Προς το περιεχόμενο

proficiency cambridge, michigan or bulats?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμμ κυρίως για εξωτερικό να έχω ένα καλό πτυχίο.. Για δουλειά όπως εταιρίες για software, game programming κλπ.. Αλλά και για Ελλάδα αν τελικά πάρω τα @@ μου εξωτερικό.. Γενικά ποια πτυχία αναγνωρίζονται εξωτερικό και ποια εδώ; Εδώ το prof πχ είναι καλό αλλά έξω όχι;

Δημοσ.

Όντως μάγκες μια και έχω μόνο ένα σάπιο lower πείτε μου λίγο για Ελλάδα αλλά και εξωτερικό ποια πτυχία χρειάζεται να έχεις; Και πόσα είναι αυτά; Βλέπω κάτι ielts κάτι bulats και μπερδεύομαι... :P

Αν θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό, θα ζητηθεί IELTS ή TOEFL. Έχουν διετή ισχύ.

Ελλάδα με προφίσιενσυ ενός εκ των δύο γνωστών πανεπιστημίων, είσαι εσαεί οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό, θα ζητηθεί IELTS ή TOEFL. Έχουν διετή ισχύ.

Τέλεια, για να είμαι καλιμένος λες να δώσω και τα 2; Έχω σκοπό να φύγω έξω αλλά μπορεί να μη γίνει τίποτα και τελικά να χρειαστώ Ελλάδα.. Έχω lower, είμαι 17 και θα δώσω Πανελλήνιες, θα ήταν καλό άραγε να έπαιρνα το ielts ή toefl και μετά να πήγαινα για prof ή όχι; Btw ποια η διαφορά του ielts με το toefl; Γενικά...

Δημοσ.

Τέλεια, για να είμαι καλιμένος λες να δώσω και τα 2; Έχω σκοπό να φύγω έξω αλλά μπορεί να μη γίνει τίποτα και τελικά να χρειαστώ Ελλάδα.. Έχω lower, είμαι 17 και θα δώσω Πανελλήνιες, θα ήταν καλό άραγε να έπαιρνα το ielts ή toefl και μετά να πήγαινα για prof ή όχι; Btw ποια η διαφορά του ielts με το toefl; Γενικά...
To TOEFL έχει μόνο λεξιλόγιο και απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να παρακολουθήσουν σπουδές σε επίπεδο academic. Το IELTS έχει speaking, writing, listening, and grammar. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θέλουν να πατακολουθήσουν μαθήματα σε αμερικάνικα πανεπιστήμια και μη, αλλά είναι και απαραίτητο κριτήριο για μετανάσταυση σε επιλεγμένες χώρες.
Δημοσ.

IELTS/TOEFL μονόδρομος αν θές να φύγεις έξω για σπουδές. Για τις εταιρείες του εξωτερικού δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει. Για την Ελλάδα με ένα prof είσαι καλυμένος σε όλα.

Δημοσ.

To TOEFL έχει μόνο λεξιλόγιο και απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να παρακολουθήσουν σπουδές σε επίπεδο academic. Το IELTS έχει speaking, writing, listening, and grammar. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που θέλουν να πατακολουθήσουν μαθήματα σε αμερικάνικα πανεπιστήμια και μη, αλλά είναι και απαραίτητο κριτήριο για μετανάσταυση σε επιλεγμένες χώρες.

Αααα το ξεχνάω το TOEFL.. Άρα το IELTS είναι ένα γενικό πτυχίο που χρησιμεύει και για εργασία έξω και όχι μόνο για μαθήματα αν κατάλαβα καλά... Είναι δύσκολο να δώσει και τα 2 κανείς; Λογικά από του χρόνου θα αρχίσω μαθήματα... Με βολεύει λες να αρχίσω πρώτα το prof και μετά αυτό ή το ανάποδο και γιατί;

IELTS/TOEFL μονόδρομος αν θές να φύγεις έξω για σπουδές. Για τις εταιρείες του εξωτερικού δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει. Για την Ελλάδα με ένα prof είσαι καλυμένος σε όλα.

Μάλλον το IELTS θα είναι για εργασία..

γνωριζει κανείς τις διαφορές ανάμεσα στο prof michigan και στο prof cambridge?

