Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητή topic starter, been there done that.

Αν μιλάμε για ιδιαίτερα σε ενήλικες: Θα ζητάς πριν γίνει κανονικό μάθημα να κάνετε μια πρώτη συνάντηση σε καφετέρια να συζητήσετε για ώρες, βιβλία κλπ. Ε αν είναι κανας περίεργος θέλω να ελπίζω ότι θα το καταλάβεις.

Αν μιλάμε για ιδιαίτερα σε παιδιά: Πας απ'την αρχή σπίτι τους. ΟΜΩΣ θα έχεις πει σε κάποιον γνωστό σου να περιμένει κάτω απ'το σπίτι έστω κανα τέταρτο. Και μετά π.χ. στελνεις sms στον γνωστό ή κάνεις αναπάντητη ότι όλα καλά.

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βέβαια έχω φίλο άντρακλα με μούσια :P που μπορεί να με συνοδεύει στις αρχές τουλάχιστον μέχρι έξω, αλλά και πάλι, δεν είναι κάπως; Και οκ, με συνοδεύει έξω, αλλά μέσα;

Υ.Γ. Πφφφ, αν ήμουν άντρας δεν θα είχα τέτοια θέματα.

μέσα θα μπαίνεις μόνο εσύ κι αυτός απ έξω θα ανάβει τσιγάρο.... :P

Δημοσ.

Και εννοείται ότι πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία (μαθήματα κατ' οίκον), εγγραφή στον ΟΑΕΕ (περίπου 600 το δίμηνο), να κόβεις θεωρημένες αποδείξεις, και να βγάλεις άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ. Πλέον οι περισσότεροι ζητούν απόδειξη και καλά κάνουν, όμως να ξέρεις ότι ο φόρος που σου αναλογεί είναι αρκετά υψηλός ανά απόδειξη. Τέλος, αν έχεις έναρξη για κατ' οίκον διδασκαλία, νομίζω ότι εμπίπτεις σε ΦΠΑ, που σημαίνει ότι χρειάζεσαι και λογιστή.

Στα φροντιστήρια, οι αποδείξεις είναι αθεώρητες και οι φροντιστηριούχοι δεν έχουν ΦΠΑ. Γιατί δεν ανοίγεις δύο αίθουσες ως φροντιστήριο; Πλέον, υπάρχουν πάμφθηνα έπιπλα και εξοπλισμός στις εφημερίδες (μεταχειρισμένα), ενώ έχουν απλουστευτεί και οι προδιαγραφές, αν εξαιρέσουμε την πυρασφάλεια, η οποία είναι ταλαιπωρία για να βγεί και απαιτεί κατόψεις και μελέτες από μηχανικούς (ακριβό). Εγώ το έψαξα, και ξεκάθαρα συμφέρει το φροντιστήριο από άποψη φορολογίας, αρκεί να είναι μικρό. Γιατί μη νομίζεις ότι στα ιδιαίτερα κόβωντας μια απόδειξη των 10-15 ευρώ, σου μένει το ποσό. Σου μένει ένα πολύ μικρό μέρος του ποσού αυτού και δεν αξίζει.

Αν δεν κόβεις αποδείξεις, ειδικά τώρα βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο, καθώς η φοροδιαφυγή είναι κακούργημα.

Δημοσ.

ννννννννννννννναι

πέραν του οτι κανείς δεν το κάνει

με την απόδειξη αντι για ~15/20 ευρώ/ώρα , θα πάει στα 25-30-35 . 

Που σημαίνει οτι κανείς δεν θα διατεθεί να τα δώσει , και η ΤΣ ποτέ δεν θα κάνει ιδιαίτερα .

Εκτως αυτού , κανένας δεν ζητάει απόδειξη .

Δημοσ.

ποια απόδειξη .. εδώ στο νησί μου που είχε γίνει και ντόρος απο στα ΜΜΕ οτι τα μαγαζιά δεν κόβουν αποδείξεις συνέχιζαν και δεν έκοβαν . και μιλάω για χώρους εστίασης που το ποτό το είχαν στο θεό.. 

Στα ιδιαίτερα δεν ζητάει κανείς απόδειξη και αν εχει πρόθεση να ζητήσει στο ξεθαρίζει εξ αρχής .. οπότε ξέρεις που πας.

