Προς το περιεχόμενο

miss violence(2013) φεστιβαλ Βενετιας


kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

newego_LARGE_t_1061_43599268_type12128.j220px-Miss_Violence.jpg

 

Αργυρός Λέοντας - Βραβείο Σκηνοθεσίας: Αλέξανδρος Αβρανάς («Miss Violence»)

 Themis Panou won the Volpi Cup for Best Actor

 

<<μια ελληνική δυσλειτουργική οικογένεια που οδηγείται σε φριχτές καταστάσεις...>>

«Αυτή η ταινία είναι μία εμπειρία για τον θεατή, μπορεί να είναι σκληρή ή καταθλιπτική εμπειρία αλλά είναι η ιστορία που οι πρωταγωνιστές βιώνουν»

 

τι μανια τους εχει πιασει να φτιαχνουν ολοι δραμα,καταθλιπτικα,ψευτοκουλτουρες με γυμνο-ανωμαλια και γενικοτερα ταινιες πανω σε taboo θεματα!?
ψυχη στο στομα,στρελλα,κυνοδοντας,homecoming,knifer,σπιρτοκουτο,attenber,alps,milk...

 

υ.γ. Best European Short Film-WINNER τιτλοι τελους- γιωργος ζωης

ο σκηνοθετης ειναι λιγο γραφικος τυπου τρελου σκηνοθετη...

υπαρχει καπου η ταινια alps 2011?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λένε μάλιστα οτι .....αδικήθηκε.Υπερβολή τα περί αδικίας μάλλον αλλά και πάλι  αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές για τα βραβεία.

Να σκεφτείτε άκουσα μια συνέντευξη του πρωταγωνιστή που κέρδισε το βραβείο ερμηνείας οτι ήταν η πρώτη του ταινία!

 

Σιγά σιγά οι έλληνες σκηνοθέτες δημιουργούν ενα νέο ρευμα μια νέα δυναμική αν και αχολούνται με περίεργα/ιδιόρυθμα θέματα.



 

 

Μπά απο φάτσα και στυλ μια χαρά ο σκηνοθέτης.

 

Γιατί Kage λές τρελός?

Αν δεν έχεις ενας σκηνοθέτης μια καλλιτεχνική τρέλα πως να ξεχωρίσει,να δημιουργήσει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί όσο πιο προβληματικούς/καθυστερημένους/ανώμαλους/ομοφυλόφιλους και γενικά οτιδήποτε υποτίθεται ότι προκαλεί βάλεις σε μία ταινία τόσο αυξάνεις τις πιθανότητές της να διακριθεί.
Έχουμε καιρό να δούμε μια καλή κωμωδία κι όλοι ρίχνουν το βάρος τους στο να φτιάχνουν μετριότατες δραματικές ταινίες που δεν τις βλέπει κανείς παρά μόνο αυτοί που τις βραβεύουν...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το δραμα ειναι πιο ευκολο να περασει στους περισσοτερους θεατες(mainstream κοινο)...πετανε κανα θανατο,μουσικη,καρκινο κτλ και συγκινουν.ακολουθει romance,comedy και στο τελος οι περιπετειες..

στην κωμωδια το χιουμορ ειναι περιεργη φαση.και αν μιλαμε για gr κωμωδιες που βγαζουν στο σινεμα ειναι ο ορισμος της αρπαχτης...τεσπα παρολ αυτα,οι gr χαζοκωμωδιες πουλανε εισητηρια στην ελλαδα οσο μλκια και να ναι :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bασικα το προβλημα δεν ειναι το δραματικο στοιχειο της ταινιας, χιλιες φορες να βγαινουν αξιοπρεπη δραματα παρα αρπαχτες τυπου "Nησος", "Λουφα και Παραλλαγη". Το θεμα ειναι οτι το νεο ελληνικο κυμα σκηνοθετων την εχουν δει ολοι  Lars Von Trier και Ηaneke.

 

 

Οι παραπανω σκηνοθετες ειναι γνωστοι για το ιδιαιτερα προκλητικα θεματα των ταινιων τους, εχουν κατηγορηθει απο πολλους και ως μισανθρωποι. Οι δικοι μας λοιπον δεν κανουν κατι αλλο απ το να αντιγραφουν την πεπατημενη του εξωτερικου...

 

 

Το προβλημα ειναι οτι το δραμα σ αυτες τις ταινιες ειναι τελειως αναληθοφανες , over the top και δεν μπορει κανεις να ταυτιστει μαζι του. Παιρνουν μια οικογενεια και χωνουν μια αιμομιξια, ενα βιασμο, μια αυτοκτονια και μια κτηνοβασια και στο πλασαρουν ως πραγματικοτητα...ταχα μου για να αναδειξουν τις παθογενειες της ελληνικης οικογενειας.  Μπουρδες

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θεμα ειναι μια του κλεφτη, δυο....τρεις.... στο τελος αμα συνεχισουν να βγαζουν τετοιες ταινιες τα βλασταρια μας, θα νομιζουν οι ευρωπαιοι οτι η μιση ελλαδα ειναι καθυστερημηνη, αντικοινωνικη, διεστραμενοι, πηδιεται ενδοοικογενιακα....κτλπ. Και ναι μπορει να ειμαστε λιγο λαμογια, λιγο της αρπαχτης, αρα τουλαχιστον ο θεσμος της οικογενειας κραταει πολυ περισοτερο απο πολλες αλλες χωρες. Στις συγχρονες ελληνικες ταινιες βλεπεις οικογενειες μη λειτουργικες, μουντες/μιζερες, παρανοικες ,που δεν μιλουνε μεταξυ τους, με πλανα που ανοιγουν επι μιση ωρα και ακους 2 λεξεις στο ενδιαμεσο.....κτλπ. Μηπως να ποιασουν και κανα αλλο θεμα?

 

εννοειεται οτι δεν το χω δει ακομα. Οποτε πραγματικη εικονα για το στορυ της δεν εχω. Αλλα αμα μοιαζει με τον κοινοδωντα, δεν ψηνομαι και να το δω.

 

 

τωρα που το σκεφτομαι, αυτο το στυλ ταινιων ειναι ισως το μοναδικο που μπορει να χρησιμοποιησει αποτελεσματικα τους περισοτερους ελληνες ηθοποιους. Αν και ακουγεται απολυτο και αντιελληνικο σχολιο, χεστηκα, αποψη μου ειναι. Δλδ οτι οι περισοτεροι ελληνες ηθοποιοι παιζουν σαν ορθια ξυλλαγουρα με μηδεν εκφραστικοτητα, αρα το στυλ ανοιγω το πλανο 10 λεπτα και κοιταζομαστε ανεκφραστοι, ταριαζει λουκουμι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλεος σε αυτή την χώρα με την ισοπέδωση και τον αρνητισμό.Βραβεύεται μια ελληνική ταινία σε ένα σημαντικό διεθνές φεστιβάλ και αμέσως αρχίζουν τα γνωστά <<ελληνικά>> σχόλια.Ας πούμε και ένα μπράβο δεν θα πάθουμε τίποτα.Και κυρίως ας περιμένουμε να προβληθεί στην Ελλάδα η ταινία και ας την κρίνουμε τότε.Αφού θα την έχουμε δει.Το προκαταβολικό κράξιμο και οι προκαταβολικές ενστάσεις πραγματικά δεν έχουν κανένα νόημα και ουσία.

 

Τώρα για το θέμα της ταινίας και για όσους το κατακρίνουν γιατί τάχα είναι <<ανώμαλο>>,από αρχαιοτάτων χρόνων οι δραματουργοί με <<ανώμαλα>> θέματα ασχολούνται.Τα <<κανονικά>> θέματα ούτε προσφέρονται  για προβληματισμό ούτε οδηγούν στην κάθαρση.

 

Τέλος για όσους θίγεται το πατριωτικό τους αίσθημα συνιστώ ψυχραιμία.Το ότι η ταινία είναι ελληνική δεν σημαίνει ότι θίγει την ελληνική οικογένεια.Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλείο της τέχνης.Ότι μιλάει για θέματα πανανθρώπινα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...