Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Ειμαι δεκαεξι χρονων( Β λυκειου) και σκεφτομαι πολυ να δηλωσω στρατιωτικες σχολες και ιδιαιτερα στρατιωτικη ιατρικη η στρατιωτικη κτηνιατρικη. Εχω ενημερωθει γενικοτερα οτι οι συγκεκριμενες σχολες εχουν καλη επαγγελματικη αποκατασταση και καλες αποδοχες ομως σκεφτομαι και την καθημερινοτητα στο στρατο. Ακομα με απασχολει πολυ το οτι θα χασω την φοιτητικη ζωη και τις ελευθεριες της και οτι αφου τελειωσω την σχολη θα πρεπει να μεινω καποια χρονια ακομα (νομιζω 18). Θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε κ σεις την αποψη σας και αν ειναι δυνατον να μου δωσετε καποιες πληροφοριες σχετικα με την ζωη ενος φοιτητη στη Σ.Σ.Α.Σ. -να επισημανω επισης οτι ειμαι κοριτσι- ευχαριστω εκ των προτερων :)

Δημοσ.

Γεια σας. Ειμαι δεκαεξι χρονων( Β λυκειου) και σκεφτομαι πολυ να δηλωσω στρατιωτικες σχολες και ιδιαιτερα στρατιωτικη ιατρικη η στρατιωτικη κτηνιατρικη. Εχω ενημερωθει γενικοτερα οτι οι συγκεκριμενες σχολες εχουν καλη επαγγελματικη αποκατασταση και καλες αποδοχες ομως σκεφτομαι και την καθημερινοτητα στο στρατο. Ακομα με απασχολει πολυ το οτι θα χασω την φοιτητικη ζωη και τις ελευθεριες της και οτι αφου τελειωσω την σχολη θα πρεπει να μεινω καποια χρονια ακομα (νομιζω 18). Θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε κ σεις την αποψη σας και αν ειναι δυνατον να μου δωσετε καποιες πληροφοριες σχετικα με την ζωη ενος φοιτητη στη Σ.Σ.Α.Σ. -να επισημανω επισης οτι ειμαι κοριτσι- ευχαριστω εκ των προτερων :)

Το μόνο σίγουρο είναι πως η φοιτητική ζωή θα μετατραπεί σε φυτητική ζωή...

Επίσης να έχεις πάντα στο μυαλό σου τον παράγοντα αποτυχία σε πανελλήνιες.

Δημοσ.

Για να μπεις σίγουρα ξέρεις ότι θέλει ξεκώλωμα στο διάβασμα συν προπονήσεις για τα αθλήματα. Εφόσον δεν είσαι και πολύ γυμνασμένος θα θες 3 φορές την εβδομάδα. Αν είσαι αριστουχος ή αν έχεις σκοπό να διαβάσεις πολύ πήγαινε με τα χίλια. Μπορεί να χάσεις 4 χρόνια φοιτητικής ζωής αλλά θα κερδίσεις τα 10πλάσια χρόνια κανονικής ζωής.

Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται και από το χαρακτήρα σου. Αν θες τις βόλτες σου, να τρέχεις από πάρτυ σε πάρτυ και γενικά να κάνεις έναν έντονο τρόπο ζωής σίγουρα θα φύγεις στις ημέρες προσαρμογής. Αν δε σε πολυκαίνε αυτά είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

@panos2171

Δημοσ.

To ζορι το ειναι το πρωτο ετος οπου σαν νεα θα ειναι ποιο αυστηρα τα πραγματα για εσενα. Εγω στην πρωτη σχολη (οικονομικο) καναμε μαθημα μαζι με ΣΣΑΣ, εμεις στις 12 ή 2 που τελειωναμε πηγαιναμε για καφε ενω αυτοι μεσα στην σχολη. Βεβαια επειδη η παρακολουθηση ειναι υποχρεωτικη για αυτους στις εξετασεις δεν ειχαν προβλημα ενω εμεις τρεχαμε να καλυψουμε τα κενα.

Αμα μπορεις να βγαλεις τα εξωπραγματικα μορια που απαιτειται τοτε πανε, το πρωτο ετος θα ζοριστεις, μετα θα βρεις τα πατηματα σου και θα κανεις και λιγο φοιτητικη ζωη. Αλλωστε η φοιτητικη ζωη θελει και λιγο χρημα, σημερα βλεπω εχουν αλλαξει τα πραγματα και οι φοιτητες ζοριζονται περισσοτερο.

Δημοσ.

Για τους Κτηνιάτρους που ξέρω .

Μια χαρά φοιτητική ζωή κάνουν . Οι φοιτητές της ΣΣΑΣ δεν έχουν κανία διαφορά με τους μη σασσίτες φοιτητές .

Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και το ίδιο πρόγραμμα . Δεν έχουν ούτε διαφορετική αντιμετώπιση ούτε διαφορετικές υποχρεώσεις .

Αυτό αφορά τους σασίτες ως ΦΟΙΤΗΤΕΣ .

Εχουν ωστόσο την ιδιότητα του στρατιωτικού που σημαόνει πως απο τα 5 χρόνια της σχολής , τα πρώτα ~2,5 ( με ολοένα φθίνουσα ένταση και βαρύτητα σε φάση να καταντάει παιδική χαρά στο τέλος ) είναι τα ζόρικα . Ειδικά το πρώτο ετος που πρέπει να περασεις την βασικη στρατιωτική εκπαίδευση και να ψηθείς σε αυτήν ( σκοπιές καθαριότητα τεεξίματα κλπ )

Με τον καιρό συνηθίζεις και κάποια πράματα τα κάνουν τα νέα έτη, γενικά είναι ενας κύκλος.. Τα κανεις αυτα γιατι και οι μεγαλυτεροι σου τα εκαναν και αυτων οι μεγαλυτεροι τ εκαναν κλπ . Στο τελος πεζετε σφαλιάρες :Ρ

Τέλος τα πρωτα 3 καλοκαίρια πηγαίνουν στη κατασκηνωση της ΣΣΑΣ στο Ποσείδι δίπλα στο καμπινγκ του ΑΠΘ και στις εξοδους πανε εκεί .

Αυτά περιληπτικά για την ΣΣΑΣ . Τα ορωτα δυόμιση εθναι τα ζόρικα

Αποκει και περα ουτε σπεσιαλ προγραμμα ουτε εξτρα προγραμμα ουτε υποχρεωτικες παρουσίες έχεις ούτε τίποτα διαφορετικό . Όσον αφορά την σχολή οι ΣΣΑΣίτες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μη σασιτες φοιτητες .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

χαχαχα σιγουρα θα υπαρχει καποιο διαβασμα αλλα νομιζω οτι υπερβαλεις! 

και ναι .. ειναι και οι πανελληνιες..

Για να μπεις σίγουρα ξέρεις ότι θέλει ξεκώλωμα στο διάβασμα συν προπονήσεις για τα αθλήματα. Εφόσον δεν είσαι και πολύ γυμνασμένος θα θες 3 φορές την εβδομάδα. Αν είσαι αριστουχος ή αν έχεις σκοπό να διαβάσεις πολύ πήγαινε με τα χίλια. Μπορεί να χάσεις 4 χρόνια φοιτητικής ζωής αλλά θα κερδίσεις τα 10πλάσια χρόνια κανονικής ζωής.

Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται και από το χαρακτήρα σου. Αν θες τις βόλτες σου, να τρέχεις από πάρτυ σε πάρτυ και γενικά να κάνεις έναν έντονο τρόπο ζωής σίγουρα θα φύγεις στις ημέρες προσαρμογής. Αν δε σε πολυκαίνε αυτά είσαι μια χαρά.