Δημοσ.

Αν αναφέρεστε στην επαρχία, μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σας.

Πραγματικά πιστεύετε ότι κανείς δεν ζητά απόδειξη για ιδιαίτερα στην Αττική αυτή την εποχή; Μάλλον δεν είστε του χώρου παιδιά.

Εγώ είμαι καθηγητής, έχω φροντιστήριο πλέον, αλλά στα παιδιά μου κάνω ιδιαίτερα για συγκεκριμένους λόγους. Και εννοείται ότι ζητάω απόδειξη, όπως εγώ δίνω σε όλους. Γιατί, όμως ζητάω απόδειξη; Επειδή απόδειξη μπορεί να σου κόψει μόνο όποιος είναι πιστοποιημένος καθηγητής, με άδεια διδασκαλίας. Από΄κει και πέρα ζητάω και βλέπω και τα πτυχία.

Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι οι οποίοι βρίσκουν γονείς που δεν γνωρίζουν, και "διδάσκουν" με ένα απλό lower. Αυτό, λοιπόν, για μένα είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνει κάποιος στα παιδιά του, και εκτός αυτού είναι και φοροδιαφυγή, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ. Δεν λέω ότι η TS θα έκανε κάτι τέτοιο, εννοείται.

Σαφώς υπάρχουν και φροντιστήρια τα οποία αρνούνται να κόψουν απόδειξη, παίρνοντας το ρίσκο. Εκεί, όμως, μιλάμε για μη σοβαρές επιχειρήσεις, οι οποίες μετά κλαίγονται όταν γράφονται "τζαμπατζήδες" και μετά από δύο μήνες φεύγουν και πηγαίνουν και γράφονται στο διπλανό φροντιστήριο.

Δημοσ.

οχι εντός Αττικής έχω πολλούς γνωστούς καθηγητές αλλα και φοιτητές που δεν κόβουν. Η αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω κανένα που να κόβει.

Δεν συμφωνώ με τη φοροδιαφυγή σε καμία περίπτωση αλλά υπάρχει ενα τεράστιο ΑΛΛΑ το οποίο δεν θα αναλύσω μιας και θα οδηγηθεί σε άλλα μονοπάτια η κουβέντα.

Δημοσ.

Και εγω δεν μιλάω για επαρχία αλλα για την Θεσσαλονίκη . 

Αυτό με τις αποδείξεις ως τώρα το έχω συναντήσει ( καλύτερα , ακούσει να ζητιέται ) σε 1-2 παιδιά . Σαφως με την οποια απόδειξη το κόστος αυξάνεται και κανένας γονιός δεν διαλέγει τον καθηγητή αυτόν για ιδιαίτερα , οπότε και προτιμούν χωρίς .

Για πιστοποίηση που λες , πρώτη φορά το ακούω .

Υπόψιν , δεν ανήκω στον κλάδο της εκπαίδευσης , αλλα μέλος της οικογένειάς μου , απο όπου και έχω επαφή με το τι γίνεται .

Δημοσ.

Η εφορία είναι πλέον online και διασταυρώνονται στοιχεία. Διαφορετικά μιλάμε για μαύρη τελείως εργασία, χωρίς περίθαλψη, βιβλιάριο υγείας και ένσημα. Στην ουσία, δηλαδή, ακόμα κι αν κάποιος θέλει να δουλέψει τελείως "μαύρα", πρέπει να κόψει κάποιες αποδείξεις. Δεν είναι τόσο απλό, πλέον, κι αν γίνει στραβή, έχεις σοβαρότατο θέμα (κακούργημα). Επίσης, υπάρχει και το τεκμήριο διαβίωσης και τα ελάχιστα ποσά που προβλέπει ο Νόμος, μετά το μεσοπρόθεσμο.

Όπως είναι τώρα τα πράγματα, η σείρα είναι η εξής (για να είναι ένας καθηγητής ασφαλής από διάφορες καρφωτές): έναρξη στην εφορία, εγγραφή στον ΟΑΕΕ και άδεια διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ. Αυτά πλέον πάνε μαζί, και όποιοι δεν το κάνουν, προφανώς δεν γνωρίζουν τους κινδύνους.

Δημοσ.

