BritGreek Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Το θέμα του αλκοόλ το αφήνω μιας και δεν εχει βαρύτητα. 1) οι περισσότεροι έλληνες ειναι αγράμματοι εκτός εάν εννοούμε το δημοτικό,γυμνάσιο, σακιά πατάτες και σακιά με κότες ωσαν adequate education. 2) στην Αγγλία δεν πας για να μάθεις τον τηλεφωνικό κατάλογο αλλα για να κανεις την πληροφορία γνώση σε μικρό χρονικό διάστημα, μοιράζοντας την ταυτόχρονα στην ομάδα ή στο ακροατήριο σου. Εχουμε άπειρα παραδείγματα. In other news Στην ευρώ διάσταση υπήρχαν dropouts αλλα δεν ήταν πολλοί. Μάλιστα. Απαντώ, λοιπόν, ως πρώην κάτοικος, φοιτητής και εργαζόμενος στην Αγγλία για πολλά χρόνια. Το θέμα του αλκοόλ, κατά τη γνώμη μου, κακώς το αφήνεις λέγοντας ότι δεν έχει βαρύτητα. Είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα των Βρετανών. Όταν τις ώρες που πρέπει να διαβάσουν/γράψουν εργασίες, κλπ πίνουν 5άδες pints και μάλιστα από το ίδιο ποτήρι (υγιεινή; ) νομίζω έχει αρκετή βαρύτητα και είναι ένας από τους λόγους που εμείς ως ξένοι φοιτητές είμαστε συνήθως καλύτεροι από τους Βρετανούς στις ίδιες σχολές. 1) Αφού οι περισσότεροι Έλληνες είναι αγράμματοι, τότε πώς γίνεται να διαπρέπουμε όταν ζούμε στο εξωτερικό; Πρίν από περίπου μια εικοσαετία που πρωτοπήγα εγώ στην Αγγλία ως φοιτητής, μόνο στο Πανεπιστήμιό μου, υπήρχαν 2500 Έλληνες φοιτητές. Αγράμματοι κι εμείς; Ξέρεις, είμαι κι εγώ μέλος της προηγούμενης γενιάς και δεν με χαλάει καθόλου. 2) Ναι, στην Αγγλία (και σε άλλες χώρες) πας για να κάνεις αυτά που λες, αλλά και πάλι θα σου πω ότι χρειάζεται ένα Α΄ υπόβαθρο για να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Πάλι, οι Έλληνες ως αγράμματοι, πώς τα καταφέρνουμε εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό; Δες τα παραδείγματα Ελλήνων στις ΗΠΑ, και σε όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι είναι άδικη η άποψή σου για το σύνολο των Ελλήνων, γιατί κι εσύ είσαι ένας από αυτούς. Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου πιο μορφωμένο σε σχέση με την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας. Αλλά και πάλι, πιστεύω ότι την ανωτερότητά μας είναι πιο φρόνιμο να τη διακρίνουν οι άλλοι που μας συναναστρέφονται και όχι εμείς οι ίδιοι. Αν εμείς ως Έλληνες μιλούμε υποτιμητικά για τους συμπατριώτες μας, τότε δεν γίνεται να περιμένουμε να μας σεβαστούν οι ξένοι. Θα μας κάνουν ακόμα περισσότερα. Εγώ προσωπικά, θεωρώ μέγιστη τιμή μου το ότι είμαι Έλληνας και ήταν συνειδητή μου επιλογή να παρατήσω την καριέρα μου στο εξωτερικό, για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου στην πατρίδα τους. Και με πείσμα και φιλότιμο, παλεύω και για να αποδείξω σε μερικούς ξερόλες και υπερόπτες που τα βλέπουν όλα αρνητικά, ότι υπάρχει φως, αρκεί να ψάξει κανείς να το βρει, δουλεύοντας σκληρά και με αξιοπρέπεια, χωρίς να κοροϊδεύω κανένα. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολλοί σαν κι εμένα. Ακόμα και με ανταγωνιστές μου (φροντιστήρια), εγώ κάνω παρέα και είμαστε φίλοι. Sorry στον TS για το off-topic. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις