τιμες και ποιο οχι?απο το αυτοκολλητο? μπορει να τυπωσε ψευτικους καταλογους με πριν/μετα τιμες... οπως ειπα μονο σταθεροι πελατες σε μαγαζια/καφετεριες που θυμουνταν τις τιμες με το 23% φπα..μπορουν να σου πουν στα σιγουρα αν καποιο μαγαζι εκανε οντως μειωση τιμων... Tο μετρο εχει ισχυ εδω και 1 μηνα. Ενταξει σε αυτο που λες δεν εχεις αδικο και εχω φαει και εγω αρκετες φολες δεν το αρνουμαι αλλα μου φαινεται περιεργο που σας βλεπω να μου πηγαινετε κοντρα αντι να συνασπιστούμε να τους δώσουμε ενα καλο μαθημα για το πως θα πρεπει να ειναι οι σωστοι επαγγελματιες. Εγω ηταν να ψωνισω απο την Πιττα του Παπου σημερα αλλα δεν το εκανα ρε φιλε. Τελος θα κατεβασεις τις τιμες εγω ειμαι ανεργος απο μενα θα βγαλεις κερδος? οταν θα ερθω στην επιχειρηση σου να δουλεψω θα μου πεις I am sorry αλλα ο κατωτατος μισθος ειναι τοσος ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?????? για πες μας επειδη μου τους υποστηριζεις + οτι η κυβερνηση εχει κανει μειωση στο ΦΠΑ δεν ξερω αμα εισαι νομικα υποχρεωμενος αλλα ηθικα και κοινωνικα εισαι σιγουρα. Δεν σε ενδιαφερει τοτε εισαι παλιανθρωπος δεν εχεις ηθικη μεσα σου και αρα θα κλεβεις και στα αλλα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα