Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πουλήσω κάτι στο ebay και δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα τον μεταφορικών.

Πως θα βάλω αντί για μεταφορικά να μου στείλουν ένα email,για να δω από ποια χώρα είναι, και να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ πόσο θέλουν και να τους απαντήσω

Δημοσ.

Φίλε μου πακετάρεις το προϊόν πριν βάλεις την αγγελία, το ζυγίζεις και μετά πας εδώ και μια μια βλέπεις τις χώρες που θέλεις να στείλεις! Μπορείς να το πας ανα ηπείρους. πχ για Ευρώπη κοιτάς 2-3 χώρες και βάζεις τη μεγαλύτερη τιμή που θα βγάλει για όλη την Ευρώπη.

(Οι διαφορές και των ΕΛΤΑ είναι ούτως ή άλλως μικρές)

Στα μεταφορικά συμπεριλαμβάνονται συσκευασία και αποστολή οπότε βάλε λίγο μεγαλύτερες τιμές στο Ebay, αλλά μην το παρακάνεις φυσικά.

Πάντως δεν πρόκειται κανένας να σου πεί ααααα έβαλες μεταφορικά 12€ ενώ έδωσες στα ΕΛΤΑ μόνο 10.

Το μόνο που θα μετρήσει στην πώληση σου είναι το συνολικό κόστος σε σύγκριση με τους άλλους πωλητές.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου πακετάρεις το προϊόν πριν βάλεις την αγγελία, το ζυγίζεις και μετά πας εδώ και μια μια βλέπεις τις χώρες που θέλεις να στείλεις! Μπορείς να το πας ανα ηπείρους. πχ για Ευρώπη κοιτάς 2-3 χώρες και βάζεις τη μεγαλύτερη τιμή που θα βγάλει για όλη την Ευρώπη.

Στα μεταφορικά συμπεριλαμβάνονται συσκευασία και αποστολή οπότε βάλε λίγο μεγαλύτερες τιμές στο Ebay, αλλά μην το παρακάνεις φυσικά.

Πάντως δεν πρόκειται κανένας να σου πεί ααααα έβαλες μεταφορικά 12€ ενώ έδωσες στα ΕΛΤΑ μόνο 10.

Το μόνο που θα μετρήσει στην πώληση σου είναι το συνολικό κόστος σε σύγκριση με τους άλλους πωλητές.

thanks file

Δημοσ.

Σωστά τα είπε ο φίλος , πάντως γενικά θα σε βόλευε καλύτερα μόνο ΕΕ και λόγο τελωνειου , αν ειναι αντικείμενο με μεγάλο ανταγωνισμό τα μεταφορικά θα ειναι θέμα , δες στο advance search , sold listings πόσο έχουν πουληθεί αντίστοιχα

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Σωστά τα είπε ο φίλος , πάντως γενικά θα σε βόλευε καλύτερα μόνο ΕΕ και λόγο τελωνειου , αν ειναι αντικείμενο με μεγάλο ανταγωνισμό τα μεταφορικά θα ειναι θέμα , δες στο advance search , sold listings πόσο έχουν πουληθεί αντίστοιχα

Sent from my iPhone using Insomnia

Θα είναι η πρώτη πώληση που θα κανω, είναι  συλλεκτικό και λέω να ασχοληθώ ως πωλητής στο eBay  .

έχω όμως απορίες :

1)

Α)  πρέπει να πακετάρω με ιδικό κουτί? Εάν είναι χρησιμοποιημένο (Δεδομένο όταν είναι καινούργιο κάτι μπορεί να έχει και το κουτί του π.χ. παπούτσια)   

Εγώ σκεπτόμουν με ένα από την ανακυκλώσει (ένα γερό, σκληρό ,αντοχικό χαρτόκουτο.

Β) όσα δέματα έχω παραλάβει  είναι και με ναύλο περιτυλιγμένα αυτό πρέπει να το κάνω και εγώ.

Γ) καλά θα ήταν να γράψει καποιος όλο το θέμα περί πακεταρίσματος ,περί τι στοιχεία να γράψω ψηλά στο δέμα και που θα βρούμε τα υλικα, αντε το κουτί αλλά αυτό το ναύλο περιτυλίγματος ? ( και μια υποψία μου λέει ότι πάντα πρέπει να είναι εκτυπωμένα με εκτυπωτή ,και όχι γραμμένα με μαρκαδόρο ).

Δ) τα στοιχεία αποστολείς  όταν αγοράζει κάποιος ένα αντικείμενο από πού τα βρίσκω εγώ

Ε)γίνετε να χαθεί δέμα και αν ναι τι θα κάνω ( το σίγουρο είναι ότι τα λεφτά θα τα στύλο πίσω στον αγοραστεί)και τα ελτα μετά θα με αποζημιώσουν?.

Ζ)όσο για τα λεφτά όταν θα αγοράσει κάποιος κάτι είναι κλειδωμένα δεν τα παίρνω κατευθείαν  πρέπει να φτάσει το δέμα πρώτα ?

Η)πείτε ότι φτάσει ένα δέμα πως θα μάθω εγώ ότι εφτασε. Εαν φτάσει και πει ψέματα ο αγοραστής τι γίνεται ?

