Προς το περιεχόμενο

παράνομα αμαξοστάσια


gdriver

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα παιδιά. μία ερώτηση. στην περιοχή που μένω υπάρχουν γύρω στα 10 με 15 αμαξοστάσια πολυκατοικιών και μονοκατοικιών που βγάζουν μάτι πως έιναι παράνομα και συν της άλλης υπάρχουν και ορισμένοι που αποφάσισαν να κάνουν διεύρυνση του ήδη υπάρχοντος με αποτέλεσμα να ''αχρηστεύουν'' πολύτιμα μέτρα χώρου στάθμευσης. ειδικά ένας χώρος κάνει μεγάλη εντύπωση διότι το αυτοκίνητο δε χωράει καν μέσα στο πάρκινγκ αλλά το μισό είναι επάνω στο πεζοδρόμιο. αποτέλεσμα , ακόμα και πεζοί να βγαίνουν στο δρόμο για να περάσουν. κάποια στιγμή έγινε φασαρία με έναν πεζό και από τότε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης το αφήνει από έξω αλλά μπροστά στην αυτοσχέδια ράμπα του. και δεσπόζει η πινακίδα μην παρκάρετε. για να μην αναφέρω τις γιαγιάδες ή κάποιους απλώς μλκες  που επειδή δε γουσάρουν να βλέπουν αυτοκίνητα και δίτροχα έξω από το σπίτι τους εχούν βάλει το σημα απαγορεύεται η στάθμευση σε χώρο που δεν είναι νομιμος χώρος στάθμευσης. 

τις προάλλες πέρασα από μια γειτονιά που όταν ήμουν ακόμα σχολείο έιχε δυο πολυκατοικίες που δεν είχαν χώρο στάθμευσης αλλά απλώς μία αυλή με κήπο και ένα παγκάκι μέσα. τώρα μετά από πολλά χρόνια που πέρσα είδα οτι είχαν χαλάσε τον κήπιο είχαν ανοιξει ράμπα και ο κήπος είχε γίνει πυλωτή.

άλλοι έκλεισαν πεζοδρόμιο με κάγκελα και το έκαναν χώρο στάθμευσης. ειλικρινά ΄τέτοιο μπάχαλο λες και έιμάστε σε χωριό δεν το έχω ξαναδεί. τί μπορεί να γίνει  γιατί έχει χαθεί η μπάλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ζητήσω συγγνώμη για το παραπάνω κείμενο που είναι μερικώς δυσνόητο λόγο βιασύνης. 

άρα κάνουμε μία καταγγελία και βλέπουμε δηλαδή. για να δούμε θα συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση; αν και όπως έιπες death lord δεν ελπίζω να μπει τάξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ζητήσω συγγνώμη για το παραπάνω κείμενο που είναι μερικώς δυσνόητο λόγο βιασύνης. 

άρα κάνουμε μία καταγγελία και βλέπουμε δηλαδή. για να δούμε θα συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση; αν και όπως έιπες death lord δεν ελπίζω να μπει τάξη.

Το δικό σου πρόβλημα ποιο ακριβώς είναι?

 

Το ότι με όλα αυτά που περιγράφεις δεν βρίσκεις χώρο να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου? Αυτό λύνεται εύκολα, απλά αγνοείς τις παράνομες πινακίδες "no parking", αυτές δηλαδή που δεν αναγράφουν πάνω αριθμό αδείας. Η τροχαία δεν πρόκειται να σε γράψει.

 

Το ότι σε εμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τα αυτοκίνητα/κάγκελα/ράμπες που δεσμεύουν μέρους του πεζοδρομίου ή και του δρόμου? Και αυτό λύνεται εύκολα, τηλέφωνο στην αστυνομία και καταγγελία για παράνομη κατάληψη πεζοδρομίου/δρόμου.

 

Το ότι οι γείτονες χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ(και όχι σαν αμαξοστάσια) χώρους όπως αυλές/πυλωτές/οικόπεδα που δεν είναι καταγεγγραμένοι στην πολεοδομία ως χώροι πάρκινγκ? Εδώ δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει καν αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε αυτά τα μη αριθμημένα παρκινγκ ουτε ποδήλατο δε μπορείς να αφήσεις χωρίς να βρεις ζημιά από αυτούς που μένουν εκεί. το θέμα είναι πως αρχίζει να υπάρχει έντονο πρόβλημα στη στάθμευση το οποίο δε δημιουργείται από τα πολλά αυτοκίνητα ή δίτροχα αλλά από αυτού του είδους τις χωροταξικές μετατροπές. για παράδειγμα έχεις δίκιο για την πολυκατοικία που παρανόμως μετέτρεψε την αυλή της σε πάρκινγκ πως δεν πρέπει να με ενδιαφέρει αλλά το θέμα είναι όμως, πως δεν άνοιξαν μία μόνο είσοδο αλλά  7(!)και μάλιστα φαρδιές πλατιές (μέχρι και φορτηγά χωράνε άνετα να περάσουν) ,ώστε να μπαίνουν όλοι κατευθείαν στη προσυμφωνημένη θέση, αχρηστεύοντας ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο . αυτή είναι μία περίπτωση βέβαια , οι περισσότερες έχουν να κάνουν με τη διαπλάτυνση του χώρου τους. κάποτε όταν περνούσα από ένα συγκεκριμένο σπίτι έβλεπα μία ράμπα και ένα αυτοκίνητο μέσα. πριν μερικούς μήνες ο συγκεκριμένος αποφάσισε να γκρεμίσει την υπόλοιπη αυλή του και τώρα βλέπω το ίδιο αυτοκίνητο οριζόντια και όχι κάθετα όπως ήταν.  καταλαβαίνεις φυσικά πόσα μέτρα έκανε κατάληψη.δε χρησιμοποιώ αυτοκίνητο στην πόλη μιας και βολεύομαι προς το παρόν μία χαρά με τη συγκοινωνία. τα ιδιωτικά μου μέσα τα χρησιμοποιώ για κανένα ταξίδι ή εάν είμαστε παρέα και θέλουμε αυτοκίνητο να πάμε κάπου μακριά. βλέπω όμως κόσμο κάθε μέρα να ταλαιπωρείται  μεσημέρι και απόγευμα μετά τη δουλειά του να προσπαθεί να βρεί  χώρο και να τον έχουν, στην αρπαχτή ,καβατζώσει  ορισμένοι χωρίς άδεια.εάν έχουν άδεια να τον χαίρονται αλλά να ταλαιπωρούνται 50-60 άνθρωποι για τις παρανομίες 10 άλλων είναι λίγο χαζό.   

επίσης στο παλαιό ψυχικό υπάρχει μία γειτονιά όπου οι κάτοικοι θεώρησαν πως δεν είχαν αρκετή ησυχία και έτσι μία μέρα έκλεισαν το δρόμο με φυτά και φυσικά το δρόμο αυτόν τον έκαναν ιδιωτικό και τώρα τον χρησιμοποιούν ως στάθμευση. και η πλάκα είναι πως αυτό ο δρόμος με έβγαζε κατευθείαν στην πλατεία του παλαιού ψυχικού ενώ τώρα κάνω κύκλο εφόσον πλέον τον δρόμο τον οικειοποιήθηκαν άλλοι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...