Και με ανηλικα ρε συ; Και μαλιστα 2; Ανεβάζεις πολύ ψηλά τον πήχη! 

Οντοπικ, ειτε εντός έδρας είτε εκτός εδρας το ιδιο πράγμα ειναι. Στα εκτός εδρας απλως θα σε κερνανε γλυκα, χυμους κλπ αλλά θα πρέπει να επιβληθεις περισσότερο στα παιδια, στα εντός εδρας κόβονται τα γλύκα αλλά κανεις παιχνίδι στο χώρο σου. Επίσης η ολη φαση με τα χαρτακια δεν βοηθαει παρα πολυ. 

οπως ακριβως τα λεει σε ολα τα σημεια. δυστυχως με χαρτακια τον πουλο. συνηθως πανε απο στομα σε αφτι αυτα. (οχι τπτ αλλα ειμεθα εις την μπισνα καμποσα χρονια)

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο στόμα με στόμα, ισχύει.

Σκοπός είναι να κάνεις κύκλο, και αν είσαι καλός συνεχίζει να πηγαίνει απο στόμα σε στόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, συμφωνώ με το "από στόμα σε στόμα" αλλά κι αυτό κάπως πρέπει να ξεκινήσει, έτσι δεν είναι; Όπως και με την προϋπηρεσία, όλοι την ζητούν, αλλά εφόσον κανείς δεν την δίνει από που θα την πάρεις;! Και τέλος πάντων, θα το κάνω πιο πολύ για μένα, για να ξέρω ότι έχω προσπαθήσει πάνω σε αυτό που θέλω και δεν έμεινα απλά σε στόχους και σχέδια. Αν τύχει κάτι, θα το κάνω με πολύ μεράκι και ύστερα βλέπουμε.

Τώρα για τις αποδείξεις, είμαι φοιτήτρια ακόμα, στο τελευταίο έτος, δεν θα ζητάω κιόλας τις τιμές που συνήθως ζητούν, αλλά γύρω στα 5-7 ευρώ, ίσα ίσα για κανένα χαρτζιλίκι. Οπότε μου φαίνεται χλωμό. Όσο για το θέμα της πιστοποίησης, πραγματικά έχει περάσει απ' το μυαλό μου και πρέπει όντως να είμαστε υποψιασμένοι στις μέρες μας. Αυτό που μπορώ να κάνω σίγουρα, είναι να δείξω πρόσφατο και επικυρωμένο πιστοποιητικό φοίτησης απ' το πανεπιστήμιο.

Επίσης, caution, o Κοκκινόπουλος έκανε μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά. :P

• Like 1
Δημοσ.

Ρε σαχλαμάρες...! Ρε ολοκληρώματα τα μάθαινα - όχι να ολοκληρώνουν.

Και όταν γεννήθηκες, χαρηκαν που έκαναν αγόρι... Ουναμουχαθείς...

• Like 2
Δημοσ.

Αγαπητή topic starter, been there done that.

Αν μιλάμε για ιδιαίτερα σε ενήλικες: Θα ζητάς πριν γίνει κανονικό μάθημα να κάνετε μια πρώτη συνάντηση σε καφετέρια να συζητήσετε για ώρες, βιβλία κλπ. Ε αν είναι κανας περίεργος θέλω να ελπίζω ότι θα το καταλάβεις.

Αν μιλάμε για ιδιαίτερα σε παιδιά: Πας απ'την αρχή σπίτι τους. ΟΜΩΣ θα έχεις πει σε κάποιον γνωστό σου να περιμένει κάτω απ'το σπίτι έστω κανα τέταρτο. Και μετά π.χ. στελνεις sms στον γνωστό ή κάνεις αναπάντητη ότι όλα καλά.

και όλα αυτά γιατί ?αν ειναι μεγάλος το καταλαβαίνω οτι δεν ξέρεις που θα παίσεις αλλα γιατι ιδικά αν ειναι παιδιά ?

πρώτα απόλα αν ειναι για παιδιά  θα υπάρχει συνεννόηση με τους γονείς και ίσως να ειναι και αυτοί στο σπίτι κατα την διάρκεια των ιδιαίτερων (έστω στα πρώτα) (μια φίλη μου παλιά έκανε ιδιαίτερα και ήταν και κάποιος γονιός σπίτι ).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...