2)

Α)εγώ θέλω να πουλήσω διεθνώς (γράψτε μου πιθανών αντιρρήσεις )

Β)για να μην κάτσω και βάλω της τιμές μια μια ανά χώρα ,καλό είναι όπως έχω δει κιόλας να λέει στα μεταφορικά: ”επικοινωνήστε με τον πωλητή”

Γ)Καλύτερα θα ήταν να λέει τα μεταφορικά, αλλά από ότι είπε και ο DJKOSTAS84 ,δηλαδή από ότι κατάλαβα  να βάλω τα μέγιστα μεταφορικά που έχει σε όλη την Ευρώπη με λίγα λόγια είναι σαν να τους κλέβω ,γιατί στην Αλβανία θα έχει πιο λίγα μεταφορικά από ότι προς Λονδίνο

απάντηση του DJKOSTAS84:< και μια μια βλέπεις τις χώρες που θέλεις να στείλεις! Μπορείς να το πας ανά ηπείρους. πχ για Ευρώπη κοιτάς 2-3 χώρες και βάζεις τη μεγαλύτερη τιμή που θα βγάλει για όλη την Ευρώπη>

3)

A)όσο για την εφορία τι κάνω ,άμα πουλήσω πολλά αντικείμενα αξίας 1.500-2.000 ευρώ το μήνα, θα με πιάσουν ?, αν και έχω σκεφτεί δεν μπορεί, γιατί θα πουλώ ένα αντικείμενο και θα πηγαίνω κατευθείαν στην τράπεζα και θα τα περνώ, άλλωστε πιστεβο πως αυτά τα λεφτά δεν φαίνονται πουθενά μόνο αν τα αφήνεις μέσα και υπέρ φουσκώσει ο λογαριασμός .

Β)φυσικά αποδείξεις δεν θα κάβο έτσι. στο δέμα ψηλά πρέπει να γράφω την τιμή όπως δίποτε ?και όταν κάτι που θα πάει εκτός Ε.Ε εγώ από μονός μου θα δηλώσω το δέμα ως δώρο η πρέπει να μου πει ο αγοραστής να το σημάνω ως δώρο. και πέστε πως δεν μου πει να το σημάνω ως δώρο και του γράψω κανονική τιμή 400 ευρώ, φτάνει στο τελωνείο αυτή μετά μπορούν να ανοίξουν το δέμα? και να ψάξουν για αποδείξει, και να με κυνηγάνε επειδή είμαι παράνομος.

Δημοσ.

Ας μπει κάποιος στον κόπο να μου απαντήσει (στης τόσες λίγες ερωτήσεις μου ) σας παρακαλώ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Σας παρακαλώ ας κάτσει κάποιος να δώσει λίγο από τον χρόνο του να απαντήσει στης ερωτήσεις μου

Μην το κάνεις αυτό, είναι πολύ ενοχλητικό.

Πρέπει να καταλάβεις πως σε ένα forum δεν μπορούμε όλοι να είμαστε από πάνω πατώντας συνέχεια F5!

Φαντάσου να έκανα κι εγώ το ίδιο στις 3 μέρες που έκανες να απαντήσεις στο μήνυμα μου...θα είχαμε γεμίσει 5 σελίδες!

Εγώ έχω πουλήσει 3-4 πράγματα στο Ebay και μόνο σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο λόγος ήταν κυρίως πως σε Αμερική και Ασία, εκτός του ότι τα μεταφορικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα, έχουν ήδη και αρκετά χαμηλότερες τιμές αγοράς.

Αν ακόμα επιμένεις να στείλεις παγκόσμια, ΥΠΟΘΕΤΩ η διαδικασία θα είναι παρόμοια.

Το τελωνείο θα επιβαρύνει τον αγοραστή.

Η συσκευασία είναι ανάλογη του προϊόντος.

πχ ένα mousepad το χώνεις σε έναν απλό φάκελο.

Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, bubblewrap, σκληρό κουτί και πάλι προσεύχεσαι να φτάσει σώο!

Γενικά το αν θα φτάσει και το πώς είναι δική σου ευθύνη.

Στοιχεία και τέτοια τα γράφεις με έναν μαρκαδόρο.

Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά θα μπορείς να δείς τη διεύθυνση του αγοραστή από το EBay και το Paypal.

Αν είναι διαφορετικά, στέλνεις σε αυτή του Paypal.

Για να ξέρεις αν έφτασε ή όχι, καλό είναι να στέλνεις συστημένο, με έξτρα χρέωση φυσικά!

Επίσης μπορείς να ασφαλίσεις το πακέτο σε περίπτωση απώλειας, και πάλι με έξτρα χρέωση.

Τα λεφτά μπορείς να πάρεις/βγάλεις άμεσα, αλλά φυσικά σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει και να τα επιστρέψεις άμεσα!

Εφόσον πουλάς πράγματα που έχεις αγοράσει νόμιμα, δεν θα έχεις πρόβλημα με εφορία.