ναι ενοειται οτι θελει ΤΟ διαβασμα.. αλλα με λιγη υπομονη και επιμονη κατι θα καταφερω..  για τα αθληματα δεν ανυσηχω καθολου. ευχαριστω πολυ :) 

εμεις στις 12 ή 2 που τελειωναμε πηγαιναμε για καφε ενω αυτοι μεσα στην σχολη

ναι ειναι και αυτο :( 

Τέλος τα πρωτα 3 καλοκαίρια πηγαίνουν στη κατασκηνωση της ΣΣΑΣ στο Ποσείδι δίπλα στο καμπινγκ του ΑΠΘ και στις εξοδους πανε εκεί .

δηλαδη και για τις εξοδους που εχουν μονο στο ποσειδι τους αφηνουν? οχι γενικα οπου θελουν!!? 

α και αν εχεις φοιτησει ΣΣΑΣ μηπως ξερεις κατι για τα ψυχομετρικα τεστ? 

Δημοσ.

δηλαδη και για τις εξοδους που εχουν μονο στο ποσειδι τους αφηνουν? οχι γενικα οπου θελουν!!? 

Τι θες να μάθεις για τα ψυχομετρικά??

Τα δίνεις μια ημερομηνία που θα ορίσουν μετά τις υγειονομικές και πριν τα αθλήματα. Σε βάζουν να σχεδιάσεις έναν ανδρα και γυναίκα που πρέπει να τους κάνεις αρτιμελείς, δε θέλουν πολλά πολλά. Μια παράγραφο για τον εαυτό σου και μετά θα σε ρωτήσουν κάποια πράγματα πάνω σε αυτά που έγραψες, γιατί θες να μπεις στο στρατό και κάτι τέτοια.

Δημοσ.

<p>χαχαχα σιγουρα θα υπαρχει καποιο διαβασμα αλλα νομιζω οτι υπερβαλεις!

ναι ενοειται οτι θελει ΤΟ διαβασμα.. αλλα με λιγη υπομονη και επιμονη κατι θα καταφερω.. για τα αθληματα δεν ανυσηχω καθολου. ευχαριστω πολυ :)

Το καμπινγκ του ΑΠΘ και της ΣΣΑΣ ειναι κολλητα .Στου ΑΠΘ γινεται της μουρλής κυριολεκτικά . Ε δε θα πανε στο χωριό που ειναι κ πιο μακρυά... Δεν ειναι θεμα "αδειας" , οπου θες πας .Δεν ειμαι σασιτης αλλα εδωσα δυο φορες για την σαας ( για καμια 100 τηνβπρωτη και ~30 μορια τη δευτερη )Μια βλακεία είναι τα τεστ αυτά ουτε καν προετοιμασία δεν εκανα . Μπουρδες. Απλα θελει ειλικρινια .Για τις εξοδους κλπ διαβασε αυτα που εγραψα . Τα πρωτα εξαμηνα ειναι τα ζορια μετα χαλαρωνεις κ συνηθιζεις χωρις να σε ενοχλεί καν .Sent from my iPhone using Insomnia

<p>χαχαχα σιγουρα θα υπαρχει καποιο διαβασμα αλλα νομιζω οτι υπερβαλεις!

ναι ενοειται οτι θελει ΤΟ διαβασμα.. αλλα με λιγη υπομονη και επιμονη κατι θα καταφερω.. για τα αθληματα δεν ανυσηχω καθολου. ευχαριστω πολυ :)

Το καμπινγκ του ΑΠΘ και της ΣΣΑΣ ειναι κολλητα .Στου ΑΠΘ γινεται της μουρλής κυριολεκτικά . Ε δε θα πανε στο χωριό που ειναι κ πιο μακρυά... Δεν ειναι θεμα "αδειας" , οπου θες πας .Δεν ειμαι σασιτης αλλα εδωσα δυο φορες για την σαας ( για καμια 100 τηνβπρωτη και ~30 μορια τη δευτερη )Μια βλακεία είναι τα τεστ αυτά ουτε καν προετοιμασία δεν εκανα . Μπουρδες. Απλα θελει ειλικρινια .Για τις εξοδους κλπ διαβασε αυτα που εγραψα . Τα πρωτα εξαμηνα ειναι τα ζορια μετα χαλαρωνεις κ συνηθιζεις χωρις να σε ενοχλεί καν .Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...