Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, επειδή φτιάχνω το σπίτι μου και ακόμα δεν είσαι καν στοκαρισμένο, λέω να του βάλω μερικά καλώδια στους τοίχους (hdmi,ethernet κτλ)
και σκέφτηκα εκεί που θα βάλω την TV να βάλω απέναντι στις γωνίες πρίζες+καλώδια για τα 2 πίσω ηχεία για το 5.1 home cinema που θα πάρω....

Το ερώτημα μου(όντας άσχετος με home cinema+ήχο) είναι τι καλώδια χρειάζομαι;;; Θέλω να καλώδια αυτά να καταλήγουν στο home cinema για τα 2 πίσω ηχεία και στον τοίχο να έχω θηλυκό σε πρίζα για να κουμπώνει το ηχείο πάνω, φαντάζομαι 3.5 (jack) καλώδια δεν είναι ε; Πως λέγονται αυτά τα καλώδια;

Θα χρειαστώ και πρίζα ρεύματος για αυτά τα 2 ηχεία;;;

Ας πούμε π.χ για ένα home cinema όπως αυτό "LG BH6730S 5.1 "
http://www.amazon.co.uk/LG-BH6730S-...d=1378760208&sr=1-85&keywords=home cinema 5.1

Δημοσ.

rca καλώδια χρειάζεσαι χύμα ομως μονο καλώδιο χωρίς τα βύσματα τους , πέρνεις απο ενα ηλεκτρολογίο αρκετό το βάζεις στον τοίχο αφου μετρήσεις ποσο θέλεις που θέλεις να καταλήγει κτλπ και μετα πέρνεις και τα βύσματα οπου χρειάζεται και τα βάζεις εσυ , η αν δεν ξέρεις ( αν και ειναι εύκολο ) ρώτα απο εναν φίλο σου που ξέρει.

Δημοσ.

rca καλώδια χρειάζεσαι χύμα ομως μονο καλώδιο χωρίς τα βύσματα τους , πέρνεις απο ενα ηλεκτρολογίο αρκετό το βάζεις στον τοίχο αφου μετρήσεις ποσο θέλεις που θέλεις να καταλήγει κτλπ και μετα πέρνεις και τα βύσματα οπου χρειάζεται και τα βάζεις εσυ , η αν δεν ξέρεις ( αν και ειναι εύκολο ) ρώτα απο εναν φίλο σου που ξέρει.

Thanks.

Άμα καταλήγει σε rca θηλυκό; Θα κουμπώνει το ηχείο πάνω του και θα είμαι ΟΚ ε;

Ρεύμα δεν χρειάζονται αυτά ε; Θα τραβάνε από το rca καλώδιο;

Κάτι τέτοιο π.χ

http://www.amazon.co.uk/Power-Star-CAB-RCA-MF-5M-Extension-Female/dp/B0095OMZ1E/ref=reg_hu-rd_add_1_dp

Δημοσ.

Οπως σου ειπα θα πάρεις rca χύμα καλώδιο και οταν έχεις τραβήξει τα πάντα ειναι έτοιμα θα δεις στις άκρες τι βύσματα πρέπει να αγοράσεις θηλυκό η αρσενικό , αν μιλάμε μονο για ήχο για να συνδέσεις δηλαδή ουσιαστικά τα ηχεία σου με τον ενισχυτή ναι δεν χρειάζεται ρεύμα μονο rca καλώδιο για να κανεις την σύνδεση.

Πήγαινε σε ενα κατάστημα με ηλεκτρονικά και πάρε rca καλώδιο χύμα , μπορει αν σε συμφέρει να πάρεις και κουλούρα ολόκληρη , δεν θυμάμαι ποσο εχει αλλα δεν πρέπει να ειναι πολυ ακριβή απλα μέτρα πρώτα να ξέρεις στο περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα.

Αντί για home cinema καμία άλλη λύση για 5.1 σε τηλεόραση παίζει; Κανένα καλό 5.1 για σύνδεση σε τηλεόραση; Γιατί το blu ray του home cinema δεν το χρειάζομαι, θα είναι συνδεδεμένη με υπολογιστή η τηλεόραση οπότε ταινίες από εκεί....οπότε μόνο ηχεία και ενισχυτή που να μπαίνουν σε TV Θέλω.

Με τα κλασικά 3.5(jack) σε 5.1 θα κάνω δουλειά αν τα βάλω σε τηλεόραση;

Δημοσ.

Οχι ρε παιδια τι λετε????  RCA για εσωτερική εγκατάσταση??? Δεν θα περνάνε σήματα χαμηλής εξόδου (line)..

Καλώδιο 2Χ1,5 OFC θα περάσεις με προδιαγραφές για ηχο (ψιλές τρίχες χαλκου). Ας ειναι και TELE σαν μάρκα.Θα το περάσετε μέσα σε ηλεκτρολογικό σπιράλ.

Αυτο θα καταλήγει σε πριζες ηχείων με κλιπς

πχ 32001080_normal.jpg

Απο εκει οτι Home cinema και να επιλέξεις θα εχεις σωστή διασύνδεση και ωραίο οπτικά αποτέλεσμα.

Home cinema εξαρτάται απο τα χρήματα - απαιτησεις - μέγεθος ηχείων που θες.

Δωσε πληροφορίες. Οσο πιο πολλες, τοσο πιο ακριβη προσέγγιση θα εχουμε για πρόσφορες.

• Like 1
Δημοσ.

Για αρχή θέλω να δω τι θα βάλω από καλώδιο για ηχεία. Για Home cinema θα δούμε αργότερα...αργεί ακόμα η αγορά του.

Αυτό το καλώδιο για τα ηχεία μου το πρότεινε και άλλος, οπότε αυτό θα βάλω, χωρίς την πρίζα όμως,θα το έχω χύμα στον τοίχο σε πλαστική θήκη (αυτές τις στρόγγυλες πλαστικές που βάζουν οι ηλεκτρολόγοι για να βρίσκουν τα καλώδια αν χρειαστεί). Οπότε όταν βάλω ηχείο, το συνδέω με το καλώδιο του ηχείου, η κατευθείαν πάνω στο ηχείο, και είμαι κομπλέ.

Είδα ότι πουλάνε και 2Χ2,5. Επειδή είναι μικρή η διαφορά στο κόστος και μια φορά θα μπούνε και θα μείνουν, να αγοράσω αυτό θα είναι καλύτερο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...