• Like 1
Δημοσ.

ntasis την επομενη φορα που θα κανεις bumping δεν θα μπω απλα στον κοπο να τα σβησω.οταν μπορει καποιος θα σου απαντησει.forum ειναι οχι δικηγορικο γραφειο η κεπ.

• Like 2
Δημοσ.

Μην το κάνεις αυτό, είναι πολύ ενοχλητικό.

Πρέπει να καταλάβεις πως σε ένα forum δεν μπορούμε όλοι να είμαστε από πάνω πατώντας συνέχεια F5!

Φαντάσου να έκανα κι εγώ το ίδιο στις 3 μέρες που έκανες να απαντήσεις στο μήνυμα μου...θα είχαμε γεμίσει 5 σελίδες!

Εγώ έχω πουλήσει 3-4 πράγματα στο Ebay και μόνο σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο λόγος ήταν κυρίως πως σε Αμερική και Ασία, εκτός του ότι τα μεταφορικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα, έχουν ήδη και αρκετά χαμηλότερες τιμές αγοράς.

Αν ακόμα επιμένεις να στείλεις παγκόσμια, ΥΠΟΘΕΤΩ η διαδικασία θα είναι παρόμοια.

Το τελωνείο θα επιβαρύνει τον αγοραστή.

Η συσκευασία είναι ανάλογη του προϊόντος.

πχ ένα mousepad το χώνεις σε έναν απλό φάκελο.

Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, bubblewrap, σκληρό κουτί και πάλι προσεύχεσαι να φτάσει σώο!

Γενικά το αν θα φτάσει και το πώς είναι δική σου ευθύνη.

Στοιχεία και τέτοια τα γράφεις με έναν μαρκαδόρο.

Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά θα μπορείς να δείς τη διεύθυνση του αγοραστή από το EBay και το Paypal.

Αν είναι διαφορετικά, στέλνεις σε αυτή του Paypal.

Για να ξέρεις αν έφτασε ή όχι, καλό είναι να στέλνεις συστημένο, με έξτρα χρέωση φυσικά!

Επίσης μπορείς να ασφαλίσεις το πακέτο σε περίπτωση απώλειας, και πάλι με έξτρα χρέωση.

Τα λεφτά μπορείς να πάρεις/βγάλεις άμεσα, αλλά φυσικά σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει και να τα επιστρέψεις άμεσα!

Εφόσον πουλάς πράγματα που έχεις αγοράσει νόμιμα, δεν θα έχεις πρόβλημα με εφορία.

ntasis την επομενη φορα που θα κανεις bumping δεν θα μπω απλα στον κοπο να τα σβησω.οταν μπορει καποιος θα σου απαντησει.forum ειναι οχι δικηγορικο γραφειο η κεπ.

Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ και δεν αρκεί !!!

Και ένα μεγάλο συγγνώμη για την συμπεριφορά μου, που ήταν παιδιάστικη και απαράδεκτη προς όλα τα μέλη φόρουμ .

Δημοσ.

sorry και απο εμενα για το αποτομο αλλα σημερα ηταν η μερα του bump.οταν ειναι weekend πολλες φορες καποιες ωρες επικρατει μια γενικοτερη ησυχια στο forum οποτε υπομονη λιγακι για να παρετε απαντηση.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελειως off topic αλλα ειδα τωρα τον υπολογισμο κοστους των ΕΛΤΑ. Εβαλα να στειλω ενα δεμα 1 κιλου στην Αγγλια (δεν ξερω πως βαζουμε γραμμαρια) και βλεπω μεταφορικα 26 ευρω ! Μου βγηκαν τα ματια. Γιατι τοσο ακριβα; Ο,τι εχω παρει απο ebay εως 1 κιλο συνηθως εχει απο 2-10 ευρω σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τελειως off topic αλλα ειδα τωρα τον υπολογισμο κοστους των ΕΛΤΑ. Εβαλα να στειλω ενα δεμα 1 κιλου στην Αγγλια (δεν ξερω πως βαζουμε γραμμαρια) και βλεπω μεταφορικα 26 ευρω ! Μου βγηκαν τα ματια. Γιατι τοσο ακριβα; Ο,τι εχω παρει απο ebay εως 1 κιλο συνηθως εχει απο 2-10 ευρω σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις.

πολυ μου φαινεται εκτος αν εβαλες τιποτα express κτλ.μιλαμε για ελτα οχι ταχυμεταφορες ελτα σωστα?

Πως μπορώ να βάλω την επιλογή  best offer στην αγγελία μου στο eBay ?

http://pages.ebay.com/help/sell/best-offer.html

http://www.ebay.com/gds/How-to-Use-the-Best-Offer-Option-And-How-NOT-To-/10000000014829075/g.html

• Like 1
Δημοσ.

πολυ μου φαινεται εκτος αν εβαλες τιποτα express κτλ.μιλαμε για ελτα οχι ταχυμεταφορες ελτα σωστα?

http://pages.ebay.com/help/sell/best-offer.html

http://www.ebay.com/gds/How-to-Use-the-Best-Offer-Option-And-How-NOT-To-/10000000014829075/g.html

με β προτεραιοτητα???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...