pagratios Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω αγοράσει ένα moka pot pezzetti και δεν καταφέρνω να κάνω τον καφέ να βγεί σε συνεχή ροή όπως στα βιντεάκια για παράδειγμα: Δηλαδή δεν μπορώ να το κάνω να τρέξει ομαλά αντιθέτως αρχίζει και πετάει τον καφέ από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που ξεκινάει να βγαίνει ο καφές. Μόνο μία φορά το κατάφερα. Τα βήματα που ακολουθώ είναι τα εξής: 1) Βάζω στο κάτω δοχείο νερό έως την βαλβίδα 2) Γεμίζω με καφέ το δοχείο χωρίς να το πιέσω 3) Βιδώνω το πάνω μέρος της συσκευής 4) Το βάζω στο γκαζάκι σε μέτρια φωτιά Αν κάποιος το χρησιμοποιεί ας πει κάποιο τρόπο που σίγουρα κάνω λάθος.
N3k21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδή δεν μπορώ να το κάνω να τρέξει ομαλά αντιθέτως αρχίζει και πετάει τον καφέ από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που ξεκινάει να βγαίνει ο καφές. Μόνο μία φορά το κατάφερα. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σε προβληματίζει. Τα βήματα που ακολουθείς είναι σωστά. Με μπέρδεψες με τα bold. Εννοείς πως αντί να βγαίνει ο καφές χωρίς πίεση όπως στο βίντεο, σ' εσένα πετάγεται με περισσότερη δύναμη; Δοκίμασε να χαμηλώσεις λίγο ακόμα τη θερμοκρασία, ίσως έτσι περιοριστεί η συγκέντρωση ατμού στο εσωτερικό του δοχείου.
pagratios Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικά αυτό που εννοώ είναι ότι αντί να αρχίσει ο καφές να βγαίνει ομαλά κια να γλύφει το μεταλικό στην μέση αρχίζει και πετιέται αριστερά και δεξιά
N3k21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δοκίμασε να βάλεις κάπως λιγότερο νερό (π.χ. η στάθμη να είναι μερικά χιλιοστά κάτω από τη βαλβίδα), πίεσε ελαφρώς τον καφέ με ένα κουταλάκι (να μην γίνει δηλαδή συμπαγής, αλλά να μην είναι και αραιός στην επιφάνεια) και, όπως σου είπα και παραπάνω, χαμήλωσε λίγο ακόμα τη φωτιά. Μάλλον μαζεύεται πολύς ατμός στο δοχείο, γι' αυτό σου βγάζει έτσι τον καφέ. Εκτός πιά και αν παίζει κάτι με την κατασκευή του στομίου, χλωμό όμως αφού κατάφερες έστω και μια φορά να βγάλεις τον καφέ όπως στα βίντεο.
pagratios Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα κάνω αυτά που προτίνεις και θα γράψω πως πήγε.
mouxaxa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ξέρω πόσες φορές το έχεις χρησιμοποιήσει και αν το έχεις πλύνει καλά αλλά προσπάθησε τα δύο διάτρητα μεταλλικά κυκλικά που έχει να είναι εντελώς καθαρά ώστε να έχεις ομαλή ροή μέσα από αυτά. Αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και δεν είναι βουλωμένα τότε ίσως είναι η ποσότητα του νερού.
pagratios Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 @mouxaxa: Μετά από κάθε χρήση τα καθαρίζω αρκετά καλά. Δηλαδή πιστεύεις ότι βάζω περισσότερο ή λιγότερο νερό από ότι θα έπρεπε Μόλις δοκίμασα να τον κάνω με χαμηλή φωτιά αλλά δεν ξέρω μήπως το παραέκανα αλλά τα ίδια. Επίσης ο ατμός που δημιουργείτε πρέπει να βγαίνει από την βαλβίδα γιατί σε μένα βγαίνει από επάνω. Ανέβασα και ένα βιντεακί να δείτε
Timonkaipumpa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Είτε έχεις βάλει λίγο νερό, είτε δεν το κλείνεις καλά στο βίδωμα, είτε έχεις χαμηλή φωτιά. Δοκίμασε με υψηλή φωτιά.
mouxaxa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Αρχικά σκεφτόμουν ότι βάζεις νερό πάνω από την βαλβίδα αλλά το απέκλεισες μόνος σου. Αυτό που λες ότι δεν βγαίνει ο ατμός από την βαλβίδα καλά κάνει και δεν βγαίνει. Στο πρόβλημά σου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Εγώ πάντως με φούλ φωτιά το δουλεύω. Όταν αρχίσει να ρέει ο καφές το βάζω στην μέση το μάτι και μετά μόλις φτάσει στο στόμιο το τραβάω από το μάτι. Εντελώς άκυρο αλλά ο καφές είναι κομμένος για εσσπρέσο έτσι; 3,5-4,5 σωστά;
pagratios Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Στο βίντεο είναι η αρχή γιατί στο τέλος έφτασε πιο ψιλά αλλά με τον ίδιο τρόπο. Δεν το κάνω στην κουζίνα αλλά σε γκαζάκι. Νερό βάζω μέχρι λίγο πριν την βαλβίδα, σχετικά με το βίδωμα αφού φτάσει στο τέρμα το ζορίζω ελάχιστα δεν ξέρω μήπως θέλει περισσότερο. Τον καφέ τον πήρα από την κάβα της γειτονιάς και του είπα για εσπρέσο δεν τον κόβω μόνος μου. Το πρωί θα δοκιμάσω πιο δυνατή φωτιά και θα την χαμηλώσω στην πορεία. Πως μου πέτυχε μία φορά δεν έχω ιδέα και δεν θυμάμαι αν το έκανα στο γκαζάκι η στο μάτι της κουζίνας
Timonkaipumpa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Λογικά το έκανες με μεγαλύτερη φωτιά και σου πέτυχε. Άρχισέ το με δυνατή φωτιά... να βράσει γρήγορα και να δημιουργηθεί πίεση. Τώρα είναι σαν να μην φτάνει συνεχόμενη ροή νερού πάνω αλλά μικροί πίδακες.
pagratios Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Τελικά το θέμα ήταν με την φωτιά. Σήμερα την δυνάμωσα και υπήρχε συνεχή ροή. Ευχαριστώ για την βοήθεια
thomasG4 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Επίσης την επόμενη φορά που θα αγοράσεις καφέ από το μαγαζί, πες του να τον κόψει πιο ψιλοκομμενό. Όταν είναι αρκετά χοντροκομμένος συνήθως υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Το σωστό είναι να μην βάζεις δυνατή φωτιά. Χαμηλή προς μέτρια έχει καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα του καφέ. Προτείνω τον Lavazza Crema e Gusto για ποιοτικό καφέ. Μπορείς να τον βρεις στα supermarket.
pagratios Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Ψιλοκομμένος μου φαίνεται και η αλήθεια είναι ότι με την μέτρια φωτιά είχα τα προβλήματα
thomasG4 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ προσωπικά με μέτρια φωτιά με τους περισσότερους καφέδες του εμπορίου δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα