Silverage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Άσχετο, στο βίντεο άρπαξε φωτιά το απέξω της μπαταρίας και όχι το μέσα ε;Γιατί στις ιόντων δεν έχουν απ'ότι ξέρω λίθιο μέσα.
status Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε φέρτε μου κυκλώματα να τα ψοφήσω στον Κirchhoff! Μια ερώτηση έκανε το TS - μην ξεδιπλώνετε τους παπύρους... Ασχετο, ο Kirchhoff που έχει τα οπτικά στην Πάτρα; (ρίξαμε κάτι γέλια σε εκείνη τη φάση...)
rezoma Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μια αλλη ερωτηση... Παλια ειχα το huawei pro x5 το οποιο ειχε μπαταρια 1500mAh και ο φορτιστης ηταν 5V---1000mA και το κινητο εκανε μια μιση ωρα για να φορτισει. Τωρα εχω παρει το Huawei Y300 το οποιο εχει μπαταρια 1750mAh και ο φορτιστης του ειναι 5V---500mA και κανει 3 ωρες να φορτισει. Αν ο συλλογισμος που εκανα ειναι σωστος, τοτε τα mA ειναι το ποσο "φορτιο" μεταφερει ο φορτιστης σε μια ωρα στην συσκευη. Ε;
status Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μια αλλη ερωτηση... Παλια ειχα το huawei pro x5 το οποιο ειχε μπαταρια 1500mAh και ο φορτιστης ηταν 5V---1000mA και το κινητο εκανε μια μιση ωρα για να φορτισει. Τωρα εχω παρει το Huawei Y300 το οποιο εχει μπαταρια 1750mAh και ο φορτιστης του ειναι 5V---500mA και κανει 3 ωρες να φορτισει. Αν ο συλλογισμος που εκανα ειναι σωστος, τοτε τα mA ειναι το ποσο "φορτιο" μεταφερει ο φορτιστης σε μια ωρα στην συσκευη. Ε; Την "μια ώρα" που την βρήκες; Καλή ανάγνωση, μην μου πεις ότι είναι άσχετο με αυτό που ρωτάς, αλλά οι ελλείψεις σου είναι τραγικές για να εκφέρεις άποψη και να κάνεις τέτοιους συλλογισμούς.;ρ http://www.mie.uth.gr/ekp_yliko/%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_1%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82.pdf Επίσης, για να μην πεις ότι δεν απάντησα, τα αμπερώρια είναι η μεταφορά φορτίου στο χρόνο, πχ 10Α την ώρα ή 1Α στις 10 ώρες..δεν είναι ευθέως ανάλογα, επομένως, ναι μεν η μπαταρία να σηκώνει 1750mAh αυτό δεν θα πει ότι ο φορτιστής μπορεί να τα δώσει στον ίδιο χρόνο με το προηγούμενο κινητό ή την ικανότητα φόρτιστης της μπαταρίας.
rezoma Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Την "μια ώρα" που την βρήκες; Καλή ανάγνωση, μην μου πεις ότι είναι άσχετο με αυτό που ρωτάς, αλλά οι ελλείψεις σου είναι τραγικές για να εκφέρεις άποψη και να κάνεις τέτοιους συλλογισμούς.;ρ http://www.mie.uth.gr/ekp_yliko/%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_1%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82.pdf Δεν εχω καμια σχεση με ολα αυτα, απλα τον εκανα αυτον τον συλλογισμο λογω των ωρων φορτισης. 1500mAh το x5, με φορτιστη 1000mA...1500/1000= 1,5 ωρα 1750mah το y300, με φορτιστη 500mA...1750/500=3,5 ωρες Ακριβως τοσο κανουν τα συγκεκριμενα δυο κινητα να φορτισουν. Μπορει να λεω και χαζομαρα και απλα να ειναι συμπτωση!
archsatan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 @χαρον μπορει να λεω και εγω μπουρδες, οποτε καλυτερα να το ψαξω το θεμα. Μιας και εισαι ειδικος ομως, στειλε μου ενα σχηματικο απο φορτιστη κινητου που ανηκει κει στην πρωτη κατηγορια που αναφερεις να το φτιαξω, να βαλω τις πηγες μου και να δω τι γινεται γτ τα σιμιουλεισιον δεν τα γουσταρω. Επειδη ετοιμαζομαι να παραγγειλω απο μαουσερ και θυμηθηκα το τοπικ, στειλε μου σε παρακαλω το σχηματικο που σου ζητησα. Εκτος βεβαια και αν ολο το παραμυθι ηταν για τη δημιουργια εντυπωσεων -μιας και δεν απαντησες ποτε-. (ασχετο-σχετικο, καπου πηρε το ματι μου μια καμπυλη εσ. αντιστασης μπαταριας συναρτησει της τασης της και σε καμια περιπτωση δεν ηταν ελαχιστη η τιμη της οταν ηταν ξεφορτιστη οπως υποστηριζεις). Ενιγουει αναμενω.
PCharon Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Σχέδιο να φτιάξεις... τί; Ο φορτιστής των κινητών τηλεφώνων (που ζήτησες συγκεκριμένα) είναι ενσωματωμένος στη πλακέτα. Το εξωτερικό κομμάτι είναι μετασχηματιστής τάσης ή απλά ένα usb καλώδιο, πια. Κάθε συσκευή έχει το δικό της σχέδιο και υπάρχουν διάφορα είδη φορτιστών, σου λέω πάντως πως όλα έχουν περιθώριο να φορτίσουν με μεγαλύτερο ρεύμα αν αυξήσεις την ισχύ εισόδου. Τράβα δες για παράδειγμα το νέο 12W αντάπτορα που πουλάει η Apple για το ipad για να φορτίζει πιο γρήγορα από τον παλιό 10W αντάπτορα (σε περίπτωση που δε το κατάλαβες, πουλάει ΙΣΧΥ, μπες στο store και δες και πες μου μετά αν ο φορτιστής εντός του ipad ακολουθεί το δικό σου παραμύθι). Αυτό ως παράδειγμα. Βρες ένα οποιοδήποτε service manual από οποιαδήποτε συσκευή και θα βρεις μέσα και το σχέδιο του φορτιστή, που όμως δε μπορείς να αντιγράψεις, ούτε μπορείς να κρίνεις πώς λειτουργεί αφού συνήθως εμπεριέχει (ειδικά στα σύγχρονα κινητά) καποιο proprietary ολοκληρωμένο. Δε χρειάζεται όμως να αντιγράψεις τίποτα, όσον αφορά κινητά. Πολύ απλά πιάσε ένα κινητό (που έχεις για πέταμα - προτείνω) κι αν παίρνει πχ 5V τάση εισόδου από το μετασχηματιστή του, δοκίμασε εσύ με τη δική σου θεωρία ένα τροφοδοτικό με έξοδο πχ 5V-5A και δες ιδίοις όμασι αν η συσκευή θα τραβήξει «μονο το ρεύμα που θέλει». Αυτό δε μου είπες; Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα, χωρίς να κάνεις καμία κατασκευή.
archsatan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι νταξει προφανως αμα ειχα θα το χα δοκιμασει ηδη. Γι αυτο σου ειπα να μου δωσεις σχεδιο που να ανοικει στην κατηγορια που λες να μου βγει πιο φτηνα απο ενα κιν+αναλογη μπαταρια.
"nikos" Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 φανταστείτε εγώ που φορτίζω το κινητό (lg g2) από έναν αποκωδικοποιητή στα 4.7v 470mha και το αφήνω όλο το βραδυ να φορτίζει αργά αργά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα