George Karagiannis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω μερικές απορίες ρε παιδιά. Λοιπόν. Τα ερωτήματα έχουν σχετικά με γνώσεις.1) Άμα πας σε σχολή από ΕΠΑΛ, για πληροφορική, οι γνώσεις είναι ίδιες που αποκτάς, από το να πας πανεπιστήμιο, αλλά μόνο γνώσεις για πληροφορική; Το ρωτάω, γιατί έχω ακούσει πολλές εκδοχές και δεν ξέρω.2) Για ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων πρέπει να πας οπωσδήποτε πανεπιστήμιο ή μπορείς να πας και σχολή;3) Για προγραμματιστής πρέπει να πας, οπωσδήποτε, πανεπιστήμιο ή μπορείς να πας και σχολή; 4) Άμα πας πανεπιστήμιο θα μάθεις κάτι παραπάνω, για πληροφορική, από το να πας σε μια σχολή; 5) Έχω ακούσει ότι για πληροφορική δεν κάνει να πάει κάποιος ΙΕΚ, γιατί δεν είναι και πολύ καλό σε αυτή την περίπτωση, τι έχετε να πείτε για αυτό;
N3k21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 1) Άμα πας σε σχολή από ΕΠΑΛ, για πληροφορική, οι γνώσεις είναι ίδιες που αποκτάς, από το να πας πανεπιστήμιο, αλλά μόνο γνώσεις για πληροφορική; Το ρωτάω, γιατί έχω ακούσει πολλές εκδοχές και δεν ξέρω. Ναι, ένα ΑΕΙ ή καλό ΤΕΙ θα σου δώσει περισσότερες γνώσεις, ειδικά αν το συγκρίνεις με ΙΕΚ και λοιπές αρπακόλα ιδιωτικές σχολές. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να ασχοληθείς και μόνος σου, μην περιμένεις πως θα βγαίνεις από την αίθουσα έτοιμος π.χ. για να γράψεις video game μόνος σου. Από εκεί και πέρα εξαρτάται και από το τι εννοείς με τον όρο "Πληροφορική". Αν θες να γίνεις απλά τεχνικός μπορείς να πας και σε ΙΕΚ όπου θα εξειδικευτείς. Αν θες να γίνεις Μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων, προγραμματιστής κ.λ.π, πας ΑΕΙ/ΤΕΙ. Δεν είναι απίθανο βέβαια να μάθεις προγραμματισμό και μόνος σου, ενώ άνετα μαθαίνεις και "κατσαβιδολογία" χωρίς να πας ΙΕΚ. 2) Για ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων πρέπει να πας οπωσδήποτε πανεπιστήμιο ή μπορείς να πας και σχολή; Τι ακριβώς εννοείς γράφοντας "ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων"; Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, καλύτερα να πας σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα επιβάλλεται να γνωρίζεις προγραμματισμό (ενδεχομένως και assembly κώδικα) και τεχνολογίες δικτύων. 3) Για προγραμματιστής πρέπει να πας, οπωσδήποτε, πανεπιστήμιο ή μπορείς να πας και σχολή; Τα είπαμε παραπάνω, καλύτερα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Εκτός βέβαια κι αν είσαι ικανός να μάθεις προγραμματισμό μόνος σου, πράγμα πιθανό μεν αλλά όχι και συχνό δε. 4) Άμα πας πανεπιστήμιο θα μάθεις κάτι παραπάνω, για πληροφορική, από το να πας σε μια σχολή; Ρωτάς το ίδιο πράγμα. Εξαρτάται ποιό κλάδο της Πληροφορικής γουστάρεις και πόσο "παίρνεις τα γράμματα". Ιδανικά πας ΑΕΙ/ΤΕΙ και μαθαίνεις κατσαβιδολογία μόνος σου, δεν είναι δύσκολο. Να ξέρεις πάντως πως σε ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής παίζουν αρκετά ανώτερα μαθηματικά. Άμα δε σε ενδιαφέρει κάτι παραπάνω από την ευγενή τέχνη του φορμάτ, ενδέχεται να τα βρεις μπαστούνια στην τριτοβάθμια. 5) Έχω ακούσει ότι για πληροφορική δεν κάνει να πάει κάποιος ΙΕΚ, γιατί δεν είναι και πολύ καλό σε αυτή την περίπτωση, τι έχετε να πείτε για αυτό; Τα ΙΕΚ -κατά τη γνώμη μου- αξίζουν μόνο για ειδικότητες που δεν συναντώνται (ή δε συναντώνται συχνά τέλος πάντων) στην τριτοβάθμια. ΙΕΚ αξίζει να πας για να γίνεις αισθητικός, νοσηλευτής, σεφ, φορματατζής. Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με τον προγραμματισμό θα κοιτάξεις να μπεις τουλάχιστον σε ΤΕΙ και να προετοιμαστείς για διάβασμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα