Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Είμαι 17 χρονών ακόμα και προσπαθώ - πασχίζω να καταλάβω πως λειτουργεί το ασφαλιστικό, γι αυτό και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ως προστατευόμενο μέλος είμαι ασφαλισμένος στο ΕΤΑΑ κι έχω τις εξής τελείως βασικές απορίες:

1) Αν θέλω να επισκεφτώ το γιατρό για εξέταση, π.χ. να μου κάνει τσεκ απ ή να κάνω αιματολογικές εξετάσεις, προφανώς θα πληρώσω το γιατρό? Αυτά τα χρήματα μπορώ να τα πάρω πίσω από το ταμείο ή ένα μέρος αυτών? Πρέπει να πάω σε συγκεκριμένους γιατρούς που είναι "συμβεβλημένοι" με το ταμείο για να γίνει αυτό?

2) Αν θέλω να επισκεφτώ το δημόσιο νοσοκομείο, μπορώ να το κάνω μόνο για έκτακτα περιστατικά ή μπορώ να πάω για απλό τσεκ απ? Πρέπει να κλείσω ραντεβού? Για μικροεπεμβάσεις πρέπει να κλείσω επίσης ραντεβού και να τις κάνω σε κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα? Στο νοσοκομείο επίσης πληρώνω?

3) Όσον αφορά τα φάρμακα, πληρώνω όλο το ποσό? Μου επιστρέφεται ένα πόσο ή γενικώς πως λειτουργεί το σύστημα?

Θα χαρώ πολύ αν μου απαντήσει κάποιος στις απορίες μου ή να με παραπέμψει σε κάποιο link..

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Το ΕΤΑΑ έχει ενταχθεί από το ΔΕΚ του 2012 στον ΕΟΠΥΥ.

Εάν είσαι προστατευόμενο μέλος, πρέπει να έχεις βιβλιάριο ασθενείας, οπότε μπορείς να επισκέπτεσαι τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ δωρεάν, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού είτε μέσω των πενταψήφιων είτε με αυτοπρόσωπη επίσκεψη στα καταστήματα του τέως ΙΚΑ είτε με τηλεφωνική επικοινωνία με συγκεκριμένο αριθμό του ΟΤΕ που ενδεχομένως έχει ενεργοποιήσει το τοπικό ΙΚΑ (στο ΙΚΑ Χαλανδρίου κλείνω ραντεβού μέσω αστικού τηλεφώνου).

Μπορείς να πας και σε εξωτερικούς γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ αλλά θα πληρώσεις την επίσκεψη (από 10€ και πάνω). Οι αποδείξεις που θα πάρεις θα περαστούν, ως έξοδα, στη δήλωση του πατέρα σου τον επόμενο χρόνο.

Ο γιατρός που θα σε εξετάσει θα γράψει το παραπεμπτικό για εξετάσεις, εάν το κρίνει αναγκαίο.

Για τα φάρμακα που θα γράψει ο γιατρός πληρώνεις συμμετοχή και παίρνεις απόδειξη την οποία μπορεί να γράψει ο πατέρας σου στη δήλωσή του τον επόμενο χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

• Like 1
Δημοσ.

βεβαια εχουν ενα μειον μπορει να σου δωσουν ραντεβου μετα απο κανα μηνα+(ΑΝ δεν αλλαξαν τα πραγματα)

κανε και μια ιδιωτικη με απαλαγη(κανα 50αρη το μηνα).δεν θες να πας σε δημοσιο νοσοκομειο οταν εφημερευει...

Δημοσ.

Μπορείς να πας και σε εξωτερικούς γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ αλλά θα πληρώσεις την επίσκεψη (από 10€ και πάνω). Οι αποδείξεις που θα πάρεις θα περαστούν, ως έξοδα, στη δήλωση του πατέρα σου τον επόμενο χρόνο.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί κανονικά πρέπει να παίρνουν 0 ευρώ.

Εντελώς παράτυπα όμως χρεώνουν επιπλέον, επειδή αυτά που τους δίνει ο ΕΟΠΥΥ είναι λίγα.  Η σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ καλύπτει όλη την ιατρική πράξη (επίσκεψη-εξέταση-συνταγογράφηση).

Φαντάσου που φτάσαμε... είναι τόσο κοινό πλέον το να σε χρεώνει ο συμβεβλημένος που το θεωρούμε ως δεδομένο  :shock:

Δημοσ.

αν πας αρχες του μηνα μπορει να μην εχει συμπληρωσει το πλαφον(50βδομαδα-200μηνα) και να μην σου ζητησει 10ε-20.

επιπλεον Οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται από:

- Συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς http://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index

- Μη συμβεβλημένους αλλά πιστοποιημένους για συνταγογράφηση γιατρούς (μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων-εξετάσεων)

- Πολυϊατρεία και ιατρεία του Οργανισμού (Μονάδες Υγείας πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)

- Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία

- Εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

με 5ε.

-τα παραπανω ηταν αυτα που σου κλεινουν ραντεβου μετα απο βδομαδες μηνες Αν δεν εχουν αλλαξει τα πραγματα-

στα φαρμακα συμμετοχη κανα 25% εκτος καποιων παθησεων οπως και στα συμβεβλημενα διαγνωστικα κεντρα

http://www.eopyy.gov.gr/Faq/ShowFaqs?orderBy=FaqCategoryDescription-asc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...