Προς το περιεχόμενο

Lenovo G550: Δεν λειτουργεί η οθόνη


WaterQueen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, 

 

Ένας θερμοκέφαλος έριξε μια μπουνιά στο συγκεκριμένο lap top και του έσπασε την οθόνη. Την επόμενη ημέρα μου το έφερε για φτιάξιμο. Όλα λειτουργούσαν κανονικά, μόνο που η οθόνη ήταν σπασμένη και επομένως τα windows δεν φαίνονταν πολύ καλά. 

 

Επειδή είμαι καλός άνθρωπος και σκέφτομαι και τα λεφτά του συνανθρώπου μου, αποφάσισα να του προτείνω μια πιο οικονομική λύση από το να αγοράσω μια LCD και απλά να την αλλάξω. Έτσι βρήκα στο ebay οθόνη LED με μετατροπέα απο LCD σε LED 50 ολόκληρα ευρώ πιο φθηνά από την LCD και του πρότεινα να βάλουμε τη LED και τον μετατροπέα. Δέχθηκε και προχώρησα στην αλλαγή.

 

Όταν λοιπόν άνοιξα το pc η οθόνη λειτούργησε κανονικά και ξεκίνησα να το συναρμολογώ. Όταν όμως τέλειωσα και ξαναδοκίμασα να το ανοίξω, η οθόνη μετά από λίγο άρχισε να χάνει τη φωτεινότητά της, ώσπου μαύρισε εντελώς και δεν έδειχνε τίποτα. Στην επόμενη επανεκκίνηση, η οθόνη απλά δε λειτουργούσε καθόλου και όταν "έκλεινα" με το χέρι μου κάποια από τις υποδοχές του inverter που δεν χρησιμοποιούνταν, τότε η οθόνη έδειχνε λευκό φως. 

 

Σίγουρη πως έκαψα την οθόνη, την δοκίμασα σε άλλο laptop (sony vaio) κι εκεί πάλι έδειχνε λευκό φως, μόνο που δε χρειαζόταν να "κλείσω" κάποια από τις υποδοχές του inverter. Οπότε, ξαναπαράγγειλα καινούργια οθόνη και την ξαναέβαλα στο Lenovo. Τα ίδια όμως πάλι... Λευκό φως με "κλεισιμο" των υποδοχών του inverter (και αντίστοιχα λευκό φως στο άλλο lap top). 

 

Πλέον ξέμεινα απο ιδέες... Η μόνη που μου έρχεται στο μυαλό είναι να βάλω τη μητρική στο φούρνο (μαζί με το κοτόπουλο και τις πατάτες, μπας και ζεσταθούν τα...chips της κάρτας γραφικών! :P)

 

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι δοκίμασα τη μητρική σε άλλη οθόνη (με το VGA καλώδιο) και δεν έδειχνε τίποτα. Και πλέον το lap top δεν κλείνει πια πατώντας παρατεταμένα το κουμπί του power, και σβήνει μόνο αν το βγάλω από την πρίζα. 

(Plx μη πείτε ότι η μητρική έχει πρόβλημα... θα κλάψω... :'( )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...