Χωρίς να ξέρω 100%.. Σα του lower πχ... Στο Michigan κυκλώνεις μόνο κλπ και λένε ότι είναι ευκολότερο αλλά δε συμφωνώ και τα 2 είναι δύσκολα και τα 2 επίσης διακρίνονται νομίζω.. Κάποιοι λένε πως μόνο το Cambridge αξίζει... Ε και το Cambridge είναι πιο ζόρικο μια και δεν έχεις να κυκλώσεις μόνο αλλά να κάνεις και αυτές τις δύσκολες ασκήσεις που θέλουν γράψιμο.. Ξέρεις..

Δημοσ.

To IELTS έχει ισχύ για 2 χρόνια και είναι πτυχίο που αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Πολλές εταιρείες του εξωτερικού το ζητάνε. :)

• Like 1
Δημοσ.

To IELTS έχει ισχύ για 2 χρόνια και είναι πτυχίο που αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Πολλές εταιρείες του εξωτερικού το ζητάνε. :)

Για Ελλάδα ζητάνε μόνο prof; Με αυτό μπορείς να διδάσκεις στην ουσία μου φαίνεται κάπως πολύ... 'Η όχι; Θα ζοριστώ αν πρέπει να'χω και τα 2..

Δημοσ.

Για Ελλάδα ζητάνε μόνο prof; Με αυτό μπορείς να διδάσκεις στην ουσία μου φαίνεται κάπως πολύ... 'Η όχι; Θα ζοριστώ αν πρέπει να'χω και τα 2..
Στην Ελλάδα το Prof αρκεί. Για να διδάξεις πρέπει να κάνεις αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τα όποια δικαιολογητικά που ζητάνε για να σου δωθεί η επάρκεια διδασκαλίας. Αν δε θες να ζοριστείς πολύ πάρε το Michigan που είναι πιο εύκολο.

<p>και μετα τα 2 χρονια το ξαναδινεις ετσι ; οποτε πληρωνεις παλι;</p>

Δεν το ξαναδίνεις. Όποτε στο ζητήσουν βγάζεις αντίγραφο.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι στο θέμα ύστερα από μερικά χρόνια ώστε να μην ανοίξω νέο.

Έχω πάρει β' λυκείου lower Michigan με προετοιμασία ενός έτους, τότε ήμουν σε καλό επίπεδο προφορικά, γραπτά και γραμματική για  b2. Τώρα είμαι 25 και θέλω να πάρω το c2, αποκλειστικά και μόνο για προκυρήξεις του ασεπ. Επίσης , εργάζομαι καθημερινά και οι ελεύθερες ώρες μου είναι περιορισμένες. Ενδιαφέρομαι λοιπόν για κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, ταχύ και εύκολο. Εκ των πραγμάτων και βάσει των παραπάνω καταλαβαίνω ότι απορρίπτονται τα c2  των Michigan και Cambridge. Από εκεί και πέρα,  σήμερα βρίσκομαι σε μια κατάσταση στην οποία δεν μιλάω και δεν γράφω αγγλικά, αλλά μπορώ να διαβάσω και να ακούσω συνομιλίες. Τι προτείνετε; Ψάχνοντας, έχω βρει τα BULATS, TIE,  MSU, CELP και φυσικά το ΚΠΓ, με το καθένα να έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ.

Προσωπικα θα σου ελεγα να επιλεξεις μονο IELTS και ας το δινεις καθε 2 χρονια.Ειναι το μονο που αναγνωριζετε πλεον απο ολους τους οργανισμους στο εξωτερικο και στην ελλαδα.Γενικα στο εξωτερικο αν θες να κανεις κατι δεν δεχονται τιποτα αλλο. Τσαμπα λεφτα θα δωσεις στα αλλα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kwstas77 είπε

...θέλω να πάρω το c2, αποκλειστικά και μόνο για προκυρήξεις του ασεπ.

...σήμερα βρίσκομαι σε μια κατάσταση στην οποία δεν μιλάω και δεν γράφω αγγλικά, αλλά μπορώ να διαβάσω και να ακούσω συνομιλίες.

Σοβαρά?

Και μετά λέμε τι φταίει και αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου!!!

Μπράβο!

Άντε και πρωθυπουργός σε λίγα χρόνια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...