Προς το περιεχόμενο

Μπορεί ο αποκωδικοποιητής να χαλάσει την ΤV?


achillesgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ώς εξής.Σε δύο τηλεοράσεις Nordmende Spectra τοποθετήθηκαν αποκωδικοποιητές edision mini triton hd. Οι τηλεοράσεις αφού δούλεψαν μία χαρά για μια -δυο μέρες, η μία σταμάτησε τελείως να λειτουργεί, ενώ η άλλη εμφάνισε λεπτές άσπρες γραμμές , τρεμόπαιζε η οθόνη για λίγες μέρες και κατόπιν σταμάτησε και αυτή να λειτουργεί. Αυτό το συμβάν έγινε πέρσυ που σταμάτησε το αναλογικό σήμα και έβαλα τον αποκωδικοποιητή.Ο τεχνικός τις έφτιαξε , αφού μου ανέφερε ότι είχε καεί η πλακέτα,και με διαβεβαίωσε ότι ήταν πρόβλημα καθαρά της τηλεόρασης και δέν έφταιγε ο αποκωδικοποιητής.Δεδομένης της ευρείας χρήσης των αποκωδικοποιητών και επειδή λίγο που κοίταξα δεν είδα να έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο,αναγκαστηκά δέχτηκα την γνώμη του τεχνικού. Θα ήθελα αν όμως κάποιος ξέρει τί άλλο μπορεί να φταίει ,γιατί κατά τι γνώμη μου τέτοιο πρόβλημα ,σε τηλεοράσεις που είχαν πολλά χρόνια να εμφανίσουν κάτι, να συμβεί με τέτοιο τρόπο, θα έλεγα οτι φτάνει στα όρια τους τις μαθηματικές πιθανότητες να συμβεί κατι τέτοιο χωρίς να σχετίζεται ο αποκωδικοποιητής.Τέλος πάντων ,παρά το κόστος των δύο συσκευών και των δύο επιδιορθώσεων , βαρέθηκα να πώ την αλήθεια να το αναφέρω. Πρόσφατα ομως η μία τηλεόραση παρουσιαζει το πρόβλημα η εικόνα να είναι ένα πολύ μικρο μέρος της οθόνης (σίγουρα χωρίς να σχετίζεται με ρυθμίσεις, το δοκίμασα και με την σκέτη κεραία ) και θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξίζει μία ακόμα επιδιόρθωση της.(είναι και ακριβές οι επιδιορθώσεις).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ δύσκολο εως αδύνατον μου φαίνεται να χαλάσει η τηλεόραση λογω του αποκοδικοποιητή εκτος και αν εγινε καποιο βραχυκήκλωμα στον αποκοδικοποιητή και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση που και να γινόταν δεν ξέρω αν στέκει καν λογικά ...... μαλλον απλα έτυχε και χαλάσανε και οι 2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι μοντέλα ήταν; γιατί spectra βγαίνουν από το 70...

Αν συνδέθηκαν με scart μπορεί να πεις ότι δούλεψαν κυκλώματα που δεν δούλεψαν για πολλά χρόνια(αν συνέβει κάτι τέτοιο) και έτσι να εμφάνισαν πρόβλημα που διαφορετικά δεν θα εμφανιζόταν,αλλά δεν το λες ευθύνη του digea.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...